- ZIDOO médialejátszók
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit ne hagyj ki!
- ASUS ROG Ally
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
-
PROHARDVER!
Az AliExpress használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Már írtam, hogy 2011 óta használom, olyan megerősített információval hogy feltörték az AliExpress fiókot nem találkoztam.
A belépési azonosítók megszerzése az nem csak fiók feltöréssel történhet. De tényleg gondold át, milyen haszna van abból hogy átveszi a fiók felett a hatalmat, mégis be lehet lépni és amikor vásárol akkor nem saját magának juttatja el a megvett dolgokat?
Belépek, megváltoztatom az e-mail címet, a szállítási címet, a jelszót és már az enyém a fiók, majd gyorsan vásárolok dolgokat és ha elküldik akkor Deactivate Account és ennyi volt. Dehogy engedem hogy az eredeti gazda belépjen.Ha nem a megszokott eszközről lépek be, az Alipay kér fizetési jelszót amit előzőleg megadtam. Ráadásul ott még írják is hogy másik jelszó legyen, ne ugyanaz mint az AliExpressé.
Minden alkalommal a Neten küldözgetni a kártyaadatokat no az inkább problémás. Jobb megoldás egy Internet, virtuális kártya regisztrálva az Alipayre, amelyre csak a fizetés előtt és legrövidebb ideig van az épp szükséges mennyiségű pénz rátéve, alapból meg 0 Ft beállítása. -
NemMo
őstag
Jól gondolom, hogy ha csak a mobil appot használom és nincs elmentve a bankkártyám, akkor nem vagyok veszélyben? Ha fel is törnék a fiókom, akkor sem tudnának mit kezdeni vele
-
qqzs
őstag
tehat azt akartad irni hogy varjak meg es csak az utolso napon initsak disputet?
-
Az elmúlt hetek tanúsága az hogy ha nagy nehezen elküldi az eladó és ide ér Magyarországra és átadják a postának van amikor 6-8 nap mire kinyitják a konténert, aztán akár 7 nap is lehet mire a belföldi továbbításra bejegyzés megjelenik, ha szerencséd van akkor a helyi posta 2 napon belül kézbesíti, ha nem akkor 4-5 nap.
Szóval számolgass.
Az a handover to sem mindig pontos, volt hogy egy héten belül 3-szor tették repülőre, de mindig megszökött csomag. -
qqzs
őstag
Csomoszor vasaroltam mar alirol es meg sose vot gondom. most volt egy 30 usd cucc amire 50-ik napon disputet inditottam vissza is kaptam a penzt. De most gyulik par par dollaros vasarlas is amik elerik az 50edik napot, ilyenek eddig meg sose voltak. Van ertelem ezekkel szorakozni vagy nyomjak disputet egybol. A tracking altalaban handover to airlineal idegződik valamikor junius kozepen vegen
-
Rowan66
csendes tag
A vásárlásnál ahol látom a kártyámat, onnan nem tudom valahogy törölni?
-
Rowan66
csendes tag
alipaynek is tudok írni valahogy, ha nem vagyok fiókba belépve?
-
Rowan66
csendes tag
válasz
Rowan66 #30886 üzenetére
Írtam az eladónak, hogy feltörték a fiókomat és más vásárolgat a nevemben, ezért vontam vissza a rendeléseket.
A takarék mobilappján le tudtam venni a kártyás vásárlás limitet 0-ra, de nem tudom, hogy így a nyaralásra zárolt összeget le tudja-e emelni a booking?
Ebben a takarékbn olyan lámák ülnek a pult túloldalán, hogy semmire nem tudnak válaszolni. -
Rowan66
csendes tag
ahol átvisz alipayre, ott is az ő email címe van (jelszó nélkül) oda nem enged más úton bejelentkezni, tehát ki vagyok onnan zárva.
-
Rowan66
csendes tag
a mobil appba nem tudok belépni, csak laptopon google fiókkal.A saját fiókomban vagyok,látom a vásárlásaimat, azért tudtam visszavonni is ezeket a rendeléseket.
Azért nem tudok új email címet megadni, mert ahhoz egy kódot küldenek a megadottra, de az már nem az enyém.Személyazonosság ellenőrzése Szia, der****vb@ogarnij.se
ezt látom, ez az illető email címe, Ő kapja az ellenőrző kódot.
-
LilProphet90
senior tag
Sziasztok! Rendeltem egy terméket még június elején. Sokáig dobálták kínai vámok között, de bizonyíték nincs rá, hogy Kínából kikerült volna. Az eladó először azt mondta, biztosan visszakerül hozzájuk a posta szerint, most meg újbóli dispute-ra azt írja, napok múlva válaszol nekik a posta, addig szakítsam meg a dispute-ot, mindenképp elküldik újra.
Ma jár le a BP, így nem szívesen szakítom meg a dispute-ot. Írtam, hogy küldje vissza az árát, és ha mégis megérkezne, elküldöm neki újra, erre nem reagált. Ti mit lépnétek? Az eladó megbízhatónak tűnik, ő adta el a legtöbbet ebből a termékből.
Furcsa, hogy múlt héten kaptam egy értesítőt csomagról (pedig voltak itthon), a postára beérve viszont fogalmuk sincs róla, hol lehet. :D Bár nem biztos, hogy ez az.
Bocsi a Gyűrűk Ura hosszúságért.
-
válasz
Rowan66 #30881 üzenetére
Akkor ezekkel az azonosítókkal az aliexpress mobil appba belépve ha ott látsz bankkártyát és törlöd az törli az Alipayról is. De ha beléptél (bár szerintem ez egy másik fiók ha nem látod benne az eddig vásárlásaidat) akkor miért nem tudsz új e-mail címet megadni?
Valaki szívatni akar, mert ha megérkezik az e-cigi a vámosok kopogtatni fognak nálad. Jó nem lett kifizetve de nem is ez a lényeg.
Az aki igazi hacker az saját magának vagy a strómannak szállíttat. Gondold végig mi értelme elkölteni más pénzét ha nem kapja meg azt amire költi? -
Rowan66
csendes tag
-
Rowan66
csendes tag
Alira laptopról be tudok lépni, nem a saját bejelentkező oldalával, hanem google fiókkal. Valahogy azzal sikerül. Ott próbálnám megváltoztatni az emil címemet, de már nem a sajátomat látom, hanem az illetőét. Ugyangy alipayen is az ő címe jelenik meg.
Ha bent vagyok az oldalamon, onnan tudok írni valami supportnak, hogy nézzenek utána?
Az az érdekes, hogy a szállítási címet nem változtatta meg, így kapnék egy rakás e cigarettát? -
tknof1871
őstag
Üdv!
A Dispute history vége:
Aug. 09 2019 AliExpress Processing the Proposal
Proposal:
Refund US $ 1.67
Aug. 09 2019 AliExpress' Judgment
Proposal:
Refund US $ 1.67Szóval Dispute Finished. De ma megjött a csomagom, 12-én. (Az ebankban még nem látom a visszatérítést.) Hogyan csináljam hogy mégis megkapja a pénzét az eladó?
-
válasz
Rowan66 #30873 üzenetére
Ha meg van változtatva minden és be sem tudsz lépni még az app-on sem akkor sajnos az marad hogy a kártya letiltása és új igénylése.
Nem fogják helyreállítani a fiókot, írhatsz nekik hogy más átvette a hatalmat, de nincs jelentősége már.
Másnak is volt ilyen gondja és új fiókot csinált.
Én ha változtatok bármit a fiókban, e-mail cím, jelszó mindig jóvá kell hagynom sms kóddal, így nem tudnak kizárni a fiókból, hogy miért nem működik ez nálad azt nem tudom. -
Rowan66
csendes tag
Nem tudok sem emailt sem jelszót változtatni, sem alipaybe lépni, mert nem nekem jönnek az ellenőrző emailek.
-
Csatravi
senior tag
válasz
Rowan66 #30868 üzenetére
Én megpróbálkoznék egy másik biztonságos gépről bejelentkezni. (másik gépen a próbálkozás után minden sütit és előzményt, törölni !)
Múltkor nekem olyan bejelentkezési oldal adott fel ami nem védett oldal volt. Még jó hogy a bejelentkezéskor már visított a gépem. Fincsi adathalász oldal volt. Ha akkor ott bejelentkezek akkor már garázdálkodnának a nevemben. -
Rowan66
csendes tag
azért nem tudok szerintem alipaybe sem belépni. Lépjek be a megváltoztatottal?
Az Alinál kivel kell kapcsolatba lépnem, hogy jelezzem ezt a dolgot? -
Rowan66
csendes tag
Megváltoztatta az email címemet, nem is látom a sajátomat. Fogalmam sincs, mit kellene tennem.
-
Csatravi
senior tag
Köszi a segítséget ! Nyitottam egy Dispute-t és azon keresztül kértem egy részleges visszatérítést. Így a számlára kerül vissza a pénz és nem kell a PayPal. Majd rendelek újra, az a legbiztosabb.
A - Please write your request detail - jól megszívatott. Nem ismeri az angolból a - can't - szót csak - can not - amit engedett. Állandóan visszaszórta hogy kevesebb legyen mint 500 karakter meg ne használjak kínai jeleket. Az aposztróf jelen problémázott.
-
válasz
Rowan66 #30865 üzenetére
Mobil appban tudod a kártyákat törölni a leggyorsabban, lásd a 2 pontot Összefoglaló, 10. Gyakran ismételt kérdések ban, de akkor idézem ide:
5.Hogy tudom törölni az eltárolt bankkártya adatokat?
1. Az Alipay-n regisztrált kártya törlése:
Belépés, az egérrel a jobb szélen a név fölé állni a felbukkanó menüben a legalsó My Alipay pontra kattintás, felső menüsor Settings, Manage your cards, Remove2. Az AliExpress mobil app-ban törlés: (ez törli az Alipayről is és a böngészős felületről is)
Belépés után
A bal felső sarok 3 vízszintes vonalat megérinteni,ekkor lesz elérhető
a My Wallet
vagy My account és My Wallet ott a
My Credit/Debit Cards lejjebb a menüben és
az adott kártyánál REMOVEHa regisztrálta az Alipay-en akkor jogosulatlan vásárlás esetén ők is segítenek.
De nem az AliExpress fiókod lett feltörve. Ha tudtak vásárolni akkor azt csak belépés után tehették meg, a hozzáférési azonosítóidat szerezték meg. és az nem egészen feltörés.
-
Rowan66
csendes tag
Sziasztok!
Nagyon gyors segítségre lenne szükségem! Úgy néz ki, hogy feltörték a fiókom, 12 tétel rendelés van, amit nem én rendeltem. Visszavontam az összeset, de nem tudom mit tegyek. Az első árát emelték le egyelőre, 600Ft körüli összeg, az lehett a próba. A bankszámlámról elutaltam a pénzt, nem tudják a többit vonni, de ez így nem maradhat, napi használatban van a számlám. Nem találom hirtelen, hol tudom alin törölni a bankkártyám adatait (full ideg vagyok). Segítsetek légyetek szívesek!
Bejelentkezni is google fiókkal tudok, eddig ahol automatikusan az én email címem jelent meg ott ezt látom: derfaz.vb@ogarnij.se. -
válasz
molnartibor #30863 üzenetére
Regisztrálj az Én postámra és ha ott belépve nézed a nyomkövetést látni fogod.
A Postától kapsz értesítőt ha szerintük vámeljárás van, nem a NAV-tól.
Igaz amire utalsz, bővebben leírva az Összefoglaló, 7. Az AliExpressen megvásárolt termékek vámkezelési szabályai részben.Szerintem várhatsz, nem kell dispute még.
-
válasz
molnartibor #30858 üzenetére
Igaza van az eladónak mert a kínai posta 27-én átadta a magyarnak, csak még nem kezdték el a feldolgozást.
Ha letelik 3 nap azután még van 15 napod dispute-t indítani. Ma vagy legkésőbb szerdán neki kezdenek a küldemények feldolgozásának, így szerintem lesz időd reklamálni ha gond lenne, de kérhetsz védelmi idő növelést is
-
Csatravi
senior tag
A kézbesítés megtörtén így megérkezett. A Track order is jelzi így ott nincs mit variálni. Kérdés ha most rányomok a Confirm Goods Received-re akkor azon az oldalon ott nyissak egy Dispute-t vagy előbb itt is jelöljem be a Confirm Goods Received-et ?
Bocs hogy ennyit kérdezek de eddig még nem volt ilyen problémám, és nem sokat vásároltam eddig az Alin. A többinél meg nem volt probléma. -
molnartibor
tag
Sziasztok!
Véleményeteket kérném, erről a csomagról lenne szó: [link] értéke 27,64 USD. Az eladó szerint vámnál van, de én még semmit se kaptam se SMS, se E-Mail. És már csak 3 nap van hátra a 60 napos határidőből (csütörtökön 15. jár le). Gondolom ha lejár a 60nap mindenképp dispute?
Üdv
Tibor -
Részben igaz. De nem: paypal átutalt pénz több mint 10% le fogja nyelni.
Pontosan magyar PayPal regisztráció esetén a díj 3,4%+90 Ft ehhez adódik hozzá egy %-os érték attól hogy hol van a vevő aki küldi a pénzt.
Kína esetén 2,0%. Akkor a 6,7 $-ból 5,4 % = 0,36 $ és a 0,3 $ fix díj. Ez egyenlő a levont 0,66 $-al.
Ez ugyan végén 9,8 %, de ha nagyobb az összeg akkor a fix díj kisebb %-os értékű lesz.
20 $-al 1,08+0,3=1,38 az 6,9%.
Így azért ki lehet számolni konkrétan ha Kínából jön a pénz, akkor mennyi összeget írjunk az eladónak hogy csak abban az esetben kedvezünk neki a probléma AliExpress dispute-on kívüli elintézésével ha a jutalék miatt a X összeget küldi el. -
fairi
őstag
Na számold ki 6.7-3.4%=6,47-0,3 dollár=6,17
de valahogy nem jön ki... a 6,04
valami változás van... nekem-10% lett kbvalóságban igy jön ki a matek 6,7-5,3%=6,34-0,3=6,04
de ez az én esetemben -10%-ot jelent.
jutalék 5,3%-ra lett volna emelve???? olvasgattam a dolgot de nem találtam -
válasz
Csatravi #30853 üzenetére
Nekem alapelvem az, hogy ami nem érkezik meg (nem igazoltam le) arról semmit sem tudok, hogy rossz vagy kevesebbet kaptam,. De most ezt hagyjuk.
Ha újraküldésben gondolkozol és az eladó hajlandó is rá, akkor nem kellene leigazolni a megérkezést, az eladót megkéred hogy növelje a szállítási védelem idejét (a To extend the Buyer Protection link), ez lehet akár 60 nap, akkor ő újra küldené, de a nyomkövetési számot nem igazán cserélheti le, a vásárlásnál a régit fogod látni.
Az biztos, hogy amíg nincs leigazolva, vagy nem zárja le a rendszer a vásárlást, addig a pénzhez nem fér hozzá az eladó, így azért a szállítási védelmi idő növelése nem igazán előnyös neki. -
Csatravi
senior tag
V/ és Fairi !
Kössz a válaszokat.
Ezek szerint talán az lenne a legjobb ha visszaigazolnám a termék átvételét majd nyitnék egy Dispute-t. Ott leírnám újra az igényemet az egy termék árának visszatérítésére. Vagy kérhetném a termék újraküldését is ?
Igazából szükségem lenne a termékre csak azt nem tudom, hogy ha nem a pénzt kérem vissza hanem a termék újraküldését akkor az a termék hogy lesz lekövethető hisz nem lesz újbóli vásárlás ? Ez a termék 2 db/ per csomag termék, amiből 3 csomagot rendeltem Így ha újraküldi az egy db terméket akkor a hiányzó vagyis rossz termék pótolva lenne. Ha a pénzt kapom vissza akkor viszont egy termék árát kapom vissza de újrarendelni csak 2db/csomag-ként tudom megrendelni tehát a visszatérített pénz duplájáért. Nem egy nagy összegről van szó de hát ne szórjuk a pénzt hisz elvégre nem whiskys módszerrel jutottam hozzá.
Szóval kérném én a termék újraküldését, ha ezt le lehet rendezni védelem alatt. De ezt hogyan kellene ? -
Mielött leírsz valamit számolj. Mivel az eladó nem tud barátilag küldeni Kínábol a jutalékos külfés van.Annak a levont jutaléka 3,4%+30cent. Nem 10%.
Mindig irom hogy ilyen felajánlás PayPal pénz visssza esetén mrg kell irni hogy oké, de a fenti jutalékkal többet küldjön vsgy akkor rendezzük Ali dispute keretében.
A Paypalrs kapott pénz árfolyamát akkor hasonlistd banki rfolyamhoz ha ezt a pénzt bankszámlára is mrgkaphatod.
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az AliExpress szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Ömlenek a felhasználók a reklámos Netflixre
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- ZIDOO médialejátszók
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit ne hagyj ki!
- ASUS ROG Ally
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- TCL LCD és LED TV-k
- A hónap végén jön a S.T.A.L.K.E.R.: Legends of the Zone Trilogy Enhanced Edition
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB KOLINK Observatory Lite TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R3 3100 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500XT 4GB BitFenix Neos Thermaltake 500W
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M i5 7400 8GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB ZALMAN S3 TG Chieftec 600W
- Apple iPhone 11 / 64 GB / 85% akkumulátor / 12 Hó Garancia
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Bowers-Wilkins Pi7 S2 (2195084) (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest