Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
Mert az 1 szál csak egy fél mag, ugyanis a piledriver modul nem 2 teljes értékű mag, csak hát még mindig jobb a hatásfoka 2 maghoz képest (+60%), mint az Intel HT-é (30%). Egyszerűen gyenge.
Egyébként én is tartottam tőle, hogy ha AMD-re váltok (hála az Intel "felhasználóbarát" fejlesztéseinek), nagy gáz lesz a tesztekben látott "irdatlanul gyenge" teljesítmény, de még 1 magot terhelő alkalmazásokban sem igazán érzékelhető, sem a mindennapokban. Egy video átkódolás persze tovább tart, mint egy 4.6GHz-en járó i5-tel, de ezzel tudok élni, mert így is, úgyis várni kell rá. Ez egészen más helyzet, mint amikor a 3.0GHz-es X2 6000+-ról áttértem a szintén 3GHz-es E8400-ra, és érzékelhetően kb. duplájára gyorsult a gépem, és persze gyakorlati alkalmazásoknál is durva volt a gyorsulás. Szóval nekem az A10 kellemes csalódás, 4.0GHz-re leszabályozva is bőven elég pl. a HD7870XT alá, és olyan rendszeres driveres szarságokba sem futottam bele, mint anno 6000+-szal és HD3870-ekkel.
cehaeries: A proci feszt elméletileg lejjebb viheted, egyébként jellemző, hogy nem éri el a beállítottat. Nekem pl. 4GHz-hez 1,225V kell, gyakorlatban soha nem megy 1,176V fölé.
AMD Overdrive stressz tesztjét nyomasd fullban.
IGP-t felviheted 1GHz fölé, 1,225V körül megbirkózik vele sztem, de ez a max sebesség, amit elbír, nekem durvább fesz emeléssel sem volt stabil 1086MHz fölött. -
Vartanus
őstag
Azért ezt hogy irgalmatlanul pocsék,kicsit erősnek érzem.....irgalmatlanul pocsék egy régi P4 lapú mobility celeron,nem a piledriver.
Sok minden oka lehet...az Intel jobb fejlesztésekkel rukkolt elő a kezdetekben nagyobb hírnevet sikert szereztek a több bevételből nagyobb reklám,még több pénz a fejlesztésre stb stb....a nagy sikert a Core 2-es architektúrája hozta meg,akkor húztak el nagyon az AMD-tól,azt valahogy nagyon jól összehozták és az Intel mai napig ebből él. Az AMD pedig belátva lemaradását ráállt az APU témára amit viszont eszméletlenül jól csinálnak,és lehet ez fogja meghozni nekik azt a mivel talán beérhetik az Intelt. Az integrációra tervezték a modulos bulldozer architektúrát,ami igazán csak 4Ghz fölött kezdi elemében érezni magát majd most kezd az egész modulos,APU-s koncepció kiforrni. Remélem valamennyire tudtam válaszolni,ha nem akkor majd megvárjuk egy őlem okosabb hsz-ását.
Új hozzászólás Aktív témák
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Fotók, videók mobillal
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- BestBuy topik
- Xbox Series X|S
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Router gondok
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 5 9600X Processzor!
- Ryzen 5 9600X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700X Processzor!
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- Intel Core i7 10700 - 4.8 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest