Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Gabcsika

tag

Nnna. Értem én, értem én. Köszönöm a manual-t. Az előbbiben nem volt benne, a másikban már igen.
    Csakhogy.
    Hülye kérdés, de a fekete kábel a főd, a peros a +5V? A kettő között az adatkábcsik fehér ill. ződek.
    Az addig logikus (fizika), hogy felcserélni nem célszerű, de akkor a műanyag kis kék izén, amibe a csatlakozók vannak, miért 9 lukú? Van egy ''vakluk'' rajta...Van egy kis nyíl is, de azt nem is vettem észre (kék alapon kék nyíl, köszi ASUS)...
    Szóval lehet, hogy már a bolt után eleve fordítva tettem rá és kipurcant... Pfff... Tényleg nem lehet észrevenni azt a kis nyilat! Mivel manual-om meg nem volt és választ nem is reméltem a kérdésre (de látom azért kapok, köszike), nem vártam hát...
    Arra magamtól rájöttem, hogy a fekete lehet a főd (ellentétes logika, de mindegy), és akkor a peros a +5Voltcsi. Mostmár mindegy. Szerintem kipukkant a kis mocsok. Persze egy terhelő kondi (vagy több) lehetne benne az ilyen esetek kivédésére...

Most mi a pékfa*zát csináljak?
    Ha van még ötletetek, szívesen veszem!

• Gabcsika

tag

Nnna. Az van, hogy van egy Gigabyte GA-586TX-es Pentium I-es gép. Retro machine. Királyosul működik. Imádom. De! Szeretnék rája UESBÉ-t.
    Van is rajta két sor (4+4 tűs) alaplapi tűcsati két PCI slot között. Elmentem bótba, vettem ASUS kábelkivezetést hozzá, hazavittem. Rájadugtam. Nem reagál. Win98SE magyar van fent frissítve minden rajta (alaplapi driver + win98, minden).
    Semmi reakció.
    A nagy gépen, amikor rádugom a gépre (pl. bootolásnál) már az usb-eszköz (próbaképp egy cf-olvasót dugtam rá) felvillan, de itt semmi. Semmi reakció.
    Megfordítottam csatlakozót, rádugtam, semmi. Aszonták a bótba, egyes lapoknál más a tűk alaplapi kiosztása, mint a vásárolt csatin, ezért meg kell fordítani. Megfordítottam (remélem jól). Semmi. Leírná valaki, hogy a négy (fekete-zöld-fehér-piros) színsorrend helyes-e így, ill. hogyan rendezzem át, hogy működjön?!

Köszi ámbérék!

Új hozzászólás Aktív témák