- Bemutatkozott a Transcend SSD-inek zászlóshajója
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Félreértések az FSR 4 és a PlayStation 5 Pro körül
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Megcélozta az NVIDIA-t a 2 nm-es node-jával a Samsung
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Steam Deck
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Fujifilm X
- OLED TV topic
- SONY LCD és LED TV-k
- Tovább csúsztatja az 1,4 nm-es node-ját a Samsung
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
Új hozzászólás Aktív témák
-
letepem
aktív tag
Nem próbáltam " támadni", szimplán érdekelt a téma.
Ez a konfig egy asztali konfiguráció, nincsolyan agresszív turbó, sőt igazából turbó sincs. Ellenben a teljesítménye jóval az aktuális mobil megoldások felett van.
Raven esetén mind az igp, mind a cpu mobil követelmények szerint van/lesz tervezve, azaz agresszívebb turbót alkalmaz, alacsonyabb tdp keret, feszültségkeret stb... Látva az eddig AMD mobil megoldásokat, ez még versenyképesebb lehet: nem lehet túlfeszelni
Árat tekintve pedig csak meg kell nézni az asztali ryzenek teljesítmény/ ár mutatóit. Én nem néztem, de szerintem kétszeres ez az érték az intel megoldásaival összehasonlítva, persze nagy átlagot véve és nem a "best case" és "worst case" eseteket.
-
letepem
aktív tag
A feltételezett nagy fogyasztást és árat milyen sztereotípia alapján állítod?
Ryzen bőven felveszi, sőt, jobb is bizonyos esetekben mint az Intel azonos árkategóriájú variánsa.
Több maggal kvázi kevesebbet is fogyaszt!Kérdéses lehet az IGP fogyasztása: a Vega alap és az undervoltos eredményeket megnézve, látható, hogy túl van feszelve a kártya. Igp-k szerintem (ált igp-k fogyasztási kerete agresszívebb) teljesítmény/fogyasztás szempontból inkább az "alulfeszelt" eredményekhez lesznek közelebb, ha meglesz a szükséges memória-sávszélesség is.
Árazás pedig szerintem hasonlóan agresszív lesz, mint az asztali Ryzenek esetén, mivel piacot és felhasználóbázist akarnak szerezni, mindezt egy olcsóbb lapkával.
-
letepem
aktív tag
Átnevezhetnénk carizzo / BR alapu notebookok topicjává
Lásd: egész jó konfig és az ára is baráti: [link] -
letepem
aktív tag
válasz
LurkerSheik #157 üzenetére
Ott is általában dokkolóval
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Renault, Dacia topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Steam Deck
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Fontos fejlesztéssel érkezik a Galaxy A17 5G
- További aktív témák...
- Asus E510M 128GB SSD, 4GB RAM, 1 Év Garanciával
- EliteBook 640 G11 14" FHD+ IPS Ultra 5 125U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 5430 27% 14" FHD IPS i7-1265U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Bomba áron dobozos új GIGABYTE /I7-13620H 16GB 1 TB SSD Nvidia RTX 4050 6GB 144 Hz FHD IPS/
- T14s Gen2i 14" FHD IPS i5-1135G7 16GB 256GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Prémium! Felsőkategória! Asus Rog Strix Maximus Z790 Hero Wi-fi Alaplap!
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
- Macbook White 13" unibody
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest