Hirdetés
- Ilyen videokártyát választana a DOOM Slayer
- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Micro Four Thirds
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- OLED TV topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
Piftuka
veterán
"Akkukban pedig Ladda vagy Panasonic(anno sannyo eneloop) amivel erdemes foglalkozni. "
Korábban volt itt azzal kapcsolatos beszélgetés, hogy a jelenleg kapható, bordó LADDA már nem olyan minőségű, mint a régi, fehér (amit a Sanyo gyártott).
Akkor most megint ajánlott, és bátran vehető a LADDA?
"Vannak 9v aksik, de nem mindegyik ajanlott toltovel tolteni, en nem reg vettem egy parat, de csak type-c kabelel lehet tolteni, meg vagyok elegedve veluk. [link] ."
Nagyon köszönöm az info-t!Ilyen megoldásra nem is gondoltam, de természetesen ez is tökéletes lehet.
Itt csak az a kérdésem, hogy az ilyen "direkt töltésű" megoldásoknál nem hiányzik-e mindaz, amit egy töltő tud nyújtani (kisütés, regenerálás, stb.)?
Miért írod, kérlek, hogy nem mindegyik 9 Volt-os akkut ajánlott töltővel tölteni? -
anarchimedes
csendes tag
Biztos, hogy nem jársz rosszul ha ezek közül választasz. Nem tudom, hogy jelenleg melyiket milyen áron lehet beszerezni, de az Opus BT-C3100 jóval többet tud. Esetleg az is megoldás lehet, hogy keresel egy rekeszenként töltő 8 slotos buta töltőt, és szükség esetén a BC-700-zal karbantartod az aksikat. De hátha jön valaki aki tud ajánlani egy nomális 8 slotos töltőt.
-
anarchimedes
csendes tag
Nem lennél előrébb vele! Az aksik csak párosával mehetnek bele, ahol ha az egyiket feltöltötte azonnal leáll a másik töltése is. Alacsony a töltőáram is (AA - 200mA, AAA - 180mA). Lehet, hogy bele tudsz rakni 8 akkumulátort, de a BC-700-zal még ha csak 500mA-rel töltöd őket akkor is hamarabb lemegy 2 kör.
-
tomcsi23
veterán
Egyszerűbb kivitelben találtam, bár a leírás szerint hasonlóan kezelik az akkukat. Tapasztalatom nincs velük.
Voltcraft UFC-8
Basetech BTL 12
Ansmann Powerline 8 -
Kernel
nagyúr
Nem a gyártmány a lényeg, de többféle Sanyo / eneloop töltő van, a legegyszerűbb fajta párosával kezeli az akkut, és fix 15-16 órás időzítő állítja le a töltést.
Ez azzal jár, hogy egyik, sőt általában mindkettő hamarabb telítődik (hiszen az sem biztos, hogy teljesen le volt merülve), a többi töltés feleslegben megy. A relatív kis töltőáram (200-250 mA) miatt ennek az akkunak ugyan nem okoz gondot a felesleg elfűtése, de nem is biztos, hogy jót tesz neki, élettartam szempontjából.
Nincs lehetőség a maradék töltés kisütésére sem, a cellák állapotát sem tudod követni, hogy melyik kezd gyengélkedni.
-
Kernel
nagyúr
Ilyen előfordul, hogy nem áll le a töltés, ami az akku problémájára utal, de az is előfordulhat, hogy kisütés és újratöltés után már megáll rendesen.
Viszont felesleges ilyenkor tovább tölteni, nem is tesz jót, főleg nagyobb áramon.
A betöltött kapacitást kell figyelni: ha már a névleges érték másfélszeresén is túlment és még mindig nem akar megállni, akkor meg kell szakítani, felesleges kínozni.
Nagykapacitású akkura mehet a 350 / 700 üzemmód is, mehet a 250 / 500 is. Amelyik szimpatikusabb, melegedésre, időtartamra.
Melegedés a belsőellenállás függvénye, ha elfogadhatónak tűnik a hőmérséklet, akkor mehet. De az is lehet, hogy valaki szubjektíve úgy gondolja, inkább kímélni szeretné, és az 500 mA töltést választja. Nehéz megjósolni, hogy ezzel valóban hosszabbodik-e az élettartam.
(#10626) Predator2
IPC-1 és IPC-1L töltőkhöz lehet találni magyar nyelvűt is, a lényeget ki tudod nézni belőle.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Milyen videókártyát?
- ARC Raiders - Új előzetesen a hamarosan induló tech teszt
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Gumi és felni topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Micro Four Thirds
- Autós topik
- Milyen SSD-t vegyek?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 4500 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Felújított laptopok / PC-k Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost! 04.24
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- LG 24GQ50F-B - 24" VA / 1920x1080 FHD / 165Hz 1ms / AMD FreeSync Premium / Adaptive Sync / HDR 10
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest