Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• dezz

nagyúr

válasz agent11 #311 üzenetére

Mit változtattál még, hogy jó lett?

(#300) FireKeeper: Nem mondtam, hogy hagyják le a HDMI-t, de a DP egy filléres tétel... Ha van a monitoron DP, márpedig jópáron van, akkor miért bajlódjon az ember fia a bumszli DVI kábelekkel? Főleg a dual-link, ami 2560-tól szükséges. Videokártyáknál is HD(5/6/7)700-asoktól van DP, holott melóra bőven elég kisebb kártya is, 2560 mellett is. Aztán itt van az is, hogy DVI összeköttetésen nincs hang, DP-n viszont igen! Csak hát eléggé tipikus felállás, hogy a HDMI (amin még mehet hang) a TV-be megy... Tehát kell egy hangkábel is, amihez be kell izzítani pl. az alaplapi hangot, mert a "rendes" hang az vagy a HDMI-n megy a videoerősítőbe, vagy egy valamirevaló hangkártya van egy hagyományos erősítőre kötve (váltogatni meg ki akarja a kábeleket). Egyszóval, a hétköznapi felhasználásra szánt középkat. ATX lapokra is nyugodtan rátehették volna azt a DP-t, mert elég kevesen fogják csak emiatt megvenni a legdrágábbat, inkább mérgükben és az alaplapgyártó felmenőinek emlegetése közepette megvesznek egy DP-s videokártyát. [Ezt most csak amolyan Váncsa stílusban dörmögtem itt el az orrom alatt, mert hát elég kevés esélyt látok arra, hogy most ez hírtelen beléjük hasít és azonnal nekiállnak áttervezni őket, hogy mire én is elszánom magam a vásárlásra, már egy ilyen fogadjon.]

Új hozzászólás Aktív témák