Hirdetés
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- RAM topik
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Apple MacBook
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
p a s s e r
őstag
válasz
BLiNk3r #4099 üzenetére
szia.
én is csak annyit szeretnék tanácsolni, hogy tényleg szerezze be a barátod az illustratort-t és az indesign-t is (esetleg alternatív programokat), mert photoshoppal nem fog messzire jutni. persze kell az is, de egy céget csak arra építeni öngyilkosság. gondolok itt elsôsorban a tördelésre, több oldalas dokumentumokra, stb, stb...
üdv! -
-
BLiNk3r
senior tag
Ha jól emlékszem ezt a bolygós képet Libria készítette (gondolom ott Kobe néven fut), a végeredményt ide is belinkelte.
Tényleg tuti werknapló, van mit tanulni belőle!
#4093: köszi szépen, megnézem!
Igen, a diákcsomag kiesik, szóval körbenézegetek még a neten egyéb témákban, hogyan tudnék segíteni!
[Szerkesztve] -
BLiNk3r
senior tag
Egy ismerősöm most nyitott egy grafikai vállalkozást, és ehhez szeretné megvásárolni a Photoshopot.
A designshop.hu-n meg is találtam ([link]), itt 190 ezer Ft a teljes Photoshop CS2.
Arra lennék kíváncsi, hogy nem tudtok-e valami olcsóbb konstrukciót, valahol akciót, vagy valamiféle olcsóbb megoldást?
Azt hiszem mondanom sem kell, hogy warez semmilyen formában nem érdekel! -
ponix
aktív tag
válasz
Dexter68 #4086 üzenetére
Hát ez tőled egy nagyon jó kritika
Az y szárának érintkezése engem is zavar kicsit de nem akartam az tükörkép és a felirat között nagyobb távolságot hagyni, ezért ez így egy kompromissszumos megoldás. Nekem se a NASA jutott eszembe róla ahogy mondod is illusztráció, mondjuk egy mozi plakát? ilyesmi? Acsillagokat meg örültem, hogy sikerült megoldani, egyébbként azt hittem, hogy milyen bonyolult lesz de találtam, hozzá egy hihetetlenül egyszerű tutorialt.
Még gyakorolni kell ezt az űr dolgot tudom, de majd bele jövök. Kösz a jó véleményt'
[Szerkesztve] -
ponix
aktív tag
Nemrég téma volt az űr akkor nem nagyon tudtam mit kezdeni a témával, de mostanra sikerült egy ilyet össze dobni.
Ez már azért nem olyan nagy gáz nem? -
rii
nagyúr
válasz
Dexter68 #4082 üzenetére
persze, hogy illuban jobb ilyeneket elforgatni ...
csak ott nincs ACTION ....
a megoláds: QUARK 6, STEP AND REPEAT, pontosabban SUPER STEP AND REPEAT, méghozzá úgy, ahogy Kaoru is mondta, egy cikkelyt megcisnálni, és arra kiadni 100x, 3,6 fok, és kész ... (-: (ez még csak elmélet ....) -
rii
nagyúr
PS-ben ez tényéleg egy jó megoláds ... munkatársam FreeHandben szöszölt vele ... mert neki valami vektoros cucos kell ...... de hát a PS tud vektorost is csinálin, .... (-:
úgyhogy talán kpróbálom, és beszámolok a fejleményekről majd ... de ez a megoldás mindenképpen jó, mert hát a szövegmezőt is lehet ugyanígy elkészíteni .... utána már nem nagy dolog 100 beírni a különböző dolgokat ...
Köszönet mégegyszer ... !!!! (-: -
Kaoru
senior tag
//mivel leginkább pshez értek ezért psben
egy cikkelyt kidolgoznék (mélyedés, kiemelkedések, számnak a helyei, egyéb cicoma stb), majd action record -> duplikál layert -> ctrl+t 3,6°kal elforgat
action stop, 100x megcsinál.
illetve mivel úgy is fekete piros van, ezért még azt is lehetne, h 2 cikkelyt csinálsz meg (fekete, piros szegélyű), majd az actiont úgy veszed fel, hogy mind a 2-t elforgatod 3,6°kal és akkor ezt ismétleni 50x.
aztána számokkal szerintem mindenféleképpen szöszölni kell. -
rii
nagyúr
milyen programban, és az adott program mely eszközével oldanátaok meg, hogy egy rulettkereket kell csinálni? Mondjuk 100 cikkelyes, és ugye akkor 3,6fok-ban térnek el az elemek egymástól, .....?
-
rii
nagyúr
-
Met
nagyúr
Olyat lehet, hogy a blending optionsban rakok egy layerre mindenféle effektet és azt valahogy összeolvasztom a layerrel?
Tehát, azok az effektek a layer tulajdonságai és, hogy a PS ne mint tulajdonságot lássa hanem mint a layer részét.
Remélem így értitek mire gondolok -
Kaoru
senior tag
válasz
Dexter68 #4067 üzenetére
hát reménykedtem, remélem kövi ps verzióban gondolnak erre, jée rről jut eszembe elméletileg az adobe, azon dolgozik, h egybeolvassza a dolgokat, mint ahogy psbe berakták az imagereadyt, úgy az illustratort is, h teljesen kompatibilisek legyenek egymással (mármint h 1 program képes legyen jó vektor- és pixelgrafika előállítására.
pff 7végén barátkoztam illustratorral, volt pár jó tutorial, de inkább a shapek készítése megy benne. szóval akkor gradient mesh, rákeresek tutorialra, még ismerem a googlit, a válaszokat meg köszönöm! -
p a s s e r
őstag
hú.
nemtom pontosan azt értem-e, amit kérdezni szeretnél. de, azthiszem mégis. erre az esetre illustratort javasolnék, azon belül is a gradient mash cuccost. ennek a használata viszont elég nehézkes, és nem is túl gyors dolog. próbálok keresni valamit, hogy ne kelljen begépelnem...
üdv! -
Kaoru
senior tag
fáradt vagyok
''Do you have a girlfriend?
Ask her if she could be your model,tell her she is going to be your
muse, that you will make her immortal
like the Monalisa of Manga,the Sharon Stone of
Anime!!!''
Hun:
''Van barátnőd? Kérdezd meg, hogy nem-e akar model lenni, mondd meg neki hogy a múzsád lesz, halhatatlanná teszed, mint a manga Monalizája, vagy az Anime Sharon Stoneja!''
Nekem ezt így elképzelve, meg a srác alapvető stílusát figyelembe véve nagyot kacarásztam. Pdfet felfogom rakni majd, csak most nagyon tanulnom kéne.
Hm újabb kérdés grádiensekkel kapcsolatban... nem lehet valahogy egy ''guide'' vonalat adni a gradienseknek? Pl ha mondjuk van egy ''S'' (vagy egyéb görbe) alakú szelekcióm, pathem akarámi hogy azt úgy szípen ívesen töltse ki a grádiens, vagy csak azok az alternatívák vannak mint a liner, radial, reflected, angle?
[off] most jutott eszembe, h talán úgy megoldható, hogy először csinálok egy négszöget, kitöltöm, majd utána pathté alakítva kihozom belőle aza lakazatot, amit eredetileg akartam, bah cska ez így elég szöszölős bonyolultabb dolgok esetén) -
Dexter68
addikt
Belinkelem neked Kaoru lapját, csak, hogy lásd, kinek szólsz be: [link] Ugyanis, azt a missziót vállalta magára, hogy ha van ideje, angol nyelvű tutorokat fordít magyarra. Mellesleg én sem tudok anglul, csak ami rámragadt a programok használata során, de ha megakadok, nem vagyok rest szótárazni [link]. Ebből ugyanis többet lehet tanulni, mint abból, hogy nekirohanok mindenkinek, aki körülöttem van.
[Szerkesztve] -
rii
nagyúr
photoshop kihasználja a dual procit?
és a 64 bitest?
és a dual 64 bitest?
és a kétmagost?
és az indesign
és az illustrator?
és a macomedia?
tudom ... mennyekajók.....-nyámba. -
Kaoru
senior tag
Ma ovlasgattam ''How to draw anime'' pdfet és ezen szétröhögtem magamat:
''Do you have a girlfriend?
Ask her if she could be your model,tell her she is going to be your
muse, that you will make her immortal
like the Monalisa of Manga,the Sharon Stone of
Anime!!!''
Ja igen végülis azért írtam ide, h azt akit érdekel felrakjam tárhelyre? A doksi ingyenes, szóval nem számít annak a csúnya ''w'' betűs szónak. -
Kaoru
senior tag
köszke!
-
Kaoru
senior tag
hm nekem is akadt 1 kérdésem
Photoshopban hogy lehet a patheket láthatatlanná tenni?
Mert vagy törlöm öket, vagy ott van a szürke vonal, s amikor egy sok részletből álló dolgot akarok shapelni, akkor zavar, h ha ott van még a többi is. -
rii
nagyúr
bocsesz, de ez egy élő topik,. ás tudom, hogy nem csak a PShez értetek ... hanem mondjuuk a tördeléshez is ... ^.^
ennek mi a hiv. neve? Ennek a kereszt alakú jelnek? InDesigne-ban nem találom ...
TYPE TOOL, majd a TEXTBOXban RIGHT CLICk, MENU, és nem melyik lenne az ..
[link]
passer:
meg jó lenne felülteteket is csinálgatni ...
- rozsdás vas .... (tudom, hogy mennyek a .... ^.^)
- arany
- ezüst
- fém (volt asszem az eyecandy 4000, és abban volt egy érdes fém felületet képező effekt, filter vagy mi ....)
dexter68: nekem nem kell 3D (kivéve néha egy ki Driv3r ;-), (mit értünk 3D alatt, ami mondjuk használja a kártyák 3D utásításit, tehát a játékok, vagy mondjuk a 3Dhez soroljuk jelen esetben a 3DMax-ot is? Pont ezért akarok Matroxot ....!!!! Mert csak 2D kell, meg talán némi Swift 3D, meg talán Strata, majd .... Jah, és Passzív hűtésű vid.car. a mániám ..... ;-) és Matroxban van ilyen jócskán ....
most rohantam, bocs hogy csak beugattam ide a nagy semmit ....
InDesigne ban Pantone szineket ne hagyjátok úgy ahogy van, hanem spot helyett process, és Pantone helyett CMYK ... ezt csak azért mondom, mert .... mert csak. munkahelyemen 500.000 példány majdnem szevasz, mert a kép fölött lévő rétegen a SHADDOW beraszterizálta az izét, és a méregzöld PANTONE a takarásban fehér lett ...,
[Szerkesztve] -
Dexter68
addikt
Monnyuk a szemetet összeszedhették volna
Én betegesen fotózok minden ilyet: füves terület, ég, felhők, víz, fenyőágak (karácsonykor milyen jól jön...).
Nekem egy Matrox Millenium G550 Dualhead karim van. Direkt vettem ilyet. Ha Photoshoppozol, vidót szerkesztesz, meg mindenféle 2d cuccra használod, akkor sztem tökéletes. Ha 3D is becsusszan, akkor már nem ajánlom, mert arra gyenge (de nem is arra lett fejlesztve, ez egy 2D munkakártya). Viszont 2 monitort meghajt, (nálam a másik a TV) én állítom be a felbontást, ha akarom kiterjeszti rá a desktopot és brilliáns képe van. -
rii
nagyúr
válasz
p a s s e r #4029 üzenetére
oksa ... héátfőn hozom a füvet, meg az asztalt, és teszünk rája árnyékot .....
fű már van is ... [link]
de más árnyékok felé is elmehetünk ... úgy értem, nem pont asztal, hanem autó .... persze ha nem teher senkinek ...
OFF: ti milyen videókártyát használtok, ha se nem ati, se newm nvidia? Matrox? Megéri vesződni egy ilyen beszerzésével? nekem olyan kellene ami meg tud hajtani 2 db monitort 1600x1200@-ban ... szal olyan RAMDACja legyen ... vagy mi ...
[Szerkesztve] -
Met
nagyúr
Hogy lehet olyan gif-et csinálni aminek van árnyéka de átlátszó a háttere?
Konkrétan, weboldal, menü gomb vetett árnyékkal átlátszó háttérrel. A gombnak külön kell lenni, hogy lehessen mögötte cserélgetni a hátteret és lehessen ide oda pakolgatni. Namost, ha a gombot elmentem külön átlátszó háttérrel akkor az árnyék itt ott kifehéredik, ponix kolléga írta lentebb, hogy lehet azért van mert transparent részre esne az árnyék.
Ezt ki lehet valahogy küszöbölni? -
p a s s e r
őstag
ha nem okoz gondot, dobd be a közösbe, mint feladatot! szívesen elmagyarázom, hogy én hogyan szoktam. dexter megoldása rendben van. de sztem fontos, hogy ilyen esetben, ha lehet, modellezd le a formát, mondjuk papírból, és nézd meg, hogy a valóságban mit mutat a kép. sokkal szebb a végeredmény, mintha a fantáziádra bíznád.
üdv! -
rii
nagyúr
válasz
Dexter68 #4026 üzenetére
a motion blur már alapból segít, hogy a lábánál erősebb legyen az árnyék, és attól távolabb epdig gyengül ...
ugyanezzel egyenértékű egy 250 px-es featherű SELECTION-t kitakarni az árnyákból ...
sőt, olyat mondok, hogy ha nem elég a 250px-es feather, akkor többször is lehet ezt egy SELECTIONra árhúzni, és akkor tovább ''gyengül'' a SELECTION széle ...
[1.] gradientes layer mask-ot hogy adsz? Én featheres-es SELECTION-okra szoktam ráadni a LAYER/ADD LAYER MASK/HIDE SELECTION-t -
Dexter68
addikt
... és gondolom, multiplyre állítod az árnyék layert.
És én még azt is szoktam, hogy adok neki egy gradientes layer maskot, hogy a tárgy közelében erősebb legyen az árnyék fedettsége, sőt még a végét el is blur-om egy kör alakú nagyon életlen (szintén blur) maszk segítségével. Ezt aztán megduplázom és játszom az opacity-vel.
Sőt, külön layeren meg szoktam húzni a segédvonalakat a perspektívához... bár van valami ilyesmi fícsör a cs2-ben, ami segít perspektívikusan rajzolni, de azt még nem próbáltam. -
rii
nagyúr
talán tapasztalatból ....
kérdés: hogyan csináljunk árnyékot? (talán sokak számára érdekes lehet még ... )
asztalnak:
az asztal négy lábának megrajzoltam az árnyékát Lasso-val, kitökltöttem feketével, az egészet motion blur-ral, ebben a fokban elmostam, aztán mondjuk 50%-os oppacity ... -
Grafiqs
őstag
válasz
Topiccsendőr #4019 üzenetére
Fogd vissza magad!
Ezt vedd moderátori figyelmeztetésnek! -
Dexter68
addikt
válasz
kamikaze boci #4017 üzenetére
Sztem export előtt olvaszd össze a layereket... talán akkor nem b*ssza el. Úgy látszik, hogy az outline-effekttel van baja... ugyanezt produkálja, ha Illustratorból dobsz rá valami kontúrral megáldott szöveget...
-
Dexter68
addikt
válasz
Topiccsendőr #4019 üzenetére
Nekem van ilyenem. Az a címe, hogy Great Type and Lettering Designs, meg olyanom is van, hogy Letterhead - Logo Design. Mindkettő arculattervezéssel foglalkozik. A nyelv egy folyamatosan változó dolog. Valamikor még olyan szó sem volt, hogy design. Most meg van.
A vitát berekesztem. Lesztek szívesek hülyeségekkel nem szétoffolni a topicot már megint! -
Topiccsendőr
addikt
''ha feltételezzük, hogy eredetileg csak és kizárólag 3D tervezésre volt használatos, mostanra megváltozott a helyzet'' -
Hát pont ilyen nincs. Keress egy olyan szakirodalmat, aminek design a címe, és az arculattervezéssel, grafikával foglalkozik. Ez esetben a kifejezés félrevezető. -
kamikaze boci
őstag
válasz
kamikaze boci #4017 üzenetére
Vagyis egy fokkal jobban néz ki, nem teljesen jól
[Szerkesztve] -
kamikaze boci
őstag
Egy újabb kérdés. Van egy sárga-barna hátterem, erre szeretnék feliratot, két körvonallal.
Amint látszik, szánalmasan néz ki.
A felépítés:
két réteg, az egyiknek (kék) 2, a másiknak (fehér) 4 pixel körvonalat adtam. Mentés előtt teljesen jól mutat, mentés után gif-ben is png-ben is ez a vége. Mit csináljak, hogy normálisan nézzen ki? Az átlátszóság miatt jó lenne gif, hogy a sárga-barna háttér átjöjjön.
Szerk.: print screen után meg teljesen jól néz ki:
Csak ugye az átlátszóság miatt ez így nem oké.
[Szerkesztve] -
Shim
őstag
válasz
Topiccsendőr #4015 üzenetére
sztem felesleges ezen fennakadni, használják mindenre, már a jelentéséből adódóan is.
ha feltételezzük, hogy eredetileg csak és kizárólag 3D tervezésre volt használatos, mostanra megváltozott a helyzet. de ezt nem feltétlenül kéne itt kitárgyalni. -
rii
nagyúr
válasz
Topiccsendőr #3995 üzenetére
egy weblapra is mondják, hogy jó a design-ja, nem? Hol itt a 3d?
-
sanyixXx
senior tag
mennyire lehetne meló azt megcsinálni, hogy egy férfi néz bele egy tükörbe és egy nő néz vissza a tükörből?
fotópályázatra szeretném ezt beadni, de még nem tudom, hogy hogyan fogjak hozzá -
Kaoru
senior tag
Pár elméleti (számalkos) tananyag: Multimédia fejlesztés és grafika alapjai
lesz még design és tipo, de azoknak a jegyzeteit majd nekem kell elkészíteni.
[link] -
Met
nagyúr
Mi az az MSVCRT10.dll és hol található?
Délután felraktam pár plugint és után a CS2 egy olyan hibaüzenettel indul, hogy az a file nem található, az alkalmazás újratelepítése megoldhatja a problémát. OK
Harmincszor OK-t nyomok neki és elindul a progi. -
Frenky89
addikt
Ez egy webre szánt fejléc alja és a GIF miatt sajna ilyen recés lett. Hogyan lehetne megszüntetni ezt, úgy hogy az átlátszóság is megmaradjon? Már próbáltam a PNG-t de az nem lett átlátszó IE-be.
Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Honor 200 Smart 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest