-
PROHARDVER!
Alcor Access O819M Táblagép
Frissítve: 2015.09.27
Frissítés oka: új firmware + ROOT
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Faterkam #491 üzenetére
"pedig hardveresen nagyon jó tab"
pont ezt mondtam az átvevő embernek is, hogy nagyon sajnálom, hogy a szoftver megöli a kütyüt, mert nem véletlenül választottam ez.
bár a kijelző "csíkossága" az engem azért zavar (1cm-enként van egy pár mm-nyi csík vagy az LCD-ben, vagy az érintőrétegben)meg a kamera kicsit szerencsétlenül lóg ki a készüléktestből (és vacak fotókat készít, de ez a made in china trademark
). és az is elég zavaró, hogy azt hiszi magáról, hogy telefon és így nem lehet letiltani a SIM-et, ezért mindig kiabál, hogy nincs benne. de ez már megint szoftveres kérdés, és egyben ez már tényleg az AOSP android limitációja.
------
a fejleményekről majd írok.
(btw, az AOSP az Andorid OpenSource Project rövidítése, ha ez valakinek nem lenne meg)
-
válasz
Faterkam #491 üzenetére
+@(#496) Láng Tibor
Hát, én ott tartok, hogy szeretném visszakapni az árát. Az a legnagyobb problémám, hogy a gyári böngésző, ami reklámos az az AOSP része, ami azt jelenti, hogy valahol a firmware előállítási, vagy felrakási folyamat során valaki készített módosított gyári alkalmazásokat és ezt belejuttatta (esetleg tudtán kívül valaki más) a gyári ROM-ba. a böngészőről kiderül ez (de jellemzően jó pár héttel a firmware felrakása után), valahogy egy idő után egy alkalmazás is elkezd vissza-visszamászni. Utóbbinál pedig nem vagyok meggyőződve arról, hogy a böngészőn keresztül, mert anno a gyári böngészőt csak facebook olvasásra használtam -se fb játékok, se külső oldalakra kattintgatás, csak ismerősök posztjainak like-olása, chat). minden másra a családban mindenki a firefox-ot használta (ami viszont play store-ból kerül fel).
Tehát nem lehet tudni, hogy melyik másik rendszerprogram tartalmaz még érdekes változtatásokat. Egy olyan multinál dolgozom, amelyiknek az egyik legnagyobb konkurense egy nagy kínai vállalat, szabad belépnem pl. a céges levelezésbe? AOSP android-on tuti nincs keylogger, de ebben a kínai szoftverben már nem bíznék.
De netes vásárlásra se lenne túl jó, se a fő személyes e-mail-embe nem lépnék már be, firefox-ot se rakhatom fel, mert minden jelszót szinkronizál. Azaz kb. semmire se használható így nekem.
Súlyos probléma, hogy a szerviz az első alkalommal nem is reagált erre a hibára, azt átvevő ember azt se tudta mi az a "permission"* Android app-oknál (mondjuk nem is feladata, hogy tudja, de így igen nehéz elmagyarázni a szervizesnek, hogy mi a baj). Szal az jön le, hogy azok a magyarok, akik összeállítják ezt a ROM-ot (az átvevő ember szerint a ROM itthon készül, de Kínában telepítik fel) nem is észlelik a problémát, talán nem is értenek ennyire hozzá. Ehhez a konkrét típushoz egyébként van a hivatalos honlapon egy szoftver update leírás és ott is egy olyan toool-t kell használni, amelyik tudomásom szerint egy kínai fejlesztő cucca, de nem hivatalos MTK software. Mindenesetre a neten elég sok helyről le lehet tölteni (jellemzően kínai/orosz, meg kifejezetten kétes kinézetű megosztó oldalakról), sok esetben van benne kis féreg is.Két apróság:
- a sok itteni rossz panasz után, mikor tegnap reggel bevittem ketten álltak előttem a sorban, mindketten ilyen kütyüvel, igaz a második csak SW akart frissíteni (persze nem tudom milyen okból). Az első viszont arra panaszkodott, ha jól hallottam, hogy programok tűnnek el a gépről. Ez megint nem tipikus Android bug... Ő is SW frissítést kapott, ami után persze repült az IMEI-je...- kétszer voltam eddig a szervizben, ez alatt az idő alatt az átvevő ember szájából vagy 5 különböző dologra hallottam, hogy "ezt sajnos elrontották Kínában".
Root-hoz: alapból nincs vele bajom, de ha később kijön egy ilyen lappangó féreg, akkora szerviz simán mutogathat rá, hogy a root miatt kompromittálódott egy rendszer app.
*Gyanúsan egybeesik, hogy a mokkolt browser.apk-nak van egy extra permission-ja, egy olyan, amely a user beleegyezése nélkül átállítja a kezdőoldal-t. Ez az AOSP-s browser-ben nincs így, legalábbis CM rom-ok alapján (de már az is kiugró, hogy nincs rendes ikon-ja a permission-nek.)
Egyébként, volt még 1-2 érdekes rendszer app, amikről nagyon nem hinném, hogy az alap android-nak a része (némelyik persze lehet, hogy a rádióhoz kell, vagy ilyesmi, de nem lehet megmondani).
Ha lenne nyílt forrású CM rom, akkor én se problémáznék, cserélnem a gyári szoft-ot és vígan használnám, de az, hogy nem tudni mi van a gyáriban és nincs alternatíva az már eleve nem túl jó, de ha már egyszer le is bukik a gyári, akkor már én vagyok a hülye, ha utána ellopják a jelszavaimat, kárt okozok a cégemnek stb...(Jó hosszúra sikerült, de remélem hasznosnak találjátok.)
-
tothjani81
senior tag
válasz
Faterkam #188 üzenetére
Öhöm.... Nem a karom elszólni de még eddig nem vol konfliktusuk. De az érdekesség az az, hogy a lányom alcorja és az én régi smart 3 -am az mega a d-link dir 300 as routerrel nem volt jó viszonyba kb naponta 1x min de inkább 2x újra kelett indítani. A tp set kb 2 hónapja használom és a gigaset tab se a lányom Alcorja se a samu tablet nem problémázik vele Két hónap alatt 1x ha volt újra indítva. többször nem.
-
tothjani81
senior tag
válasz
Faterkam #179 üzenetére
Most szedtem elő a D Link dir 300 as leharcolt routert Mondjuk rohadt érdekes a történet mert a többi kütyünk ezen is produkálja a 28 mb körüli értékeket deaz alcorom ezen nem 0,20 körüli hanem átlagosan 1,5 és 2 mb között mér a tp linken meg 0,2 na ilyenkor már nem tudom mi van.
-
adrian94
őstag
Megpróbáltam egy másikkal de nem lett sokkal gyorsabb
Azt esetleg megtudnátok mondani, hogy az appokat, hogy tudom úgy rendezni ahogy akarom ? ABC sorrendbe rakja őket de nem tudom úgy rakni ahogy szeretném .. és, hogy a letöltött appokat ne rakja ki a fő képernyőre csak a menübe ?!
-
xtend
senior tag
Nem vagyok moderátor vagy staff, úgyhogy nem tudom szerkeszteni az 1. hsz-t!
(#41) adrian94
Nem ezt veszem, mert már múlt hónapban vettem egyet, mert lejárt a hűségem t-mobilnál és Tab S 10.5-öt ki tudtam hozni kamatmentes részletre! Ha nem járt volna le a hűségem, akkor már én is egy ilyen tab tulaja volnék -
Láng Tibor
tag
-
xtend
senior tag
Persze, ennek a topiknak nem is az a lényege, hogy "mindenáron ezt vedd", mivel nincs hasznom belőle, hanem, hogy megosszuk egymással a gép tulajdonságait!
Bár ehhez hozzátenném, hogy a Samu Tab S 10.5 tabom is műanyag mégis 160k, de speciel engem ez nem zavar mindaddig, amíg nem kezd el ropogni vagy ilyesmi
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPad 10,9" (10th gen) 64GB WiFi
- Eladó Apple 10.9-inch iPad Air5 Cellular 64GB - Space Grey model - 2023.09-es vásárlás
- Samsung Galaxy A7 Lite 3/32GB, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- iPad 7th. 128GB Wifi Használt/1-3 hónap gar./Akku 84%/p4206
- iPad Pro 7 M4 13" 256GB Cellular Hibátlan/2025.11.29.Apple Gar./p4219
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - AMD Ryzen PRO 7 I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy A14 5G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest