- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Itt a legkisebb asztali GeForce RTX 50-es VGA
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Milyen videókártyát?
- RAM topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Anthony001
senior tag
na föltettem a szorzót.
15 * 166 -ra ami 2500Mhz.
De az Xp nem bootol be.
A Volt 1,65.
Nemhogy az a baj hogy följebb kéne tenni???
De mennyire???? -
Cane
őstag
válasz
.:GoliBali:. #97 üzenetére
1. valami ilyesmit keress biosban: shutdown temperature
2. az alaplapokon a lapos-kis-kör-elem közvetlen közelében van egy jumper, azzal resetelheted az elqúrt biost.
mondjuk azért nem ártana tuning(?) előtt átnézni a használtai utasítást. a pionír tuningolás veszélyekkel járhat. -
.:GoliBali:.
aktív tag
válasz
Anthony001 #93 üzenetére
Akkor nem emelem meg annyira, hogy belesüljön az alaplapba!
amúgy ki tudja, van az ASUS A7N8X-E lapban olyan, hogy veszély esetén kikapcsolja magát a lap!
Jah, és hol lehet manuálisan resetelni a lapot, nem tudja véletlenül valki, mert most lusta vagyok végégbújni a használati utasítást! -
Cane
őstag
-adott órajelnél mindig a magasabb FSB-s megoldással érdemesebb próbálkozni, így gyorsabb lesz a memóriakezelés + egyéb alkalmazások.
-fesz emelésnél vigyázni kell, mivel plusz fesz ---> plusz hőt jelent. megfelelő hűtésről gondoskodni kell (elsősorban CPU, NB és mosfetek)
ált +10% feszkó emeléstől nem szoktak még visszariadni, főleg spéci hűtésssel. -
aktív tag
nincs véletlenül a bioszban az fbs mellett(alatt, fölött) egy olyan opció, ahol valmi olyasmit tudsz beállítani, hogy user defined, vagy valami ilyesmi?
mert nekem is először 166mhz, ill 200mhz ajálnott fel, és után át kellett állítani már nem tom mit, ami után egyesével lehet állítani az fbs-t! -
peestike
senior tag
hell! az lenne a kérdésem h ezt a témát nem nagyon vágom de abit nf7 2s az alaplap a bios-t állítva v 2084 en ment a proci vagy ha feljebb vettem az fsb-t akkor 2500 - on de járatva olyan 55 fokig melegedett a két órajel közé nem tudom sehogy belöni!
Szal ha valaki tudja mit állítsak kb írjon ha netán valakinek van ilyen konfig: 2800+ barton és abit nf7 2s alaplap az elé leborúlnék!!!!!!!!!!!!! előre is thx! mindenkinek!!!!!!! :0 -
Anthony001
senior tag
válasz
.:GoliBali:. #92 üzenetére
Hát
A Bios azt írta hogy ha nagyon megelmelem akkor meghal a proci -
aktív tag
válasz
Anthony001 #91 üzenetére
nekem is lockmentes, szal nekem is az a kérdésem, hogy lehet e valami galiba abbó, ha feljebb tolom a feszt?
-
aktív tag
ha feszt emelek, akkor jobban fog melegedni?
meddig lehet húzni egy ilyen procit? 1,7V mellett? inkább magas szorzó, és alacsony fbs, vagy magas fbs mellett alacson szorzó?
Ramom 400mhz-es de az adataim között ott van a gépem leírása! -
armandusy
aktív tag
nah srácok akkor elvileg ha 1.5V os 2800+ lockmentesem van akkor ez mobil barton?
Másik kérdés most 10,5*215fsb-n megy 1.7V on mennyit adjak neki max 215 fsb felett nem megy kérdés hogy mennyi voltot adhatok max neki !? -
Anthony001
senior tag
Nem tudom .
Szerintem túl nagy a frekvencia, vagy emeld 1,7V a CPU Core-t
Sajna ebben nem tudok segíteni.
Kicsit talán olvass vissza. -
aktív tag
válasz
Anthony001 #86 üzenetére
Megoldottam a problémát, és szültem egy új problémát!
Meg oldottam, hogy a procit 13-as és a feletti szorzóval lehessen működtetni, de ha pl 13*170mhz állítok be(ami=2210mhz) akkor újraindításkor a gép nem ilndul újra!
mitől lehet ez
Jah, 12,5*185mhz-n már nem indol el a gép, resetel állandójan, de 180mhz simán elkaristol 46-47 fokkkal! -
Anthony001
senior tag
Ja és Lockmentes procit fogtam ki azéret írtam ezt
-
Anthony001
senior tag
Hogy ha csak a szorzót húzom akkor más nem emelkedik(frekvenciára gondolok)
És azt hogy kb mikor kell feljebb vinni a proci frekvenciáját??? Nekem most 1,65V
Válaszoljatok valami értelmeset légyszi. -
armandusy
aktív tag
nemtom milyen proc ez de 1.5V az alapfesze mennyit szabad maxba adni neki az alaphoz aminél semmiképp ne rakjam feljebb?
-
armandusy
aktív tag
ma sikerült hozzájutnom egy 1.5 V-os 2800+ hoz eddig most 1.6V-n megy 11*210-en azaz 2300mhz mennyi voltot addjak max neki szerintetek mennyit merjek léggel?
-
aktív tag
válasz
Anthony001 #79 üzenetére
csak mondom, hogy a szorzót, nem lehet feljebb állítani, mint 12,5 és nekem 2000mhz 48-49 fok, de most 2250mhz csak 46 fok?!
Nemtom hogy lehet, de eddig semmi elemző program nem dobott ki hibát, és tökéletesen fut agép, szal húzom tovább az frekvencíát. -
Anthony001
senior tag
válasz
.:GoliBali:. #76 üzenetére
Szerintem ne a frekvenciát küldd feljebb, hanem a szorzót:
PL: Most 12,5 * 180 on vagy ami : 2250Mhz
Ha úgy állítanád be hogy: 14 * 166 : 2324Mhz
És így lehet hogy be tudnád nyomatni.
A hő az annyira nem gáz
Nekem fordulatszámmérős a hűtőm és ha leveszem a procit 1200Mhz-re akkor is 53 °C és ha felküldöm 2166Mhz re akkor is.
És általában 50-60 fok a jó. -
Anthony001
senior tag
De hogyha túl van húzva a proci akkor kikapcsol az alaplap nem??
És 13,5 * 166-nál a Vcore-nak mennyinél kéne lennie??
Nekem most 1,65V van. És 13 * 166-on használom -
armandusy
aktív tag
kérdés az hog yegy átlag 2800+nak mi a vége? léggel?
-
aktív tag
nekem is lenne egy kérdésem!
ASUS A7N8X-E lapom van, Athlon xp 2800+ val, és eddig 12,5*180mhz megy semmi baja!
Kérdésem, hogy lehet, hogy szorzót 12,5 alatt tudom állítani, de már 13-as szorzót nem állíthatok(nincs is lehetőség a bioszban)
2. Kérdés, kielégítő, ha a procinak a hőmérséklete 48-49 fokon van állandóan, 100%terhelés mellett? (hűtő: 1800 fordulaton: Aero 7lite) -
Anthony001
senior tag
Hali mindenkinek!
Szerintetek meddig lehet húzni 1 2800+-os barton szorzóját?
Nekem most 13 * 166=2166Mhz
Konfigom: Asus A7v600 - x , AMD Barton 2800+ ,256DDR (333) + 512DDR (400),
Geforce 4 MX 440, Primecooler Hypercool 2 hűtő
Előre is köszi mindenkinek.
Elég fontos lenne. -
lol
senior tag
azt mondtam, hogy állítsa 128mb-ra, hol itt a probléma?
''A mérete ugyancsak meghatározza, hogy mekkora legyen az a terület a a rendszermemóriából, amelyet a grafikus kártya használhat a texturák tárolására.''
ez a felhasznált memo mennyisége, nem? igaz nem írtam egy oldalas hsz-t de benne volt a lényeg...
Szerk.: max ott hibáztam, hogy a memo mennyiségének 1/4-re kell állítani, de ha lessz 1 giga memom akkor 256-ra fogom állítani...
[Szerkesztve] -
atosz
őstag
De ha mar belinkelted, el is olvashattad volna.
Ez az opció állítja az AGP rekesz méretét (AGP Aperture Size). A rekesz a PCI memória megcímzett tartományának egy része, a grafikus memória megcímzett területe. A ciklusok, amik érintik a rekesz (aperture) tartományát, azok tovább vannak küldve az AGP-nek forditás, átalakitás nélkül. A mérete ugyancsak meghatározza, hogy mekkora legyen az a terület a a rendszermemóriából, amelyet a grafikus kártya használhat a texturák tárolására.
Az AGP Aperture Size a következő formula alapján van kiszámítva: maximálisan felhasználható AGP memória mérete x 2 plusz 12 MB. Ez azt jelenti, hogy a felhasználható AGP memória mérete kevesebb, mint a fele az AGP Aperture Size-nek. Ez azért van, mert a rendszernek szüksége van AGP memóriára (uncached - nem cache-elt) plusz egy megegyező méretű írással kombinált memóriaterületre valamint hozzáadott 12 MB-ra a virtuális címzéshez. Ez cimzési hely, nincsen fizikai memória használva. A fizikai memória csak akkor van kiosztva és ''szabadon engedve'', ha a Direct3D egy ''create non-local surface'' hívást kér.
A Win 95 (VGARTD.VXD-vel) és A Win98 a ''vízesés effektust'' (''waterfall effect'') használják. A felületek elöször a helyi memóriában képződnek. Ha ez a memória megtelik, akkor abból ''kiömlik'' es a felületek az AGP memóriában valamint a rendszermemóriában képződnek. Tehát a memória használata autómatikusan optimizált minden alkalmazáshoz. Az AGP- és rendszermemória nincsen használva csak ha az mindenképpen szükséges.
Sok ember azt mondja, hogy az AGP Aperture Size méretét a rendszermemória felére kell állítani. Ez nem igaz ugyanabból az okból, amiért a swapfile méretét sem kell a rendszermemória 1/4-ére állítani. Úgy, mint a swapfile mérete, az AGP Aperture Size is egyre kevesebb területet kíván, minél több memóriával rendelkezik a grafikus kártya. Ez azért van így, mert a legtöbb textúra magán a grafikus kártyán van tárolva. Tehát azok a grafikus kártyák, amelyek 32 MB RAM-mal rendlkeznek, azoknak kisebb AGP Aperture Size szükséges, mint a kevesebb memóriával rendelkező kártyáknak.
Ha a grafikus kártyánknak nagyon kevés a memóriája, akkor az AGP aperture Size-ot a lehető legmagasabb értékre kell állítani, egészen a rendszermemória feléig. A több memóriával rendelkező videókártyák esetén nem kell az AGP Aperture Size-t a rendszermemória feléig állítani. Meg kell jegyeznünk, hogy az aperture mérete nem arányos a teéjesítményhez, tehát annak növelése nem növeli a teljesítményt.
Ettől függetlenül az AGP Aperture Size-ot ajánlott 64 MB-tól 128 MB-ig beállítani. De miért van szükség ilyen aránylag nagy méretű AGP Aperture-re, amikor a legtöbb grafikus kártya sok memóriát tartalmaz? Nem lenne jobb beállítani az abszolút minimumot ahhoz, hogy RAM-ot spóroljunk meg?
Nos, sok grafikus kártyának legalább 16 MB AGP Aperture Size-ra van szüksége a rendes működéshez. Ez valószínűleg azért van, mert a virtuális címzési terulet eleve 12 MB helyet foglal. Továbbá sok szoftvernek szüksége van AGP Aperture Size-ra ami általában nem meghatározott. Néhány játék is annyi textúrát használ, hogy az AGP memóriára is szükség van a grafikus kártya nagy memóriája ellenére.
Ha még emlékszünk a fenti formulára, a szükséges AGP memória mennyisége több, mint a szükséges textúra tárolási terület kétszerese. Tehát ha plusz 15 MB textúra tárolási hely szükséges, akkor 42 MB rendszermemória van használatban. Ezért van értelme magasra állítani az AGP Aperture Size-ot, hogy az könnyedén kiszolgálja a különböző szoftverek kívánalmait.
Fontos tudni, hogy az AGP Aperture Size lecsökkentése nem spórol memóriát. A beállítás csupán az AGP Aperture maximális méretét határozza meg, amit a rendszer csak akkor használ, ha mindenképpen szükség van rá. Addig ez a memória nincsen használva, amíg ez mindenképpen nem szükséges. Tehát ha az opciót 64 MB-ra állítjuk, az nem azt jelenti, hogy a rendszermemóriából vesszük el azt. Ez csak behatárolja azt a maximálisan használható memóriát, amelyet szükség esetén az AGP bus felhasználhat.
Most miután az AGP Aperture Size-ot ''felturbóztuk'' akár 128 MB fölé, ez nem igazán fogja vissza a teljesítményt, de a legjobb eredményt akkor kapjuk, ha 64 MB vagy 128 MB-ra állítjuk, így a GART tábla nem lesz túl nagy. Minél több memóriát szerelnek a grafikus kártyákra, és minél hamarabb elterjed a tömörített textúrák használata, úgy kevésbe lesz szükség 64 MB-nál nagyonbb AGP Aperture Size-ot megadni. Ezért ajanlott, hogy ezt az opciót állítsuk 64 MB-ra vagy legfeljebb 128 MB-ra. -
lol
senior tag
válasz
.:GoliBali:. #70 üzenetére
Bővebben: link miket nem tud ez a google?! amúgy ez a ramból felhasznált memo mennyisége, általában a ramodnak 1/4-re szoksá allítani, pl nálad > ha 512mb >> akko 128mb-ra állítsd!
[Szerkesztve] -
aktív tag
hali!!!!!
Valószínü láma kérdés, de a AGP Aperture Size = A videokártyám memória nagysága? -
VENDI
tag
Szasztok! Tudom az örökzöld téma lehet hogy egy kicsit unalmas, de tud valaki valamilyen módszert az L-3-as híd átvágására?
-
Amigo78
senior tag
válasz
Répafőzelek #57 üzenetére
Vegyél Casetek CK1018-1v2............... kuvva jo ház
-
gesuz
senior tag
Mit lehet kezdeni a szorzólockkal?
-
Begi
senior tag
Nekem az lenne a kerdesem, hogy ASUS A7N8X(meg elso szerias, nforce2, dual DDR) -es alaplapban miert nem tudom az FSB-t 200 -ra allitani. A proci egy 2500+ Barton.
Valoszinu, hogy szorzolockos, mert lejebb se tudom venni a szorzot, ezert akartam az FSB-t novelni, hoyg a 400-as ramokkal szinkronba mukodjon.
Szerintetek mi lehet a para?
Nem tudja az alaplap? -
Flashy
veterán
válasz
Jim Tonic #63 üzenetére
azt az alaplap áramköri úton olvassa ki ugy mint a proci feszultseget, arra is van a procinak néhány lába. ezek vannak áthurcolva a nyák tetején a hidakon, így lehet piszkálni. a cpuid már szoftveres dolog, a procinak a hidak átvágása után már nem tudják megmondani hogy ő milyen proci.
-
Igen, nekem is ez volt az érzésem. Így igazolja a feltevést, miszerint minden barton ugyanazzal a maggal készül, csak strapa teszt után derül ki, melyik sebességen adják el őket!
szerk: De! Ha alapból beteszed egy bios resetelt alaplapba, akkor az mindjárt 2800+-ra állítja be automatikusan. Ergo valahol mégis benne van, milyen procinak készült. Furcsa, hogy a cpu id nem ezt olvassa ki.
[Szerkesztve] -
Furcsa kérdésem lenne. Ha felhúzok egy 2800+-t 3200+ra, akkor az AMD cpu ID miért írja ki processor name-nek, hogy 3200+? A progi is csak a beállított szorzót/fsb-t veszi figyelembe, vagy ezen 3200+ mag van?
-
tzoli986
tag
nekem nem 2800+,hanem 2600+ van,de drótozásos módszerrel nem tudom kikapcsolni benne a szozózárat. ha valaki tud más módzsert rá írja már le,vagy adjon egy linket.
-
Thauglor
aktív tag
válasz
PSYCHO(EE) #51 üzenetére
Hát épp nem vagyok az
Egy 3200+-os Bartont 100% -on mennyire hűt le? MEr abbol ki tudok indulni. NEked 2420-on nem megy a gép? Mer h igen inkább ott nézzed meg h mennyit termel! (engem az érdekel, me' a mostanival is viszi szegényesen) -
Répafőzelek
tag
igazi low-end megoldás
sajnos a forró procinak a házam az oka, túl kicsi már szegényke, és túl sok dolog van benne és így szinte megáll benne a levegő.
Ma bejártam a fél várost egy új ház után kutatva, de egyszerűen egy olyan sincs amire azt mondanám, hogy ez kell, vagy az van, hogy most jött a marsról a ház, vagy az, hogy szerelhetőségből 0, vagy pedig 60e Ft... -
fokukac
nagyúr
válasz
Répafőzelek #54 üzenetére
hát azért ez még nem a legjobb megoldás... nem kellene hűtőt cserélned?
-
divot
veterán
válasz
Répafőzelek #54 üzenetére
Ja halk lehet.
Hány centis a venti? -
Répafőzelek
tag
sikerült megoldanom a procim hűtését frankón, most az új módszer segítsévével stabilan 52 fokon van
be is rakom a megoldás, elég látványos lett szvsz!
Bővebben: link -
Sunyi Sanyi
senior tag
Hali! Érdemes várni az Fx-51-re(míg lemegy az ára) vagy elég ha most megveszem a AMD 3000+ Barton magos procit? Milyen alaplapot érdemes venni hozzá? Én Abit NF-s v2.0 vagy Asus néztem ki.
Üdv:Sunyi Sanyi -
Thauglor
aktív tag
válasz
PSYCHO(EE) #49 üzenetére
Nem tudom... sztem ha hűtőt veszek akkor vagy Zallmant vagy semmiet...
a mostani az egy Wisper Rock 4 rézmaggal, alapon csöndes. És eztet akarom kicsit feltupírozni (2600-2700 ->3200RPM)
csak az a bánatom h az Epox-ot nem ismeri a SpeedFan... -
Répafőzelek
tag
alap hőmérséklete a procimnak 64 fok, ez a teljesen deafult
1. pár óra kemény játék utána mondjuk a farcry-jal felmegy 69-70 fokosra ami már elég kritikus szvsz, nem is nagyon játszom amíg meg nem oldom a hűtését a cuccnak
2 a házamban egyenlőre még nincs plusz ventilátor, de köv beruházás az lesz, minimum kettő
3. igen a tápomon 2 ventilátor van
a házam oldalait is leszedtem a jobb szellőzés érdekében de sajnos ez is csak kb 1 fokot jelentett. -
haris
őstag
válasz
Répafőzelek #27 üzenetére
Hali
Hogy magas-e?
Attol függ. Nem irtál semmi konkrétat. Alapon sok, terhelve határeset.
1 indits el vmi játékot, vagy videokodolást, a lényeg, hogy nyuzzad, nézd meg mennyi a fok.
2 nem irtad van-e venti a házadban, és ha igen mennyi. A jo hűtéshez jo szellőzés is kell. Hiába veszel méregdrága procihűtőt, ha nem tudja leadni a felvett hőt, mert a házban megreked a meleg levegő.
3 nem irtad, 1 vagy 2 ventis a tápod(ez is csak a szellőzést javitja). A 2 ventis táp nálam 4-5 fokkal csökkentette a proci hőmérsékletet.
stb stb...
Üdv haris -
Thauglor
aktív tag
válasz
PSYCHO(EE) #43 üzenetére
hát engem az nem zavar mer a vga-mon van egy GlobalWin hűtő (7000-7300)
-
PSYCHO(EE)
tag
Szerintem léghűtés közül a coolink 122+ érdemes választani ha valaki csak teljesítményre megy viszont iszonyat hangos cseréb(6800-7200között pörög) olyan mint egy hajszárító
-
PSYCHO(EE)
tag
Szerintem léghűtés közül a coolink 122+ érdemes választani ha valaki csak teljesítményre megy viszont iszonyat hangos cseréb(6800-7200között pörög) olyan mint egy hajszárító
-
Wolwarine
csendes tag
Javítás TITAN DELUXE 8500 = ENERMAX UC-8FAB-B
Bocsánat a tévedésért !!
[Szerkesztve] -
Wolwarine
csendes tag
válasz
Répafőzelek #34 üzenetére
Szia linket sajna nem tudok adni tegnapelőtt futott be a boltba is, új árú.
-
Wolwarine
csendes tag
Nah akkor még leírom a tegnapi ''tesztalanyokat'' mert hogy annyi mindent megnéztük még... :c
Monitormindegyiket a Samsung monitor tesztelőjével néztük)
-- 19'' S957MB 0.20 1920*1440,96KHz,MPRII,TCO99 -- Ez volt az első monitor amit kipróbáltuk. Nagyon a jó a monitor nekem bejön 1280x1024-ben bírja a 85Hz-et.
Ami tetszett: a magicbright funkció mellyel elmentett beállításokat lehetett előhozni és kényelmesebbé téve a monitor kezelő felületét.
Ami nem teszett: mindenféle állítgatás után se sikerült kiküszöbölni a hullám szerű csíkok megjelenését amely csak sötét és mintázott felületen észlelhetők. Még egy dolog a moire-szűrő sem akart nagyon produkálni de erre nem is volt szükség.
Képség: Bővebben: link
-- 19'' LG900B 2048x1536/61Hz,0.26,96Khz TCO99 -- Hasonló kép mint az előző monitor ez is 1280x1024-et 85Hz-en futattuk. Ennek nem annyira teszett már a kinézete nem volt annyira ''komoly''.
Ami tetszett: minden féle beállítás nélkül jó a monitor színe stb.
Ami nem tetszett: a KÉPPONT TÁVOLSÁG NAGYON SZEMBE TŰNŐ
Képség:Bővebben: link
Mousefőleg játkokban teszt)
-- A4Tech-iWheelWorks-Mouse 4D (WWT-13 Trackball) -- Jó fogás, jó szofverek, zavaró a 2 scroll.
Ami tetszett:kinézete és a vörös fény átteccése az egész egéren
Ami nem tetszett:kát scroll=fölösleges+rosszul görögnek-->durván
Képség:Bővebben: link
folyt köv...
[Szerkesztve] -
Wolwarine
csendes tag
Nah arcok...
Körbe érdeklőttem CPU hűtökről!!
Sokat megkaptam kölcsöm egy kis tesztelésre az eredmények a kövik:
-- Eredmény a 3200+ AMD pörgetve egy 2800+ AMD következő CPU hűtők --
( PC ALERT 4.0 val mért eredmények)
AERO COOL Tx bruttó 7000 fitying
hűtő ventillátor NÉLKÜL (!!!) erre még egy vencsó ami jó
2500 fitying. --42 fok--
TITAN DELUXE 8500 ez a csoda csupa réz ami a sorozat számával megeggyező
ára van (8500huf). Ez már leviszi ezt a CPU-t --38 fok--ra
COOL MASTER Socket A CM AERO7 + (ASB-V73) 3200+ EZ NEM VOLT JÓ!!
--52 fok-- 5000 huf -
nkpolip
tag
Ugyan ez az alaplapon és a procim meg 3000+. Én nem sokat tudtam húzni 166-ról 180-ra. De lehet többet is de viggyázz mert az alaplap ahogy húzod a procit a memóriát is húzza úgy hogy álisd lejebb a memoriánál a szinkront ami ott van ahol a procit húzod csak lejjebb. Ilyenek vannak 1:1 ,4:5,3:5 stb. Sok sikert, írd meg hogy sikerült.
-
Répafőzelek
tag
sziasztok, volna egy olyan kérdésem, hogy az normális-e, hogy a 2800-as procim hőmérséklete 62 és 68 fok között van, én egy kicsit magasnak tartom. A hűtés rajta egy GalacialTech Diamond 2100 gold edition, ami a doboza szerint 3200+ -t is elbírna, pedig látszólag már az én procim sincs ínyére. Megprobáltam max fordulaton pörgetni folyamatosan (3400), de az se segített nagyon, átkentem a procit még1x szilikonpasztával is, de az se volt hatással rá sajnos...
így felvetdődött bennem a kérdés, hogy talán le kéne cserélni a bordát minimum valamire, vagy akár az egész hűtést valami másra. Olvastam itt a topikban már pár hűtőt, ezek között vacilálok, ti melyiket vennétek? :f -
NoLF
veterán
itt spire falconrock II hűti, +3 házhűtő 5 volton, perfekt.
-
NoLF
veterán
énmeg nemtom
most 2100, de nem zuztam még halálra. de nem is akarom. alapfesz 2100, azt viszlát
-
Thauglor
aktív tag
Huhh! Akkor még mindg jól érzem magamat hogy 2420-on gond nélkül ketyeg a Bartonom...
de lenne egy kérdésem: melyik progival lehet a hűtést aktívabbá áklítani? (magyarul emelni a fordulatszámot) Mivel így 60 fölé megy kódoláskor... -
NoLF
veterán
prockót szépen lassan kezdd el huzogatni, érzéssel mintha magadnak csinálnád
jó tuninghoz általában jó ram is kell. hynix, infineon...
a másik hogy sztem az oldallapi ventid elé gyárts vmilyen porszűrőt, mert 2 hét múlva megnézheted a házad belsejét bizony! én ezt harisnyával oldottam meg, 2hetente kiporszivozom belőle az 5 kiló koszt, nagyon jól műküdik 0 ftból.
peace
[Szerkesztve] -
_Volkovy_
nagyúr
Olyan 2300Mhz-ig elmehetsz léghűtéssel..
-
Hektor
csendes tag
Volt ilyen laphoz szerencsém,és nem bírta a tuningot.Válassz Abit lapot.
-
Norbyte
tag
Hali,
bazz, majdnem tök ilyen az én gépem is.
MSI K7N2 Delta-L
AMD XP 2100+ (betervezve Barton 2500+ vagy 3200+. Ez utóbbit láttam 50br-ért)
Glacialtech Igloo SB
MSI GF4 Ti4200-8X
2*256 DDR400 Samsung (előtte DDR333 volt)
... és Morex ház. Csak az enyém fekete.
Bővebben: link
Nekem ez már a harmadik ilyen lapom, mert kettő elhalálozott.
Az első tuning miatt, de az is érdekesen.
Történt hogy megvettem, majd kipróbáltam, hogy feltettem az fsb-t 166-ra.
Szépen elindult, ment stabilan 2700+-osként. Aztán visszatettem alapra (133) és annyi. Az alaplap megdöglött. A proci ép maradt, minden mással együtt. Kicserélték gariba, mert nem látszott rajta semmi.
A második alaplapi infra miatt. Öcsém hozott egy Redsnake infrát, pineket megnéz, rendben. Lapra rádug, bekapcs. Szálló füst és bűz.
Visszavisz, és kap Delta-L. A halottak nem Delta lapok voltak.
Na azóta nem tuningolok (a Silent Breeze miatt nem is menne nagyon) inkább veszek egy 3200+-ost.
És alaplapi infrával sem foglalkozom. Vettem egy USB-set. -
Wolwarine
csendes tag
Köszönöm a tanácsokat megfogadom!! A memóriát pedig már sikerült dulba raknom thx for you !!
-
Aram
tag
Hi Wolwarine!
Tehát:
- a RAM-okat kétféleképpen járathatod Dual Channel üzemmódban. Vagy az 1-3 slotokba rakjad, vagy a 2-3 slotokba. De ezt az alaplaphoz adott manual-ban le tudod ellenőrizni
- nem tudom, hogy a processzorod fix szorzóval van ellátva, vagy sem. Ezt könnyedén ki tudod próbálni, méghozzá úgy, hogy a BIOS-ban átállítod 12,5-ről, mondjuk 12-re. Ha így 12*166MHz, azaz 2000 MHz a processzor sebessége, akkor tudsz szorzót állítani. Ebben az esetben a legmagasabb FSB-hez találd meg azt a szorzót, melyen a gép még teljes stabilitással működőképes. A stabilitást Memtest86 ill. Prime95 programokkal tudod ellenőrizni, melyeket az interneten könnyedén megtalálsz.
Ha nem ''szorzólock''-os a processzorod, akkor csak az FSB emelésével tudod a processzort tuningolni. Tehát 166-ról elkezded emelni és a fentebb említett programokkal teszteled.
Ne kergess álmokat! Az Athlon XP architektúra teteje, léghűtéssel 2300 MHz környékén van. Természetesen ehhez már komoly hűtés és szerencse is kell. Ha a 12,5-ös szorzó mellett működik a géped 185-ös FSB-vel, akkor kifejezetten jó helyzetben vagy, ugyanis az 2312 MHz, azonban valószínűsíthető, hogy a számítógéped nem teljesen stabil ezen a frekvencián, de szerintem olyan 2200 MHz-en, vagy kicsit felette stabil lesz a géped.
Hűtőnek ár/teljesítményben a GlacialTech termékeit javaslom. A tesztek és mások tapasztalatai alapján az Igloo család 2510-es modellje lehet a nyerő választás. Ez egy kifejezertten jó hűtési teljesítménnyel bíró borda+venti kombó, kellemes zaj-szinttel.
Remélem tudtam segíteni.
Üdv!
Aram -
Wolwarine
csendes tag
Na akkor:
- hogy lehet dualba rakni a ramokat ??
- miért nem engedi a bios hogy 185 MHZ-nél nagyobbra rakjam az FSB-t ugyanis ne indul el a gép és rsetelhetem állandóan ??
-ez a COOLINK amit mondtál mennyi zsé ?? Mert a mostani VACAK proci hűtőm alap feszen meg fsb-n 55 fokos(!!!) ami nagyon nagfy szerintem.
-örülök hogy teccik valakinek a házammost vettem bele neon fényeket !!
- a szorzó 12.5 x 166 mhz = 2083MHZ
[Szerkesztve] -
TRitON
aktív tag
Szerintem egy jó hűtővel, meg némi feszemeléssel, nameg 400MHz-es ramokkal megpróbálhatod a 200-as FSB-t, mer CSAK (
) 2500MHz lenne...azt hozzá kell tennem, hogy az alapból 2500+os Bartonom 2300-on még stabil alapfeszen... (1,65V)
-
TRitON
aktív tag
nnyi ennek a proccnak a szorzója? 12,5?
-
TRitON
aktív tag
Nekem is az van. Ha a szobában 25 fok van, akko a 3200+os Bartonom 45 fokos 3300-as fordulaton (1800-4800 között szabályozható potméterrel; 2003.június (?) óta asszem a legjobb hüttő; ja és olcsóbb, mint a Thermaltake)
-
TRitON
aktív tag
Ménem raktad dualba aramokat?
A házad egyépként k*rrrvajó!
Ja! És ha rám hallgacc, akko veszel egy COOLINK COOL U2VS tipusu procchüttőt. -
Wolwarine
csendes tag
Üdv mindenkinek !!
A konfig a következő:
CPU________________AMD ATHLON XP BARTON 2800+ 512C
MOTHERBOARD_____MSI K7N2 nforce2 DELTA
VIDEOCARD_________MSI GEFORCE 4 TI4200 128MB DELUXE EDITION
RAM________________2 x Samsung 256MB 333Mhz
És egy - két kép hogy teljesen legyen a kép
Nos a következő a kérésem/kérdésem:
Mit tudnék ebből én kihozni vasat tekintve és a kinézetet és a hűtési mód is érdekellne !!
Előrre is köszönöm !!
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- E-roller topik
- PlayStation 4
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Óvodások homokozója
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Horgász topik
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- További aktív témák...
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- AKCIÓ! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB SSD fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- Több Lenovo Thinkpad x1 carbon gen 4 / 5 / 6 / 7 X1 Yoga gen3 6-9. gen i7, i5 procik
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest