- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali fotós kérdések órája
- Házimozi belépő szinten
- Dell asztali gépek
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- A Keychron K2 HE rapid trigger billentyűzet tesztje
- LG LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
Aktív témák
-
barbikenje
aktív tag
Üdvözlet!
Na jövök panaszkodni. Nevet nem írok, mert valahol még bízom benne, hogy rendeződhet a probléma... Viszont előljáróban megkérdem: hol hibáztam? És mit kellett volna tennem? A kialakult helyzet ugyanis nagyon nem jó.
Összevásároltam itt a pH!-n egy konfigot, minden alkatrészt mástól. A processzor volt a leghúzósabb tétel, sokat vacilláltam is, de végül ráálltam a boltra. Amikor találkoztam a fiatalemberrel, elárulta, hogy nem tesztelt a processzor, ezért engedett az árából. De ha valami gond van, akkor jelezzem minél hamarabb, meg fogjuk oldani, ha máshogy nem, hát pénz vissza... Én meg mondtam, hogy a proci vagy működik, vagy nem, mi baja lehet? ÉS azt is kifejtettem, hogy szét kívánom rángatni a procit, mi benne a maximum...
Két nappal később szabadnapos voltam, összedobtam a cuccot, néztem hol bootol... 7,5*400-ig jutottam 1-1,1 V környékén, de csak boot, utánna kuss... Hát akkor csökkentsük az FSB-t, állítgassuk a szorzókat (amit a gyári fölé nem lehet emelni... hála istennek)... De csak nem akar működni... Na állítsuk alapórajelre... Megy... Jó jel... XP telepítése:sikeres... Videodriver: oltári nagy fagyás... jujj... Tesztek: memtest, orthos, prime95... memtest 4. pontnál 37000(!) hiba, orthos, prime95, kifagy, vagy reboot. Mindenkinek írok, hogy probléma van... Próbálkozzam azért (beállítások, memória finomhangolás, stb)... próbálkoztam... (sajnos csak memória modult találtam egy oldalas 400 Mhz-eset, a többi ugyanaz... a jelenség is) Három napig, aztán meguntam, mert 1. beleuntam, 2. nem erre számítottam 3. Az itt elfogadott garanciális időn (1 hét) belül a problémát jeleztem ...
Memó, alaplap gond nélkül vissza, pénz szintén, a memóról már hírem is van, az alaplapról még nincs...
Hát igen, a processzor...
Amikor végre kínkeservesen sikerül összehozni a találkozót, a következő történik:
Megbeszéljük a találkozót a munkahelyem elé ( itt bármikor megtalálhat bárki, aki meg akar keresni... szerintem) Kések. Vagy 20 percet. Fiatalember vár. Átadom a procit. Egy dobozban hoztam, amit még Kalandortól kaptam egy merevlemez vásárlásakor. A doboz átad, (és szerintem itt hibáztam a legnagyobbat) csak egy gyors pillantás a procira, a lábakra... azt mondja rendben lévőnek tűnik, külsérelmi nyom nincs. Fizetés... lenne, ha lenne nála pénz. Kérdez: automata? Mondom: hátad mögött. Nem működik... Akkor menjünk a közeli plázába... nem jó, neki jelenése van, kb húsz perc múlva. Kérdezi hogy jut el innen a Nyugatihoz... elmondom. Kéri a bankszámlaszámom, nincs nálam, de nem is adnám, én a kp-t szeretem... Mondja, majd jelentkezik... Én meg miért ne bíznék benne, kiváló hírnévvel rendelkezik, le is ellenőriztem, majd beszélünk, jön és fizet...
Erre nem sokkal később felhív, hogy egy gödöllői srácnak akarta eladni a procit, amikor feltűnt neki, hogy a proci lábai görbék (mint mondottam a Nyugatihoz kért eligazítást, pedig Gödöllőre CSAK a Keletiből indulnak a vonatok... ).
Kérdem mit tehetünk? Mondja, kiegyenesíti a lábakat, aztán majd jelentkezik másnap, hogy mi újság...
Nem jelentkezik. Megkeresem. Azt mondja a lábkiegyenesítés sikerült, de a proci csak sípol az új vevő alaplapjában. Mindegy, majd másnap átugrik a sráchoz, mert nincs neki internetje, és bios-t sem tud frissíteni, majd azzal megoldják a gondot, és jelentkezik, mire jutottak...
Nem tartotta fontosnak, hogy jelentkezzen, megint én kerestem, mi újság... Mondja, sajnos a srácnak el kellett utaznia, utánna ő nem fog ráérni, azt mondja, majd hétfőn, vagy vasárnap megpróbálják összehozni, majd keres...
Hétfőn este rátelefonálok, mert megint nem tartotta túl jelentősnek megemlíteni, hogy nem működik a proci ( a srácnak sikerült bios-t frissítenie), és azon gondolkodik, hogy fel kellene adni egy alaplapra hírdetést, hátha össze lehet hozni egy tesztkonfigot... Mindez 6 nappal a proci átvétele/átadása után
Itt veszítettem el a türelmem, felsoroltam a történteket. Erre ő: messziről jött ember azt mond amit akar. Mire én: én elvből nem hazudok. Erre bevágja a durcát, és azt mondja: ez őt nem érdekli, MOST azonnal adjak egy bankszámla-számot, és a jövőben ne is találkozzunk. Mire én: Nagyon helyes én is pontosan így gondoltam... Bankszámla-szám elküldve.
Itt a vége.És ezúton szeretnék megkérni egy moderátort, amennyiben úgy itéli meg, takarítson ki regestül-mindenestül innen a pH!-ról, mert a becsületességem és a megbízhatóságom megkérdőjeleződött. A döntését elfogadom.
Üdv:
Barbikenje, alias Csanki Gábor
Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Nothing Phone (1) - nem semmi (2)
- Elden Ring
- Gmail
- AliExpress tapasztalatok
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Megújult a PROHARDVER!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vírusirtó topic
- Küszöbön a One UI 8 béta program
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest