Hirdetés

Aktív témák

• djyuri

őstag

válasz shteer #8 üzenetére

Sajnos kb két éve az alaplapom egyre jobban kezdte enni az elemeket.
    Először kéthavonta,aztán havonta,azt hetente,azt mindennap 3*szor kellett feltöltenem a lithium-os elemet,amit már kényszerből vettem 3k-ért.
    De az nem volt megoldás. Sajnos nem tudtam ezt az elemet feltölteni olyan rövid idő alatt,ami idő alatt lemerült. Így megpróbálkoztam tápegységgel. De hiába stabilizáltam,az állandóan problémákat csinált az IRQ-knál.
    Szal mérések alapján kiderült,hogy egy nagyon stabil és erős tápra van szüksége,ja és tartósra. Eleinte jó volt kb egy hétig,de akkor még csak 25-40mA-rel zabált a lapom. De most a tiszta felvétele 100 fölé ment. Nemtom mé,így ezt ne kérdezd. Azt most az akksim már megviselt,így fél napig bírja,aztán rá az akksitöltő és irány tovább.
    A túláramok miatt van az akkumulátor és nem a kondi. A túlfesz miatt van az ellenállás és a led. Azon okból,mert az ellenállás elég nagy,hogy sokat elvigyen a szuflából és a led pedig a túlfeszre zárlattal reagál.(nálam)
    Szépen összeolvad belűl a két lemez és már is kész a 10A-es r5övidzáram.
    Amúgy próbáltam már kondit is: 6.3V 0.65Farad. De valamiért (nem kondi vagy zárlat) nem bírja tovább 12-14 percnél. Tom építhetnék valami lassú inpulzus tápot a kondira,ami időnként feltölti,de amikor rákapcsolok tápot pl az aksira,akkor ott nem ad akkora hangot (csattanást) a hangkártyán keresztül,mint a kondival.

Végülis a kérdésre a válaszom: Azért,mert így olcsóbb.

Aktív témák