- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házimozi belépő szinten
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Elég kompakt lett az MSI legfrissebb, Blackwell architektúrás VGA-ja
- ZIDOO médialejátszók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- Ötlettől a megvalósításig: használjuk a nyelvi modelleket új ötletekhez!
-
PROHARDVER!
Az AliExpress használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
SolymossyBal
tag
Hát én elhittem, hisz direkt az EU store-os eladókat vadásztam. Ráadásul 2-5 nap deliverit vállalt, 7 napos garanciával.
Egyes trackerek szerint Varsóból indult és országon belül van a "Transit Centerben", Budapesten.De tegyük fel, hogy kamu. Ez esetben simán csak jön a csomag. Ami elobb-utóbb megérkezik. Az eladótól már mástól is hallottam, pozitívat.
-
fairi
őstag
válasz
SolymossyBal #37889 üzenetére
hahaha. Szted valójában tényleg így van? SF express is elég nagy kamugyár. Az igenis Kínából indult,és a futár aki majd lakáshoz viszi várja türelmetlenül. Ki van kérve a futárnak a szám,de 10+ napja nem adták át neki. 8 nap alatt átdobja az SF csomagot jelenleg is, mivel nekem is van ilyen és már a partner megkapta Észtországban pár napja.
reménykedj, de rosszul indul a meneted a céggel.
-
peestike
senior tag
9 éve rendelek kínából, eddig sosem került a rendelt cucc vámkezelés alá, de eljött az idő, hogy papírozzak.
segítséget kérnék. 18.14 usd volt a termék, 2 usd a szállítás, összesen 20.14, kupon -0.98 usd, tehát 19.16 usd a vége. a vámkezelésin hogy írjam be, hogy teljesen tiszta legyen illetékes elvtárséknak is az összeg? ebben kérnék segítséget.
Áru egyedi értéke (deviza/mennyiségi egység): 18.14,
Áruk összértéke (devizanem): 17.16 usd. (18.14-0,98 usd kupon?)
Szállítási költség az ugye adott, 2 usd.
köszönöm! -
Gee31
újonc
Egy gyors kérdés: az awaiting delivery - ben az 'awaiting receipt' pontosan mit jelent a product status alatt? Köszönöm.
-
chopin42
őstag
válasz
chopin42 #37772 üzenetére
Üdv! Elindítottam 9-én a dispute-ot. A bizonyítékok közé feltöltöttem az eredeti 04-09 dátumos refundról a képet, illetve a nyomkövetést, ami szerint még Kínát sem hagyta el. Megírtam emellé, hogy a cuccot emiatt meg kellet vennem máshonnan.
Az eladó ennyit írt: "Proposal:Refund EUR € 0,00
Comments:hi,now in special time,please kindly wait more 10 days.Thanks for your understanding."
Természetesen elutasítottam,azóta is ugyanott tart, a csomag.
Ma közbelépett az ali.
Alul ez látszik.
AliExpress' Judgement Details-re kattintva pedig ez.
Ez alapján elbírálták a kérelmem, és jogos? Nekem ez jön le, csak jó lenne a megerősítés.
Köszönöm!
Más: látom többeknek emelik a vásárlóvédelmet, nekem is megesett 2 csomagnál, hogy 30 nap volt a 60-ból, és kaptam újabb 30-at...
Illetve egyet ma adtak fel a 10. napon a 10-ből, ráadásul az 24 euró, így majd bizonyítgathatom a jogszabállyal, kíváncsi vagyok, mikor ér ide... -
fairi
őstag
válasz
SolymossyBal #37886 üzenetére
Ez a követési szám ha beér a futárhoz: 00900550164
http://www.trackmeeasy.com/tmsserver/track.action
Kb 6-10 nap alatt most is átérnek az Sf gépei Kínából.
SF-Express hírhedt hogy elveszti csomagjait, persze túlzok, de neten beírod a nevet sok jót nem kapsz róla. Nekem is eltüntettek egy csomagot, köddé vált. [link] Vagyis bármit tapasztalsz az normális. Sajnos.
-
Strapáciusz
csendes tag
válasz
MasterDeeJay #37884 üzenetére
Az utolsót kivéve nem hagyták el Kínát. (Szerintem)
-
SolymossyBal
tag
Sziasztok,
kérdésem lenne egy "elkallódó" csomaggal (SF1015364656493) kapcsolatban:04.01-én rendeltem Lengyelországból egy csomagot, amelyet elméletileg 04.03-ám fel is adtak. Az eladó szerint 2-5 nap a szállítás (SF-Express) PL-HU viszonylatban. Azóta nem változik a tracking állapota. Ma végigkattintottam az interwebz "összes" tracker-ét és a következő állapotot találtam:
Shipment in transit at Transit Center. Thanks for your waiting.
Shipment arrive at 【Cross-border service point in Budapest】illetve
Hungary, 【Hungary】 The shipment is being forwardedNamost ha ez országon belül van, szívesen felvenném a kapcsolatot a "Transit Center"-rel,
hogy tisztázzam a csomagot, de nem találtam semmit, hogy kit hívhatnék fel.
Találkoztatok már hasonlóval?Köszi előre is!
-
válasz
MasterDeeJay #37884 üzenetére
Ha lejár a szállítási védelmi idő azután dispute, hiszem addig megérkezhet, vagy azután is megérkezhet. Maximum 1* a +60 nap, nem állandóan.
A légi szállítás sem azt jelenti hogy állandóan a levegőben van. Ha valamiért menet közben vasútra rakják az előző bejegyzés nem biztos hogy változik. -
Pár csomagom nagyon be van állva, látszólag elhagyták kínát de ott vége a mutatványnak. Gondolom itthon vesztegel valahol. Van valami infó hogy mikor indítják el a csomagokat itthon? Vagy csak simán feldarabolták őket és maszkot gyártottak belőlük?
LP00169596064944
Received by line-haul
2020-03-23 20:33:00RV359632632CN
ez nem is élLP00165858561190
Hand over to airline
2020-03-18 14:00:00LP00165993944082
Hand over to airline
2020-03-18 14:00:00Febr 4-i rendelés
RE019296086CN
Airline departed from original country
2020-03-15 07:00:00Az a baj hogy ezek már elég régi rendelések. Azaz március első hetében rendeltem őket kivéve az utolsót mert az februári.
És valamiért a lejárati idő is újra meg újra 60 napra visszaáll:
Your order will be closed in: 58 days 22 hours 59 minutes
A leginkább a nem élő trackinges zavar meg a februári rendelésem.
Nincs valami hivatalos infó mi van ezekkel a csomagokkal? Várakoznak itthon vagy hihetek a nyomkövetésnek és repülőn vannak egy hónapja?
Avagy mikor nyomjak open dispute-t? Türelmes vagyok nem arról van szó, csak nem tudom meddig van értelme várni és honnan tudom hogy valós-e a nyomkövetés? -
válasz
Real_Necro #37881 üzenetére
Ezzel nem lesz gond, ilyen nincs tiltva. A minősítés meg nem kell hozzá.
-
válasz
Real_Necro #37878 üzenetére
Milyen szigorításra gondolsz? Ez nem orvostechnikai eszköz, kommersz lámpa, semmi korlátozás nincs rá. De nézd meg utalnak-e CE jelölésre a hirdetésnél ha az van az jó, de ennek hiányában is kiengedik és magadnak veszed nem pedig egy orvosi rendelőnek.
-
Real_Necro
veterán
Rendeltem egy UV sterilizáló boxot aliról. 12 nap után "sipment cancelled" lett.
Az eladó 1 órán belül válaszolt az üzenetemre, kért 1 napot, hogy utána nézzen milyen módon tudja elküldeni. Szerintetek van realitása, hogy el tud indulni, vagy most a szigorításokkal nem biztos, hogy felengedik ezt az eszközt a gépre?
-
válasz
jozsohaver #37872 üzenetére
A Colissimo lenne és a GLS a magyar partner, de ez szám az USPS-nél egy 04.01-én kézbesített küldemény, azután ez egy Malajziában 08 Oct 2015-én kézbesített küldemény, így szerintem ezt nem lehet követni, ilyen kavarodás nem szokott lenni.
-
jozsohaver
csendes tag
Üdv!
van egy seller's shipping method-FR tracking-em ami így néz ki : 82044779
Lehet ezt majd valahol követni?Köszönöm!
-
Voice24
őstag
válasz
walakyb #37863 üzenetére
Ilyet nem is írtam, még "awaiting for shipment" volt a státusz, amikor kértem a törlést. Az első kérés után az eladó visszaállította ugyanerre a státuszra, ott megint rányomtam a törlésre, és ezután állította át shipped-re, majd írta, hogy sajnálja, de már elküldték. Itt a képen a kért szám, fent ugyanaz a státusz látható, ami két hónappal ezelőtt is, azaz "shipment ready for dispatch", azaz készen áll a feladásra. Ebből gondolom, hogy ez bizony fel sem lett adva, csak engem hülyített az eladó.
-
Nick no.1
aktív tag
Köszönöm,akkor irok az eladónak...aztán majd meglátjuk...
-
-
Nick no.1
aktív tag
Szép napot mindenkinek!
van egy kis gondom,az én figyelmetlenségemből adódott;
Aliexpressen történt
Véletlenül megnyomtam a "Megrendelés megerősítése kézhezvételét" gombot (természetesen a termék még nem érkezett meg,2020 05 hó elején fog megérkezni)
tudtok valami megoldást rá,hogyan tudom vissza állítani ,állíttatni?
segítségeteket előre köszönöm. -
jozsohaver
csendes tag
Üdv!
van egy seller's shipping method-FR tracking-em ami így néz ki : 82044779
Lehet ezt majd valahol követni?Köszönöm!
-
walakyb
tag
válasz
Voice24 #37852 üzenetére
A gond az okfejtesben csak ott van, hogy a penzed NEM az eladonal volt, hanem az aliexpressnel.
Az okok es a miertek elegge sokfelek lehetnek.
En pl szulinapi akcioban vettem egy orat, amire azt irtak, hogy angol nyelv van benne. Ramirtak, hogy bocsi, de csak kinaiul tud, kell-e igy is, akkor azonnal feladjak, ha viszont nem, akkor cancelezzem a rendeles "nincs mar ra szuksegem" magyarazattal. Mivel ezt bizzos nem fogom megtenni (a hirdetesben szereplo orara tovabbra is szuksegem lenne), igy a talan a helyzethez legkozelebb allo out of stock okkal nyomtam cancelt. Ezt toroltek, mondvan ez nekik nem tul jo... Irtam, hogy en viszont csaknezt vagyok hajlando, es ha feladjak bizony dispute lesz a dologbol item not described okkal, sejthetik a vegeredmenyt. Viszont tovabbra is torolgettek a cancelt, egeszen addig, amig meg nem fenyegettem oket, hogy nyomok reportot az aliexpressnek, latni fogjak a beszelgetest, es erteni fogjak a helyzetet. Akkor se fogadtak el, csak bosszubol (micsoda bossu :D) engedtek leporogni a 3 napot... -
marsu.
senior tag
Sziasztok!
Egyik rendelt termékem nem működik teljesen rendben, nyitottam dispute-ot, amit elsőnek elutasítottak, de töltöttem fel videót, hogy valóban nem jó az eszköz. Ekkor már jogosnak ítélte az Aliexpress és azt írják, hogy 20 munkanapon belül visszatérítik a teljes összeget. Itt viszont az írják, hogy 0 USD jár vissza. Melyik lehet az igaz? Vagy én értek valamit félre? -
Voice24
őstag
Hali!
Ha már tapasztalatok a topik címe, akkor leírom. Sajnos van olyan üzlet (nyilván nem egy, hanem több) ami nem túl megbízható. Már februárban írtam itt róla, hogy rendeltem smart kapcsolót hőmérővel, aztán mivel csak csúszott a szállítás ideje, azaz nem adták postára, úgy döntöttem, törlöm a rendelést, mert ahogy közeledett a jó idő, okafogyottá vált a történet. Amikor először nyomtam az Order cancel gombra, másnap az eladó visszaállította "awaiting shipment"-re, mintha mi sem történt volna, majd amikor másodszor is kezdeményeztem a törlést, azt írta, hogy sajnálja, de már elküldték, és átváltoztatta shipped-re a státuszt.
Nos, én azóta is szorgalmasan nézegettem a dolgot, szállítási információ soha nem volt elérhető, és tegnap le is telt a 60 nap, a cucc természetesen nem érkezett meg. Most várom a visszatérítést, csak éppen két és fél hónapig náluk parkolt a pénzem. Biztos vagyok benne, hogy nem adtak ezek postára semmit, csak átállította a státuszt, hogy ne kelljen azonnal visszafizetnie a pénzt.
Az üzlet: TISHRIC ShenZhen Store
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az AliExpress szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- A kereskedőknek elege van a Visa és a Mastercard díjaiból
- Horgász topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Linux kezdőknek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Építő/felújító topik
- Robot fűnyírók
- Házimozi belépő szinten
- Hálózati / IP kamera
- Huawei P50 Pro - emlékkép
- További aktív témák...
- BOMBA ÁRON ELADÓ! Üzleti HP Elitebook 640 G9 Laptop! / i5-1235U 16GB 256GB 14"col garancia/
- Akciós áron eladó HP Elitebook 850 G7 / I7 10610U/16 GB/512 SSD/15"/FHD/IPS/MX 250
- Szuper áron eladó új ACER SWIFT EDGE 16 /R7-7735U/16GB/512SSD/ 4K OLED
- DELL G15 5515 Gamer Laptop /Ryzen 7- 5800H/16GB 512 SSD/ Nvidia RTX 3060 6GB/120Hz/
- Szuper áron dobozos új Asus Vivobook Pro /i5-11300H/16 GB/512SSD/3K OLED
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- ÚJ Lenovo V17 G4 - 17.3" FullHD IPS - i5-13420H - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új Apple iPhone 16 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest