- Videószerkesztés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- 8 GHz felett ketyeg a G.Skill legfrissebb, 128 GB-os memóriacsomagja
- Gaming notebook topik
- Apple MacBook
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen processzort vegyek?
-
PROHARDVER!
Az AliExpress használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
FerNandor
őstag
válasz
Atomgeszi #49097 üzenetére
Nekem legutóbb ez úgy ment (1x), hogy paypalos fizetésre mentem és azt megszakítottam. Így bekerült egy olyan státuszba a termék, hogy megrendeltem, de fizetésre vár. Ekkor tudta módosítani az eladó az árat, amit utána kifizettem.
Én most átfutottam, de nem találtam az összefoglalóban. De volt akkor többször is erről szó. Talán november körül.Majd valaki megerősít, vagy megcáfol.
-
Atomgeszi
nagyúr
"You can place an order and we will adjust the price for you"
Ezt most hogy értsem? Arról volt szó, hogy ad discountot.
De, ha leadom a rendelést, ott mindenképp fizetnem kell.
Nem?
-
válasz
szeksziboj #49091 üzenetére
Mi a volt a száma, mert ha valós, akkor azt meg kellett volna kapnod már rég. A képen lévő szöveg alapján nem lehet eldönteni.
Nem kaptad kézhez, ezért jár a refund, teljesen mindegy hogy menet közben hol veszett el.
A kártérítést a feladó tudja kezdeményezni, mert az a hivatalos álláspont az hogy az ő tulajdona addig, amíg a címzett nem veszi át.
A pénzed visszajár és majd a feladóvevényével indítja a kutatást, kártérítést annál postánál ahol feladta. Veled a maygar postának nincs ilyen jellegű kapcsolata, feltéve ha az feladó lemond a javadra, elég macerás intézni, de persze ha ráérsz akkor lehet a lemondó nyilatkozat hivatalos fordításával indítani a dolgot. Hidd el nem éri meg. -
szeksziboj
tag
Valós lehet a csomagszám mert a Nemzetközi kicserélőt írja Bp-en. [kép]
Refundot kértem. Az eladó azzal védekezik, hogy megérkezett az országba. ""Arrive at destination county"
Pár kérdés merült fel bennem:
Emiatt már nem terheli az eladót visszafizetési kötelezettség?
Az Ali erre mit lépne ha nem fogadom el az eladó válaszát?
A magyar Posta (ami most írta, hogy 30 nap múlva majd jelzi mire jutottak a keresésben) kifizeti a csomagot kártérítésként ha mégse lesz meg?
-
veze
őstag
nincs kinai előélete ( eddig) egyből dpd csomagszámot kapott. EU-n belül nincs áfa, ez stimmt. Csak azt nem tudtam, létezik/létezhet e olyan hogy eubol küld, de valami vámmentes övezetből, ami mégiscsak eun kívülállónak számít..
Kinaból való szállítást is választhattam volna és az ár akkor is ugyanaz, csak 50 nap a szállítás nem 5-7 nap, ráadásul az mindenképp áfás lenne akkor ha onnan jönne. -
internetezoo
senior tag
válasz
internetezoo #49086 üzenetére
A 21006 az azonosító
-
veze
őstag
Lengyeloszágbol szállítják a csomagot DPD hozza, ma rendeltem ,már meg is kaptam a dpd-től az sms-t hogy 5 munkanapon belül érkezik. Akkor ez most áfás lesz vagy nem, mert eu -bol jön...
-
cs.david94
tag
Na ez egy remek hír, végülis eddig is megjött kb. minden kicsi nagy kerek szögletes, és hát azért a postásunk állandó, ha nem is vagyunk itthon de jó idő van stb. lazán berakja a kapun belülre. El nem tűnik semmi.
Igazából még egy ok hogy nem is akarok én városba költözni, de ez már off -
FerNandor
őstag
Ha esetleg valakinek az április 8-i NPKK-s állapota módosul, írjon be legyen szíves, ha lehet. Az enyém még mindig változatlan. Azért elég kiábrándító, hogy mondjuk 2-3 hét alatt ideér a világ másik feléről a
csomag, bocsánat, küldemény (mert ezért is folyamat puffognak a postai dolgozók, hogy AZ NEM CSOMAG! én meg reflexből mindig csomagot mondok), ráadásul úgy, hogy még hollandiában, vagy hol, is fut még egy kört... és utána még Magyarországon eltelik jobb esetben 2 hét, mire megkapom. Borzalom. -
válasz
cs.david94 #49074 üzenetére
Elméletben ezekre a szituációkra nem vonatkozik, amikor a mobil postát kitalálták akkor azt mondták hogy azt kell postahivatalnak tekinteni, annyi különbséggel hogy nem be, hanem oda mész.
Levelet és csomagot is felvesznek ott és nem kérik a háznál felvétel díját. Remélem ezt nem szüntették meg. -
cs.david94
tag
Csak egy gyors kérdés a "be kell menni a csomagért a postára" témához. Nalunk mobil postás van, kisfalu, autóval jár a postás, és hoz még autógumit is, tehát hozzánk a sima postafutár nem jár. Ilyen helyen van valakinek tapasztalata? Mert ha 25km-t kell menni a "főpostára" akkor ott rohad el az 1 dolláros alis csomag. Semmi ilyen nincs, ez csak színtiszta kérdés.
-
válasz
internetezoo #49071 üzenetére
Most akkor bennünket nézel.....
Ezt írtad: A nemzetközi küldemény megjött, de én menjek a postára...RV...CN
Most meg ezt: Sms, UH...BE. nagy méret mert szilikon sütőforma.
A kettő a betűk alapján nem azonos. -
cof
veterán
válasz
internetezoo #49068 üzenetére
SMS értesítés, vagy miből gondolod?
Nekem meg szintén egy RE...CN csomagom van a veszprémi logisztikán oda ment hajnalban, na most a fehérvári vagy túlterhet, vagy eltévedt.
-
válasz
internetezoo #49068 üzenetére
Ha volt sikertelen kézbesítés akkor igen, de ezt kutya kötelessége címen kézbesíteni, mert nem prime levél, alá kell írni. Ezt többszörösen megerősítették még a helyi posta hivatalban is. Nyilván azon a postán kiskirályok uralkodnak, akik nem tudnak olvasni és nem ismerik a szakmai tevékenységük szabályait.
-
internetezoo
senior tag
A nemzetközi küldemény megjött, de én menjek a postára...RV...CN
-
válasz
Jester01 #49066 üzenetére
Vigasztaljon az a tudat hogy onnan bizony nem 5 $ a futár díj, de most az utóbbi 1 hétben DPD-nek is gondja akadt az erőforrássokkal és 2-3 napok rakodtak a külföldi szállításokra.
Ja egyébként levelezek velük mert a francia részlegük azt a csomagomat amit az angol és a francia vámosok le tudtak vámolni (kellenek a címzett adatai) összevissza szállítják Franciaországban mert Címzett adatok hiányoznak. De az elektronikus szállítólevélen bizony rajta vagyok, annak a vonalkódja is a csomagon, csak rá kellene nézni a képernyőre amikor leolvastatja.
-
válasz
szeksziboj #49060 üzenetére
Ha nem valódi nyomkövetési szám akkor nem igazán van jelentősége a látható bejegyzésnek, ahogy írod szerintem valótlan. Ez van írva: Arrival at inward office of exchange BUDAPEST, vagy az MP A bejövő küldemény átvétele a kicserélőben Nemzetközi Posta Kicserélő Központ?
A Ferihegyre megérkezés az nem igazol semmit, ugyanis a nem könyvelt küldemények csak darabszám szerint, pontosabban kg-onként vannak nyilvántartva, így nem igazán írják a megérkezést, a konténer megérkezik, de az hogy benne van-e az nem biztos hogy igaz.
Könyvelt küldeményt is hagyott ki nekem a holland posta.
A dispute a kézbesítéshez kötött az hogy meg érkezik egy adott országba az nem számít, hiszen nem kaptad meg, majd a feladó reklamál a szállítónál a kártérítés miatt. -
tasiadam
veterán
válasz
szeksziboj #49060 üzenetére
A posta az rendszeresen el tudja tokiteni a rendeleseket. Azt vettem eszre hogy ami ertekesebb annak laba kel, ami kicsi es ertektelen az 1-2 megerkezik. Mar kijeoenthetem hogy ujra igy jartam. Nemtom mit csinalnak de kb atlag minden 25. csomag eltunik.
Az elado nem hiszem h visszafizeti, nalam nem tettek egyszer sem, a posta meg alapbol azt se tudja mi tortenik naluk. Mindenki hulye csak ok helikopterek, szerintuk. -
szeksziboj
tag
Alin január közepi rendelés pár napja lejárt, a magyar posta központban két hónapja nem mozdul tracking szerint.
Érdemes refundot kérni vagy ha nem és a posta végül mégse találja ő fizeti ki vagy két szék közül a pad alá esés lehet ha várok a posta válaszára?
Ilyenkor mondhatja azt az Ali, hogy nem fizet mert már itt van az országban és a postával kell lejátszani? -
KutyiHU
tag
Rendeltem "Lengyel" raktárból, ami kínából jön CNE expresszel. 1640 kezdetű trackinggel. Ezt is DPD hozza? Hasonló számot kaptam a múltkor, de az YUN express volt.
-
-
cof
veterán
válasz
internetezoo #49054 üzenetére
Wow. Akkor úgy tűnik elkezdték beolvasni, régieken nincs ilyen.
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
Flashget #49046 üzenetére
Nekem meg gondom volt egy másik termékkel. Nagynehezen megegyeztünk hogy full refund, mert használhatatan a cucc.. Kérte, hogy PP-re utal vissza. El is küldte. Persze a fee, az én költségem volt, írtam is neki,hogy 25 dollárt kellett volna kapjak, helyette kaptam 23-at. JA bocs, adok coupont a következő vásárlásodhoz... Azóta is küldi.
Az ember jót akar nekik, hogy nem disputel egy 100%-osan szar termékre, és akkor még így rafináltkodik is.
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az AliExpress szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Sorozatok
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nintendo Switch
- Nők, nőügyek (18+)
- Videószerkesztés
- Akkus tok lehet a megoldás az extra vékony készülékek számára
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- További aktív témák...
- iKing.Hu- Apple Macbook 13 M1 Pro Touchbar - 2020 - Használt, karcmentes, 22 töltés
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest