Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• joysefke

veterán

válasz S_x96x_S #2821 üzenetére

Én úgy látom, hogy Te elsősorban a technikai újdonságok és termékbejelentések oldaláról közelíted meg a témát, én pedig a tényleges piaci realitás és valós potenciál irányából.

Szóval én mint az ARM szerverpiaci betörésének a valószínűségét 0-nál többre tartom.

Én is, de szerintem ez a valószínűség nem jelentős. Ahhoz, hogy jelentős vonzerővel rendelkezzen a platform, a jelenleginél sokkal többet kéne az ARM-nek villantania. Kicsit megverni az x86-ot energiahatékonyságban és ár-teljesítményben az nem elég.

de szerintem valós a trend és a nagy Cloud szolgáltatók érzik ezt.

A nagy cloud szolgáltatatók szeretnének olcsó/energiahatékony vason szolgáltatni, meg úgy általában minnél többféle opcióval rendelkezni, de az ügyfeleknek van ARM-es gépekre igénye?

A jelenlegi vállalati ügyfelek által bérelt cloud kapacitás hány százaléka fut ARM-en és hány százaléka x86-on? Nem azt kérdezem, hogy van-e ilyen a kínálatban meg hogy a szolgáltatók jó ötletnek tartják-e. Szóval mennyi 99,9%-0,1%? És ez jelenleg mennyire gyorsan mozdul? Én nem látom, hogy jelenleg nagy igény lenne erre mármint azok részéről akik fizetnének is érte. A szakmai újságírók, cloud providerek no meg a gyártó marketingje szerintem nem releváns.

De valós ügyféligény ...
    A valós ügyféligény az amiért az ügyfél fizetni is hajlandó. Amiket itt felsoroltál azok klienseszközök és kliens alkalmazások, illetve az ügyféligény amit linkeltél, az pár user siránkozása, hogy nem fut az app a kütyüjén.

Abban a kontextusban ahonnan a vita indult, ott a termék az számítási kapacitás a cloudban, az ügyfelek leginkább cégek, a futtatott applikációk pedig web/sql, AD/exchange/office és custom vállalati cuccok.

20%-ék árelőny ütős érv az AWS részéről, emiatt a többi cloud szolgáltató is követni fogja a példájukat ( mert piaci kényszer is ) .

Mindenkinek a kínálatában lesz, csak hát az ügyfelek...
    Egyébként a TSMC-nél gyártott ARM szerverproci hogyan fog egy a szintén a TSMC-nél azonos technológiával gyártott x86 szerverprocival szemben érdemi ár vagy teljesítményelőnyt felmutatni?

Új hozzászólás Aktív témák