- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
- Korszakok találkoznak a YUNZII legújabb billentyűzetében
- GPS a Holdon: készül az európai rendszer
- Tőzsdére lépés miatt egyezkedik az OpenAI és a Microsoft
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Fellép a hamisított paszták ellen az Arctic
- Projektor topic
- Bluetooth hangszórók
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen notebookot vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
-
PROHARDVER!
Az AliExpress használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Occon adom #56448 üzenetére
-
Hát ez nem postás szállítás és legfeljebb csak akkor lesz ez 5 nap amikor már a DPD-nél van, de ez valahogy nem sikerült elküldeni sem.
Írja meg hogy ő hol látja azt hogy megérkezett ide, mert sehol nincs nyoma aztán ha te is látod akkor gondolkozol a dispute megszakításán. Egyébként csak a szokásos vakítás. -
Jahno
veterán
Na, nekem is végig kell nyalni, ennél elég rendesen dünnyög az eladó:
"-dear friend we checked your parcel has arrived your country for a long time but it is forget in one of your country post office which cause the delay the post office has found the parcel,they quickly transfer it to you now it will arrive you soon can we extend the protection time for you and you wait a little time? Could you cancel the dispute and wait with patience for some days?"
Tudom, ne beszéljek csúnyán.
Annó kaptam számot is és ígért 5 napos szállítást: 16407433938606
-
válasz
Occon adom #56442 üzenetére
Biztos vagy benne hogy nem küldték már vissza? Nézd meg a My Orders és bal oldalon a Refund & Disputes menüpontban hogy mi az állapotuk. Egyáltalán nem 30 nap a visszafizetés ha döntenek a refundról és pénz visszaadás akkor 48 órán belül utalják vissza.
-
Occon adom
aktív tag
Az Aliaxpresszen a visszafizetést miért nem akarják tenni? 10 napja van beadva a refund, de semmi érdemleges írás, csak ikonok hogy mit vegyek még, az van, de a pénzemet nem adták vissza 2 elemnél sem. Ígértek Csehből szállítást 5-7 napon belül, mikor kifizettem azt irták 20 nap míg feladják...Kínából, és Franciáktól de mind hamisnak bizonyult, ebből a refund. Olvasom max 30 napa visszafizetés, de ezek után semmit sem veszek onnét egy trágya kínai oldal!! Várjak a 30 napra vagy menjek a Paypalhoz? Ki mit tanácsol? El sem küldték a megvásárolt dolgokat.
-
magyarl
tag
Sziasztok!
Kifogytam már az ötletekből...
Most lesz az első, hogy komolyabb összeget bukok be Alis rendelésből? (13e Ft)Robrock pótalkatrészeket rendeltem, követéssel. Jött is, de a futár cég (és kicsit én is) bénázott, így visszaküldték a feladónak. Tracking szépen írja is: [link]
Gondoltam sima ügy, vártam pár hetet, hogy a feladó megkapja, de még bőven a védelmi időn nyomtam is a dispute-ot refundra. Majd ez lett
Megint elkövettem egy hibát, hogy manuálisan nem néztem rá. Voltam olyan jóhiszemű, hogy jön majd üzi/email/értesítés/akármi, hogy mi lett a dispute sorsa. De semmi... (persze reklám/kupon spam jön ezerrel...).
Így szépen a háttérben eldöntötték, hogy nekem $0 refund jár. Ezt hogy a fenébe sikerül nekik, ha a tracking is egyértelmű volt!?
Robrock&Mi Store leráz, hogy ők bizony nem kapták meg a pénzem, és beszéljek az Alival.
Alinak nyitottam Appeal-t a rendelésből is és a külön linken nyitható "Aliexpress Special Dispute Appeal"-t is. Nulla válasz, 2 hét után sem.
Próbáltam chat-en jelezni a problémát, persze az is csak egy botot adott, ami majd "kivizsgálja az ügyem".
Sajna itt még nem tértem át a Paypalon keresztüli fizetésre (újabb hibám), így nincs több ötletem.Szerintetek van még mit tenni? Vagy ezt simán bebuktam?
-
válasz
Badgirl96 #56438 üzenetére
No ennél ha lehet ne forintban fizessétek, mert többet fogtok költeni, jobb a $.
Ha forint akkor ez lesz az áfa alap is a 120 388 Ft, ha $-ban megy a fizetés akkor mondjuk az OTP árfolyama alapján ez 119314 Ft amit fizetni kell, viszont az áfa alap a vámolási árfolyam miatt csak 118913 Ft.
Az ár mindig áfásan van kiírva. Ha meghaladja a 150 €-ot akkor az AliExpressnek nincs joga az áfát beszedni, ezért fizetéskor a kiírt áfát levonják és nettó árat fizetsz, mivel ezt a normál vámolással kell áfáztatni.
Ha Posta lesz a kézbesítő akkor a 4000 Ft díjazású megbízásos postai vámkezeléssel. Ha futár cég lesz a szállító azok többet szoktak kérni 5500-7400 Ft. Ja és természtesen a 27% áfa, a vám ezen 0% így azt nem kell fizetni. -
Badgirl96
újonc
Sziasztok!
Ismerős akar vetetni vejem kocsijába fejegységet.
[kép]VAT included? -nel alul nulla Ft van. Illetve a Price Adjustment-nél -25 593 Ft. Most akkor ez hogy és miként van?
Nem úgy volt, hogy Aliexpressen fizeti az ember az Áfát? Ha megrendelem és posta hozza nekik kell fizetni, ha futár, akkor szerencse van és megúszva?
Köszönöm -
Ha lezárul a szállítási védelmi idő akkor azután van 15 napod dispute indításra, a vásárlás státuszának kell closed-nek lenni, nem a nyomkövetés finished, azért meg kellene nézned egy igazi nyomkövetőben is hogy miért lett finished, nem-e kézbesítésre került és ez nem te csomagod száma volt.
A bankodnál 8 évig őrzik a számlád adatait, ha érkezne rá pénz akkor a banknak értesíteni kell téged erről, nem az van amit néhány ügyintéző állít hogy rögtön visszaküldik. Ha a PayPal-on azt látod hogy átküldték a bankkártyádra, bankszámládra akkor adsz rá 5-6 napot és a volt számlád, kártyád adataival, a vásárlás és refund adataival besétálsz a volt bankod bankfiókjába és elrendezteted velük a dolgot, de vannak bankok akii eleve értesítenek erről. -
voaps
csendes tag
Sziasztok! Van egy 2021.07.11-i rendelésem, ami nem érkezett meg, de az Awaiting delivery-t folyamatosan meghosszabbította az eladó, így nem tudtam reklamálni. A napokban kaptam egy e-mailt, hogy az Aliexpress automatikusan Finished-re állította a nyomkövetést. A reklamációt bonyolítja az is, hogy PayPal-al fizettem ki a terméket, de azóta az a bankszámlám már megszűnt ott. Tudok reklamálni egyáltalán?
-
válasz
djsunstealer #56429 üzenetére
Hétvégén a helyi posta nem küld átvételi értesítő sms-t, majd kedden reggel vagy papírt visznek. Azokról amit pénteken dolgoznak fel a következő munkanap megy ki évek óta így van.
-
Jahno
veterán
válasz
djsunstealer #56432 üzenetére
Nekem SMS, email vagy 2 fajta nyomtatott szokott érkezni a ládába. Nem régen még kézzel írt értesítő is, de az tán elkopni látszik.
-
djsunstealer
aktív tag
Köszi srácok, eddig mindig kaptam legalább egy SMS-t. Mivel 24 mm-nél vastagabb.
-
Jahno
veterán
válasz
BE, nincs online fizetés, majd a postás bedobja az értesítőt.
-
stomi61
tag
válasz
Szerintem nem kapsz róla semmit és fizetni sem kell.
Menj be a postára és vedd át!
EU-n belüli feladásnak vették, ilyenkor nincs költség, de értesítő sem nagyon. -
djsunstealer
aktív tag
Se SMS-t, se e-mailt nem kaptam erről, pedig már írja. Második sorba e-mail cím beírva, telefonszám jó formátum.
Bezavart a hétvége?
Vagy majd kedden kapok? -
válasz
kagzer #56424 üzenetére
Annyit még kipróbálhatnál hogy az Edge-et használod, ha azon volt már Postás oldal elérésed akkor törölni a Posta sütiket és a böngésző gyorsítótárat, majd újra indítva belépni az oldalra. Ha ez sem segít akkor amíg él a fizetési határidő megpróbálni fizetni, időpontos képernyő képeket csinálni ha nem sikerülne. Aztán majd ha kézhez kapod és 799 Ft-ot kell fizetni ezek alapján megreklamálod.
-
válasz
diablo1984 #56419 üzenetére
Úgy augusztus elejétől már bruttó árat írtak, előtte júliusban még nettó volt.
Más oldalokon is hasonlóan jelezve van: Price includes VAT szöveggel. -
kagzer
aktív tag
Továbbra is az a helyzet, hogy az online fizetés elérhető, a határidő nem járt le de csak a dokumentumokat tudom letölteni
-
válasz
diablo1984 #56417 üzenetére
Eleve benne van a kiírt árban az áfa, azt 150 € értékig beszedi az AliExpress.
-
válasz
diablo1984 #56415 üzenetére
Mindkét kérdésedre van válasz az Összefoglalóban.
2. Vásárlás folyamata az AliExpressen Röviden összefoglalva, hogy egy vásárlás folyamata hogyan történik, valamint tipp EU raktáras eladó kereséshez.
7. Az AliExpressen megvásárolt termékek vámkezelési szabályai, minimum 399Ft vagy 799 Ft ha postai automatikus vámkezelés lenne.De ugye van lehetőség arra, hogy olyan szállítást válassz aminél nem jön szóba a Magyar Posta díjfizetése.
-
diablo1984
veterán
Van olyan az ali-n, hogy eu-s raktár és arra szűrni? Mi manapság az alap gyorsvámos díj?
Telefon kijelzőjére akarok üveg fóliát rendelni, de nem tudom, hogy ez a postai vám mennyire dobná meg..
Szerk:valszeg a 399huf vonatkozik erre is -
veze
őstag
válasz
ggabor02 #56410 üzenetére
én kaptam egy visszajelző emailt is, amiben minden össze van foglalva ami a beadványba bele lett irva ( részlet az elejéből)
A Magyar Posta fogadta megkeresését
no-reply@posta.hu okt. 25., H 21:50
Tisztelt Ügyfelünk!
Az alábbi küldeményre vonatkozó felülvizsgálati kérelmét megkaptuk. Tájékoztatjuk, hogy a vámkezelési nyilatkozatok, illetve a kapcsolódó dokumentumok feldolgozása a beérkezés sorrendjében történik. Amennyiben a vámkezelési ügyintézés indokolja, felvesszük Önnel a kapcsolatot. -
ggabor02
aktív tag
Sziasztok,
Augusztus ötödikén adtam be egy felülvizsgálati kérelmet a postának alis vásárlás, majd dupla áfa miatt. Mindössze egy "Köszönjük, hogy kitöltötte űrlapunkat" visszajelzés volt, mikor ráklikkeltem az elküld gombra. Azóta semmi. Másnak is van közel 3 hónapos ügye velük? Tudom, hogy 120 nap a határidő. -
válasz
kagzer #56408 üzenetére
Az is lehet hogy az OTP kártyás fizetési oldallal van valami.
De most ránézve más sem működik az oldalukon, szerintem a szokásos hétvégi karbantartás van
De nem tudom hogy hol akartál belépni mert a Vámos oldal ezt írja:
Vámügyintézés
KARBANTARTÁS MIATT a szolgáltatás előreláthatólag 2021.10.30. 15:00 – 10.31. 03:00 között nem elérhető, ezért az online fizetési határidőt meghosszabbítottuk! -
válasz
kagzer #56406 üzenetére
A nyomkövetésnél látsz olyat hogy online fizetés elérhető? Mert csak akkor lehet. Az értesítőben benne van hogy meddig lehetséges, ha nem kaptál értesítőt akkor azért sem lehet fizetni. Vagy próbáld meg másik böngészőből, ne legyen reklámblokkoló, oldal fordítás mert ez is megakadályozhatja a fizetést.
-
kagzer
aktív tag
Van valami megoldás arra, hogy hiába van hozzáférési kódom és a 31-e, 16:00 óráig tartó fizetési határidő még nem járt le, de nem tudom kifizetni online?
Csak a dokumentumokat tudom letölteni... -
válasz
Dare2Live #56402 üzenetére
Összefoglalóban ott a teljes információ. Eleve fizeted a 27% áfát, a kiírt ár tartalmazza. 150 €-ig nincs vám. Ha a kézbesítést a Magyar Posta végzi és nem EU-s feladású a nyomkövetési szám akkor 399 Ft díjat kérnek ha online fizeted azt ki, vagy 799 Ft ha átvételkor fizeted. Ha olyan szállítást választasz ahol nem a Posta kézbesít akkor nincs semmi + költséged.
-
Dare2Live
félisten
régebben mobilra fóliát mindig aliexpressről vásároltam ilyen 5db 500Ft értékben.
Erre most van lehetősége vagy ha rendelnék jön a vámkezelés.... és hasonló csodák?
-
válasz
Ciccuka #56399 üzenetére
Ingyenes futáros szállításra ne igazán számolj és ez forintban 552 Ft csak 153 Ft-al drágább mint a posta minimum díja a 399 Ft (de ugye az lehet 799 Ft is, vagy akár az áfa újból és szintén a díjuk.) Az hogy 15 napon belül megérkezik és más költséged nincs azért lehet hogy megéri, ha meg többet kell fizetned a minimumnál a Postának akkor mindenképp.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az AliExpress szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- GOPRO Hero 11 Creator Edition akciókamera +tartozékok (9733)
- Intel Core i9 14900KF processzor eladó instabil állapotban OLVASD EL!!!
- SK Hynix 16GB / 32GB 5600MHz Laptop RAM!
- AMD Ryzen 7 5700X / RTX 3060 Ti / 32GB DDR4 RAM / 1TB SSD Mini-ITX konfig eladó jó áron
- Darkflash Darkair cpu cooler nagy mennyiségben
- Bomba ár! Dell Latitude 5290 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G6 - i7-8GEN I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest