Új hozzászólás Aktív témák
-
Petykemano
veterán
válasz
S_x96x_S #6507 üzenetére
"Szerintem minden ilyen "kapkodás""
Talán félreérthetően fogalmaztam. Legalábbis a válaszod hangvételéből arra következtettem, mintha úgy értelmezted volna az én hozzászólásomat, mintha azt szorgalmaznám, hogy az AMD tegyen meg mindent egy 24 magos Zen4 verzióért."Esetleg jövő tavasszal tudnának egy ZEN4 + ZEN4C(d) csinálni,"
Azt mondtam, hogy ha jövő év elejére úgyis elkészül a zen4c, hiszen jön a Bergamo, akkor azokból a 16 magos chipletekből tudnak csinálni egy Zen4 + Zen4c-t röviddel azután, hogy megjelent a Raptor Lake.
"de túl sok stratégia előnye nem lenne - túl sok erőforrást elvinne és nem sokat nyernének vele mert pár hónappal később ott a ZEN5."
Hát ezen lehet vitatkozni. Nyilván a 16+ magos sku-k esetén az, hogy kié a MT korona sokkal inkább presztízskérdés, mint valós piaci igény. (Jelenleg és persze mainstream desktop platformon értelmezve)
Viszont azt gondolom, hogy amennyiben a Bergamo tényleg megérkezik 2022Q4-2023Q1-ben, akkor túlzott optimizmus lenne néhány hónappal később Zen5-öt várni. Az AMD fejlesztési ciklusa ~15 hónap
Zen: 2017. március
Zen+: 2018. Április (+13)
Zen2: 2019. Július (+15)
Zen3: 2020. november (+15)Ez alapján a zen4-nek 2022 februárban kéne elrajtolnia, de a pletykák szerint legjobb esetben is júliusban fog
Zen4: 2022 Július (+20)A szokásos 15 hónappal számolva legjobb esetben is 2023 október-novemberben jelenhetne meg. De e zen5 elvileg már N3-on készül, ami megint egy új gyártástechnológia, ami biztos egy újabb bizonytalansági faktort visz be. Feltéve, hogy tényleg N3. Legutóbb épp azt mondták, hogy a chipletezéssel már nem szükséges a legújabb gyártástechnológiát használni.
De mondom, hát miattam nem lenne szükséges a Zen4+Zen4c. Ez csak egy lehetőség, ami a szerveres útitervek megtartása mellett nyílik mindenféle kapkodás és pazarlás nélkül.
Új hozzászólás Aktív témák
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest