Új hozzászólás Aktív témák
-
letepem
aktív tag
Nem próbáltam " támadni", szimplán érdekelt a téma.
Ez a konfig egy asztali konfiguráció, nincsolyan agresszív turbó, sőt igazából turbó sincs. Ellenben a teljesítménye jóval az aktuális mobil megoldások felett van.
Raven esetén mind az igp, mind a cpu mobil követelmények szerint van/lesz tervezve, azaz agresszívebb turbót alkalmaz, alacsonyabb tdp keret, feszültségkeret stb... Látva az eddig AMD mobil megoldásokat, ez még versenyképesebb lehet: nem lehet túlfeszelni
Árat tekintve pedig csak meg kell nézni az asztali ryzenek teljesítmény/ ár mutatóit. Én nem néztem, de szerintem kétszeres ez az érték az intel megoldásaival összehasonlítva, persze nagy átlagot véve és nem a "best case" és "worst case" eseteket.
-
letepem
aktív tag
A feltételezett nagy fogyasztást és árat milyen sztereotípia alapján állítod?
Ryzen bőven felveszi, sőt, jobb is bizonyos esetekben mint az Intel azonos árkategóriájú variánsa.
Több maggal kvázi kevesebbet is fogyaszt!Kérdéses lehet az IGP fogyasztása: a Vega alap és az undervoltos eredményeket megnézve, látható, hogy túl van feszelve a kártya. Igp-k szerintem (ált igp-k fogyasztási kerete agresszívebb) teljesítmény/fogyasztás szempontból inkább az "alulfeszelt" eredményekhez lesznek közelebb, ha meglesz a szükséges memória-sávszélesség is.
Árazás pedig szerintem hasonlóan agresszív lesz, mint az asztali Ryzenek esetén, mivel piacot és felhasználóbázist akarnak szerezni, mindezt egy olcsóbb lapkával.
-
letepem
aktív tag
Átnevezhetnénk carizzo / BR alapu notebookok topicjává
Lásd: egész jó konfig és az ára is baráti: [link] -
letepem
aktív tag
válasz
LurkerSheik #157 üzenetére
Ott is általában dokkolóval
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- sziku69: Szólánc.
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- OLED TV topic
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Google Pixel topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Formula-1 humoros
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 2024 M4 Max 48GB 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO IdePad Gaming 3 Gamer notebook - R5 5600H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3050Ti 4GBWIN11
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO IdeaPad Gaming 3 Gamer notebook - R5 5500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2050 4GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX SCAR 15 Gamer notebook - i9 12900H 16GB DDR5 1TB SSD RTX 3070Ti 8GB WIN11
- Lenovo Legion 5 Ryzen 5 5600H/ RTX 3060/ 16GB RAM /1,5TB SSD +ajándék!
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 32GB 1000GB 1 év garancia
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia - HUN
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3306
- Bomba ár! HP Pavilion 15 - i5-8265U I 8GB I 256SSD + 1TB I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest