- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezetékes FEJhallgatók
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Házimozi haladó szinten
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Eldurvul a Nova Lake-kel az Intel-féle hibrid dizájn
- Steam Deck
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Home server / házi szerver építése
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
person
senior tag
válasz
NaNorbert #1676 üzenetére
Hmm. Én is szoktam csereberélni dolgokat de nem éreztem szűkösnek a helyzetet. Amúgy miért furcsa ha egy kisebb házban kisebb hely van?
Szerintem teljesen átlagos. Emberek többsége elfér egy ekkora házban. Van ennél kisebb is. Mellesleg nem véletlen adják meg a méreteket.
-
person
senior tag
-
person
senior tag
válasz
cheatergs #1666 üzenetére
Szerintem nem a turbina a hangos. Én is épp most kísérletezem vele. Így is ugyan olyan hangos ! Én SpeedFan-al vezérlem. A 14 és egy 12 -es van kötve egy ágra. Így 25-30 %-ig mondható hogy zajtalan. De alapból most 15%-ról indul. Itt még semmi hangja. Ha melegszik valami akkor ugrik 30%-ra. Ez ált elég is terhelés alatt. Ha játszom akkor nagy ritkán felkapcsol 100%-ra. De csak rövid időre. Gyanakszom hogy a venti mögötti lemez is közrejátszik a szélzajban. És valamilyen szinten a levegő útjában is van. Valószínű ma ki fogom vágni.
-
-
person
senior tag
válasz
Vasinger! #1610 üzenetére
Na mielőtt ez alapján döntenél nem árt tudnod, hogy az én füleim
rettenetesen kényesek a legkisebb zajra is !!! És régebben sokat ment éjjel is
a gép tőlem 2 méterre. A búgást én is csak éjjel vettem észre igazán.
A ventiket mint visszább ís írtam tökéletesen leszabályoztam SpeedFannal.
Éjjel ezek sem mennek ezért zavart a winyó. Házventik mellett
soha nem hallottam volna meg a winyót. Ismeretségi körömben messzemenőleg
nekem van a leghalkabb gépem.És azért várd meg mások véleményét is !
Egyébként nem tetszett a házmodding ?berlin Köszönöm
Kevesebb szilót is tehettem volna bele mert bőven stabil és kezd keményebb lenni a sziló és így minimálisan átvezeti a rezgést.
Sebaj majd vágok ki belőle ha erősödne ,de nem valószínű hogy szükség lesz rá.
Amúgy saját találmány. -
person
senior tag
válasz
Vasinger! #1608 üzenetére
Igen csavarral. Bár winyónak tudsz venni keretet de azt csak felülre
tudod beszerelni az 5.25-ös keretbe. Abból meg csak 4 van.
A zajongásról meg szerintem mindenkinek más a véleménye.
A régi maxtorommal halk volt de a seagate nagyon búgatta a házat.
Fel is mérgesedtem és megoldottam.
Legalább belelátsz kicsit a házba. -
person
senior tag
válasz
Vasinger! #1601 üzenetére
Nem tudom de szerintem itt az előlap okozta a kavarodást..
Amit te magad is beírtál méreteket 200 x 430 x 440 mm valósak. Mindenhol ezt írják.
Ez magára a fém házra,keretre értendő ! Neked erre van szükséged hogy el tudd dönteni beleférsz e !
Erre jön rá az előlap ami 6.5cm az ajtóval együtt + kb 1cm a turbina védőrácsának kidomborodása ha ez számít.még mindig AeroEngine II
-
person
senior tag
Valószínű a lapodat nem támogatja vagy nem megfelelő helyre csatlakoztattad. Nálam is csak a system és cpu-fant- tudja vezérelni. Nem kell pwm-es venti nálam a sima 2 pinest is vezérli %-ban. Jelenleg 12-es és 14-es ház ventit vezérel. Csak akkor kapcsolja be őket ha valami melegszik. Először 30 majd ha még jobban melegszik 100 %-ra . Igy ha nem játszom szinte be sem kapcsol.Nagy ritkán a vinyó miatt.Nem kell aggódnom,hogy valami túlmelegszik.Így nagyon halk a gépem még ha 30%-on mennek akkor is. Szóval nálam mügszik.
-
person
senior tag
-
-
person
senior tag
válasz
PeppErKorN #1546 üzenetére
Pontosan így gondoltam. Jól előkészített felületre a sziló kegyetlenül oda tud kötni és nagyon rugalmas.
Mondjuk víztiszta szilót használnék,hogy minél kevésbé legyen feltűnő. Csak a keret aljából tudnék eltávolítani mert felül nem nyitott és kár lenne szétvágni. De lehet jobb lenne az aljából sem levágni hanem befelé hajlítani és ott szilózni,így még kevésbé látszana. Csak a floppy meghajtót nem tudnám a helyére tenni ha szükséges lenne,de ez is megoldható. Szerzek ingyen szilót aztán valamikor rászánom magam. -
person
senior tag
válasz
PeppErKorN #1537 üzenetére
Már olvastam a cikket régebben de kétségeim voltak. Most megpróbáltam de nem igazán vált be.Arra viszont rájöttem,hogy nem a seagate hanem a maxtor búg.De ha nincs benn a seagate akkor folytonos a búgás.Valószínű,hogy bekever a rezonanciája.
Már azon gondolkodom,(bár lehet kicsit durva) hogy kiveszem a keretet,levágok belőle 8-10mm-t így az alul-felül keletkező 4-5mm-t a széleinél kitöltöm vékony csíkban sziloplasztal.Így nem lenne semmilyen fémes érintkezése a keretnek a házhoz. A vinyókat viszont normál módon lehetne a helyükre csavarozni és így a hőátadásuk is megmaradna.
A sziló szerintem elég jól elnyelné a rezgéseket és stabil is lenne.Szerintem kis odafigyeléssel esztétikusan is kivitelezhető.Remélem érthető voltam.
Ne kövezzetek meg csak elgondolkodtam. -
person
senior tag
válasz
PeppErKorN #1533 üzenetére
Ez igaz bár teljes terhelésen vagyis játék alatt a 240W-ot is üti hálózati műszerrel mérve.
Idle-ben félóránként 2-percre ha bekapcsolnak a házventik. Játék alatt persze folyamatosan mennek 30%-on nagy ritkán 100%-ra felugrik. Ilyenkor szoktam nézni milyen meleget fúj a táp de egyeltalán nem veszélyes. Nagyon nem izzasztja magát mivel 750W-os,aszt a langyos levegőt meg csak kibírja amit kitép a házból.Egyébként szoktam monitorozni játék alatt és minden a megfelelő értékeken belűl mozog még húzva is (tápot persze nem lehet).A plussz ventivel meg bajban lennék mert aszt már nem tudnám szabályozni alaplapról sehogy sem csak potival az meg nálam felejtős.A másik gondom,hogy a 320-as seagate hullámozva búgatja a házat és éjjel rettenetesen idegesít.
Mókúni meg nem akarok.
-
person
senior tag
válasz
PeppErKorN #1529 üzenetére
Nem pótoltam csak átraktam.Hátul biztos,hogy nem használtam volna.Most is csak a kártya miatt használom,hogy tólja neki a friss levegőt.A tápom is 14-es így elég jól szívja kifelé a "meleget".Szerintem ennyi élég.Az jobban aggaszt,hogy a kari és a 14-es egymással szembe fújnak.
-
person
senior tag
Mire nekem is ilyen házam lett kihalt a totyik ?
Vagy csak az egy hónappal ezelötti hajbakapás üldözött el mindenkit? -
person
senior tag
Én azzal kezdtem,hogy oldalra tettem a hátsó 12-est így segíti egy picit a 3870-est.
Először a plexi belső oldalán próbáltam de iszonyat hangos volt mivel a lapátok nagyon közel járnak a plexihez. Megpróbáltam kívül mivel ott a másik fele kerül a plexihez és ott már marad távolság.Hihetetlen mennyivel halkabb lett! Azóta is ott van és szerintem egész jól is mutat.[link]Nem tudom mennyire jó megoldás,hogy az első 14-es pont a 3870-el szembe dolgozik.
Nem nehezítik egymás hatékonyságát? Egyébként a speedfan-nal tökéletesen szabályozom őket és tényleg csak akkor mennek ha valami melegszik és akkor is csak 30%-on,vagy ha valami nagyon melegszik ugrik 100%-ra.(Párhuzamosan kötve.) Így teljesen némák és jó látvány mikor a venti és a kék fény magától szép lassan fokozatosan felerősödik majd dolga végeztével ugyan így elhalványodik majd elalszik. -
person
senior tag
Hali! Ilyen házat tervezek. Ha jól értelmeztem akkor a gyári ventiket az alaplapra kötve sem tudom szabályozni szoftveresen Pl, SpeedFan-nal? Kizárólag potis megoldás? Ez gáz.
Csak azért aggódom mert most viszonylag halk a gép,bár szerintetek a ház is az.
De feleslegesen minek görcsöljenek a ventik. Kis önállóság viszont nem ártana ha játszom vagy ha a vista beindul és elkezdi darálni a vinyókat!
Köszi előre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezetékes FEJhallgatók
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Nintendo Switch 2
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Házimozi haladó szinten
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- LEGO klub
- További aktív témák...
- Corsair RM850X 850W Gold Moduláris Tápegység
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Thor II 1200W 80+ Platinum tápegység! Olvass!
- Intel Laminar RM1 PWM Intel CPU Hűtő (Socket 1700) - Új, bontatlan - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! NZXT Kraken Elite 360 RGB vízhűtés garanciával hibátlan működéssel
- Corsair Crystal Series 280X white
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 5060 / 32GB DDR5 / 1TB M.2 SSD
- Apple iPhone 13 Pro , 128GB , Kártyafüggetlen
- DELL T40 EMC Szerver
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest