- Milyen egeret válasszak?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Steam Deck
- Hobby elektronika
- Ízléses, masszív és praktikus mikrotorony jött a Jonsbo műhelyéből
- Hővezető paszták
- Miért fontos a regisztráció előtt elolvasni a feltételeket
- Apple asztali gépek
- Fujifilm X
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Misi1980
senior tag
válasz
HTCX715 #19485 üzenetére
Holnap tudom majd leírni a vízpumpa adatait mert akkor megyek haza.A jelenlegi állapotról készítek képet is.Köszönöm a részletes leírást a vízcseréről és a szűrőtisztításrol,kár hogy eddig nem tudtam hogy itt a prohardveren ilyen jó kis topik van az akvarisztikáról ahol ilyen sok segítőkész fórumtárs van.
Silenforg:Igen fel tudnék ragasztani az akvárium fedelére ledcsíkokat.Ezek a ledcsíkokat érdemes variálni valamilyen fénycsővel?Mondjuk sera plan color (4900k) fénycső+2 méter a 6000k ledcsíkból?
-
havri1
félisten
válasz
HTCX715 #19485 üzenetére
Vízcsere(ahogy már írták) hetente kell, 30-50%os pihentetett csapvízzel!(ki kell, hogy párologjon a klór! ha pihenteted semmilyen vízelőkészítő szer nem szügséges!)
Én úgy tudom, csak az oldott klór távozik, a kötött (klóramin) nem. Én ezen a ~300 fton nem spórolok. Amióta használom, semmi bajom a vízzel. Előtte opálosodott, nem volt elég baci. Hogy ennek köze volt e az antiklórhoz..passz, de tény, azóta állt be az egész.
A zsákot én se mosnám, ezért is kérdeztem, mikor, hogyan mossa. Gyakorlatilag így nincs biológiai szűrése..
-
bringasisti
őstag
válasz
HTCX715 #19366 üzenetére
A kereskedésekben kapható élőlények azért olyanok amilyenek mert nevetséges a felvásárlási áruk de a bolti áruk is. Ezért tömegcikk a gyártásuk, a minőségük. Az oroszlánoknál a főnök megeszi a belsőségeket a színhús marad a nőstényeknek mégse lesznek betegek. A bubis víznél nem tudom mire gondolsz
-
bringasisti
őstag
-
Sirandrish
legenda
válasz
HTCX715 #19350 üzenetére
Az a baj hogy az akvárium gyári tetejébe 20X 20 as hely van a világításnak. Erre a helyre meg nem fér be csak ez a g23as vagy g24es foglalatu kompakt fenycso
. Ezzel nem is lenne baj, de a g23as amiből van is 6500k abból csak 9w-s van. Ebből vettem kettőt
A 24Wbol csak 4000k-s van...de az meg fakó. Szóval most a kisebbik rosszat vettem és majd most elkezdek kutatni -
energy4ever
addikt
-
myk74
senior tag
válasz
HTCX715 #19205 üzenetére
48 wattal 54 literre óvatosan.Kényes az egyensúly,nagyon el kell találni a táp-fény-co2 egyensúlyt.Ha nem sikerül nagy algatámadás lesz a vége.Nálam volt ilyen algabumm,most a 72 literre van ugyan az a technika(2224 eheim,co2,48 watt,tropicalfish tápok) és úgy látom egyszerübb dolgom van.
-
bringasisti
őstag
válasz
HTCX715 #19111 üzenetére
Budapesten a Lukács uszoda előtt van egy kis mesterséges tavacska. A Margit utcai halas ott szedte össze növényeket és árulta lazán mikor gyerek voltam. Mikor észrevette hogy mi is oda járunk nem volt nagyon felháborodva, és közölte hogy neki szerződése van az uszodával és végünk ha még egyszer meglát a környéken.
-
HTCX715
tag
válasz
HTCX715 #19109 üzenetére
Szóval még nem sikerült azonosítanom. Került egy kicsi az udvari esővíz gyűjtőbe, az udvaron lévő 5 literes pico-ba és itt van amit fotóztam.(ezt kimostam, fertőtlenítettem, desztillált vízbe tettem, de még mindig sok minden kiázik belőle)
Majd meglátom mi lesz belőle. Másnem a teknős megeszi. -
jegenye77
addikt
válasz
HTCX715 #19107 üzenetére
Jó hosszú és az később is jól jön mikor tele lesz vízzel az aksi és nem kell belenyúlni kézzel.
Mondjuk és az ollót csipeszt meg jó pár dolgot máshonnan ,olcsóbban vettem.
GA szeretem mert minőségi cuccok vannak de azért pár dolgot be lehet szerezni jóval olcsóbban máshonnan. -
jegenye77
addikt
válasz
HTCX715 #19105 üzenetére
A parvula mini nagyon szép és gyorsan összefüggő gyep lesz belőle. Mivel co2 nem lesz ezért alacsony igényűt keress. Parvula mini pont jó választás. (nekem is az van illetve az is )
A glosso már nagyobb igényű és nehezebben is nőtt. Sok fény kell neki ami meg zöld algával is járhat. Nehéz belőni az egyensúlyt.
Képeket majd várjuk! -
-
havri1
félisten
válasz
HTCX715 #19015 üzenetére
Igen, homok es apro kavics. Koszi a tanacsot. Eddig egyaltalan nem volt jelen, ezert furcsalom
A hatso uvegen alig latszik szembol, sotetebb koves poszter van. Ilyenkor aldom az eget, hogy nincs fix belso hatterem...arrol hogyan lehet letakaritani, ha nagyon elszaporodik? 30k felett vannak a hatterek..amit en neztem ki, az majdnem 60k. -
Silentfrog
Topikgazda
válasz
HTCX715 #19000 üzenetére
Ne is mondjátok az akvárium cserét, én a 960 litereseket nézem már.
300 literes van ,de "érzetre" a 600 sem sokkal nagyobb így nézegetem a majd 1 köbmétereset. Annyira nem drága, a világítás led szalag lenne, de a szűrés az egy drága dolog lenne.
nem nagyon nőnek a sügereid!
-
havri1
félisten
válasz
HTCX715 #19000 üzenetére
1 napom ráment a beindításra.
Nagy aksiból töltöttem fel, meg onnan raktam át a szűrőt, így remélem a biológiával nem lesz gond.
Kedden érkezik az EHEIM 2226, az megy a nagyba a Tetra 1200 mellé, és onnan a EHEIM 2233 meg (jól beérve) jön át a kicsibe.
Eltelt 1 óra kb, hogy beraktam a halakat, és a császár máris magáévá tette a szűrő alatti részt, és máris tereli a nőstényeket oda!
Azért hihetetlen ez számomra, mert 8 azaz nyolc hónapos, éppenhogy csak most kezd pirosodni. Kizártnak tartom, hogy ivarérett.
Bocs a sok mulmért, de pont oda kavarja vissza az áramlás a cuccot, és ezek állandóan szarnak -
krisztyann
tag
válasz
HTCX715 #18969 üzenetére
Most levettem 8 órára a világítást. Az üvegről fogkefével szoktam lesúrolni, a növényekről nem tudom hogy lehetne. A jávai moha mitől barnulhat? 2 hete dobtam ki azt amit felkötöztem a red moor-ra, múlt héten megint kötöztem rá újat és ismét barnul. Érdekes, hogy minden más növény szépen nő.
-
ozsvar
tag
válasz
HTCX715 #18973 üzenetére
Ok, megpróbálom egy 10 órával..
Most, hogy visszakerestem pontosan mekkora az aksim, észrevettem, hogy megint brutál jó áron adják a kis nano-m: reklám nélkül...keressetek rá a "AD NanoLife Brick 3 (41X22X27) akvárium" kifejezésre, és meglátjátok hol van éppen leakciózva!
-
ozsvar
tag
válasz
HTCX715 #18969 üzenetére
Valószínű szerintem is a fény a ludas, de egyelőre marad így. Egy 24 literes akváriumról van szó, 40 centi smd5630/60 5500K led szalaggal, ami a kezdeti napi 8 óra helyett most 11-et megy. Így nagyjából már alig-alig akad barna alga az akvárium falán a föld közelében. Cserébe van szőr algám, de ahogy írtam, pár perc alatt tudom kezelni. CO, Carbo, táp nincs, de cserélem a vizet, és néha méregetek: a víz teljesen tökéletes, bár egy picit kemény. Eheim Aquaball 60-nal szűrök, a szivacs helyén Bioball van. RC-k szaporodnak, bár lassan (éhenkórász endlerek..), nemrég született 6 kis endlerem, és a tornyos csigák is sokasodnak (mint ha osztódnának
). Nekem így tetszik, meg van a hangulata.
Betegség szerencsére nem volt, halál is csak azért, mert az egyik hím az első héten, az egyik nőstény 2 hete kiugrott éjjel a padlóra...
-
jegenye77
addikt
válasz
HTCX715 #18936 üzenetére
Szerintem semmilyen vízparamétert nem mér.(szerintem)
Csak időközönként bekapcsol.
Nincs összefüggésben a co2-vel!Ahogy utána olvastam semmi köze hozzá.
Az eredeti Twinstar nem kicsit drága.Bár most,hogy megjelent az új széria a régebbieket leárazták.Persze így is kettő kínai-verzió kijön az árából. -
jegenye77
addikt
válasz
HTCX715 #18927 üzenetére
Akkor én megragadom az alkalmat és leírom az eddigi tapasztalatom a Chihiros Dokival kapcsolatban.
A Twinstar-t nagyon drágának találtam és ezért választottam ezt a Kínai megoldást.Mivel többen is írták,hogy már vettek ilyet ezért mertem én is rendelni egy haverral együtt.
Egyéb okokból ő hamarabb tudta betenni az aksiba.Láttam előtte és kb 2-3 hét múlva mennyit változott a helyzet.Csak lestem!Szinte teljesen eltűnt a barba és szerintem fonal algája.Ami miatt én is megvettem az a zöld alga volt mert más nekem szerencsére nem jelent meg indítás óta.Mondta az is kevesebb.
És valóban!Eddig 3-4 nap után ha oldalról néztem az aksit akkor a frontüvegen szépen láttam,hogy gyűlik a zöld alga.5-6 nap után szemből látható volt,hogy tiszta-zöld az üveg.Lehet az opti white üveg miatt is hamarabb észrevehető.
Mostanra viszont a heti tisztításnál is alig alig észrevehető,hogy lenne az üvegen.(már megérte)A növények meg észrevehetően beindultak és nőnek.
Nem tudom pontosan mit csinál de tény,hogy nagyon jó dolog.A kis oxigénbubik ilyen hatással lennének az egészre?
Kicsit túlmisztifikált és drága dolognak tartottam mikor először hallottam róla.Mostanra viszont,hogy normális áron is be lehet szerezni és ki is próbáltam,megváltozott a véleményem.Tényleg hasznos kis kütyü ez.
Maga a porlasztófej nem tetszik mert nagyon nem illik bele az aksi kis világába és a szerkezetet is az üvegre kell felcuppantani.Hosszabb vezetékkel el lehetne rejteni a szekrénybe pl.Erre meg azt mondták,hogy akkor nem látszik a led lámpa ami jelzi a működését.Mondjuk a bubikat nem nehéz nem észrevenni de ez mindegy is.
A lényeg,hogy nem bántam meg és hozta azt amit vártam tőle. -
Garold
senior tag
válasz
HTCX715 #18921 üzenetére
Ez lesz az. Olyan mint egy nagy levonó csak tekercsben.
-
Garold
senior tag
válasz
HTCX715 #18916 üzenetére
Szerintem a bútortapétára gondolsz, ami tényleg csak egy nagy matrica, te vágod méretre és simán csak ragasztani kell.
A bútorlap élfóliát lehet melegítéssel rögzíteni, pl vasalóval, az ABS 2-4 mm vastag, azt spéci géppel lapszabászatban ragasztják a bútorra.Trimash: ha esetleg bükk szín neked jó, van kimaradva bútortapétám, ingyen (csak postaköltségért) tudok neked küldeni.
-
mdk01
addikt
válasz
HTCX715 #18916 üzenetére
Az ragasztós volt, de közel sem matrica, megtévesztő. Olvadék ragasztó van a papír(!) alapu fólia hátulján amit javarészt vasalóval szoktak megmelegíteni, majd rányomni a bútorlap élére.
Márkája nincs, több gyártó van.
Be kell menni egy lapszabászattal foglalkozó üzletbe, és vinni egy bútor darabot, hogy olyan színűt szeretnétek és adnak amennyit akartok.
Amit én mondtam azt ABS-nek hívják, ez tömör műanyagból van, faerezet mintával. Ennek a hátuljára kell a kétoldalas ragasztószalag amivel prímán oda lehet ragasztani az üvegre. -
ozsvar
tag
válasz
HTCX715 #18844 üzenetére
Bízok benne, köszi! Ne csináljak vele szerintetek mást? (Sós/ecetes vizes főzés, akármi?) Jövő héten szerettem volna betelepíteni halakat, de nem tudom így merjek-e..
@bringasisti: száraz volt a fa, legalábbis mikor lefűrészeltem belőle, akkor se láttam nedvességnek nyomát. Kb tavaly ősszel csapkodhatták ki.
-
-
Mercutio_
félisten
válasz
HTCX715 #18507 üzenetére
Ezt még meg se köszöntem
Néztem az Aquael szetteket, de azok álló formátumúak, nekem a tégla jobban bejön, meg ahogy olvastam belső szűrőt tesznek a kit-be, viszont ez az Eden 501 tetszik, jól gondolom, hogy a szűrőanyagot még külön meg kell venni bele? Mit javasolsz és mennyit?
A manado az megmarad az alján, vagy kavicsot érdemes a tetejére tenni, hogy ne verjék fel a garnik/halak?
-
Shrimplandhu
tag
válasz
HTCX715 #18821 üzenetére
Sajnos nem jók a "civil" tömítések mert nem O alakú a ház. Csak elég fájdalmasan drága egy gumidarab 3e ft-ért...
Ezen kivűl ha nincs működésben elveszhetnek a tartozékai ( csövek, csapok, befolyó, kiömlő) ezek is horror árúak ha meg kell venni. Szóval szerintem használtban csak komplettet érdemes venni.
Hangos-nem hangos témában: Az Eheim az egyik leghalkabb. Ha ezt hangosnak veszi akkor van 1-2 halkabb gép 10X annyiért. -
tzimash
őstag
válasz
HTCX715 #18804 üzenetére
Ja, meg
Milyen gyógyszerre gondolsz?
A serpákról meg nehéz elhinni, hogy így elintéznék a xífót, hónapokig elvoltak egymás mellett, békés halak, nem tudom mi történhetett. Ha mégis úszórothadás, akkor meg azt furcsállom, hogy ilyen gyorsan eltűnt a farokúszója a halnak. Tegnap este elég sokat nézegettem őket, főleg a serpát, de csak feltűnt volna, hogy valami gond van. Reggel 8-kor meg már nem volt "vége" a halnak. Nem találtam neten infót, hogy mennyi idő míg a kezdeti tünetektől odáig fajul a betegség, hogy eltűnik az úszója, de nekem gyanúsan rövid az egy éjszaka.Tarill:
Azt olvastam így kell, van benne dzsuva rendesen. Bár ha ennyi cucc van benne két hét alatt, akkor lehet mégis sok kaját adok nekik? -
tzimash
őstag
válasz
HTCX715 #18798 üzenetére
Ma már normális a színe és a viselkedése is. Nem értem miért vannak ilyen gondjaim, nincs elhanyagolva a medence. 96L, heti 25L vízcsere pihentetett csapvízzel, két hetente kimosom a leszívott vízben a belső szűrő szivacsait. Vízcserénél aljzatporszívózok, elhalt leveleket kiszedem. Tudom egy külső szűrő nem ártana, tervben van a beszerzése.
Mit csinálok rosszul?
Túletetni szerintem nem szoktam, napi egy alkalom, pl: egy kocka fagyasztott szúnyoglárva, egyharmad kocka panzi tubifex, egy-két csipet szemcsés, ezt percek alatt megeszik (19 hal), plusz a nevelő karámban 18 kis molly ők is kapnak 1-2 csipet növendéktápot.
A xífóval mit kezdjek? parakill van itthon, de még életemben nem használtam.
Most láttam, hogy üldözik a serpák... -
krisztyann
tag
válasz
HTCX715 #18792 üzenetére
Vasárnap vízcsere előtt lepucolom a tárgyakat, növényeket és felemelem a világítást, bár zöld alga is van, de azokat majd lelocsolom Easycarbo-val
.
(#18793) mdk01 Hétfőn tettem be az új 6500-as fénycsövet. Gyárilag 10000K-s volt a szetthez és azt hittem ettől algásodik.
Az egyébként mind1, hogy mikor kapcsol be a világítás? Jelenleg 12-től 21-ig megy.
-
tzimash
őstag
válasz
HTCX715 #18712 üzenetére
LOL tényleg az orrlyuka?
Valóban, találtam egy 2 hónappal régebbi képet róla, már ott is ott vannak atüskékvagyis orrlyukak.20k körül max. tudom ennyiért necces lesz.
GA-n van ennyiért Eheim 2213, de az ajánlás max 65l... az is szempont , hogy nem szeretném két hetente takarítani, így jobb lenne egy kicsit felül méretezni.
Használt is érdekelne, de szeretném működés közben látni/hallani, szóval jó lenne helyben találni (Szfvár), ez kizár nem kevés "jó vételt". -
dugynok
senior tag
válasz
HTCX715 #18687 üzenetére
2 évet élt ebbe az aksiba és biztos, hogy anci volt, ilyen nőstény:
http://www.diyhal.eoldal.hu/cikkek/tenyesztes.html
lehet nem 18, de 15cm körül volt. A kicsi is 2 éve él benne, együtt ketültek oda. Eddig semmi gondjuk sem volt és úgy tudom, hogy az ancik jobban éjszakai lények, mint nappaliak. Akkor valószínűbb, hogy elpusztult az üreges kőben és szétbomlott. Csak fúrcsállom, hogy a csontok, gerinc is ennyire szét tud bomlani.
bringasisti:
De lehet, elég hasonlók...
-
bringasisti
őstag
válasz
HTCX715 #18650 üzenetére
A fej tömítés mint írtam szerelésnél van hogy meghúzódik de akkor ha áramtalanítod szokott könnyezni a guminál. Rakd össze párszor segíthet. Nyáron a melegben gyakrabban előfordul az eltérő hőtágulás miatt mint télen. Üresen járasd akkor mit mutat. Én volt hogy hasonló okból két O gyűrűt használok néhány régi készüléknél de mindig gyárig, és még sose kentem
-
bringasisti
őstag
válasz
HTCX715 #18647 üzenetére
Amit ember csinál az elromolhat, de ez a márka nem az a márka vagyis nem szokott elromlani. Ha megvan a kerámia tengely két végen a gumi, a rotoron nem forog el a mágnes és a Viz útja szabad akkor nem lehet gond. A tekercsben van egy hőellenálás ha zárlatos akkor azonnal megszakítja az áramot hogy ne b@ssza le az órát mert akkor a többi medencében is döglenek a halak, vagyis akkor nem zörögne
-
bringasisti
őstag
válasz
HTCX715 #18643 üzenetére
Szerintem két dolgot néz meg. Mikor elindítod akkor ne legyen fojtás a kimenő cső végen, és mikor nyomja a levegőt kifelé egy pillanatra húzd ki a konnektorból hogy a buborék fölszaladjon a csövön, a Másik teljesen veszélytelen nyugodtan csinálhatod csak a szűrő fejet tedd a vízbe ameddig a kupak alja van, és úgy helyezd áram alá.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó 4 db Achilles Winter 101 téli gumi 225/40 R18 92V XL
- Immax - EV utazó töltőállomás elektromos autókhoz AC Type 2 32A/380V 22kW + dugó 230V 5m Wi-Fi Tuya
- Eladó Gamer szék párna csomag!
- Új Catler TC 9010 prémium konyhai robotgép 1400 W - 2 év bolti gari!
- Új Ctek D250TS premium 12V/24V auto akkumulátor töltő 10A/200Ah - 5 év bolti garival! -
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 126 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD GTX 1050Ti 4GB DeepCool Tesseract Chieftec500W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged