- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Kutyának sem kellenek a 8 GB-os VGA-k?
- Az Intel szerint sokáig marad velünk az Intel 18A node
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Eljött a vég kezdete? | Sora 2 – beszéljünk róla
- GeForce RTX 5060: Ezt kapjuk 150 ezerért
- TCL LCD és LED TV-k
- Nem saját tervezésű a Zhaoxin új szerverprocesszora
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
Új hozzászólás Aktív témák
-
letepem
aktív tag
Nem próbáltam " támadni", szimplán érdekelt a téma.
Ez a konfig egy asztali konfiguráció, nincsolyan agresszív turbó, sőt igazából turbó sincs. Ellenben a teljesítménye jóval az aktuális mobil megoldások felett van.
Raven esetén mind az igp, mind a cpu mobil követelmények szerint van/lesz tervezve, azaz agresszívebb turbót alkalmaz, alacsonyabb tdp keret, feszültségkeret stb... Látva az eddig AMD mobil megoldásokat, ez még versenyképesebb lehet: nem lehet túlfeszelni
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Árat tekintve pedig csak meg kell nézni az asztali ryzenek teljesítmény/ ár mutatóit. Én nem néztem, de szerintem kétszeres ez az érték az intel megoldásaival összehasonlítva, persze nagy átlagot véve és nem a "best case" és "worst case" eseteket.
-
letepem
aktív tag
A feltételezett nagy fogyasztást és árat milyen sztereotípia alapján állítod?
Ryzen bőven felveszi, sőt, jobb is bizonyos esetekben mint az Intel azonos árkategóriájú variánsa.
Több maggal kvázi kevesebbet is fogyaszt!Kérdéses lehet az IGP fogyasztása: a Vega alap és az undervoltos eredményeket megnézve, látható, hogy túl van feszelve a kártya. Igp-k szerintem (ált igp-k fogyasztási kerete agresszívebb) teljesítmény/fogyasztás szempontból inkább az "alulfeszelt" eredményekhez lesznek közelebb, ha meglesz a szükséges memória-sávszélesség is.
Árazás pedig szerintem hasonlóan agresszív lesz, mint az asztali Ryzenek esetén, mivel piacot és felhasználóbázist akarnak szerezni, mindezt egy olcsóbb lapkával.
-
letepem
aktív tag
Átnevezhetnénk carizzo / BR alapu notebookok topicjává

Lásd: egész jó konfig és az ára is baráti: [link] -
letepem
aktív tag
válasz
LurkerSheik
üzenetére
Ott is általában dokkolóval

Új hozzászólás Aktív témák
- Lexus, Toyota topik
- One mobilszolgáltatások
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- iPhone topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- World of Tanks - MMO
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Futás, futópályák
- Kutyának sem kellenek a 8 GB-os VGA-k?
- Wise (ex-TransferWise)
- További aktív témák...
- ASUS TUF A15 FA507 - 15.6"FHD 144Hz - Ryzen 7 7435HS - 16GB - 1TB - Win - RTX 4050 - 2,5 év garancia
- ASUS ROG Strix SCAR 17 csúcs gamer laptop, i9-12900H, RTX 3080 Ti, 360hz! Szép állapotban,dobozával.
- HP ZBOOK Firefly 16 G10 /i7-1355U/16GB/1 TB SSD/FHD+/IPS/NVIDIA 4 GB/Gari
- KIVÉTELES áron eladó HP ZBOOK STUDIO 15 G7 WORKSTATION! 7-10850H/32GB/256 SSD/NVIDIA T2000 4GB/GARI
- A képek szerinti szép állapotban eladó DELL LATITUDE 5420 üzleti laptop garanciával 14", i5-11345G7,
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro Max Stílusos erő, Pro kamera rendszerrel! 128GB - 3 hónap gari!
- REFURBISHED - DELL Performance Dock WD19DCS (210-AZBN)
- Samsung Galaxy Z Flip 5 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E544 - i5-4GEN I 8GB I 128SSD I 14" HD+ I DP I Cam I W10 I Garancia!
- Akció - Dell Latitude 5400 - i7 8665U, 8-16GB RAM, SSD, EU bill, számla, 6 hó
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)