- Plazma TV topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Döcögve készül a Panther Lake az Intelnél
- Milyen videókártyát?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cathulhu
addikt
WSA a titok nyitja szerintem ahogy irtak feljebb is. Illetve adok azokra a feltetelezesekre is, hogy azon belul azert 14 es nem 12, mert igy tudnak eDRAMot is beletenni. Ami amugy az AMD szamara egy remek differencialo eszkoz lehet olcsobb es dragabb termekek kozott (kicsit mint pentium 2-nel a cache). Az meg nem akkroa gond, hogy az eDRAM nagy selejtarannyal gyarthato csak, hiszen a 14 nano mar tobb mint kiforrott, illetve lehet letiltogatni abbol is es a legangyobb opciokat aranyaron adni.
Ha mindez igaz lenne (nekem tetszik az otlet) akkor Lisa hatalmas dobasa, gyakorlatilag ket legyet egy csapasra, olcso IO vezerlo a GloFotol, WSA teljesitve, mehet a fontosabb chiplet gyartas a fejlettebb TSMC-hez.
-
Petykemano
veterán
Ott készül a Subor+ chipje, és a vega12 is (az apple-nek) 14nm-en. És a raven ridge is.
12-n a polaris30, a pinnacle ridge még fél-háromnegyed évig (bár szerintem ez ugyanaz a gyártósor, csak újabb maszk vagy ilyesmi)
Ezzel együtt a GF 14 még mindig olcsóbb lehet egy ilyen amúgylóbaszónagy méretű chipnél, mint a TSMC 16. Ez az IO lapka nagyobb, mint a vega10!
Új hozzászólás Aktív témák
- Plazma TV topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- LEGO klub
- Megjött Magyarországra a legnagyobb akkuval szerelt Redmi
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Nothing Phone (3) – tervezett kaotika
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
- iKing.Hu Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Használt, karcmentes állapotban 3 hónap garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 Super 8GB Zalman Z1 Plus ADATA 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i7 9700 32GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2070 Super 8GB NZXT H510 ADATA 600W
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
- 10 GB-os RTX 3080 OEM
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest