- Házimozi belépő szinten
- Autós kamerák
- Egér probléma
- Milyen videókártyát?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Apple asztali gépek
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
dangerzone
addikt
válasz
Aprósólyom #115 üzenetére
pm
-
Aprósólyom
addikt
Én most összeismerekdtem egy sráccal, akiben van potenciál a szervezésre. Az utóbbi két napban játszottunk is pár 3v3, 4v4 meccset. Akit érdekel, írjon privátot és jelöljük egymást steamen... Ha midnen jól megy, majd csiál egy steam csoportot.
-
batman91
őstag
válasz
dangerzone #112 üzenetére
Na erről akkor lekéstem. De a lényeg, hogy megtaláltad a kérdésedre a választ. Én még őt is ajánlom neked: [link] Az egyik legjobb AoE2 játékosok egyike. Ha akarsz tanulni akkor tőle megteheted.
-
dangerzone
addikt
válasz
dangerzone #112 üzenetére
Közben sikerült rábukkannom egy youtube csatornára, a srác elég komoly szinten űzi az AoE2 elemzéseket.
Ebben a videóban meg megtaláltam a kérdéseimre a választ:
-
dangerzone
addikt
válasz
batman91 #111 üzenetére
Leginkább csak kíváncsi voltam, mennyire aktívak a honfitársak.
Viszont a kérdésem az, hogy mi a különbség az RM meg a DM "küzdelmek" között? Lehet ugye ebben a 2 kategóriában játékot indítani és mindegyiknek külön ELO pontszáma van.
Illetve milyen ELO pontszám számít kifejezetten jónak?
-
batman91
őstag
válasz
dangerzone #110 üzenetére
Igen, én szoktam néha. Mi lenne a kérdésed?
-
dangerzone
addikt
Valaki játszik stream-en a játékkal?
-
wocsok17
tag
Megvan, szóval ha valakinek van kedve, akkor próbáljunk időpontot egyeztetni.
-
opeter70
senior tag
válasz
wocsok17 #105 üzenetére
Nekem nagyon nagy mázlim volt, kb 1 hetet kellett várnom az első rákeresés után és kifogtam az akciós 5 Eurós árat.
De még azt is el tudom képzelni, hogy a Steam valamilyen módon figyeli, ha érdeklődés van régebbi játékokra (de vásárlás nincs) és ilyenkor hamarosan bedob egy akciós árat. Persze ez csak egy tipp, nem biztos, hogy így is van.
Mindenesetre és kb 5-6 napig mindennap ránéztem, aztán úgy a 7. nap környékén meglepődve láttam, hogy a 20 Euró helyett 5 Euró az akciós ár.
Persze lehet, hogy csak marha nagy szerencsém volt, hogy pont kifogtam az akciós időszakot. -
GabN73
addikt
Kicsit kihalt a topic, pedig multiban azért most kezd egyre jobban feléledni
-
opeter70
senior tag
válasz
FireKeeper #102 üzenetére
Köszi, sikerült!
-
opeter70
senior tag
Nem tudom, hogy olvassa-e valaki a topicot, vagy csak magamban beszélgetek, de most akciós a játék a steamen.
Most 5 Euró az alapjáték hétfőig.De ha már itt tartunk, meglehetősen csalódtam ebben a steames verzióban (és egyúttal meg is válaszolom a saját előző kérdésemet).
Mégpedig a LAN multiplayer játékmód teljes hiánya miatt.Én kizárólag azért érdeklődtem a játék iránt, mert a gyermekemmel szerettem volna itthon helyi hálózatban játszani.
Mivel a megvásárolt és letöltött játék csak a steamre bejelentkezve indítható el és 1 accountról egyidőben csak 1 példányban futhat a játék, ígyhát kénytelen voltam regisztrálni egy másik steam accountot, arra is megvásárolni.
Természetesen nem vágott földhöz a 2x5 Euró és nem is azt kifogásolom, hogy 2 példányban kellett megvásárolnom a játékot.
Az már sokkal inkább zavar, hogy így sincsen LAN opció.
Tehát kénytelenek vagyunk interneten kersztül játszani a játékot, holott itt ülünk egymástól 5 méterre egy helyi hálózatban. Ami már csak azért bosszantó, mert az internet kapcsolat miatt néha azért laggol a játék.Csak mellékesen jegyzem meg, hogy a CD-s verzió 1 példánya 3 useres LAN játékra adott lehetőséget.
Az valószínú, hogy csak az én bénaságom miatt van, de a másodjára regisztrált steam accountomat nem tudtam felvenni "barát"-nak (hiába keresek rá, nem látom).
Ígyhát kénytelen vagyok publikus lobbyt indítani, így viszont gyakran előfordul, hogy be-be ugrik 1-1 "nem kívánt" játékos is.Mindezektől eltekintve azért happy-enddel zárult a történet, mert 10 euró és mémi bosszúság árán most iszonyú boldog a gyermekem, hogy végre együtt játszhatunk.
-
opeter70
senior tag
Üdv urak!
Remélem arra az időre fel tudom még éleszteni a topicot, amíg választ kapok a kérdésemre.
Szeretném mostanában megvásárolni a játékot steamről.
Az lenne a kérdésem, hogyha kizárólag itthoni LAN hálózatban, 2 gépről szeretnék vele multizni, akkor is 2 példányt kell vásárolnom a játékból, vagy ilyenkor elég 1 is?Mintha olyasmit olvastam volna külföldi fórumokon, hogy 1 megvásárolt játék 3 LAN csatlakozást tesz lehetővé, de lehet, hogy félreértelmeztem.
Tudnátok ebben segíteni?
-
wocsok17
tag
válasz
FireKeeper #97 üzenetére
Én lehet hogy belevágok, de nem vagyok profi.
A héten, vagy jövő héten letöltöm. -
FireKeeper
nagyúr
valaki szokott még ezzel nyomulni? kéne tolni multit
-
FireKeeper
nagyúr
a steamen most akciós az alapjáték és a DLC-k (illetve az összes MS stratégiai játék, mint Age of Mythology, Rise of Nations, etc), potom 6,5 euró, érdemes lecsapni rá ha valakinek még nincs meg.
szokott multizni amúgy valaki? tolhatnánk valami ph házi meccset
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
Nem tudjátok véletlenül hogy maximum milyen felbontáson játszható a játék? Mert egy csomó helyen megnéztem már, de egyszerűen nincs semmi adat róla hogy pl. 25650x1440-et támogatja-e a játék.
Illetve játékon belül/kívül sem lehet állítani, szóval halvány lila fogalmam sincs hogy lehetne még megnéznem. Amúgy ezt furcsállom hogy játékon belül nem lehet állítani hogy milyen felbontáson akarok játszani a játékkal.
-
ChipKng
aktív tag
Nem kotelezo baratnak lenni, csak segit megkonnyiteni az egymasratalalast. A paromnak eleinte nem voltam a baratlistajan, megis tudtunk jatszani. Van egy nagy lobby ahol ki lehet keresni azokat akik kinyitottak egy multiplayer jatekot. Ott altalaban az utoljara megnyito legalulra kerul es igy konnyen megtalalhat a baratod ha nyitott jatekot csinal. Ha nem vacakoltok vele perceken keresztul akkor nem kell felni tole, hogy vki mas is beugrik.
-
kovsol
titán
Azt írja steamen, hogy az African Kingdomshoz szükség van az alapjátékra is.
Ahogy nézem a multiplayer az csak úgy fog működni, ha mindegyik játékos steamre fel van lépve, és úgy lehet barátként játszani egymással is. Viszont nekem valamiért most nem is engedi egyáltalán a multiplayert arra hivatkozva, hogy a steam szerverei túlterheltek. -
ChipKng
aktív tag
Szia!
Szerintem mukodik. Bar meg igy nem probaltam, hogy sajat szervert allitok be, de pl. a parommal szoktuk team-ben nyomni. Ehhez kell, hogy a lan-rol kilass az internetre. Lehet privat szobat csinalni es csak a steam friend listen levoket huzod be. A kiegeszitohoz feltetelezem kell az alapjatek is. Most nem tudom megnezni neked, max otthonrol.
Remelem tudtam segiteni.
-
spyduck
nagyúr
Sziasztok,
Steam-en néztem ezt a játékot. A kérdésem az, hogy ha STEAM-en vásárlom meg, akkor tudunk-e LANozni vele? A másik kérdés, hogy az African Kingdoms önmagában játszható vagy kell hozzá az alapjáték is?
-
ChipKng
aktív tag
En meg 4-ert vettem.
Annyit megert. 2-en toljuk a parommal. Egy problema volt de azt mar javitottak. Nem tudom masnak milyen gondja van vele.
Van egy olyan erzesem, hogy a steam-es HD edition masik szerverre csatlakozik amikor netes jatekot hozol letre. Bar erre merget nem vennek.
-
granini
őstag
Sziasztok,
van bármi esély hogy össze tudok hozni multiplayer gamet a haverokkal "steamen kívül..?" - vagy már ez is olyan hogy kizárólag a Steamen vásárolt eredeti verzió működik és minden korábbi LAN / Hamachi stb "kókány" megoldás a múlté..Köszi a választ előre is!
(Nem mintha sokallanám az akciós 8 eurót érte, de a kommentek alapján sok vele a gond szal ingyér lehet futnánk vele egy kört de nem fogunk 3 x 8 eurót kiadni csak azért hogy bosszankodjunk rajta.. )
-
Blaise
veterán
Nagyon dícsérik az új The African Kingdoms kiegészítőt, én is megvettem Steamen, kíváncsi leszek,
-
ChipKng
aktív tag
Steam-en 3.99 Euroert megveheto egesz hetvegen!
-
wjbhbdux
veterán
Új hivatalos kiegészítő érkezik még ebben az évben. [link]
-
dangerzone
addikt
válasz
TLW_BenziN__ #77 üzenetére
Na végre!! Nagyon várós.
-
Laraxior
titán
válasz
TLW_BenziN__ #77 üzenetére
-
TLW_BenziN__
csendes tag
-
2.8 tölthető!
-
whitezo88
nagyúr
hoppá tényleg belehúztak! patchek amikkel rendesen megy és ősszel jön egy kieg is!
[link] -
válasz
RadicalLarry #71 üzenetére
Kijött a 2.6, azzal menni kell rendesen.
-
RadicalLarry
csendes tag
Nekem nagyon olyan 2.3-al mintha szaggatna a játék, pedig bírnia kellene a vasnak rendesen
-
Ma nyomtam két órát és azt kell, hogy mondjam a 2.3-as patchel gyakorlatilag tényleg olyan mint anno csak "HD" grafikával. Az egységek azt teszik amit mondok nekik, már csak nagyon ritkán van, hogy mondjuk nem találják az útvonalat, és úgy az egész játék a helyére került.
Aki Age of fan volt, annak most már bátran merem ajánlani a játék beszerzését, mert óriási élményt fog nyújtani. -
Patch 2.3!
-
KaLeun
senior tag
Az új patch sem bírta életre kelteni a játékot. Ez egy HD feliratos sztaniolba csavart kutyaszar, egy pénzlehúzó fércmunka. Jobban jártam volna ha megveszem az eredetit. Meg nem értem az MS-ot sem, rábízni egy olyan fejlesztőre, akinek nincs is tapasztalata RTS-k terén. MSGS régen garancia volt a minőségre, de ezután kerülni fogom őket, beleértve a HPE-t.
Akkora potenciál volt ebben a HD változatban...
-
IreN!CuS
őstag
Hát remélem hamar játszató lesz és akkor rácsapok újra a játékra. Anno irtó sokat toltuk ,még 2010-ben is lan-oztunk egymás ellen 3v3-at.
Mikorra várható a következő patch?
-
Amúgy ennek az update-nek mikor kéne végbemennie. Mert most beléptem a steam-be, ahol update-elt, de szerintem csak magát a klienst és nem az Age of-t. Vagy ez volt az update magához a játékhoz is?
-
whitezo88
nagyúr
éles a patch, cserébe nem tudok csatlakozni a lobbikhoz... jó ez jó ez...
-
whitezo88
nagyúr
megy nektek a quick match? engem kivág a Steam...
-
Sonja
nagyúr
Jött egy beta update?!
Age of Empires 2 HD Edition Beta Update Changelog:
Patch Notes for ‘performance build’
-Frame rate & performance improvements that increase frame rates up to 50% on low end machines and up to 500% on the high end systems previously experiencing frame rate issues.
-Visual fixes:
*Windows DPI scaling no longer zooms the in-game perspective
*Default scroll speed increased-Multiplayer fixes including:
*Quitting a multiplayer game triggers a resignation instead appearing as a ‘drop’
*Private lobbies stay private
*Quick match no longer crashes
*Long Steam usernames no longer cause crash
*Hotkeys for multiplayer are correctly saved
*Lobby now enforces that you only play multiplayer with the same build version
*Visual indications of players in your lobby and in game who have low frame rate
*Better networking verification prior to entering game (prevents getting stuck on the voting screen)
*Performance warning if you have high ping to one other player who isn’t host or if your data is being relayed
*Multiplayer quick match speed defaults to normal
*Quick match has additional map size filter
*Multiplayer Lobby doesn’t lock to a region for displaying games-Achievements fix:
*Single player unlocks achievements properly -
SlayHUN
csendes tag
Én szerintem maradok a réginél ugyanis itt mindig félbemarad az összes animáció+ laggol is...
-
SlayHUN
csendes tag
Csak én nem tudom változtatni a felbontást meg a grafika részletességet?
-
Fang
aktív tag
Sziasztok, tudja esetleg valaki hogy sima single play módban, egy scenario mapon miért van az hogy a populációs limitet 500-ra állítom, de az nem megy fentebb 75-nél?
nagyobb térkép kell esetleg? vagy csak multiban működik az 500-as limit?
-
dzsumpika
tag
Hát, úgy látom még van mit javítani rajta. Remélem kb nyárig kijavítják ezeket és én is a nyári akcióra voksolnék. Addig meg kibírom valahogy nélküle. Bár ahogy elnézem, a multija nem lehet rossz!
-
Blaise
veterán
Végül megvettem én is a játékot, nem bírtam várni nyárig
-
aclandiae
senior tag
Sziasztok!
Hogy lehet a HD Editionban a Forgotten Empires kiegészítőt működésre bírni? Nálam feltelepítette, de amikor indítanám, semmi nem történik.
-
-
Delta×
senior tag
igen remélhetőleg 9. ig megcsinálják o.O bár.. lehet olyan lesz mint a simcity
az is 1 hónapig játszhatatlan volt....
Engem az zavar hogy ha nem adok parancsot a katonának akkor a térkép másik oldaláig üldözi az enemyt .. persze anélkül hogy én mondtam volna neki...
Ahogy kijön futószalagrol bekell állítani védésre -
Az ellenség teljesen hülye tud lenni. Elmegy a kastélyaim mellet, hogy egy katonát megöljön. Közbe persze leszedtem az egész csipet csapatot.
Amikor én támadok, egyszerűen az egységeim nem hajlandóak azt csinálni amit én akarok. Hiába adom ki a parancsot, hogy lőjétek ezt és ezt a célpontot, még véletlenül sem teszik.
Az pedig csak a non plusz ultra, hogy egy i7-es procin@3.9ghz-en, +HD7950-en, van, hogy 20 FPS alá zuhan a játék és nem is csak pár pillanatig.
-
Blaise
veterán
Mik a konkrét hibák?
-
FireKeeper
nagyúr
nekem eléggé minimális költségű rókabőr szaga van a játéknak. hemzseg a bugoktól, zabálja az erőforrást... ennél még a sima változat is stabilabb volt.
-
-
Hangm4n
tag
Erősen gondolkodom a megvételén, de amíg nem javítják tuti, hogy nem fogom megvenni. Egyelőre még elvagyok a virágbolti verzióval.
-
KaLeun
senior tag
Twitteren üzentek a fejlesztők, hogy dolgoznak a problémák megoldásán.
Azért ez az Xp-s hiba... Csodálatos egy tesztelés lehetett ez, hogy az Xp is támogatott OS és egyáltalán el sem indul rajta.
-
Hangm4n
tag
Nálatok nem akadozik a játék?
-
Ilsyde
őstag
Nekem sincsenek túl kellemes benyomásaim. Az egyeduli nagy pozitívum a konnyen kezelheto multiplayer lobby. Meg persze a moddolhatóság.
Eléggé aktívak a fejlesztok a fórumon úgyhogy remélem gyorsan nekiesnek egy nagyobb patchnek.
-
Sajnos nagyon is igaz. Tele van bugokkal a játék. Eddig összesen 1.5 órát játszottam vele, de egy kész rémálom az egész. Az egységeim nem azt csinálják amit kellene, az ellen csak küldi a zsoldosokat, de azok nem támadnak.
A grafikai rész pedig kb annyit változott, hogy kirakták FHD-ba a rég textúrákat.
A kezdőképernyő kifejezetten ocsmány és pixeles lett.
Ha nem javítják egy héten belül, akkor tuti írok a steamnek, hogy ez így baromira nem lesz jó. -
KaLeun
senior tag
Annyi a gebasz, hogy Xp-n (unknown error) és bizonyos videókártyákkal el sem indul. Aztán sokakat kidobál intróból, menüből vagy akár a játékból és brutál gépeken szaggat vagy tele van grafikai bugokkal.
Páran átböngészték a fájlokat és olyan befejezetlen érzésük támadt... Üres txt-k vagy nem is lettek aktualizálva a HD kiadásra. Aztán amiatt is panaszkodnak, hogy nem működnek a játékot megkönnyítő billentyűkombinációk és néhány dolog nem vagy teljesen másképpen működik, mint az eredetiben.
Kicsit összecsapottnak tűnik az egész.
-
Ilsyde
őstag
Tegnap éjjel még játszottam egyet az A.I. ellen, nálam is csinált ilyet a bázisán kívul.
Lehet hogy az eredetiben is így volt, de mikor támad és tornasorba állítja a seregét akkor nem reagál semmire míg el nem éri a célját.Amúgy elég bosszantó hogy nem lehet nagyobb felbontást választani, ráadásul a 16:10-es arányt sem kezeli normálisan és le van csapva a tech tree fele...
-
Delta×
senior tag
Tud valaki segíteni ? haverommal aktiváltuk a gamet de neki van valami gebasz :/ belép minden oké de amikor egy adott opción belül (multiplayer-singleplayer) próbál kiválasztani valamit akkor az ottani téglalapokban nincsen szöveg o.O nincsen sehol semmi csak üres kockák
-
Én egyelőre most a gép ellen gyakorlok. Azt vettem észre, hogy a mesterséges inteligenciába csúszott pár baki. Pl jön az ellen sereg és nem támadnak csak ide oda mennek és közben én meg aprítom őket ezerrel. Amúgy szépen sikerült a remasterelés. Az 500-as létszám meg nagyon adja...
-
Ilsyde
őstag
Azon gondolkodom hogy milyen módban lehetne jót játszani. Elobb belevágtam egy 3v3-ban de én voltam a csapat legerosebb tagja (rossz jel, soha nem multiztam még) és természetesen veszítettunk.
Lehet co-opban kellene megpróbálni (tobben a gép ellen) vagy valami
-
Már csak órák kérdése. Pre-load complete...
-
Ilsyde
őstag
Azt elfelejtetted megemlíteni hogy péntek estétol már játszhatnak vele az elorendelok.
Alig várom, már nagyon kellett egy normális stratégia. Kíváncsi vagyok a multijára, ahhoz soha nem volt szerencsém. Az egyjátékos részével évekig elvoltam, sot még A.I.-t is írtam hozzá
-
The Game that defined an age...
Mától tölthető a steam-ről az előrendelőknek a játék. Hivatalosan április 9-én jelenik meg.
Steam exclusive a program, így csak onnan szerezhető be, most 17.09 euro-ért. (ez 9-től, 18.99 lesz)A játék magában foglalja az alap verziót, és a kiegészítő pakkot is. Ráadás része a Steam workshop, és a kiterjesztett multiplayer is.
Az egyedüli változás a grafikát érinti, ami élethűbb, és nagyobb textúrákat tartalmaz.
A multimonitor támogatás megoldott.Azt hiszem sokunk álma vált valóra ezzel a kiadással, hiszen így jó pár évig élvezhetjük megint a régi klasszikust.
Mindenkinek jó játékot, sok fát, húst, követ, és aranyat kívánok!
(how do you turni this on)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- Apple Pencil 2.gen, Új, Dobozával 12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G / 8/ 256 GB / Gyári független / 12 Hó Garancia
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest