Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen videókártyát?
- CES 2026: árad a Panther Lake az Inteltől
- VR topik
- CES 2026: Teljesen szürreális lett az ASUS asztali gamer PC-je
- Samsung LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- CES 2026: nagy újítást hoz az érkező AMD EPYC
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
Airsoft
Új hozzászólás Aktív témák
-
Undoroid
őstag
válasz
N€T0X|N
üzenetére
Szia!
Nem olvastam el a teljes történetet
, de itt megakadtam:" Hát de, pongyolán fogalmazva, levegőmennyiség = nyomás. " Akárhogy nevezed, ez a két dolog nem ugyanaz!
Az egyiket, egyszerűen lehet szabályozni, míg a másikat egy membrános szeleprendszeren keresztül! A levegőmennyiséget Liter/perc-ben szokás megadni, míg a nyomást Bar-ban vagy Psi-ben! Sokszor láttam már azt, amikor ezt a kettőt megpróbálták felcserélni és úgy javítani a dolgokon, hátha...az eredmény pedig mindig ugyanaz volt: valami véglegesen elromlott!
Egy példa: Légkulcs. Biztos látott már mindenki ilyet?! Leginkább kerékcseréknél láthattatok ilyet! A hagyományos szerkezetek maximum 6Bar nyomást igényelnek, ami nem túl nagy, de a levegő igénye (mennyisége) eszement nagy azért, hogy erő is legyen benne. Rendszerint hosszú csővel szokták bekötni, hogy kényelmesen lehessen kezelni! Azért, hogy meglegyen a bekötő csövek megfelelő áteresztő képessége, ezért vastagnak kell lenniük! Itt szoktak hibázni, mert vékony csövet használnak és ugyan a megfelelő nyomás megvan, de ahogy használni szeretnék azt a szerszámot, az pillanatok alatt lenyeli az összes rendelkezésre álló levegőt és a kiinduló 6Bar leeshet akár nullára is, mert a vékony cső nem képes abban az ütemben pótolni az elfogyasztott sűrített levegőt, mint ami a csövön keresztül 'átfér'! Mit csinál ilyenkor a 'szakértő' ? Emel a nyomáson, mert az esik le használat közben...néhány ilyen indítás után a szerszám egyszerűen -előbb utóbb- szétdurran a hirtelen nyomáslökések miatt, ugyanis ilyenkor szokás túlnyomást adni a szerkezetnek!
Nyomásszabályzó: Egy a sok példa közül.
Mennyiségszabályzó: ez pont úgy működik, mint a fürdőszobádban a mosdón a csap! Minél jobban megnyitod a csapot, annál több víz jön ki belőle! Itt nem a nyomást szabályozod, hanem a mennyiséget.
Elnézésed kérem, hogy beleokoskodtam ide!
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hirdetni!
"Alapelvek III.10.16. A hardverapro.hu, az Állásbörze és a városi LOKÁL topiccsoportokon kívül máshol terméket, szolgáltatást, munkát hirdetni."
- PlayStation 5
- Revolut
- CES 2026: A Hohem kompakt SSD-je telefonos USB-elosztó is
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Cyberpunk 2077
- Gitáros topic
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Hardcore café
- Gumi és felni topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3631,94% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi A5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z390 i7 8700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Corsair 550W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
, de itt megakadtam: