Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• csabika0001

senior tag

válasz mtomi95 #8323 üzenetére

A ref órajel emelésével arányosan nő az cpu órajele (refclock*szorzó) tehát 200MHz*16=3400MHz
    Általánosságban azt olvastam hogy 250MHz-ig egészen stabilak. Szóval hajrá!
    Ha mégsem lenne stabil akkor a jelenség fagyás, vagy el sem indul a bios, ekkor nem kell megijedni egy cmos reset segít, vagy kiveszed az alaplapi elemet néhány percig.

Hirtelen nem tudom mennyi nálad az északi híd feszültsége általában 1,1V szokott lenni. Adj neki 1,120-at de csak akkor ha tényleg instabilitást veszel észre 250MHz alatt. Ennek a feszültségnek a stabilitása változó több memória modul használatakor. Ezért szoktak egy "leheletnyit" emelni rajta.
    Azt hogy a ramok 1600MHz-en menjenek vagy beállítod a ref órajel segítségével vagy emeled a ram clock szorzóját ha lehetséges!
    A ram órajele a referencia órajel (200MHz) és hozzá tartozó szorzószám szorzatából jön ki.
    200*6,66=1333MHz néha ehelyett a szorzó szám helyett arányszámot adnak meg de aszt hiszem a gigáknál nem az. Értelemszerűen kb 240x6,66~1600MHz

Az hogy tűzforró sajnos a 880-as chipsetek sajátossága, próbáld valami ventivel hűteni ha tudod.

Remélem tudtam segíteni.

Új hozzászólás Aktív témák