Új hozzászólás Aktív témák

• csuli111

csendes tag

Szóval. Vettük haveromnak Alienware 17 R1 ranger-t. Meg van csinálva benne a 120hz-es siaplay mod és van benne egy GTX 1060. Amikor megkaptuk, semmi baj nem volt vele, müködött ahogy kell. Viszont át kellett állítanom a BIOS-t UEFI-böl LEGACY-ba és azóta indításnál jön a 8 sípolás...
    Sebaj-gondoltam-visszaállítom a BIOS-t a jól ismert módszerrel és jó is lesz. Nem lett jó. Ezután néztem meg hogy mi is az a 8 sípolás.. Display error-t írnak a Dell hivatalos oldalán is. Nem igazán értettem hogy hogy lehet köze az nvidia kártyának az alaplapi bios beállításhoz, de úgy gondoltam hogy a hiba valahol ott lehet, így hát kivettem az nvidia kártyát. Abból indultam ki ugyanis hogy ha csak az integrált marad akkor arról lesz kénytelen elindulni a lap. Nem indult. Sípolás már nem volt de ugyan úgy nem adott képet se a saját kijelzőjén sem a HDMI-n sem a display porton.
    Azóta már teljesen kizártam azt hogy a BIOS beállítás okozta a hibát mert a BIOS chippet levettem és beleírtam a legfrissebb gyári verziót. Raktam bele egy másik VGA-t is de ugyan az a hibajelenség.
    Van-e valakinek erre valami ötlete?
    Létezik hogy csak a kijelző halt meg? Olvastam ugyanis olyat hogy ezeknek a masináknak mindenképp kell hogy legyen valami beledugva az alaplapba. Tehát az hogy lehúzom az EDp display csatit a lapról és külső monitorral használom, az nem játszik.

Kicsit bőlére eresztettem...
    A válaszokért előre is nagyon nagyon hálás vagyok!

Új hozzászólás Aktív témák