Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• HSM

félisten

válasz Petykemano #5624 üzenetére

Pedig ez tűnik a legjobb megoldásnak. A kis mag utasítás szinten kompatibilis az AVX512-vel is, csak csiga lassú, ha tempó is kell, majd átrakja az ütemező a nagyobb magokra.

#5627 Petykemano :"reszelgetés (+10%) helyett elég komoly (+50+%) méretnövekedésen esnek át bizonyos alegységek"
    Szerintem itt lényeges szempont, hogy mi lehetett a cél a fejlesztésnél. Az első Core architektúrák után a cél kb. a Skylake-ig az volt, hogy a mobil chipek terén legyen jelentős az előrelépés, ez volt a tervezési filozófia, hogy csak akkor építettek be valamit, ha hatékonyságban is jó volt. Nekem úgy tűnik, hogy ezt most már máshogy gondolják, a nagy magba menjen minden, amit elbír a gyártástechnológia, a hatékonyság meg majd jön a sok kis magból.

#5629 S_x96x_S : "( mert az Inteltől láttunk nem annyira pöpec implementációkat, amikor pl. visszavett az órajelből avx-512 utasításoknál )"
    Így volt ez az AVX2-nél is. A gyakorlatban viszont ebből nem igazán láttam problémát, nem dupla olyan gyors lett az AVX2 kód, csak mondjuk 80%-ot gyorsult. :DDD
    Ami gondot okozhatott, hogy a maradék magokon is így csökkent a nem-AVX-es kódoknak elérhető órajel, de ezek már nagyon apróságok. :N

#5630 S_x96x_S :"Personally, I think Zen 4 might have a single 512-bit FMA unit that can be addressed as 1×512 or 2×256, in a setup similar to Sunny Cove’s."
    Nekem tetszene, ha ez lenne a megvalósítás. Nem gondolom, hogy jót tenne a csipnek más aspektusokból, ha túlizmosítanák a vektorfeldolgozókat, a jelenlegi Zen-nek is tetszik a kiegyensúlyozottan jó teljesítménye.

• S_x96x_S

addikt

válasz Petykemano #5624 üzenetére

> AVX512-

valószinüleg a ZEN4 -ből lesz majd a "little" - a ZEN5-nél.
    kérdés, hogy teljes ZEn4 lesz, vagy kiherélt.

Új hozzászólás Aktív témák