- iPad topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bluetooth hangszórók
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házimozi haladó szinten
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Az AliExpress használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zotyesz 1
tag
Ez az egyik szlovák futárszolgálat...minden Ali-s csomag BP-re fut be kínából, és ha átment a vámon, megkapja a szlovák posta vagy valamelyik futárcég, de ők már csak kikézbesítik, Pesten szelektáljáki ki azokat, amelyek vámkötelesek, de azt nem tudom hogyan kezelik, nekem eddig nem volt akkora értékű, amely vámköteles lett volna.
A káosz nem feltétlen akkor alakul ki, hogy valamit össze-vissza csinálnak a vámon, lehet például megszaporodó illegális küldemények felbukkanása, ebből kifolyólag szigorúbb ellenőrzés, de ezen kívül sok más dolog is előadódhat.
Ebből kifolyólag viszont a futároknak van szívás - mostanában még este is kézbesít egy ismerősöm, miközben normális esetben 3-kor lejár a munkaideje. -
Ha valaki ráér, akkor a cikkben szereplő vezetőtől udvariasan megkérdezhetné hogy mi az oka annak, hogy amit mondott az most valahogy nem működik.
Óriási siker, hogy a legnagyobb kínai e-kereskedelmi platform kizárólagos kínai szállítmányozója több ország logisztikai szolgáltatója közül a Ghiblit választotta partnerének és egy közösen fejlesztett informatikai rendszer segítségével napi több százezer vámkezelést képesek elvégezni számukra, megalapozva az e-kereskedelem logisztikájába való bekapcsolódásukat.
-
válasz
dzf007 #72295 üzenetére
Nem kötekedés, de szerinted olyan jól fizet a cégnek ez a tevékenység hogy a pluszbéreket is megéri kifizetni egy olyan munkáért ami náluk nincs időhöz kötve? Senki nem kéri számon rajtuk hogy mennyit dolgoztak fel és mennyi idő alatt.
Egyébként sincs közük ahhoz hogy az AliExpress vállalt valami 15 napos kézbesítést vagy 90 nap, őket ez nem érinti, nem is érdekli, de nem csak az AliExpress csomagok futnak be hozzájuk, másokkal is van szerződésük. -
Jar
tag
Szó volt itt a fórumon arról, hogy meg nem nevezett logisztikai cégek hétvégén nem dolgoznak. Adódik a kérdés: . . . és hétközben, munkaidő alatt ? ? ?
-
Petyka3
aktív tag
Sziasztok! Ha Alirol rendelek egy telefont, nagyjából 5-600$ értékben, és mondjuk Spanyolországból küldik GLS-el, akkor egyéb költségek pl vám felmerülhetnek? Nem akarom, hogy deficites legyen a buli..
-
válasz
zotyesz 1 #72289 üzenetére
Melyik cég lenne ez?
De neked is leírom azokat amelyeknél az AliExpress szedi be az áfát és 150 € alattiak, nem kell tételesen vámolni. ha Posta akkor az NPKK-n az átvilágítón esetleg átengedik, a kutya megszagolgatja, még a konténerben lévő küldeményeket és ha jelezne valamelyiknél akkr azt megnézik.Működik legalább két átvilágító, van ami intelligens szűr, eza két futószalag nem lassít a munkában
A káosz akkor lenne ha valamit össze-vissza csinálnának, de szerintem az előírt rend szerint dolgoznak.
És még egy dolog az aki neked kézbesíti a küldeményt az nem a vámolásos rész után kapja meg, (EO és az MPL belföldi csomagot kap, közük nincs a vámoláshoz) szóval azért fenntartással kell fogadni hogy volt-e rálátása a csomag neki történő átadás előtti részekre. A kézbesítést végzőknek nincs köze a vámolásos kollégákhoz, szóval nem okoz nekik plusz munkát. -
-
zotyesz 1
tag
válasz
dzf007 #72285 üzenetére
Épp most jött meg egy csomagom, mondom a futárnak,hogy holnap megint találkozunk, erre azt mondta, hogy elég nagy káosz van BP-en a vámon, mert most visszafogtak jópár palettát, szigorúan minden csomagot külön átvilágítanak, viszont ezzel elég sok felesleges plusz munkát gerjesztenek a futároknak pont a karácsonyi időszakban. Ma reggel írtam ide, hogy nekem is 8.-ától áll a csomagom...most jött értesítés, hogy holnap kézbesítik, Alpachino írta is, hogy ezek a nov. 20-24 közötti beragadt megrendelések. Bizakodni lehet szombati kézbesítésben is, nekem már hozott a futár Aliról rendelt csomagot szombaton is, méghozzá du. 5 órakor, igaz, az eu-s országból jött.
-
-
válasz
AlexDaywalkr #72280 üzenetére
Semmit nem tudsz tenni.
Csak "papíron" van Magyarországon, de nem került még vámolásra, így semmiféleképp nem lehet a te városodban, legfeljebb akkor ha Budapestről van szó, de nem a kézbesítő cégnél van, hanem annál a logisztikai cégnél ahol vámolni fogják. Feltéve ha tényleg megérkezett. -
AlexDaywalkr
tag
Sziasztok!
Mit tudok tenni, hogy ezt a csomagot megkapják? Már több mint 2 hete semmi mozgás: 158271900221424773608380
Eladó szerint már a városba van, de itt semmit nem tudnak róla. -
lolal
senior tag
Sziasztok!
Ma a postától kaptam egy ilyen levelet.Előzményeként már írtam ide egyszer, hogy egy Infinix Zéro X Pro-t rendeltem Alliról. Ti segítettetek, hogy az Áfát majd itthon kell befizetnem így azért számolta le belőle az Alli.
Jelenleg ezt írja az Alli:
Előzményeként:
Kérdésem az felétek. Mi most a teendő mit kellene küldenem a postának. A szöveget értem én is, de tulajdonképpen mit fotózzak ki nekik ?
Köszönöm
-
dzf007
aktív tag
Ma kaptam 2 db 1 dolláros kupont összesen eddig 5 db-ot.. Ettől nem fog megjönni egyik termék se. Mind késik, vagy áll valamelyik raktárba...
Elindult az új akció 6500Ftonként 1000Ft visszajár, max 4000Ft-ig! Illetve vannak extra kuponok 32000ft fölött -3556Ft kuponal stb...
-
Harcipocok84
tag
Nekem volt egy csomagom amit November 6-án rendeltem. November 16-án befejeződött a magyarországi vámolás, és ott szépen 27 napig malmozott (addig meg szépen beelőzte jó pár sokkal később rendelt cuccom), amit követően végre megkaptam
Vannak még csodák.
-
Alpachino
veterán
Na ezt a kiírásst sem láttam eddig AE nyomkövetési oldalán, a Import customs clearance complete 8. napján -
stomi61
tag
Sziasztok!
Rendeltem egy UV fényre kötő ragasztót. Meg is érkezett "rendben". (31 nap) Kipróbáltam, nem működött. Csináltam róla egy videót. Refund és az Ali rögtön belépett, majd másnap teljes visszatérítéssel le is zárta az ügyet. Meg sem kérdezték az eladót.
A pingpongozás elmaradt. Persze ragasztóm nincs. -
Az Összefoglaló 2. pontból
ECSCCA00-sokat Nézd itt mert ez nem postai nyomkövetési szám, a megérkezés után (Arrived Budapest) látod hogy Arrive at local delivery office azután 2-10 munkanap a kézbesítés. Az Arrive at local delivery office azt jelenti hogy akkor adta át a Cainiao a Magyar Postának, nem a kézbesítő postára érkezik meg.
-
sambenez
addikt
Na, hogy valami jó hír is legyen. Egy 2024.01.20-ra várt akkuval teli csomagom ma megérkezett. 33 nap alatt jött meg. Vannak azért csodák is.
-
blstr
csendes tag
Érdekes nagyon hogy hogy az istenben lehet ez, nekem is van 3 csomagom ami várakozik, ebből pont a legújabb rendelés (ráadás a legkevésbé lényeges csomag, amit csak most Dec 10-én rendeltem) már itt is van sőt ma hozzák is ki Szegedre úgy néz ki
(alig 8 nap alatt kínából, ez egyik rekordsebességű rendelésem) , miközben két novemberi rendelés meg be van ragadva és nem mozdul:
Nov 26-ai rendelés (15 day delivery):
Import customs clearance complete
Dec 9, 2023, 8:30Nov 30-ai rendelés (13 day delivery - ez karácsonyi ajándék lenne gyereknek, most már kétlem hogy ideér... ):
Import customs clearance complete
Dec 15, 2023, 5:36a legdurvább egy Nov 19-ei rendelés ECSCCA kóddal, az beragadva ezzel:
Arrived at local delivery center - ez nem azt jelentené hogy már a helyi postán kiszállításra kész állapotban?? (bár ez is pont apróság és várhat, a másik két csomag ami nem mozdul az aggasztóbb és fontosabb/sürgősebb lenne)
Dec 8, 2023, 6:58 -
Sziasztok!
Valakinek már mozdult meg még negyedikén import customs clearance-n beragadt csomagja? -
válasz
lacoka55 #72255 üzenetére
Azért mert a Magyar Posta rendszere nem mindig jelzi vissza az AliExpress felé a kézbesítést ezeknél a LS kezdetű és mondjuk holland azonosítóknál, az a lényeg hogy ezt megkaptad. De ez úgy jött mint amit eleve Hollandiában adtak fel és ezért nem kértek pénzt.
A másik az valóban eltévedt. -
lacoka55
tag
LS913165507NL volt az alin még most sincs semmi infó valamiért róla pedig már több napja megérkezett
csak ez nem akar megérkezni 158271900214265173602235 eltévedt valahol
másik csomag Order date: Dec 7 meg már itthon van -12-16
Out for delivery Arrived in transit country/region ezt lehet hogy a jövő héten kihozzák -
lacoka55
tag
válasz
dzf007 #72241 üzenetére
Nekem a nem rég megjött 20db-os aksi csomagom után nem kért a posta semmit 30 nap volt a szállítás
Nemrég rendeltem forrasztó pákához 5db hegyet 1000ft alatt volt
egy óra múlva jött 2 email Order confirmation
a másik egy óra múlva Order 818237108598 has shipped
gyorsak voltak ECSCCA követőt kapott
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az AliExpress szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Apple Watch Nike S6 44mm Space Gray LTE, ajándék új szíjakkal, üvegfóliával és ütésálló tokkal!
- BenQ MW523 3D DLP Projektor, 3000 ANSI lumen, 143 óra üzemidő + 2db 3D szemüveg + Ingyen posta
- 16" macbook pro m1pro.
- (új, bontatlan) Kingston 8GB DDR4 3200Mhz CL22 (Foxpost:+1400Ft)
- Új állapotú ASUS TUF Gaming A15 FA507NU - Ryzen 5 7535HS, 15.6FULL HD 144Hz, 1TB SSD, 32GB
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest