Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
klinga80
csendes tag
Sziasztok! Vajon egy Himalaya megbirkózna egy i7 8700k-val vagy egy i7 9700k-val? Válaszokat előre is köszi!
-
ReFleXx
addikt
nem tudja valaki hogy a Brocken 2-nek mennyi a hűtőteljesítménye?
Brocken 3-ét például megtaláltam a neten az 220W TDP, de kettőét nem talalom sehol. -
dchard
veterán
válasz
Visormail #3896 üzenetére
Beállítottam, működik, de ettől még a két átcseszést nem felejtem el a márkának.
Egyszer megszopattak az AM4 átalakítóval, amit a régi Matterhorn-omhoz vettem, amiről kiderült, hogy minden Matterhorn verzióhoz jó, csak az enyémhez nem, de persze ezt nem írják le sehol. Pedig ezt nagyon szerettem, 105 watt TDPs procit az 500 fordulat per perces low noise Noctua teljesen hangtalanul hűtött bármilyen terhelés alatt.
Aztán most meg jött a 12 centis hűtő, ami nem 12 centis.
-
dchard
veterán
Nahát megvan a hiba oka: a ventin lévő csatlakozóban szarul van belerakva a föld láb, így alig érintkezett, ezért rángatott. Kiszedtem, visszahajlítottam, most már működik.
Viszont pont ugyanazt csinálja mint a gyári AMD hűtő: minden weblap betöltéskor hallom ahogy felpörög, majd visszaszabályoz. Valami elképesztő idegesítő.
A következő probléma ebben a hűtőben, hogy 12 centis ventivel reklámozzák, csak azt felejtik el leírni, hogy egy olyan 12 centis venti van rajta, aminek az alja nem 12centis (aszimmetrikus), így ha valaha is le akarná az ember cserélni egy másik 12 centisre, akkor azt el is lehet felejteni.
Kettőből két csalódás, azt hiszem ez volt az utolsó, hogy ezt a márkát vettem.
-
dchard
veterán
válasz
Visormail #3891 üzenetére
A minap várásoltam egy Alpenföhn BEN NEVI -t, ma beszereltem, és a ventilátor nem indul. Néhány másodpercenként próbál indítani, ilyenkor negyed fordultato teker (inkább rángat) aztán annyi. Giga aorus M lap. A gyári AMD hűtő ugyanitt jól működik.
Megtekertem a ventit kézzel, és nem érzem hogy túl nagy lenne az ellenállása. Próbáltam a bios-ban a ventit auto, pwm és voltage módokban is, egyikben sem indul el.
Ha jól sejtem, szar a vetni? Vagy van még valami amit kipróbálhatnék?
MOD: ugyanez a probléma másnál is jelentkezett:
http://www.tomshardware.co.uk/answers/id-3328839/cpu-cooler-working.html
-
Visormail
addikt
Sziasztok!
Megvettem ezt ALPENFÖHN AM4 Upgrade kit for Brocken
Kompatibilitás:
Brocken 2 PCGH
Brocken 2
Brocken ECOCsomag tartalma:
- 1x szerelőkeret
- 4x szerszám nélküli csavarIgen ám, de az am4-es alaplap gyári hűtés hátlapjára ha ezt ráteszem, akkor fel le lötyög 2cm-t. A brocken 2-höz adott hátlapon pedig nincsenek ott furatok ahol az alaplapon. Akkor mégis, hogyan kellene felszerelni ennek segítségével? Nem értem.
Na most közben találtam ezt a választ egy ugyanilyen kérdésre [link], holnap nekifutok megint, remélem sikerül.
-
FoLey-v
addikt
Kihagytad a Alpenföhn Matterhorn Shamrock Limited Edition-t,amivel rendelkezek és ehhez is van átalakító.
kutga Elvileg igen,de nem vagyok 100% biztosban,mivel neten nem találok TDP értéket ha igaz hogy itt állították ARCTIC Freezer 7 PRO Rev.2 bordával megegyezik ami 150W TDP akkor mehet.
-
kutga
félisten
Holgyek/urak!
Nem nagyon talalok rola semmit, igyhat kerdezek.
P4 670re eleg lehet egy EKL Cold Tower? 9cmes BQ SW2 pwm ventivel.
-
sanyi0627
senior tag
Sziasztok
Lenne pár kérdésem matterhorn és brocken tulajokhoz.
Matterhorn white asrock h110m itx lapra rámegy ugy hogy nem takarja ki a pcye foglalatot?
Brocken rögzítéshez ha csak 1366-hoz van meg a lefogató akkor fel lehet fogatni 1151-re is? Elvileg első szériás lila ventivel szerelt változat.
Utolsó kérdés i 5 6500 re bőven jó mindkettő gondolom.
Előre is köszi a válaszokat.
Udv
Sanyi -
-
GaTToN1
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék vásárolni egy ALPENFÖHN Brocken 3-t, mert hosszas keresgélés után ezt találtam a legmegfelelőbbnek. Egyben új gépet is vásárolok és a 8700K-ra ezt néztem ki. Viszont nem igazán találok olyan házat amibe ez beleférne, vagy nagyon drágák vagy valamilyen okból nem megfelelőek. Egy teljesen csicsamentes jó szellőzésű porszűrős ház kellene nekem amit nem nagyon találok a hazai piacon. Remélem tudtok segíteni, előre is köszönöm! -
dchard
veterán
válasz
FireKeeper #3879 üzenetére
Normál Matterhorn tulajok, vigyázzatok!
A magunk fajtának egyik AM4 átalakító kit sem jó, bármennyire is azt a benyomást keltik a leírásan.
Kizárólag az újabb Matterhorn variánsokhoz (Pure, Black, White) jó az átalakító!
-
FireKeeper
nagyúr
sziasztok!
sima brockent, az alap AMD-s lefogatójával lehet használni AM4-hez, vagy mindenképp kell hozzá átalakító?
-
szoszo1973
aktív tag
Sziasztok!
Ha valakinek van feleslegben Brocken Eco -hoz lefogató keret készlet, kérem jelezze felém!
Köszönettel!
-
balazska92
senior tag
Sziasztok! Ha esetleg tud valaki eladó használt brocken 3-at írjon légyszi.
-
Typhoon21
csendes tag
Üdv!
Azt szeretném megkérdezni hogy van rád mód egy himalaya 2 hűtőt átvinni AM4-re?
Elég sok helyen nézelődtem már de csak a brocken-hez találtam kit-et :S :/Üdv Typhoon
-
OutSider17
senior tag
Akkor csatlakoznék egy Brocken 3-assal!
-
envagyok
veterán
I5-6600k-ra szerintetek a triglav vagy a brocken eco a nyerő?
-
ReFleXx
addikt
van valakinek tapasztalata, hogy a brocken 2 még egy ventivel mennyivel hoz jobb eredményeket? probaltam turni a netet de nem találtam erre tesztet. 1venti vs 2 venti
-
törölt tag
Sziasztok!
Egy Alpeföhn Klara felmegy egy HD 6670-re? Sehol nem találtam infót róla neten. Másik kérdésem, hogy hány slot helyet foglal el, ha a kártyán van?
-
wassabi11
senior tag
Sziasztok!
A közel jövöben egy Alpenföhn Brocken 2 PCGH Edition 140mm, szeretnék vásárolni és szeretném azt kérdezni akinek ilyen hűtője van, hogy mennyira halk és mennyire hűt jól?
Valamint még annyi hogy az FM2+-ra rá lehet rakni az FM2-es hűtőt? -
Destro748
csendes tag
Sziasztok!
Egy kérdéssel fordulnék a fórum "lakókhoz" próbáltam már utánanézni, de nemigen jártam sikerrel, esetleg valaki rendelkezik olyan infóval amivel én nem, azzal kapcsolatban hogy mi az Alpenföhn álláspontja az am4 foglalatra való rögzítéssel kapcsolatban.
Egy Brocken 2-öt szándékoznék tovább vinni esetlegesen am4-re, esélyes hogy gyártanak am4 felfogatást hozzá amit mondjuk utólag meg lehet rendelni? -
struszi
aktív tag
Nekem itt segítettek. Venti kérdésekben ott vannak az igazi szakik.
-
kareszkaresz
tag
Még egy kerdes ha megengeded.
2 ventillatort neztem ki, az adatok alapjan mindketto 18-20dB körüliek, de olvastam a quietrol hogy mintha zajosak(zizzego alapzajuk) lennenek nem valtottak be sokaknak a hozza fuzott remenyuket.
Alpenföhn - 14cm Wing Boost 2 Plus
BE QUIET - 14cm pure wings boost 2 plusAz alpenre 1 ev gar van, a be quietre 3 igy utobbi felé hajlok leven gyari adatok lenyegeben ugyanazok.
Van e esetleg errol valakinek tapasztalata tanácsa hogyan kellene döntenem.
Köszönöm elore is a valaszokat, es az elozot is -
struszi
aktív tag
válasz
kareszkaresz #3859 üzenetére
A két hűtő közül egyértelműen a brocken 2 a nyerő. Nagyobb a teljesítménye. Bővíthető, sőt létezik azonnal két ventivel ellátott változat.
A régi pasztát gyógyszertári alkohollal átitatott puha ronggyal szoktam letörölni. Procit nem muszáj kivenni.
Mielőtt nekiállsz hajtsd meg egy picit a gépet. Melegen könnyebb leszerelni a régi hűtőt.
Paszta tekintetében az általad választott nagyon jó minőség, de a tapasztalatok alapján nehéz vele bánni egy picit. Szerintem simán jó az mx-4. -
kareszkaresz
tag
Sziasztok!
Most vennek uj hutot a cpu-ra mert a regi mar nagyon hangos es nagyon regi is(3000 ft koruli cooler)1. - Alpen brocken 2 es Hyper 612 v2-ben gondolkodom. Utobbi ugye 12 cm-es , brocken 14 cm-es ventivel halkabbnak tunhet. Illetve olvastam egy modding oldalon 2 ventivel a brocken még halkabb tud lenni alacsonyabb fordulattal mint 1 ventivel nagyobb fordulaton.
Nem tudok donteni melyiket lenne erdemes megvennem, mindketto szupernek tunik a 14 centis halkabb lehet arra hajlanék, segitenetek benne? Mégvalami.
Paszta:
2. - Kineztem egy uj pasztat (Thermal Grizzly - Kryonaut), a regit hogy tudom leszedni a CPU tetejerol milyen praktikak vannak erre?
3. - Illetve ha nagyon egymasra vannak eroltetve, gondolom lehetseges ez sok év utan ha ilyen van, van erre valami megoldas ha ilyet talalnék?köszi elore is!
-
slaci007
senior tag
Itt érdemes körbenézni merlinhardver használt szekció [link]
-
struszi
aktív tag
Üdvözletem!
Egy Alpenföhn Olymp megvásárlását tervezem. Jelenleg egy Brocken Eco szolgál nálam ami teljesen jó a 6700k procimra alapon, viszont a tuning hatására elgyengül. Delidet semmiképp nem tervezek a garivesztés miatt. Abban bízok, hogy ez az óriás tudna segíteni nekem a proci megzabolázásában. Esetleg van valakinek ilyennel tapasztalata? Régóta ez a márka nálam a favorit és az ablakos házamban is jól mutatna.
-
meganers
csendes tag
Szervusztok!
Ismeritek ezt a hűtőt? [link] Kb. milyen teljesítményt várhatok tőle? A megvételét fontolgatom, de semmi infót nem találtam róla... -
-
sklopp
őstag
-
Darkylmx
tag
Megnéznék egy Brocken vagy Brocken2 vagy Nordwand vs. Cooler Master Hyper 612 összehasonlító tesztet. Persze intelen és amd-n is. Vagy akár mindet egy tesztben.
-
sklopp
őstag
válasz
hegegabi80 #3848 üzenetére
Érdeklődj nála , hivatalos forgalmazó.
-
hegegabi80
addikt
Alpenföhn Gotthard hűtőhöz honnan lehet lefogatót keríteni? Vagy saját vagy valami univerzális is jó.
-
superecneB
őstag
Sziasztok,
Lenne topiklakó aki cserélné Ben Nevisét egy Himalayara? -
dime27
őstag
Megérkezett Klara!
5750-re szerelve ( nem röhögni már nem játszom
)
Illetve beszerelve a rendszerbe :
Úgy érzem akinek nagyon régi kártyája van és normális alternatívát akar vga hűtésre ez egy bestbuy hűtő.Eredetileg nem ilyen ventit adnak persze hozzá ez csak azért került rá h menjen vmilyen szinten a házhoz.Az eredeti ventije az fekete színű de első bliccre az is minőségi érzetet kelt.Nagyon tetszik a ventillátor cpu hűtőkhöz hasonló clippes felfogatása és amugy maga a vga cooler felszerelése is pofonegyszerű volt gyorsan ment.Csak ajánlani tudom 5/5!
Köszi innnen is Merlinhardver!
-
betegphiu
senior tag
Nem fért bele a szerkesztésbe,bocs.
Szétszedtem a gépet,visszahajlítottam a hátsó keret sarkait, majd ezután újra felszereltem a hűtést.
Szóval a távtartók rövidek,ha meghúzom teljesen ráhajlik a lemez az alaplapra, ha nem ,akkor meg van hézag a távtartóknál. Így sem mozog a hűtés,fixen van,de oda ki fogok találni valamit,mert így a hűtő alja a súly miatt ninvc megtamasztva.
Azok a fura izék celluxok.. -
válasz
betegphiu #3839 üzenetére
Így ok, jó lett a kép.
Na ezt nem nem értettem teljesen a leírásban sem, hogy az ott alul miért marad annyira szabadon. Nálam a Brocken 1-nél, semmi nem hajlik és a hátlap felfekszik az alaplapra. A felső részét még megérteném hogy valamennyire meghajlik, de az alsó szerintem nem normális így. Remélem lesz valaki, aki megmondja, ez engem is érdekel, mert másik gépbe tervezek egy Brocken 2-t.
-
betegphiu
senior tag
csináltam egy mórickaábrát,mielőtt szétszedném feleslegesen.
ez oldalnézetből van.tehát a piros a hátlapi rögzítő.
ha a a csavarokat átdugom a lapon és a túloldalon meghúzom a szürke rögzítőanyát rendesen,akkor a hátlap sarkai ráhajlanak az alaplapra.
A proci felőli oldal nem gáz,az a rendes fényképen is látszik,enyhén felfelé húzza a felső keretet.Érthető volt vagy szedjem szét ??
Valaki nem tudna hozzászólni? olyan nagy guruk voltakebben a topikban,de látom eléggé kihalt sajnos..
előre is köszönöm !
itt egy jó kép,itt is látszik,hogy a rugós csavar felfelé húzza a felső krómkeretet.
-
betegphiu
senior tag
Olyan kérdésem lenne még Amd-s Brokenes kollégáimhoz,higy amikor felszereltem fixre az hűtőt, utána vettem észre, hogy a hátlapi keret kurvára meghajlott. Videó szerint ki kell venni a sarokból a műanyag kis pöcköket 4db. A helyére kell ragasztani a fóliákat a 4 sarokra. Nekem minda négy sarok hajlik,ha rendesen meghúzom a túloldalon a fekete távtartógyűrűk utáni rögzítőanyákat.
Ugyanez a helyzet a felső kerettel, ha rendesen ráhúzom a hűtő rugós kereszt lefogatóját,akkor a felső keret is hajlik.
Most ez így oké,vagy mindent túlhúztam ???
Köszönöm előre is,remélem érthető volt. -
válasz
betegphiu #3833 üzenetére
Akkor ezzel se lesz nagyobb gond, mindenesetre valami ventilátor lehet hogy nem ártana ami arra fújja a levegőt, meg ha nem is megy nagy fordulaton, a lapodnak jót tenne. Nekem a 970 extreme4 lapom is szenvedett a 8320-as procival, pedig azon hűtőborda is van. Sajnos az Asrock ezeket elég gyengére csinálta és nagyon leterheli őket az FX széria.
És hozzá kell tenni hogy az Asus lappal már nem is melegszik túl a procim, mint az Asrockban, pedig ugyanaz a hűtő volt rajta akkor is...
-
válasz
betegphiu #3831 üzenetére
Szia!
Nem hiszem hogy gond lenne, elég magas a hűtő, az alaplapodon pedig nincs a proci mellett magasabb hűtőborda. Viszont ahogy a legtöbb Asrock lapnál, itt sincs hűtés tápáramkörön, és a leírásában is szerepel hogy fx processzornál javasolt a föntről lefelé fújó ventilátorral szerelt hűtő. Nem véletlenül, sajnos a legtöbbnél ez okozza az proci túlmelegedését. Erre érdemes odafigyelni.
-
betegphiu
senior tag
Sziasztok !
Holnap elég jó áron hozzájutok egy Broken 2-höz.
Abban kérném a segítségeteket,hogy az alaplapomra rá tudom-e építeni?Lapom : Asrock 970 pro3 r2.
Ramjaim lowprofilosok
házam felsőtápos !Előre is köszi,üdv.
-
venomka1
aktív tag
Sziasztok, kerdesem az lenne hogy ez a proci huto elegseges e egy i5 6600k tuninghoz?
Alpenfhn Brocken ECO -
dafuq
csendes tag
Sziasztok. Ben Nevis-ről vannak tapasztalatok? Ma rendeltem meg egy i5-6600-ra (nem K)
-
Csak egy kis információ annak akinek Alpenföhn hűtője van, vagy esetleg vásárolni szeretne. Arctic hűtőket is használtam, tényleg jó minőség, jó áron, viszont ha valami alkatrészed eltűnik, eltörik, nehéz pótolni. 2 csavar 1 eruó pl, a szállítás meg botrányosan 6 euró. Support szinten nem túl jók. Viszont most futottam bele abba, hogy az Alpenföhn Brocken hűtőmhöz nincs meg az Intel felfogató, csak az Amd. Írtam nekik e-mailt hogy elveszítettem, lenne-e valami mód a pótlásra. Hétfő reggel kaptam választ hogy küldenek egy készletet, péntek délután meghozta a posta Németországból. Fizetnivaló szóba se került. Ez nekem elég meggyőző.
-
Falcon C.
aktív tag
ITX-re váltok, a Brockent egy kisebb méretű hűtőre kell cserélnem. Silvretta megfelelő lenne egy X4 750K lehűtésére? A ház adatlapja szerint maximum 65mm helyem van.
A ház (valószínűleg) egy CM Elite 130 lesz, az alaplapot még nézegetem, a VGA pedig egy Gigabyte R9 270 2GB OC. Van egy HDD, SSD, ODD.
-
sklopp
őstag
válasz
superecneB #3813 üzenetére
A Brocken gyári ventije is így viselkedik. Legalábbis az enyém, bár már más is tapasztalta.
-
superecneB
őstag
Ilyen ventivel támadom a procihűtőmet (himalaya).
Ha a venti vízszintes helyzetben van, 1-2 negyedév alatt kerregő hangot ad. 90 fokkal elforgattam, így most újra csendes.
Ez csak egy tapasztalat, ez a folyadék csapágyazásnak köszönhető? -
Winchester95
őstag
Köszi.
Akkor a 2. venti felesleges.
Brocken van 100%-ban.
Már csak a ventik elrendezését kellene megcsinálnom.
Van a proci felől egy venti 12cm ami ráfúj oldalról a bordára+ba.
utána a borda felől felfele van egy szívó venti.8cm es.
aztán a gépház elején alul van egy 12cm-es venti az befelé fúj a toxicra . meg oldallapon egy 8cm es ami kifelé fúj -
sklopp
őstag
válasz
Winchester95 #3810 üzenetére
Semmiképp ne a borda felé, az egyik rá fújjon, a másik a bordáról szívjon. Nem tudom, végül melyik hűtőd van, de nem feltétlenül hatásos a második venti használata különösebben. Itt bővebben olvashatsz a témáról.
-
sklopp
őstag
válasz
Winchester95 #3808 üzenetére
Alapeset hogy a bordára fújjon, azaz a nyíl rámutasson. De ha valami gond (pl. helyhiány) okán a másik oldalra kell tenni fordított pozícióban, az sem rontja számottevően hűtés hatásfokát. Inkább a táp felé (felsőtápos házat feltételezve) nyomja a levegőt.
-
sklopp
őstag
válasz
Winchester95 #3806 üzenetére
-
Winchester95
őstag
Kicsit utána néztem, ez alpenföhn brocken lesz....lefogató alapján....hogy lehet ennek utána nézni?
-
Winchester95
őstag
Sziasztok!
Adott egy alpenföhn Triglav hűtő. Ahogy néztem más lefogató kerettel nem gyári. (ra kell tenni a négyzet közepére és a két oldalt lesz a csavaroknak hely.)
de így csak úgy tudom felszerelni hogy a venti vagy a vga ra vagy a tápra nézzen.Ez nem gond? -
Whysperer
addikt
Amúgy nem rétem srácok mik ezek a hőfokok mert nekem a Kájhának nevezett fx8120-m 4,2-n a Sima Brocken+MX4 párossal IBT/prime vagy 24 órás renderelés után sem éri el a -max 64-66 volt tesztek meg munka alatt. Olvasgatva titeket nem tudom talán a Silver arrow vagy valami hasonlóra lenne érdemes váltani az enyémet. viszont azt sem értem ,hogy a brocken 2 mér kerül ugyan annyiba 1 ezre a kül. és sima Brocken és 2 között.
-
Compika
aktív tag
Sziasztok!
Kérdésem a következő lenne az Alpenföhn Panorama fm2+-ra rámegy ??
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OpenWRT topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Ismét elérhető a One UI 7 a Galaxy S24-re
- Milyen házat vegyek?
- Nintendo Switch
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- PlayStation 5
- Politika
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest