- Házimozi haladó szinten
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- M.2 SSD: hova tedd, hogy a leggyorsabb legyen?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Androidos fejegységek
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
drdr
senior tag
válasz
wdarty #12997 üzenetére
Most látom, hogy ez nem is a HTPC topic, szóval én odaírtam az xbmc beállításokat, nem ebbe a topicba. Célszerűbb lenne azt a topikot használni videó lejátszással kapcsolatban...
-
drdr
senior tag
válasz
wdarty #12997 üzenetére
Nekem is egy ilyen konfigom volt, kivéve a TV-t
Az alaplap azóta már kilehelte a lelkét...
XBMC-vel nekem jól működött nem voltak "röccenések". Amit próbálj ki xbmc-vel:- maximált ablak helyett teljes képernyős lejátszás
- képfrissítés igazítása a filmkocka sebességhez
- hang legyen wasapiCatalystben:
- ITC engelyézést esetleg kikapcsolni (van-e változás)
- Videónál lejátszásnál, kiszedni minden pipát, egyedül az "egyenletes lejátszás kényszerítését" bekapcsolniNem kell a desktopot 24p-re állítani 60p- jó, xbmc át fogja kapcsolni... Ha ezt leellenőrizted és valóban 24p-ben a tv és még mindig akadozik ("röccen"
, szép magyar szó), akkor még lehet próbálkozni:
Biosban a processzor gpu-jának adj fixen 512MB ramot. Nekem auto-n és 256-on nem volt jó.
XBMC-hez hozz létre egy [AdvancedSettings.xml] file-t. A <Video> szekció <AdjustRefreshRate> részében megadhatod pontosan milyen fps tartományra mit toljon ki a hdmi-n (23.976). Erre írtam én is itt példát ebben a topicban, keress vissza.
Ha ezek után sem jó, akkor a videó is lehet hibás amit le akarsz játszani, vagy rosszul csinálsz valamit, de az is lehet valami szolgáltatás a háttérben "megakasztja" a lejátszást pl. vírusírtó, vagy windows service.
Nekem ezzel az alaplappal az volt a tapasztalatom, hogy fel kellett tenni a [raid drivertl] is annak ellenére, hogy nem volt raid beállítva és használva.Utoljára pedig, ha semmi sem segít, Catalystban próbáld meg a Teljesítmény beállításnál a minimális órajelet fentebb venni úgy 2/3-ig. De ha nincs egyéb szoftveres probléma, akkor erre nem lesz szükség. (Nekem a raid driver telepítése, sok gondot, fagyás, kékhalált megszüntetett)
-
drdr
senior tag
Hello,
Tudja valaki mi a különbség a
Gigabyte GA-F2A88XM-HD3 és
Gigabyte GA-F2A88XM-D3H alaplap között a memória slotok száma és árán kívül? Játékra melyik alkalmasabb?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- CES 2025: Megjött az Amazfit Active 2
- Házimozi haladó szinten
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Nők, nőügyek (18+)
- Autós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB M.2 (MZ-V8P1T0BW) vs Samsung 990 PRO 2TB M.2 (MZ-V9P2T0BW)
- Villanyszerelés
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- i7-13700k
- Intel Core i9-13900K 24-Core 4.3GHz LGA1700 (36M Cache, up to 5.80 GHz) Processzor!
- Ryzen 5700X3D dobozában eladó (értékelésre vár)
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4770 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A620M R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN I3 NEO A-Data 750W
- Eladó Realme gt neo 2 5g Dobozában tokkalll
- Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 x HDMI (120Hz)
- ÚJ Dell Latitude 15 5550 - 15.6"FullHD IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - 2,5+ év gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest