Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple asztali gépek
- Azonnali processzoros kérdések órája
- TCL LCD és LED TV-k
- Raspberry Pi
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kompakt és jól szellőző alumíniumházzal indítja a jövő évet az Antec
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Vezetékes FEJhallgatók
-
PROHARDVER!
A topic lényege, amire való:
Új hozzászólás Aktív témák
-
belovary
senior tag
válasz Novics #22822 üzenetére
Köszi! Gondoltam rá, hogy eltüntetem a drótot, de gondoltam ha eleve sz... a kép, nem sikerült, nem éles, stb... akkor nem is játszok vele tovább. Igaz, ez a kép semmilyen, ezt én is látom. Amúgy ezen a dróton mennek a kabinok fel a hegyre. Már alig várom, hogy mehessek, aztán túra, és fotózás hegyek, a hegyen.
-
-
szp1
addikt
válasz Novics #22741 üzenetére
Kösz!
Közben rájöttem, hogy a DPP-ben is van "stamp tool"... .eredetileg porszem eltávolításra tették bele, de ilyen korrekciókra is jó...mindegy, fungeld kollega megoldotta.Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
válasz Novics #22318 üzenetére
Nem az a lényeg, te hogy gondolod... Hanem hogy a bíróság.
Részemről maradtam a természetfotónál, meg a rendezvényeken újságba kattogtatásnál (bár az már ritka), eddig is állandóan j9ttek emberek hőbbörögni, ha utcán lövöldöztem.A legjobban nekem a szeretős példa tetszik a cikkekben, azaz hogy azért bukik le valaki, mert szerepelt egy utcaképen, amit később valaki kirakott a netre - azért ez marha logikus, hogy az a hibás, aki fotózott, nem az aki szeretőt tart
[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
-
Alg
veterán
válasz Novics #22290 üzenetére
Egyébként valószínűleg jobban figyeltem a technikai részére a dolognak, mint a kompozícióra.
A vízesésnél igazából talán közelről, szemből lehetett volna jól meglőni, csak ott állandóan mászkáltak az emberek"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
scream
veterán
válasz Novics #22214 üzenetére
Nem, az egy ilyen felhőszerűség volt, nincsen (még) szűrőm.
A szimmetriával sajnos már nem tudok mit kezdeni, mert - nem középről lőttem, nem ugyan olyan magasból, nem ugyan akkorákat fordultam a rögzítések között. Próbáltam valamit javítani rajta, de mindig valahol nem jó a szimmetria. Lehet valamelyik nap újralövöm, ezeket korrigálva + ugye az alját is beleveszem.
-
-
-
balintkagan1
tag
-
MODERÁTOR
-
Schuby
aktív tag
válasz Novics #21871 üzenetére
Van olyan is, csak azt most nem raktam fel. eljátszottam egy fél délután mindenféle szögből mindenféle kompóval. Ez tetszett a leginkább a part - híd háromszög miatt,csak nem tudtam eldönteni, hogy kell e oda a harmadolóba a pad vagy jobb nélküle
x230, N53SN, D7200, BV6000S
-
-
spanyoll
addikt
válasz Novics #21791 üzenetére
Faja kép, csak kéne rá pár óra PS. Fognám a mohák közötti részt, kicsit kékesebbé, víz formájúvá tenném. Utána befotóznék pl pár legobabát hasonló fényekkel, aztán rávágnám őket, mintha kis szigeteken éldegélnének. Esetleg lőnék pár távolabbi madárfotót, akármit, és akkor csak állatokkal pakolnám tele a "szigeteket"
"Super perfundo on the early eve of your day."
-
válasz Novics #21791 üzenetére
Aranyos, bár az ilyen képekkel mindig bajban vagyok, hogy hogyan is kéne komponálni. Fények mondjuk bizonyos szempontból jók, bizonyos szempontból nem szerencsés, hogy teljesen szemből jön, de különben nem gáz, csak lehetett volna deríteni a feléd eső részt.
Különben meg szép és jópofa, kb. ennyiről szól ez a kép, és ezt teljesíti isMutogatni való hater díszpinty
-
-
Balinov
titán
válasz Novics #21768 üzenetére
hirtelen azt hittem, hogy a Yukon folyon uszo fenyoronkokrol csinaltal kepet, kozben meg nad, ugye?
sztem kontrasztosabban, FF-ben, kicsit megcibalva jol nezne ki. szinte mar textura hatast keltve.
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Balinov
titán
válasz Novics #21628 üzenetére
Novics, az sem rossz otlet, megoldas, soot! Lustasagfaktor bejatszott nalam megint, mivel atkonfiguraltam az AF-L/AE-L gombot AF-ON-ra (back button focusing). Viszont ahogy neztem, 10mp visszaallitani ideiglenesen arra a funciora, legkozlebb figyelni fogok.
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
torzo
őstag
válasz Novics #21591 üzenetére
Igen. Ha belenagyítok, hogy lássam, hol az élesség, akkor minden vonal pixeles, ronda. Lehet, a picasa hibája. A szűk rekesz portrénál nem jó. Pont, hogy kis mélységélességgel kell dolgozni, hogy az élesség kiemelje a modellt, tehát annyira tág rekesszel, hogy még ne legyen lágy, szóval a max tág rekeszen egy fényértéknyit blendézni és kész. Az jó, ha a szemére állítottad a fókuszt, csak én nem látom.
[ Szerkesztve ]
-
negyedes
addikt
-
MODERÁTOR
válasz Novics #21500 üzenetére
De ezen hol van harmadolás? Mert főleg ilyen közeli képeken (mind állat, mind emberportrékon) a szemnek kell hangsúlyosnak lennie, és az adja a harmadolás alapját (szerintem).
Alexpó: ez ettől függetlenül rengeteg. Kalibráltass a monitoron, vagy vedd lejjebb a Brightnesst - mert szerintem a nyakán kb. 0 információ van. Bár így másodjára megnézve annyira nem vészes. Csak kicsit.
Felül sok: veszett sok. Érted, a kép 40% üres, semmitmondó háttér, pedig a téma elég közeli. Csak ezért hajtogatom, hogy sok. Sok. SOOK.
Ez a kép shift+del. Gyakorolgass kicsit, nézz egy picit több profi fotót, és rá fogsz jönni magadtól is.
Sarcasm: just one of the many services I offer.
-
-
-
-
-
válasz Novics #21368 üzenetére
RT a 4.x óta egész jól használható.
Én annyit csinálok vele, hogy- Default profil választás aszerint, hogy mennyi az ISO (Default, ISO HIGH, ISO Medium közül)
- Demosaicing : False color suppression steps 5
- CA remove auto- Sharpening kikapcs ha be lenne esetleg
- Zajszűrés ha kell, általában a Noise Reduction-nál, világos képeknél érdemes visszafogni- Wb-t választok, ha nem tetszik amit a gép lőtt be
- Expo fülön mindig kap Highlight recontruction-t, Highlight Recovery-t nem hagyom 0-n
- Expo fülön ha kell, akkor Shadows/Highlights (bekapcsolom, és ha tetszik amit csinál, akkor marad)
- Ha nagyon rettenetesen alexpós a kép, és meg kell menteni, akkor Tone mapping be...Ezeket persze minden képhez egyedileg lövöm be. Mást ritkán csinálok velük, inkább Gimpben, ha kell.
-
Balinov
titán
válasz Novics #21364 üzenetére
Kukkantsal be a Lightroom topikba En is igy voltam vele, Picasa, Jo napom van, oszt csokolom, meg raw-nal is, aztan meg esett lefele az allam, mi kepi informaciot hordoz egy elohivatlan raw fajl. Onnettol kezdett erdekelni az utomunka.
-
válasz Novics #21341 üzenetére
Szépek
Az első kép itt hasonló a tiédhez Csak ide nem jutottak akkora hegyek - max. orfűre
Mondjuk a linken találhatóak nem éppen frankó képek, a panoráma még ferde is - igaz az valami 2005? 2007-es képem?[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz Novics #21309 üzenetére
nem marhaság, igazad van, csak rekeszelni már nem volt időm így is alig sikerült elkapnom a pillanatot
negyedes: a Szent Anna-tó-nál voltunk (krátertó), kb. 30-40km-re lehet max itthonról asszem
ccs2929: ja a csaj végig derítve volt két derítőlappal amúgy, csak pont akkor nem amikor ezt a képet lőttem róla, így alaposan fel kellett húznom
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
copass
veterán
válasz Novics #21286 üzenetére
ettől függetlenül életlen és bemozdult picit szerintem szerintem!
a liveview magic lantern-el ér vmit, mert látod az éles részt.
mondjuk keresőben is lehet szépen élességet találni, gyakorlás kérdése.
én már öreg vagyok nem bírja a szemem, a túró keresőben törőék nélkül meg pláne. mert liveview ML se használható mindíg. napsütésben csak a loupe a megoldás, az viszont kib...ott jó! videjósok szeretik is.
milyen gépet vettél?[ Szerkesztve ]
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
ccs2929
senior tag
válasz Novics #21286 üzenetére
A live view tényleg baromi jó, eddig a képeim 1-1,5% lett használható manuál üveggel, az új gép baromira megkönnyítette a dolgom.
Nehéz ilyenkor kint érdemleges témát találni /legalábbis nekem/..... Furcsa nekem ezen a képen a 16:9-es vágás, fentről szűk, balról meg sokVikunya Úgy könnyű, ha magad gyártod az alkatrészeket Nekem is megfordult már egyébként, hogy szerezni kéne valami mikroszkópot, de nekem, nem biztos, hogy lenne türelmem összehozni a géppel, igazából nem is merültem bele a témába, de állati képeket lehet összehozni mikroszkóp alatt, az tuti.
jjeahh ez egy sima mezei helios 44-2, valamennyire kerekítettek a lamellái, de f5,6-nál már szabályos nyolcszög alakú a nyílása, f2,8-ig szép körlakú, utána már jelentkezik a "kockásodás".
Flickr: http://goo.gl/V53ntj Ha korrekt volt az üzlet,akkor várom az értékelést!
-
-
válasz Novics #21260 üzenetére
Az sem mindegy, mennyi a fény. Jelen esetben jobban jártál volna 200-zal, mert akkor alapból világosabb minden, a zaj pedig a sötét részeken jön elő legjobban...
Derítés meg, ennek elég lett volna, ha a kisvakuval rávillantasz. A beállított képek meg nem gázak, ha nem lóg ki a lóláb. Attól, hogy odatetted a bakancsot, nem lett beállított. Illetve a pillanat elkapása elég nehéz dolog
@takemoto : Eh, akkor csak a 4/3-adot néztem
De megnyugtató, hogy van m4/3-ra is.
Amúgy igen, fel kell ragasztani, de lehet kapni esetleg olyan adaptereket, amin már rajta is van - Canonra van. Én is ilyet vettem, az első felrakásnál leesett róla a chip -> felragasztottam én jó kis műgyanta alapúval, azóta nem esik le ^.^[ Szerkesztve ]
-
Damage
senior tag
válasz Novics #21260 üzenetére
Tisztában vagyok vele, hogy az alacsonyabb ISO kevesebb zajt eredményez ... csak nehezemre esik elhinni, hogy ez a kép (mármint a csigás) ISO 100 mellett készült. RAW-ban készült és több FÉ-t húztál vissza vagy hogy lett ilyen?
''Az ember a legkegyetlenebb állat.'' Nietzsche
-
válasz Novics #21256 üzenetére
Jaj, a zaj az itt mindig hatalmas baj Szerintem nagyon jók. Mondjuk a csigusz kicsit nagyon alexpós, nagyon szürke. És nagyon elveszik a képen szegény... Persze ha az volt a szándék, akkor nem szóltam.
A fa nagyon jó, ha kötekedni akarnék, akkor azt mondanám, hogy nincs alja, de különben így is tetszik. Néha nekem is kattan hogy kéne ilyet csinálni, de nem szokott összejönni
A bakancsoson amúgy lehet, hogy deríteni kellett volna a bakancsokat, de amúgy az is tetszett.
@jjeah : Próbálj ki egy 1100D-t
Mondjuk a RAW feldolgozótól is függ, mennyi marad a zajból...Átalakítók, nem tudom, van-e Olyra... úgy tűnik, van... nem tudtam, mid van, ezért azt linkeltem, amiről tudtam, hogy van.
[ Szerkesztve ]
-
*Ropi*
félisten
válasz Novics #21223 üzenetére
Látni a képen a színekből, hogy Nikonnal készült, és tényleg. A másikon a két elárvult bakancspár és a szociofotó jellegű fekete-fehér kidolgozás miatt olyan érzésem van, mintha épp' csak leugrottak volna a szikláról (és nem a boltba egy kóláért)...
[ Szerkesztve ]
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
Balinov
titán
válasz Novics #21225 üzenetére
Igen, lattam, kar is erte, de talan valami fele zajszuressel lehetne rajta segiteni kisse. Aztan szelektiven vilagositani a banancson, keritesen.
A masodiknal sztem jo a DOF, csak jobbrol/balrol talan picit szuk. Szerintem. Szaturaltsagot passzolom, nekem sincs kalibralt monitor sajna
-
Balinov
titán
válasz Novics #21223 üzenetére
Szia,
hangulatra nekem a masodik nagyon bejon, tetszik a dombokon/egen az eltero szurkearnyalat. Talan a bakancsokon, ill. a falon picit vilagositanek, hogy hangsulyosabb legyen az eloter.
A korhado fas is tetszik, bar ott talan picit kusza az eloter
udv
B6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
torzo
őstag
válasz Novics #21103 üzenetére
Jogtiszta???!!! Mi ebben az országban az, ami jogtiszta? Tiszta jog sincs!!!! Ezt szerintem hagyjuk! Ha nem fotózásból élsz, felesleges pénzt szórni progira. Ha igen, nyilván kell a tiszta lap.
Abban teljesen igazad van, hogy amíg nincs legalább kalibrált monitor, addig az egész LR stb.-ről felesleges beszélni.
Az LR automatikája nekem még sosem vált be, ne is használom, ha lehetne, kitörölném a setupból.[ Szerkesztve ]
-
ballington
addikt
-
zool1
őstag
Köszönöm az értékelést/kritikát! Igen a kép HDR , habár az eredeti kép is kicsit "fakó", ez köszönhető, hogy a kép stílusa a gépen natural-ra lett állítva standardről. Most már vissza állítottam, mert tényleg a színek ennél a beállításnál, egy kicsit "fakóak". Igen a képből van fekvő is. Ha haza érek melóból, majd kezelésbe veszem és meglátjuk, hogy kellő utómunka után posztolható lesz-e.
[ Szerkesztve ]
-
zolka78
senior tag
RAW-ban fotózok. Ilyenkor az első képet beállítom, csak azt amit kell, majd beállítok hozzá egy presetet, és ezt eresztem rá a többire. Így szinte azonos színvilágú, kontrasztú stb. képek lesznek. Max. egy picit kell finomítani. Majd Hugin-val összefűzöm.
(#6842) Zseketto: Ezt érdemesebb lenne egy hajnali vagy kora reggeli órában meglőnöd ha teheted, amikor még nem ilyen kemények a fények. Szép egy téma.
Meg ne idd a vizet! Az egy nagyon erős ital, fenn tartja azokat a nagy nehéz hajókat!
-
cOxeR
Ármester
Igen ez kimaradt a véleményezésből, szerintem is hangulatos, ami viszont számomra zavaró, az a fa felület az előtérben... nem oda való, érdemes lenne megnézned, úgy, hogy azt kiszeded. Nagyon szépen visszaadja annak a felülete is a színvilágot, de nem kell a képre, pont a természetes előteret töri meg.
[ Szerkesztve ]
-
-
End-ru
aktív tag
Nem azért az a tuti, mert valaki kitalálta, hanem mert az a kellemes a szemnek. Olvass utána az aranymetszésnek.
Az ég csúnyán kiégett és keresztbe vágtad az üveget. Azt írtad, hogy naplementében készült a kép. Rövidebb záridővel csinálhattál volna egy szép naplementét, ami átvilágítja a páleszedet .„A mélység nem cél, hanem figyelem, türelem és önmagad csendje.”
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest