- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Aktív témák
-
Zeck
aktív tag
Asszem naggyábol megoldódott a problémám. Szarozik néha a táp, + fennvolt egy rakat vírus, aktiv vírusölő ellenére. Szóval nem alaplap hiba volt.. remélem.
mindenkinek kösz a segítséget -
kom
csendes tag
nna átraktam a ramokat a másik 2 slotba és minden ok :DD
most a következő problémával küzdök: (már láttam több topicot is róla és olvastam a ''nagy abit ic7 topic''-ban is, ki is próbáltam de nem ment) tehát van egy ide winyó rackban és egy sata winyó, amire felraktam a win-t. namost csak úgy indul ha bent van az windows install cd. felraktam a régebbi 22-es biost is, de nem ment. még próbálkozom, de nagy segítség lenne ha valaki leírná érthetően hogy ő hogy oldotta meg. köszi
[Szerkesztve] -
Zeck
aktív tag
Nem kimondottan a feszültségértékekből gondolom, hogy alaplap hiba. Csak gondoltam megkérdezem van-e esélye annak, hogy valamilyen alaplap hiba miatt ilyen szoftveres gondok adódnak. És nemtudom mivel lehetne letesztelni az alaplapot azon kívül, hogy átteszem másik gépbe, mert az nem mókás.
[Szerkesztve] -
I_Am
veterán
Játék alatti fps csökkenést okozhatja a lapozó-file méretének növekedése is, videokártya vagy processzor melegedése és sokminden. Mint ahogy korábban írtam Abit lapok nem jól mérik a negatív ágat, de ha ténylegesen annyi lenne akkor nem menne a géped. A net lassulását sem befolyásolhatja a negatív feszültség.
-
Zeck
aktív tag
Kiszedtem a gépből és kimértem, terheletlenül leadja a feszültségeket. De nekem alaplap gyanús mert, mint mondtam szoftveres problémák is vannak. Tehát, vagy táp hiba, de akkor mellette van valami szoftveres gáz is, vagy alaplap.
Az a kérdés, hogy alaplap okozhat-e olyan hibákat mint pl. net belassulása, vagy játék alatti fps csökkenés. -
Skót
aktív tag
Nem bizt hogy ram hiba (de aztért ki kell póbálni)!
Csak azért mondom mert amikor az első ic7-em lehalt akkor egyszerűen csak egy rohatthosszú sípszót adott le aztán kis csend és újra hosszú sípszó ha hagytam de ahogy sípolt még a bioszig se jutott el (mm a bootképernyőig)
Tehát ha van rá lehetőséged próbáld más rammal!
Ha azzal se megy akkor procit/ramot/vidkarit nézd meg havernál/másik gépben ha tudod
És ha azok is megy akkor gariba vissza az ic7-g-det :( -
Zeck
aktív tag
És hogyan lehetne mégis kiszűrni, hogy alaplap vagy táp hiba? Mert nem szeretném mindkettőt kicserélni. :F
-
kom
csendes tag
utánanéztem más fórumokon(pl.Abit fórum) és egyenlőre úgy tűnik hogy a ramokkal lehet gond... tény hogy elég érdekesen mentek bele, legalábbis érzésem szerint nehezen sikerült ''bepöccinteni'' és nem fogják annyira stabilan a foglalatok a ramokat. ez normális? ha hazamegyek megpróbálom átrakni...
-
kom
csendes tag
Hello, remélem nem baj, hogy ide írok, de nekem is lenne egy problémám:
szóval összeraktam egy új gépet tegnap( új ház + új alaplap (Abit ic7-G) + új processzor (p4 3.0) ) és miután összedugdostam a dolgokat és megpróbáltam elindítani, nem bootolt be hanem éles, hosszú sípolásokat adott le szakaszosan egymás után... nem tudtam rájönni, hogy mi f** lehet a baj. Én dugtam össze valamit rosszul vagy valami hibás? Help please!!! amíg nem tudom otthon összerakni addig elég ritkán férek nethez, de a segítséget előre is nagyon megköszönöm. -
siriq
őstag
Hello!
Hat az a 12V meg 5V az tenyleg elegge a bekasegge alatt van nalam is volt hasonlo tap miatt.
Bar ez lehet csak nalam volt.
[Szerkesztve] -
modder
aktív tag
szerintem tuti a táp.
az ilyen noname tápok elég megbízhatatlanok.
a -5, és a -12 volt meg eléggé kevésnek tűnik.
sztem próbálj ki egy másik tápot -
Zeck
aktív tag
A problémám a következő: játék közben pár napja kikapcsolt a gépem (lehet, hogy pillanatnyi áramszünet volt), és azóta szoftveres és hardveres hibák vannak.
Pl. nem kapcsol be a gép, szisszen a táp és semmi, ezután ha szétszedem a gépet, tápot is, összerakom működik, de néha előjön ez a hiba. És szoftveresen is vannak gondok (lassú a net,szagatnak a régi játékok amiknek nem kéne), de abban nem vagyok biztos, hogy összeköthető a két probléma. Mivel ötletem sincs most éppen sisoft sandra 2004-et tanulmányozom, ebben alaplapi feszültségeknél ilyenek vannak:
CPU:1.74V
+3.3V:3.44V
+12V:11.80V
-12V:-7.26V
-5V:0.28V
Standby:4.68V
Battery:2.99V
Nemtudom, hogy ezek az értékek jók-e, és azt se, hogy a táp okozhatja a hibát, vagy az alaplap. Ha valakinek van ötlete segítsen plz!
A konfig: noname400w-os táp, Abit kx7-333 lap, 2000+athlon xp, 256 ddr
Aktív témák
Hirdetés
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Futás, futópályák
- Yettel topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Corsair Vengeance RGB Pro 32GB (1x32GB) DDR4 3600 (PC4-28800) C18 INGYEN FOXPOST
- Kingston FURY Beast RGB 16GB 3200MT/s DDR4 CL16 DIMM INGYEN FOXPOST
- Garanciás! ASUS ROG STRIX B650-A GAMING WIFI Alaplap
- Corsair VENGEANCE LPX DDR4 RAM 16GB (1x16GB) 3200MHz CL16 Intel XMP 2.0 INGYEN FOXPOST
- Gigabyte GA-H77M-D3H (rev. 1.1) LGA 1155 alaplap
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest