- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Fujifilm X
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- CPU léghűtés kibeszélő
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bastee
tag
válasz
Revox66 #5902 üzenetére
Szerintem nem éri meg az 1866-os RAM. A legtöbb 1600-ast is lehet járatni úgy alapfeszen (a legolcsóbb Kingmax-ot is). Viszont észre kell venni, hogy az árak 1866-tól fölfelé nem emelkednek olyan gyorsan. Ha már kicsit áldozunk RAM-ra akkor 2133 de méginkább valami 2400-ast érdemes. 99% hogy stabilan nem fog annyin menni, de máris megúsztuk azt, hogy a közeljövőben áldozni kelljen erre a témára. Az is biztos, hogy IGP mellett a 4GB RAM már csak épphogy elég, illetve ilyen helyzetben sokat javít ha az IGP-nek szánt memóriát 512MB-ra csökkentjük. Ennél több memória esetén is maximum 1GB ami javasolható.
Megint szót érdemel az a megoldás mikor a RAM(ok) nincs Dual Channel-ben. Több részes még nem publikált tesztemben van ilyen is. Single Channel RAM annyira visszafogja a teljesítményt, hogy ledöbbentem. Ez a visszaesés memória olvasásnál elenyésző, írásnál már érezhető, játékok alatt drasztikus(!) szinte minden esetben. 1600-as RAM-ok sem olyan lassúak, aki költséghatékonyan akar vásárolni kielégítő lesz az is. Ha viszont valaki megteheti inkább 2x4GB ütősebb RAM-ot vegyen legalább 2133-ast. A jövő kedvéért! -
Bastee
tag
Nos ne ijedjetek meg a nagy RAM-októl
Aki APU-t használ, mindenképp ajánlom neki, hogy legalább 2133MHz-es kit-et használjon. Nekem jelenleg ennyit megy, de láttam mire képes 2400MHz szal addig szenvedek majd vele míg stabil nem lesz.
-
Bastee
tag
Nos köszönöm szépen! Két dolgot javasoltak (amit hasznosnak találtam) C6 STATE kikapcsolva, és lett egy kicsit feszelve az NB a memóriavezérlő miatt. Most 2133-on Dual-ban tökéletesen teljesít. Még nincs végleges konklúzióm, de köszönöm a jó tanácsokat, bizonyította, hogy az irány jó!
-
Bastee
tag
Jelenleg nekem is hasonló problémám van mint már itt olvastam. Vettem 2x4GB Kingston Predator 2400MHz RAM-ot az A10-5800K mellé. Az alaplap itt is ASRock, de FM2A85X Extreme 4. BIOS-ból 3db van, mindet kipróbáltam. A RAM-okkal 2400-on fagy a gép, de nagyon! Akár már Windows startnál is. 2133-on villog a kép. Pontosabban gyakran elmegy... Ezt előző memóriánál időzítések variálásával megoldottam, bár nem tudom pontosan melyik érték a felelős ezért...
1866-ban csak szép nagy időzítésekkel megy, illetve 1600-tól működik (látszólag) normálisan.Megjegyzés: Dual megy, kivéve 1.00 BIOS-al, illetve volt amimor a winchestert sem látta...
Sok-sok próbálkozásom alatt legalább 2x!Ha valakinek megy a Predator irja már meg, hogy milyen időzítésekkel! De mindet írja le
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA TT 500W
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- DELL Universal Dock D6000 dokkolók, RTX Legion Pro laptopok 4 év Lenovo garanciával, licencek
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest