- ZIDOO médialejátszók
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit ne hagyj ki!
- ASUS ROG Ally
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
-
PROHARDVER!
Az AliExpress használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
laleeee #60149 üzenetére
Miután leigazolod hogy megérkezett (ami az AliExpress szerződési feltételek szerinti elvárás ha megjött a csomag és március 7-én meg kellet volna tenned) onnantól számolt 15 nap. Vagy itt most a 23 nap eltelte után 15 nap, de akkor azzal az indokkal dispute hogy nem érkezett meg.
Ha nem könyvelt küldemény ők nem igazán tudnak arról hogy hol tart a folyamat és ha olyan bejegyzés van az ő nyomkövetésükben hogy kézbesítve az se biztos hogy igaz lehet, pl ha nem másnak a nyomkövetési számát kaptad meg.
Ez a fenti számláló nem teszt időszakot biztosít neked ha hamarabb megérkezne, hanem a szállítási védelmi idő számlálója, amely ha lejár akkor jogszerűen nyitsz dispute-t a pénzed visszakapása érdekében mivel nem érkezett meg.
De a Reminder utáni szöveg is leírja az opciókat. -
lacoka55
tag
A szállítási mód megválasztásával ki lehet kerülni ezt a 4 vagy 800ft-ot
meg figyelni kell a követési infókat mert ha azt látod hogy online fizetés elérhető és nem kaptál értesítést a postától akkor fel kell hívni őket és el kell kérni a kódot és 48 órán belül ezzel a kóddal bank kártyával be lehet fizetni a 400ft-ot -
Nem minden esetben a Magyar Posta a szállító és akkor sincs vámolás és költsége ha EU-s országú nyomkövetési számmal az adott EU-s országból kapja meg a Posta, függetlenül hogy addig esetleg Kínából lett szállítva.
Ennél a fajta szállításnál számolnod kell ezzel, de ezt látod a nyomkövetési azonosítóból is.
És azért 800 Ft mert amikor átkerül a csomag a másik postához nem minden adat - a te elektronikus elérhetőséged- kerül át, akkor csak 399 Ft lenne, mert online is lehetne fizetni. -
oba
addikt
Cainiao Super Economy Global esetén a posta, pontosabban a postás kézbesítéskor miért kér(t) még pluszban 800 Ft-ot? Az aliexpressen ott van a végösszegnél az adótartalom, és az egész 1400 Ft-os tétel volt. Van még egy ilyen szállítási módú csomagom, akkor annál is számíthatok rá, hogy fizetni kell? Most már figyelni fogok erre... de nem értem a dolgot.
-
válasz
lacoka55 #60142 üzenetére
Nem mindig van ilyen.
Én még emlékszem arra az időre amikor még nem volt számítógépes rendszer és elegendő volt a kézbesítéshez az hogy a küldeményen rajta van címzett neve, a település megnevezése és az utca és házszám.
Mára addig "fejlődtünk" hogy hiába látja, olvassa, egyezteti ez már nem elég. Butábbak lettek, nincs emberi döntési lehetőségük. Mert a vezetőik ugatják a postás szakmát. -
lacoka55
tag
OK köszi én nem tudtam így elmondani a postás nőnek de ha megjön a csomag megkérdezem a helyi postától is hogy miért kell visszaküldeni a csomagot kíváncsi leszek mit mondanak rá
ez csak egy egyszerű program hiba lenne ? mert így feleslegesen utaztatják oda-vissza a csomagokat de ez nem mindig fordul elő miért ? -
válasz
lacoka55 #60139 üzenetére
Röviden, akivel beszéltél azt se tudja hogy miről van. Valójában egy 0 karakter hiányzik az egyik adatmezőből, amit azért nem tölt ki a postai program mert Belgiumból jön, de nem tudja az általuk egyébként nem könyveltnek titulált küldeményt kiadni kézbesítésre a helyi postán használt program, mert a 0 helyett egy üres hely van, nincs ott semmi és ezért hibás az adat.
Visszamegy az NPKK-ba beírják a 0-át és azután visszaérkezés után ki tudják adni.
150 € alatt a Posta a NAV, nem pedig a NAV a NAV bár ez vámos dolog.
De ezt már írtam párszor. Bár akkor úgyis fogalmaztam hogy a helyi posta önkényeskedik mert felül akarja bírálni az NPKK-át, de nem lehet mert a Magyar Posta a belga postától és nem a kínaitól kapta meg kézbesítésre a küldeményt, ha még láttató is lenne a logisztikai cég kínai címkéje. -
lacoka55
tag
04 Már 2022 07:55 Továbbítás belföldre
17 Már 2022 16:59 A küldemény továbbítása kézbesítésre UHxxxBE
Még mindig nem kaptam meg átmentem a szomszéd településre ( városba ) megkérdeztem az
az ottani postán egy értelmesebb nőtől hogy mi van a csomagommal azt mondta vissza küldték mert valami adathiányos volt a nav-ot emlegette és majd a jövő héten újra visszaküldik a helyi postára én mondtam hogy EU-s csomag azt nem kell vámolni de azt mondta hogy lehet hogy egy harmadik országból jön és a NAV-nak kell valamilyen engedély adni addig adat hiánya miatt nem adhatják ki ebből már csak a jövő lesz valami
Másik kínából érkező EO csomagom 12 nap alatt ért hozzám a posta meg itthon vacakol már vagy 15 napja -
cof
veterán
Ma is jött 5 db egybecsomagolt termék aliról EO-val. A darabszám stimmel, de az egyik csomag svédbe ment volna LP00500213319762 "The shipment is handed over in bulk, final acceptance of goods to be confirmed", hát csóri várhatja... Nagy zavar lehet a Cainiao-nál. Még csak nem is hasznos nekem mert egy csalihal volt benne, duplapech... Azt hiszem most kicsit szünetelek mert a múltkor meg kihagytak egy csomagot. Szerencsére már a tartaléknak is van tartaléka, így jó fél évre megyvagyok.
-
válasz
Beni2360 #60135 üzenetére
A sok Vention-ból a VEnTIOn Trend Store-ban vannak még értelmes szállítási árak.
De ott meg utoljára egy lemondott megrendelésemet is postázta...(Igen: az Ali felületén a postázási adat megjelenése előtt mondtam le magyar idő szerint vmikor hajnalban, de b***ott rá figyelni!)
-
laskr99
addikt
Hát passzolom. A5 méretű érme gyűjtő füzet, szerintem vékonyabb mint 2 centi de passz.
Most keresi a nő, meglátjuk, a kézbesítőknél nézte, nem volt ott. Azt mondta, hogy be kellett dobniuk, mondom nem jött semmi, kérdezte,hogy az elmúlt időben volt e cuccom,mondom igen, 1 hónapja jött és bent volt.
-
válasz
laskr99 #60131 üzenetére
Várj még pár napot. Valójában egyszerű a dolog a küldemény az 24 mm vastagabb vagy vékonyabb lehet? Ha vastagabb akkor bent kell lenni a hivatali kézbesítőknél. Ha vékonyabb akkor postáshoz került. És ő akár véletlenül is másik postaládába is tehette. Jártam már így én is, persze szólt a szomszéd és át is rakta nekem.
-
laskr99
addikt
Márc 4: Továbbítás kézbesítésre
Eddig ez volt:
1 hete bementem, megkérdezni,hogy mi van vele. Azt mondta a nő, miután az azonosítót elkérte, hogy a füzetbe tudja megnézni, megnézte 4-ig visszamenőleg, ők nem kapták meg ott, ahol az értesítős levelek vannak, azt mondta, hogy nem tudja ott fent az emeleten mit csinálnak, nem jár fel.Ma megint bementem megkérdezni, megint a fenti dolog volt, kértem egy kompetens embert ehhez, mondta menjek oda az osztályvezetőhöz.
Ő kérte az azonosítót, direkt mondtam,hogy a másik postán megkérdeztem, hogy mi lehet vele és ott mondták,hogy azt ki kellett volna már vinni(szigetszentmiklósi posta valami vezető volt)vagy értesítőt beodbni. Mondja,hogy nem könyvelt+ingyenes küldemény, de fent megnézi. Kinyomtatott valami papírt, arra ráírta a nevem és a címem, 20p múlva jött, mondta,hogy nincs fent, telefonálni próbált de a délelőttös ember nem vette fel. Mondta, hogy kéri a számom, utána kérdez két osztályon mert attól hogy levél oda is kerülhetett, majd holnap du. hív mert délutános, de mivel nem könyvelt, ezért csak emlékezet alapján tudják a postások keresni,hogy most a kezébe járt e a cucc az adott osztályon az embernek. Mondta,hogy lehet a címzés rossz, de mondtam, hogy minden csomagom kb ctrl c+v volt, mondja az is igaz, mert valahogy eljutott ide, találkozott már olyannal amin csak a név volt rajta.
Ha nem lesz meg azt mondta,hogy jegyzőkönyv meg valami kifogás lesz a panaszkönyvbe vagy ilyesmi(annyira az a rész nem maradt meg)
UH800940985BE
-
Cunaja
addikt
Sziasztok!
Ilyenkor mi a teeendő?
Failed delivery to logistics company
Kerestem a hozzászólások között, de nem találtam.
Lehetséges, hogy köze van a vírus miatti lezárásokhoz?
Van teendőm, vagy várjak minimum 1-hetet, merrt addig tartanak a lezárások Kínában? -
válasz
laskr99 #60126 üzenetére
Mikori ez a bejegyzés, mert kerülnek elő a március első heti leragadt küldemények. Lásd lacoka55 bejegyzését feljebb.
8 napig volt a legutóbbi ilyenem a helyi postán mire kihozták.
De azt kell bizonyítanod hogy nem kézbesítették számodra és ezért kéred vissza a pénzed. Az hogy leírod hogy nem kaptad meg az nem bizonyíték. Ugye nem magától jelenik meg hogy továbbítva kézbesítésre, beírta egy postás és azt jelenti hogy valamelyik kézbesítőhöz került vagy a gyalog postáshoz, vagy a hivatali kézbesítői részleghez. Mivel beírták akkor tudniuk kell hogy ki légyen az, akkor is ha nem könyvelt, bár ha írnak róla valamit a postai adatbázisba az ugye könyvelés, még ha nem is hajlandók a szó értelmét elfogadni a postások. -
lacoka55
tag
Sziasztok
úgy látszik hogy megtalálták az elveszettnek hitt csomagomat 04 Már 2022 07:55 Továbbítás belföldre
17 Már 2022 16:59 A küldemény továbbítása kézbesítésre hogy hol volt idáig ?
a telefonos ügyfélszolga azt mondta hogy ő is csak addig látja hogy bejött további információja nincs róla UH---BE jó lenne ha holnap kihoznák
közben beérkezett egy másik csomagom is UH--BE 14 Már 2022 14:05 Továbbítás belföldre
hogy ez meddig fog náluk üdülni ? -
laskr99
addikt
Eltűnt csomag esetén kell valami bizonyíték alinak, visszatérítésre? Még van 22 napom a lejáratig, és ha nem találják elvileg kapok jegyzőkönyvet de nem tudom mikor
-
Milka 78
nagyúr
Hááát...nem tudom mi történt és miért, de mindkét visszatérítés nekem lett ítélve. Igazából baromira nem értem az eladót, hogy miért mondta, hogy visszadja a pénzt, majd miért is utasította el az ő kérései szerint megfogalmazott visszatérítést, majd miért kért türelmet az elutasítás után, de most már nem is izgat.
Köszönöm az eddigi segítséget, tanulságos történet volt, tanultam belőle -
stomi61
tag
Itt egy válasz a panaszlevelemre:
"Sajnáljuk, hogy a 2022. február 17-i bejelentése szerint nem elégedett a kézbesítési szolgáltatásunkkal.
Az URxxxDE azonosítószámú nem könyvelt küldeményt feldolgozást követően, 2022. február 23-án kézbesítettük. Ön arról nyilatkozott, hogy a küldeményt átvette.
A nemzetközi postaegyezmények értelmében, a nemzetközi viszonylatban ajánlott többletszolgáltatással feladott küldemények kezelése elsőbbséggel történik, azonban a kézbesítésére nem vállalunk konkrét határidőt.
Bízunk benne, hogy bár panaszát megalapozatlannak találtuk, elfogadja válaszunkat. Amennyiben panaszának kivizsgálásával, illetve tájékoztatásunkkal elégedetlen, álláspontját alátámasztó bizonyítékaival jogorvoslati eljárást kezdeményezhet. (Jogorvoslati tájékoztató a lap alján.)
Postai szolgáltatásainkkal a jövőben is az Ön szíves rendelkezésére állunk."
17-én megrugdaltam a központot, 23-án hozta a postás.
Előtte három hétig pihent az OLK-ban. -
laskr99
addikt
válasz
laskr99 #60119 üzenetére
Megint odamentem, kihívtam az osztályvezető embert. Felment keresni oda ahol múltkor azt mondták nem tudja ott mi van fent(a kiadó). Nem találta, felírta a számom, megkérdi a nem tudom kitől hogy emlékszik e rá mert nem könyvelt emiatt csak így lehet. Mondta lehet rossz a cimzes, de mondom akkor nem jutna el idáig se, mondja igaz
-
válasz
laskr99 #60114 üzenetére
Valójában szabad a piac, de valamilyen megmagyarázhatatlan okból kifolyólag egy cég sem akar ilyennel foglalkozni, aki elkezdte rövid időn belül kiszállt a buliból. Hivatalosan nincs állami támogatás, bár trükkök azért vannak. Úgy gondolom hogy nem egyenlő feltételek vannak biztosítva.
-
laskr99
addikt
Ez botrány hogy 12 nap alatt nem tudtak mit kezdeni a levelemmel... Ez kivételesen 2 hónapig ment de eddig az volt a tapasztalat,hogy 7-10 nap alatt itt van pesten majd 2-3 hétig magyar fosta nevű fekete lyukban rohad. Szóval Pesten belül 3x annyi idő alatt jut el ide mint Kínából Pestre...
Kár, hogy nem lehet bedönteni az egész szarjukat, hogy a helyére lépjen valami rendes szolgáltató
-
szabi325
tag
Sziasztok!
Kicsit visszaolvastam, és ha jól értem akkor -mint régen- amennyit kifizettem Alin annyiba fog kerülni (tehát a Posta nem fog 400 v 800- at kérni se vámolgatni) ha ezeket választom (150 euróig) :
AliExpress Standard
AliExpress Saver
EU raktárVan még más is amit kifelejtettem?
Előre is köszönöm szépen a segítségeteket! -
lacoka55
tag
04 Már 2022 07:55 Továbbítás belföldre ma sem jött meg felhívtam a postát egy férfi vette fel de azon kívül hogy látja a csomagot nem tudta megmondani hogy hol a csomag miért késik ennyit közben egy másik csomagom is beérkezett és ebben az állapotban van
A 10.-én beérkezett csomagomat ma kapta meg az EO valószínűleg holnap kihozzák
Központi raktárba érkezett (HU - Budapest) -
válasz
lenovomen #60104 üzenetére
Többször leírva és szerintem az Összefoglalóban is értelmesen el van magyarázva, de akkor röviden.
Az IOSS rendszer úgy működik hogy 150 € értékig (ez vámmentes kivéve azok ami fel van sorolva az Összefoglalóban) az AliExpress beszedi az áfát, ezt az összeget mivel ők a holland adóhatóságnál jelentkeztek be, átutalják a holland adóhatósághoz, ők ezt továbbítják a vevő országa szerinti adóhivatalhoz, nálunk a NAV-hoz.
A vámárúnyilatkozaton ami a csomaghoz tartozik megadják az IOSS azonosítót és a pénzügyi adatokat, ebből tudja a kézbesítő cég azt hogy az áfa ki van fizetve.
Ha meghaladja az érték a 150 €-ot akkor normál vámolás és áfaszámítás az országba érkezéskor, ekkor az AliExpress-nek a nettó árat fizeted.
A szállítási idővel annyit kalkulálj ami ki van írva, nincsenek fix idők, csak várhatóak.
Ez igaz hogy normál esetben a Cainiao 2 napon belül eljuttatja Budapestre a régiós központjukba, de a szállítás nem csak abból az időből áll. Valamint ha postai szállítás van az megint más utakat fut be. Szóval 5-30 közt kaphatod meg általában.
Ja és mindig felülírja valami, pl a COVID, Sencsen megint lezárva, pl. a háború. -
lenovomen
aktív tag
Aliexpress Standard Shipping (cainiao) esetében hogyan történik a vámolás/ÁFA számítás? Az új szabályzat szerint kérdezem, a magyar állam tudni fogja, hogy rendeltem csomagot, vagy lényegtelen, mert ez pont az a szállítási mód amikor valamelyik EU-s országba utalják a ÁFA-tt? Vagy mindenesetben abba az országba utalják az Áfát ahonnét rendelve lett a termék? A szállítási idő mennyi lehet kb? Úgy tudom a repülőjáratok miatt gyorsabb, 1-2 hét.
-
Debilon
addikt
Ja, tudom, rosszul fogalmaztam, csak az eltelt időre írtam, Kínából indult január elején valamikor és most még mindig csak jön, ez kb 1 csillag lesz
Cainao nevű szállítások milyenek lehetnek? Ha nl vagy be az jó
Asszony nezeget valami vackokat, de Ali saver vagy standard nincs a szállítási dolgoknal (mondjuk ez a cainao is 2,5 USD környékén van pluszban) -
Üdv!
Lehet tudni, hogy mit takar az "AliExpress Premium Shipping" szállítási mód?
Egyes eladóknál miért ez a "legolcsóbb" postázási mód?Pl.: "pár dolláros" kábel (ami nem is törékeny)
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az AliExpress szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Ömlenek a felhasználók a reklámos Netflixre
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- ZIDOO médialejátszók
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit ne hagyj ki!
- ASUS ROG Ally
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- TCL LCD és LED TV-k
- A hónap végén jön a S.T.A.L.K.E.R.: Legends of the Zone Trilogy Enhanced Edition
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB KOLINK Observatory Lite TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R3 3100 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500XT 4GB BitFenix Neos Thermaltake 500W
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M i5 7400 8GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB ZALMAN S3 TG Chieftec 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest