- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Szomorú jövőt vetít előre a dedikált GPU-knak a Jon Peddie Research
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Melyik tápegységet vegyem?
- Egérpad topik
- Fujifilm X
- HP notebook topic
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petykemano
veterán
válasz
S_x96x_S #6893 üzenetére
További érdekesség, hogy a cikkben lamentálnak azon, hogy vajon az AMD az A620-as alaplapokat DDR4-gyel tervezi-e. Ez persze nem biztos, tehát csak mint lehetséges opció merül föl azon cél érdekében, hogy az olcsóbb platform RAM szempontjából is kellően olcsó tudjon lenni.
De ezt vajon hogy oldanák meg? az IO lapka eleve rendelkezne DDR4 támogatással? Vagy az olcsóbb Zen4 termékek kapnának csak DDR4 támogatást? Vagy valamilyen átalakítóval? (ami költség) Igazából csak azért említetem, fel, mert ha már valamilyen módon az A620-as alaplapokkal előállna az, hogy DDR4-es Zen4, akkor ugyanazzal a lendülettel AM4-be is lehetne nyomni.
Ez persze nyilvánvalóan nem fog megtörténni - persze nem valamiféle kompatibilitás miatt, hanem mert szerintem kapacitás okokból az AMD-nek nem lesz célja olcsó Zen4 platformot kínálni. -
Petykemano
veterán
válasz
S_x96x_S #6893 üzenetére
Én úgy értelmeztem, hogy nem a B650 alaplap képessége x8 Pcie4, hanem a chipseté kifelé. Tehát szerintem a videokártya nem lesz mindenképpen x8 Pcie-re korlátozva.
Viszont számomra némi magyarázatra szorul hogy a proci és a chipset között 4x Pcie4 van, de a chipset kifelé 8x-at tud. Ez azt jelenti, hogy mondjuk a chipsetre kötött usb-USB vagy USB-m.2 eszközök közötti adatforgalom nem terheli a procit?
Új hozzászólás Aktív témák
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged