- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Új cégtől származó rendszerchipról árulkodik a Lenovo friss platformkódja
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hisense LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Epson nyomtatók
- Milyen TV-t vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
Új hozzászólás Aktív témák
-
klimokrisz
tag
válasz bzsombi #1698 üzenetére
Szuper a leírás de nem látni benne, hogy milyen környezetben történik ez a jelenség így nehéz lesz segíteni. Milyen operációs rendszeren futtatod és melyik Adobe Premier-t használod?
„Pénzen nem lehet boldogságot venni! (de Tech cuccokat igen, és az majdnem ugyanaz... :-D )”
-
bzsombi
csendes tag
Sziasztok. A telepítéssel semmi gond nincsen, de amikor elkezdek vágni egy videót akkor szinte az összes videónál lesz egy olyan probléma, hogy a kép minimálisan elcsúszik a hangtól és előbb/később látom a képet mint a hangot hozzá... Olyan is van, hogy egy picit elcsúszik, majd beletekerek és a végre már 4-5 perces csúszás van... Viszont amíg nem rakom be a programba addig tökéletes... Ha valaki tudna segíteni vagy tanácsot adni azt nagyon megköszönném, mert borzasztóan zavar, hogy 2 óra vágás után random elcsúszik és kész vége. Köszi előre is!
-
szabog4
aktív tag
Premier Pro CS6
Sziasztok!
Olyan problémám akadt, hogy a MOTION opciót használva mozgatom a hátteret, ami teljesen jól működött ezidáig, illetve jól is működik, kivétel egy résznél. 00:00:13:22-től (108) tolom oldalra 00:00:14:02-ig (139) és 00:00:13:27-ig visszafele számol (104,9-ig). Hiába állítom be képkockánként, a következő képkocka minuszba indul ugyanúgy és megy fel. (Mintha tolná a bugot előre. ) Elég sok képkocka van, nem kívánom végigpittyegni, mindezt úgy, hogy az eltolás miatt számolgatnom kell, hogy az adott képkockának mennyinek kéne lennie.
Valami megoldás esetleg?
[ Szerkesztve ]
HUN_Thorpedo
-
Formaster
addikt
Ez szerintetek mennyire fake video?
-
kelna91
senior tag
Köszönöm a válaszokat! 1060 6GB lesz, úgy döntöttem. (Olvastam redditen, hogy nemcsak a memóriája nagyobb a 3 gigásnál, hanem több ilyen-olyan feldolgozóegységet is tartalmaz.)
Eddig is csak NV kártyáim voltak, és bár nem ragaszkodom hozzá, ezt ismerem. Na meg aztán hébe-hóba fogok játszani Linuxon, és az Nvidiának jobb a drivertámogatása Linuxra. -
Formaster
addikt
-
Formaster
addikt
válasz kleinguru #1684 üzenetére
"Here's a list of things that Premiere Pro CS5 can process with CUDA:
- some effects
- scaling
- deinterlacing
- blending modes
- color space conversionsProcessing with CUDA doesn't just mean that things are faster. In some cases, it can actually mean that results are better, as with scaling."
Nagyjából ez az amit mondtam. Szóval lehet h a végső renderelésben valamivel lassabb, de ettől több dologra kiterjed. Persze ez inkább profi szinten számít, ott meg már úgysem a vga fogja meghatározni a renderelési sebességet, hanem hogy milyen workstationbe kerül.
(#1685) mokus1: Preview-re gondolsz? 1:1 mód? Mondjuk egy xeon procin nem is szabadna akadjon. Egyébként nálam ram problémák is voltak, a 8 giga ide édeskevés és a bővítés óta még nem próbáltam semmit. Ilyen időben nem visz rá a lélek, hogy videózzak Remélem 16-al jobb lesz a rendszer, illetve most kapott egy kis órajel emelést is
-
mokus1
addikt
válasz Formaster #1681 üzenetére
Renderelésre visszatérve, én egy sima HD7850-est használok és nálam teljesen jó a sebesség, nem akad. Pedig nem egyszer dolgoztam már 200-300Mbites FHD anyaggal is. UHD eszközöm nincs, így arról nem tudok tapasztalatot mondani,
A renderelési időt nem szoktam nézni mert általában akkor indítom el amikor nem használom a gépet. -
-
-
addikt
válasz Formaster #1676 üzenetére
Nem tudom, mi az oka ennek. Mármint AE értem, ha ilyen függőség van, de ettől eltekintve (figyelembe véve a tudatlanságom) arra gondolok, NV volt előtte, csak az a jó, meg a cuda. Tényleges okot nem tudok felhozni (ez előbb említett szoftveres függőségen kívül).
Hirtelen ezt találtam.
A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
-
kelna91
senior tag
Mindenféle áttűnésnél ezt írná ki. Azt jelenti, hogy nincs elég képkocka az első klip vége után, vagy a második eleje előtt. Magyarán nem vágtál le eleget az első végéből, vagy a második elejéből. Ha csak egymás mögé teszel két klipet, nem tudsz a kettő közé áttűnést tenni. Le kell vágni eleget mindkettőből.
Euzsolt: Köszi a választ!
[ Szerkesztve ]
-
artiny
őstag
Adobe Premiere Pro CS5.5 - ha Dip to Black effektet akarok tenni ket video koze, oszemosaskent akkor ilyen hiba uzenet jon elo insufficient media. This transition will contain repeated frames?
insufficient media. this transition will contain repeated frameshogyan tudom ezt megoldani ?
-
Formaster
addikt
válasz kelna91 #1669 üzenetére
Mindenképp! Nekem 1060 van de lehetne még erősebb is. Hobbi szinten mókolgattam pár videót 1080p30-ban de a teljes preview-ben így is dob néha 1-2 framet. Persze ha megelégszel kisebb previewel... mondjuk 4k-ra már más a helyzet. Kelleni fog az a 1060
Nem tudom milyen proci van mellé, lehet egy dual cpu workstationt nem fogna ennyire, de nekem a first gen i7-et fogta. Pedig 4Ghz felett ketyeg.
-
kelna91
senior tag
Sziasztok!
Egy új konfigot állítok össze vágásra. Főleg Premiere-t fogok használni, de AE-t is valamennyire. Na most a nyersanyagom nagy része 1080p60, de lesz valamennyi 2160p30 is. De mivel több évig szeretném majd használni a konfigot bővítés nélkül, ezért meg kéne tudnia majd birkózni a 4k 60Hz-cel is.A kérdésem, hogy érdemes-e szerintetek beruháznom egy GTX1060-ra, vagy elég egy 1050?
-
kelna91
senior tag
válasz klimokrisz #1639 üzenetére
ffmpeg -i bemenet.avi -ss 00:00:00 -t 00:10:00 kimenet.avi
Az időpontok csak példának vannak. Az -ss kapcsoló azt adja meg, hogy honnantól kell a videó, a -t pedig, hogy milyen hosszan.
-
addikt
válasz dzsonaj #1659 üzenetére
A h264-nek vannak szabvány szerinti verzióik.
Ha exportálsz, akkor te is láthatod, hogy van egy minőségi 3 lépcsős kapcsoló és egy verzió szám.
Az iPhone esetén gondolom kevesebb erőforrás dekódolásra vannak beállítva a fenti paraméterek.A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
-
-
dzsonaj
tag
válasz dzsonaj #1656 üzenetére
Illetve felmerült még egy fontos kérdés:
H.264 kodekkel készült videóhoz van esetheb bármilyen plugin, hogy könnyen szerkeszthető legyen PPro CC-ben? Vagy marad a szerkesztés előtti konvertálás MPEG-2 formátumba? Nagyon valószínű, hogy ezért szaggat a preview....
Köszi előre is! -
dzsonaj
tag
Sziasztok,
PP CC-ben hogyan tudom az előnézet ablakban megjelenő videó minőségét (előnézet minőségét) rontani? 1080p/60fps-nél szerkesztéskor néha beszaggat, és 1/4-es minőség után még van a z 1/8-as és 1/16-os beállítás, de inaktívak a legördülő menüben. Van erre valami megoldás?
-
mihulino
tag
sziasztok.
Most kezdtem PP-val foglalkozni, első kérdésem az lenne, hogy mivel én SVegasról szokok át, ott könnyebbséget jelentett, hogy volt egy explorer ablak, amiben pl. láttam a Hangok mappámat és amire rákattintottam egyből lejátszotta és ki tudtam könnyedén választani, hogy milyen effektet hova rakjak.
Ilyen "explorer vagy tallózó ablakot", ami közvetlen betekintést is enged hol találok?előre is thx
-
mokus1
addikt
Van egy XAVC-I 59,94i-s felvételem.Svenkelés közben ,,csíkoz a kép". Gyanítom, hogy az interlaced miatt. Illetve, nem szép folyamatos, hanem remegős. Nem a kamera remegett, hanem a kép, pontosabban vibrál. Nem lehet már még egyszer felvenni, de anyag kéne belőle. Esetleg, ha átkonvertálom, vagy bármiféle eljárással csökkenthető a jelenség?
[ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
válasz ReSeTer #1642 üzenetére
Egy másik progiban (Vegas) az ilyet úgy oldottam meg, hogy az eredeti fájlokból csináltam töredék felbontásút, amit gördülékenyen kezel a progi. Nálam 800x450 az optimális. Ezen végzek minden műveletet, lementem a projektet, bezárom, majd kicserélem az eredetire a videófájlokat és már ebből exportálom a végleges videót. Ezt nemtom hogy megeszi e a Premiere.
-
Formaster
addikt
válasz ReSeTer #1645 üzenetére
Itt írja, hogy a kártyád még pont nem támogatott, 750m-től felfelé. Próbáld meg az asztalival, mert nem csak vga gond van ott. Az a piros keretes üzenet általában ram hiány. A lapozó fájl növelésével ez átléphető valamennyire. Kérdés az asztaliban milyen proci ketyeg, mert azzal is használható. Én is vágtam ezt azt a régi vga-val ami nem volt támogatott, igaz elég jó procival és vga után valahogy minden vaj puha lett...
-
ReSeTer
senior tag
válasz Formaster #1643 üzenetére
De az asztali gép se sokkal erősebb, csak 8gb ram, viszont nincs dedikált gpu.
Engem inkább az zavar, hogy miért nem lehet importálni ha megy a hardveres gyorsítás. Olvasgattam, és ott ajánlották, hogy kapcsoljam ki, de ez akkor se jó így, hogy van egy funkció, ami segítene, de használhatatlanná teszi a programot.
Ez bug lenne?
Köszönöm válaszaitokat! -
-
ReSeTer
senior tag
Helló! Laptopon szeretnék kicsit szerkeszteni. 4gb ram, intel i3 6200u asszem meg nvidia geforce 940m
A gond az, hogy ha bekapcsolva marad az intel h.264 decoding, akkor nem tudok importálni semmit, mert vagy importer reported general error mpegimporter, vagy low level valami occurred jobb lent piros keretes téglalapban.Nélküle meg akad minden videó szerkesztés közben, pedig 1/4-ben akarom, tovább nem bírom levenni.
2017 10-es verzió és windows 10
-
Axi-Maxi
tag
Sziasztok
asztali gép vásárlása mellett döntöttem ,kicsi a költségvetés 30k szánnék rá
milyen kártyát ajánlanátokegy gtx 770 jó választás lehet?
Igyál vizet Axi fizet
-
MrChris
nagyúr
válasz klimokrisz #1639 üzenetére
Google: avi splitter, avi cutter...
-
klimokrisz
tag
Hello mindenkinek!
Az Adobe Premiere-ben lehet olyat csinálni, hogy van egy videó és a végéből az utolsó 6 percet leszeretném vágni mert nem kell és a megmaradt részt lementeni de úgy, hogy semmiféle tömörítést ne kelljen használnom a mentéshez. Megvágom, lementem boldog vagyok ennyi
Ha nincsen benne ilyen funkció akkor milyen programot ajánlatok erre a célra nekem?„Pénzen nem lehet boldogságot venni! (de Tech cuccokat igen, és az majdnem ugyanaz... :-D )”
-
-
addikt
Sziasztok!
Olyan problémám van, hogy egy multi camera timeline forrás timeline-ja (ahol a szinkront megcsinálom), csak a Source ablakba nyílik meg és az ikonja is más, mint a sima sequence-eknek.
Tudnátok ebben segíteni, hogy hogyan tudom visszaalakítani szerkeszthetőre?
A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
-
mokus1
addikt
FLAC-re van valami beépülő modul? Vagy azt nem fogok tudni hangsávnak berakni?
-
Joe fiú
senior tag
Igen, kicsit képzavar volt, illetve figyelmetlen is voltam. A Framerate az tuti 25, viszont a Premier 25i-nek írja ki. Maradok a 25P megoldásnál, nem az általatok említett TV-ben fog menni esetre gondoltam. Egyébként egy kis tévénél dolgozok ahol 50i-ben rögzítünk, a kimenet mégis 25P, szóval ez az egész P/I néha katyvasz nekem.
Szóval nem TV-be készül, esküvői anyagról van konkréten szó, csak mint említettem én eddig 50p-ben dolgoztam és úgy is került kiexportálásra, kivéve DVD-nél, mert ott ugye 25P-ben.
Most lett ez a gubanc az I-vel, ami lehet, hogy valójában 25P?
-
Roachy
senior tag
válasz Joe fiú #1619 üzenetére
Lehet van egy kis zavar a p és i betűkkel.
Az alap beállítások pal rendszer mellett, 1920x1080 50i és 1920x1080 25p szoktak lenni.
Az 50i (interlaced) jelentése, hogy másodpercenként 50 félkép készül és ebből rajzolódik ki a másodpercenkénti 25 képkocka. A 25p (progressive) esetében, pedig 25 teljes képkocka készül. Tehát ha te 50p-t használsz beállításként az eltér a szabványtól, mert 25 helyett 50 kép készül 1 másodperc alatt (ami lassításnál egyébként elég jól jöhet).
Ha tv-be készül, akkor mindenképpen 50i a helyes beállítás. Progressive számítógépre, internetre kell, mert a félképek miatt csíkozódik be.
Egyébként meg minden csatornához más formátum kell, aminek pontosan meghatározott paraméterei vannak. Kérdezz utána, mert általában el sem fogadják, ha mást kapnak.
Vagy ha megmondod melyik csatornára készül, akkor lehet tudok mondani pontos beállításokat. -
Joe fiú
senior tag
Eddig mindent 1920x1080 50p-ben vettem fel, kölcsön lett adva a kamera, aztán az illető áttállította, a 25i-t meg nem ismerem. Egyébként tévébe megy. Először 25i-be exportáltam ki és nekem zavaró az utánahúzás, egy részt kiexportáltam 25p-ben, úgy már nem vettem észre a sávosodást.
-
Joe fiú
senior tag
Urak, a felvételem elvileg 1920x1080i 25fps, hogy tudom ezt a legjobb módon kiexportálni? Illetve, hogyan lehet egyértelműen megállapítani, hogy milyen a nyersanyag? Premier automata szekvencia felismerője jó? vagy manuálisan állítsam be a szekvenciát?
-
veterán
válasz Joe fiú #1614 üzenetére
milyen panasonic?
p2hd kamerával az anyagok valami egész festőien vannak szétszórva. törés négygigánként (ami 100mbps-nél elég gyakran van), kép és hang külön könyvtárakban, esetemben ráadásul az ötvenperces felvétel két kártyára ment fel. a két kártya kapott 1-1 foldert, a premiere-nek csak megmutattam az egyik gyökerét, és onnantól gyönyörűen kezelte egy fájlként az egészet.
szóval nem kizárt, hogy a vágóprogram tudja egyben is látni az egészet.hanyas vagy, te disznó?
-
Joe fiú
senior tag
Sziasztok,nem feltétlen topikfüggő, de hátha valaki tudja. Már régóta szenvedek azzal, hogy az egyben felvett anyagokat, a kamera 23percenként szétdarabolja, van erre valami program ami veszteségmentesen újra összefűzi? Sonynak van egy recording utility programja ami ezt megoldja, más gyártónak esetleg? Panasonicról van szó.
-
Roachy
senior tag
válasz Gordiann #1611 üzenetére
Szia!
Multi-camera módnak hívják amire gondolsz, már régóta van a premiere-ben.
Itt van hozzá segédlet.[ Szerkesztve ]
-
Gordiann
őstag
Üdv!
Multi video sáv kérdésem lenne:
4 videósávom van (4 kamera), ezek között kellene váltogatni, dinamikusan, van erre lehetőség, hogy ne kelljen vagdosni őket egyesével, hanem gombnyomással tudjak váltani a sávok között, mint egy stúdióban?
Úgy tudom van erre mód a legújabb Premiere Pro-ban. Hol találom ezt??
[ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
Sikerült beizzítanom, csak épp nem tűnt fel Ha beteszek egy 4k videót csak CPU-val elindul a preview-ban és 4 sec után darabolva megy, aztán kb minden újabb 4sec után egyre darabosabb. Pont mint 4k lejátszás az MPC-HC-ban csak CPU-va. Az egyetlen különbség CPU és GPU kép között, hogy GPU-nál élsimítás van, vagy AA filter, nem olyan recés, de ugyan úgy darabol.
Az AE-re is sikerült beizzítanom. Itt már jelentősebb a renderelés gyorsítása, előző kártyával 10sec-ot fél, de lehet hogy egy órát renderelte, ezzel ugyan az 3:20 perc Csak én nem igazán AE-ezek -
Roachy
senior tag
válasz MrChris #1604 üzenetére
A legújabb Premiere-ben már nincs ilyen txt. Meg lehet próbálni csinálni egyet, följebb ha visszaolvasol már volt erről is szó. De még úgy sem biztos hogy megy. Több helyen is olvastam, hogy a 6xx szériával már nem igazán működik, alatta meg már egyáltalán nem. 7xx-től fölfele van már csak teljes támogatás.
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! Microsoft szoftverek, vírusírtó szoftverek, egyéb szoftverek széles választéka!
- Microsoft Office Home & Business 2024 PC/Mac EP2-06638
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam