- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Apple asztali gépek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Home server / házi szerver építése
Új hozzászólás Aktív témák
-
Christoph
aktív tag
válasz
trbvszkij #17 üzenetére
Tökéletesen igazad van, én olyan szempontból nézem, hogy az én memo-m nem bírja igazán a húzást, instabil lesz tőle a system, ezért én 11,5*200-on tudom nyomni a rendszert, persze TALÁN még menne e fölé is ha tovább növelném az fsb-t. A nagyobb távlatokat úgy értettem (elismerem hogy a 2600-osnál erre sokkal kissebb az esély mint a 2500-nél) hogy ha pl a rendszered bírja a nagyobb fsb-t (mondjuk 230) akkor ha azt 11,5x veszem az több mint a 11x, vagy nem? Tudom, és igazad van erre már elég kicsi az esély, de azért mehet, elég sok hasonló esetet olvas az ember.
-
Christoph
aktív tag
válasz
trbvszkij #14 üzenetére
Értem, mire gondolsz, de az alapján amiket én hallok, a 2600+-os széria is igen tuningbarát, persze szépen kell feszt is emelni. Azt el kell ismerned, hogy a lock eléggé behatárolja hogy meddig húzhatsz egy proci-t, csak arra akartam rámutatni, hogy aki elég bátor és vállalkozó kedvü annak egy 2600+-os proci nagyobb távlatokat adhat. Az én prockom is megy 11,5*200-on stabilan 1,75-ös Vcor-ral.
Abban tökéletesen igazad van, hogy a lockkolt szorzó növekedésével csökken az esély hogy a 166-os gyári fsb-s proci megy 200-on is.
[Szerkesztve] -
Christoph
aktív tag
Az elöző hozzászólásomban úgy értettem, hogyha azt vesszük alapul hogy LOCK-os a BARTON, akkor egy 2600+-os azért jobb, mert ha az FSB-t 166-ról 200-ra rakod (az esély a működésre szinte ugyanannyi mint a 2500+-nál), akkor a LOCK miatt magasabb MHZ-en fog menni....
Természetesen húzhatod tovább is az FSB-t, de hogy megy-e az már memóriafüggő is, hiszen nem biztos hogy az bírja 200 fölött. A lényeg amire akartam rámutatni az az hogy 11,5*200 több mint a 11*200 -
Christoph
aktív tag
A Lock miatt ha 200-as fsb-vel számolunk, akkor a 2600-os magasabbra húzható, az alapján amiket hallottam, elég nehéz nem lockkos procit beszerezni, illetve a legtöbb embernek a 2600-ról is jók a tuningtapasztalatai, ha ezt vesszük alapul, akkor a 2600-os a jobb választás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Víztisztító berendezések - kancsók - szűrőbetétek
- Budakeszi, Páty, Telki, Budajenő, Zsámbék, Tök, Perbál topik
- Autós topik
- Villanyszerelés
- BestBuy topik
- Gitáros topic
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Anime filmek és sorozatok
- Környezetvédelem
- További aktív témák...
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Bomba ár! Dell Latitude E6440 - i5-4GEN I 8GB I 250GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest