Hirdetés
- A '90-es évek jutnak az eszünkbe az ATK készülő egeréről
- Huszadik születésnapjára eléggé megváltozott az Antec nagytornya
- Még a saját szövetségeseivel szemben is fegyverként használná az AI-t az USA
- Mégis meglepi egy új GeForce-szal a rajongókat az NVIDIA?
- Lassan 2027-re is elfogy a TSMC 2 nm-es gyártókapacitása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zimmy
csendes tag
Újabb dolgok derültek ki, miután feltettem az Abit EQ nevű gépfigyelő progiját. Alaplapi hőmérsékletként nem az északi híd hőmérsékletét adja (ahol a venti van), hanem valami PWM (Pulse Width Modulation) nevű helyet, amelyre max. 85 fokos riasztási hőmérsékletet ad meg. Tehát ezek szerint a 70 fok teljesen normális. Egyébként ez az EQ progi frankón vezérli a CPU és az aMB ventiket, hallhatóan halkabb lesz a gép.
[Szerkesztve] -
Hapcis
tag
-
-
sekli
addikt
Nekem az 533-as FSB-re tervezett lapom 800as FSB-n [link] passzív hűtővel nem ment 7fok fölé
[link], az igaz, hogy December volt, és itt ([link]) volt a gép, de akkor is...
De komolyra fordítva a szót, nekem a gyári passzív bordával 35fok körül szokott lenni, ott valami nagy gebasz van, nem lehet, hogy több feszt kap a cucc?? -
Zimmy
csendes tag
A változások: szétszedtem chipset ventit, sajnos csak az alaplap teljes kiszedése árán, leszedtem a vastag gyári trutyit, helyére kentem leheletnyi hűtőzsírt, a ventit megolajoztam. De sajnos mindez hiába, a vent már forog rendesen de a hőmérő így is 68 fokos levett oldallappal.
Ja és a Motherboard Monitor által mutatott 800-as fordulat nem igaz, valamiért csak a tört részét mutatja az igazinak. Az Everest szerint 5600 körül van, ez inkább hihető.
Most már csak arra lennék kíváncsi, más Abit KV7-eseknél mi a helyzet?
-
Zimmy
csendes tag
Hát kiderült, hogy én vagyok a hülye. Ugyanis nem forgott a chipset venti. Ezt láttam a Mothernoard monitorban is, de azt hittem, csak nem látja az érzékelőt a program. Amikor utoljára belenéztem, még (látszólag) rendesen forgott. De most is vsz. rossz, mert csak 500-700 körül van a fordulatszáma és nagyon ingadozik. De legalább már nem megy fel 70 fokra. Szóval ki kell pucolni vagy kidobni.
Bocsika!
-
Zimmy
csendes tag
Jó, valamit segít, de nem 30-40 fokot. A táp ventije igy is elszívja a meleg levegőt (kétventis). Most leszereltem az oldalát, így 2 fokot esett.

Azt hiszem szétszedem, hátha poros vagy valami más. Szét lehet szedni anélkül, hogy le kelljen kapni az alalapot? Mer ahogy látom, két kis tappancs fogj, ami túlnyúlik a lap aljára. -
Hapcis
tag
''Házhűtő (még) nincs benne, de nem hiszem hogy alapvetően segítene rajta.''
Szvsz rosszul hiszed..
Ha a meleg bent marad a házban akkor, hogy hűtsön a bent lévő ventid?
Az 50-60 fokos levegővel csak melegíteni tud
(ha a benti levegő ennyi °C)
Úgyhogy első dolog a meleg levegő eltávolítása a házból, helyére szobahöm. levegőt.
Ezt csak házventivel tudod megcsinálni vagy leveszed a ház burkolatát és akkor magától kiszáll a meleg..
A többit csak utána módosítsd szvsz.
[Szerkesztve] -
Zimmy
csendes tag
Walaki?
-
Zimmy
csendes tag
Van egy Abit KV7-es lapom, Barton 2500 procival, alapjáraton, Whisperrock hűtővel. Az alaplap hőmérséklete 70 fok körül van. Normális ez?
Ha felveszem 400-ra a frekit, elindul, de hamarosan le is fagy, szerintem túlmelegszik az alaplapi chip. Házhűtő (még) nincs benne, de nem hiszem hogy alapvetően segítene rajta. Tehát az a kérdés, mennyi lenne a normális érték?
Új hozzászólás Aktív témák
- Ilyen olcsó sem volt még egy Apple notebook
- Pedzegeti az új Xbox irányát a Microsoft
- Filmvilág
- Okos Otthon / Smart Home
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Garmin Venu 4 - a nagy ugrás
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- GoodSpeed: Mutasd magad topic!
- Battlefield 6
- Trollok komolyan
- További aktív témák...
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 64GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
- HP ELITE 8000 SFF PC: passzív VGA HDMI, C2D E8400 + 4GB RAM
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Apple iPad Pro 13 M4 256GB Wi-Fi használt, szép állapot 98% akku (113 ciklus)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

(ha a benti levegő ennyi °C)