- 2,5 gigabites hálózati switch jött a QNAP gondozásában
- 360 Hz-et ígérő QD-OLED monitorral rukkolt elő a ViewSonic
- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
Új hozzászólás Aktív témák
-
benvolio
őstag
Részemről a Tronic akkukból a szürke színű nem ajánlott, az energy eco és a piros színű ajánlott. Ezekkel nem volt gondom, de a szürkéből több is megadta magát.
Más:
A lidl-s Tronic akku töltőbe betettem egyszerre négy 2600-os varta akkut. Elkezdte tölteni de egyszer csak egy pukkanás és füst.Az a kérdésem, hogy van e benne biztosíték és az ment ki vagy lehet kidobni? Egyelőre nem tudtam szétszedni, mert nem a hagyományos csavarfeje van. De ha felesleges belenézni akkor nem erőltettem a kérdést és kidobom.
Már van helyette egy BM200-as, csak ha javítható esetleg a Tronic akkor oda adnám ismerősnek. Tapasztalata valakinek?
Üdv! -
And
veterán
válasz
TeeJay #10046 üzenetére
Nem csak az időtállóságról van szó, az valóban csak évek múltán derülhet ki. Egyébként van nálam több éves pakk még a piros színű Tronic-ból, amire kell, arra még mindig jó. De nagyobb áramigényű (még ha csak viszonylag rövid ideig is veszi fel) fogyasztóba nem tenném, és a kisütési görbéje sem olyan szép lapos. Az eneloop-pal semmi gondom nincs és korábban sem volt, csak olyan helyre felesleges (főként drága) lenne, ahová a Tronic-félék is megteszik. Összefoglalva: az egyiknek az a hátránya, hogy messze nem felel meg minden körülmények között (ha már egyszer ez a topik a digitális fényképezőkhöz való akkukról szól), a másik meg szinte bármibe jó, csak hát az előbbi árának többszörösébe kerül.
-
TeeJay
félisten
majd kiderül 5-6év aktív használat után is bírja-e a Tronic annyira mint az Eneloop
nekem a 8darab AA Eneloop 2010 januárban jött koreából, havonta többször lemerítem vakuzással (Nikon SB-900 kajálja meg) de mai napig hozzák a 2Ah kapacitást és több száz izmos lövést elbír így bő 5év távlatából is
-
And
veterán
válasz
blattida #10044 üzenetére
Konkrétan ugyan nem, de az alábbi két - korábban itt többször 'elhangzott' - felvetés nagyjából ugyanannyira igaz (kis kiegészítésre szorul):
1.) Sokszor előforduló kérdés errefelé, hogy az akciós (nagy valószínűséggel LSD, amúgy alsó árkategóriát képviselő), szupermarketben kapható akkut érdemes-e megvenni, mire jön a magától értetődő tömör válasz, hogy persze. Ebből a kérdező a válaszadó konkrét szuperlatívuszainak hatására vagy egyszerűen egyéb finomítás hiányában leszűri, hogy akkor az mindenre jó, esetleg tovább is gondolja, hogy akkor lényegében a minőségi LSD-k csak azért vannak, hogy a sznobok / geek-ek vegyék csak azokat a túlárazott akkukat maguknak.
2.) Az eneloop az istencsászár, a többit minőségi típust (beleértve a valamivel olcsóbb, de azért messze nem Tronic-kategóriás akkukat) meg sem érdemes venni, mert hülyeség, azok nem jók semmire. Nem is beszélve az első pontban említett alja LSD-kről.
Mindkettőre akad elég célzás és példa. Nem mondom, hogy ez már-már vallás, de láthatóan kevesen tudják a helyükön / használati értéküknek megfelelően kezelni az eltérő minőségű és árú akkukat, és nehezen fogadják el, hogy ebben a témakörben nincs mindenre jó és egyben olcsó megoldás. Neki bevált, kész, akkor másnak is jó lesz, tök mindegy miben szeretné használni és milyen körülmények között. -
And
veterán
(De azért a versenyképes alternatívát LSD-ben ugye nem a legolcsóbb Lidl-Aldi-Ikea-féle Tronic-Activenergy-Ladda termékvonal képviseli? Persze azok is jók sok mindenre, sok paraméterben mégsem érik el a minőségi LSD-k - amelynek része többek között az eneloop is- kategóriájának szintjét.)
-
llaszlo
veterán
válasz
zsola32 #10034 üzenetére
Azért nem egy eneloop minőség, azt meg kell hagyni. Nyilván nem véletlen, hogy csak ennyibe kerülnek.
Volna egy vállalkozó kedvű és hozzáértő tag aki írna egy összefoglalót a témához?
Sokszor látom, hogy újra meg újra megkérdezik ugyanazt. Persze csak a keresőt kéne használni. Viszont az összefoglaló meg jóval praktikusabb. -
TeeJay
félisten
szórólapon a zöldes színű Tronic van
ismét 1ezer /4darab AA AAA vagy 2 darab C D méret meg 9 voltos is van ha jól emlékszem -
zsola32
őstag
Tisztelt hozzáértők
Jövő csütörtöktől lesz akciós tölthető aksi a Lidl-ben
Èrdemes őket megvenni?
Köszi -
Kernel
nagyúr
válasz
Predator2 #10032 üzenetére
Később jöttem rá, a másik kijelző honnan ismerős:
Tehát kezdetben az AccuPower megoldását alkalmazták (a "saját tervezés" egy ilyen cégnél tág fogalom, lehet simán csak megrendelő), de már akkor belekombinálták a Powerex MH-C9000-nél megjelent Quick Test impedanciamérést, valamint az órára időzíthető töltést.
Utána már a La Crosse klasszikus kijelzője látható, de szintén kiegészítve a fenti képességekkel.
Így persze nem véletlen, hogy az Ismart honlapján négy cégre hivatkoznak:
Bár ezek közül én úgy tudom, a technoLine csak a La Crosse európai leányvállalata, a közép és keleti terjesztésért felelős. (A La Crosse pedig amerikai cég, francia gyökerű alapítókkal.)
Akárhogy is van, legújabb kreáció eszerint az FT2000, nyilvánvalóan nem tűnik rossznak, így látatlanban.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Kernel #10030 üzenetére
Itt látszik a különbség a két kijelző között.
La Crosse BC / Voltcraft IPC1 széria:
Ismart FT2000:
Ω (impedanciamérés)
Timer (manuálisan időzíthető töltés, óránkénti lépésekben)Különválik a Refresh / Repair mód, erről itt lehet olvasni:
Úgy néz ki szerintem, a fejlesztés, amin 1 évig dolgoztak, ismét a La Crosse technológián alapul lényegében.
Viszont kiküszöbölték a kb. 15 éves konstrukció lötyögő gombjait, szétszedhető lemezes mikrokapcsolóit, a kijelző pedig háttérvilágítást is kapott.
-
Kernel
nagyúr
válasz
kugyu21 #10028 üzenetére
Az csak annyi, hogy a leírásban BM200 szerepel, de postázni FT2000 néven fogják. Van itt egy cég:
Állításuk szerint nagyobb tételben bármilyen logóval és márkanéven leszállítják ezt a töltőt (névhasználati engedélyt azért bekérnek), vagy akár márkajelzés nélkül is.
Meg azt is állítják, hogy mérnökeik egy évig dolgoztak a termék kifejlesztésén.
A letöltési résznél FT2000 néven szerepel.
Nem rendeltem még onnan egyébként, eBay-ről szoktam.
-
kugyu21
senior tag
Innen rendelt már valaki? Bevállalható?
http://www.aliexpress.com/item/BM200-Battery-Charger-Update-to-FT2000-AA-AAA-Ni-MH-Bi-CD-intelligent-battery-charger-US/32272656678.html
És mi ez az "update to FT2000"?
És miért van ugyanannál a cégnél többféle ára is? -
Kernel
nagyúr
válasz
Predator2 #10024 üzenetére
Egyéni igényektől is függ, az IPC/BC töltők hátránya lehet néha a mikrokapcsolók nehézkes érintkezése, amin tisztítással lehet segíteni, de az egy kis szereléssel jár. Ez persze nem változtat magán a konstrukción, a gombok lötyögő kialakításán, amivel együtt lehet élni, vagy lehet olyan is, hogy valakit zavar.
A BM200 tud impedanciamérést is, ami az akku általános állapotára, elhasználódására utaló gyorsteszt lényegében.
A BM100 meg egyszerre csak egy programot futtat.
A BM-szériáról viszont kevesebb a tapasztalat, én is csak olvastam róla, vagy itt láttam:
-
Predator2
addikt
Én akku nélkül akarok venni. Így megfogadom Kernel tanácsát. A voltcraft meg csak akkuval együtt van.
Kernel, ha lesz egy kis idő, írtam
levelet válaszolj rá kérlek. -
nyikszi
őstag
válasz
Predator2 #10020 üzenetére
A Voltcraft IPC-1L 8 akkuval még rendelhető. Én múlt héten vettem, még volt dögivel a boltban. Ennyire viszik?
-
Kernel
nagyúr
válasz
Predator2 #10020 üzenetére
Az eredeti BC-700 néven is megtalálod:
http://www.tme.eu/hu/details/bc-700/akkumulator-toltok/bc-700
http://eu.nkon.nl/technoline-bc-700.html
Ha így nézem, akkor akciós:
http://ru.nkon.nl/technoline-bc-700.html
De ezt most nem tudom hirtelen, hogy orosz szállításra vonatkozik az utóbbi, vagy mi van ilyenkor, nem ismerem ezt az oldalt. (TME-től rendeltem.)
Vagy vannak most már újabb típusok is, BM 100, BM 200, topikban volt róla szó.
-
Predator2
addikt
Helló
Tervezem a közeljövőben AA illetve AAA akkuk vásárlását.
Ajánlottak hozzá egy komolyabb töltőt,
(Voltcraft IPC-1L akkutöltő és akku regeneráló ceruza (AA) és mikro (AAA) akkukhoz) de sajnos jelenleg nem rendelhető.
Van esetleg más töltő ami hasonló képességekkel bír/ajánlott vétel de árban sincs elszállva?
Az előny ha nincsenek hozzá akkuk mert már kinéztem párat megvételre.
A Voltcraft-tól ne legyen drágább, sőt jobb lenne ha olcsóbb lenne.THX
-
And
veterán
válasz
zsola32 #10017 üzenetére
"az új akksikkal mi a teendő?"
Mivel az Endurance akkuk elvileg LSD-k, rögtön használhatod azokat a kedvenc berendezésedben, míg le nem merülnek.
"ki kell őket sütni minden alkalommal, töltés előtt?"
Az első időszakban mindenképp érdemes kisütéssel indítani (ami úgy is automata módon töltésre vált), mert úgy meg fogod tudni, hogy mennyi töltés marad vissza az akkukban azok 'lemerülése' után. Ez a bennhagyott töltés a használt terhelésre / berendezésre jellemző. Ha azt találod, hogy relatíve sok (x*100mAh nagyságrend) töltést hagy az akkutelepről táplált készüléked az az akkukban, akkor a továbbiakban is érdemes kisütéssel indítani a töltőprogramot, hogy a cellák teljes kisütés-töltés ciklusokon essenek át.
"milyen töltőármot célszerű vlasztani a töltéshez, ha az elsődleges szempont az akksik tartóssága"
A töltőáram nem feltétlenül az elsődleges szempont az akkuk várható élettartama szempontjából. Mivel az IPC-1L és a többi intelligens töltő a többféle támogatott túltöltésvédelem miatt nem igazán képes az akkuk káros túltöltésére, elvileg a legnagyobb árammal (700 mA-rel) is végezhető egy AA-cella töltése. Ez a C/3 körüli töltőáramérték nem számít extrém értéknek LSD-típusok esetén. AAA-méretnél már lassíthatsz egy kicsit (200 vagy 500 mA), de itt is az a döntő, hogy az akkuk melegednek-e veszettül a töltési folyamat végén: ha igen, esetleg a hővédelem is kénytelen beavatkozni (felfüggesztve a töltést), akkor legközelebb csökkented a töltőáramot, ha meg nem, akkor gyorsan végez a töltéssel, és semmivel nem lesznek kevésbé tartósak az akkujaid, mint kisebb töltőáramú töltéssel. -
zsola32
őstag
sziasztok
kb. 10 nap várakozás után, ma átvettem az IPC-1L- 8db Endurance kombót.mivel ez az első "komolyabb" töltőm, mindjárt kérdeznék is pár alap dolgot.
az új akksikkal mi a teendő?ki kell őket sütni minden alkalommal, töltés előtt?
tervezem AAA-s akksik vásárlását is az már Eneloop lesz.milyen töltőármot célszerű vlasztani a töltéshez, ha az elsődleges szempont az akksik tartóssága.
köszi
-
Kernel
nagyúr
válasz
llaszlo #10015 üzenetére
Ez nem így működik, csavarhúzókban sorosan kötik a cellákat, ilyenkor nevezik például 4,8 V-os csavarhúzónak.
Soros kapcsolásban az Ah-kapacitás nem adódik össze, mivel egy áram folyik mindegyik cellán, így az eredő kapacitás továbbra is az egy cellának megfelelő 700 mAh, vagy ami van.
A töltőáram lehet C/10, ezek 14-16 óra alatt töltődnek fel, de maradhat rajta tovább is. Amennyiben a kezelési utasítás 6 órás töltést javasol, akkor valószínűleg C/5 körül tölt.
Automatikus kikapcsolás ezeknél nincs, ezért nagyobb kapacitású cella esetén elegendő arányosan tovább töltőn tartani.
Ni-MH akku alkalmazhatósága a próba során derül ki. Ha a gép motorja komolyabban meghúzza az áramot, akkor észrevehetően gyengébben fog viselkedni, kár erőltetni.
De minél több több soros cellával működik, annál kisebb áramterhelésnek van kitéve az akku, azonos gépteljesítményt feltételezve, így előfordulhat, hogy egy kisméretű csavarhúzó esetében 4,8 V-on még a Ni-MH is képes elegendő áramot biztosítani. Vagyis ezt így látatlanban, próba nélkül nem lehet megjósolni.
-
llaszlo
veterán
válasz
Kernel #10014 üzenetére
Tehát, akkor az sem bírja a nagy áramimpulzusokat?
Akkor milyen Cd-s akkut érdemes venni vagy inkább ilyen eneloopot (az kb 2800Ft lenne)? Cd-ből ami elfogadható áron is van. Mert láttam Sanyo-t 700mAh-st aminek 1100Ft darabja. Az elég sok.
Másik kérdés, hogy a hozzáadott töltő mit bír. Mert ha túl nagy kapacitásút teszek bele, akkor lehet, hogy fel sem tölti? Most 2800mAh volt benne, de ha bele tesznek 4x1000mAh-t, az már lehet, hogy sok? -
Kernel
nagyúr
válasz
llaszlo #10009 üzenetére
Csavarhúzóba elvileg jobb a Ni-Cd, mert alacsonyabb a belsőellenállása, jobban tűri az indításnál jelentkező nagy áramimpulzusokat is. Ez persze nem zárja ki, hogy működik a másikkal is, de azt hamarabb kinyírhatja, valamivel gyengébbé is válhat tőle.
Nem véletlen, hogy a szerszámgépek miatt nem tud kihalni még mindig a Ni-Cd technológia, holott környezetvédelmi szempontból a kadmium kártékony.
Az utolsónál a cégnév miatt megtévesztő, de az a mérvadó, ami oda van írva. Egyébként is az 1,2 V névleges feszültség miatt csak Ni-MH vagy Ni-Cd jöhetne szóba.
-
llaszlo
veterán
Egy kollégám elektromos csavarhúzójában van 4db AA Ni-Cd 700mAh-s cella. Amik megadták magukat.
Ezt mivel lehetne helyettesíteni? 4db AAA Ni-Mh 800mAh-s cella megfelelne? Vagy inkább vegyen AA-s NiCd-ost 1000mAh-st? [link]
Jobb lenne a Mh-es a memória effektus és más szempontok miatt?
A cellák sorba vannak kötve.
Ez vajon NiCd-os vagy Lion-os? Vagy csak a kép a rossz? [link]
A honlapon is a LION márkanév van. Ezért megtévsztő. -
TeeJay
félisten
válasz
kugyu21 #9994 üzenetére
nekem 2010 januárban lett koreából rendelve Eneloop akku (2x4AA)
elég sokat használtam de 5év után is hozza amit kell, végig IPC-vel volt töltve, mindig kisütöm előtte félévente meg nyomok egy refresh-t általában
persze majd ha lesz pénzem hamarosan veszek egy 4. generációsat -
Kernel
nagyúr
válasz
Kernel #10006 üzenetére
Megnéztem közben, a BC 700-nál 2-3 másodperc rátartás után lehet üzemmódot váltani, amennyiben valamilyen üzemmód már folyamatban van, vagy úgy indítom, hogy előbb berakom az akkukat, csak utána dugom be a konnektorba. (Szoktam így is.)
A kezelési utasításban szerepelt valami 4 mp, de azt most nem néztem.
Ha berakok egy cellát, de még nem állt üzemmódba, addig rátartás nélkül lehet váltani.
-
Kernel
nagyúr
Attól függ, pontosan miről van szó. Szokott egyrészt bizonytalankodni a kapcsoló, ami szereléssel, tisztítással javítható. De csiszolni tilos az érintkezőket.
Másrészt meg, amikor beraksz egy akkut, akkor rátartás nélkül megy a váltás, ha jól emlékszem.
De ha több cellán egyszerre szeretnék üzemmódot váltani, akkor mindenképpen rá kell tartani, utána vált, az nem hiba.
-
oszy
veterán
A Voltcraft IPC-1L tölrőn miért nem működik rendesen a töltés kiválasztása? Vagy egyáltalán nem reagál úgy, mint az elején vagy csak akkor, ha hosszan nyomva tartom.
-
jodzsy
csendes tag
Gearbestéknél OpusBT C3100 akciósan most 36 dolcsi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Thinkpad x1 carbon 6 i7-8650u 8. gen 4 mag 8 szál. 16GB a legjobb üzleti.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest