Hirdetés
- 4K-s okosmonitor huppant le az MSI tervezőasztaláról
- Almás felhangokat pendít meg a Cougar legújabb, E-ATX-es háza
- A kelleténél jobban lebutítja egyes GeForce RTX 5090-es VGA-it a Zotac
- Komoly technikai frissítést kap a Grand Theft Auto V
- És akkor bevillant a nagy ötlet: miért ne lehetne hűteni egy tápcsatlakozót?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Mini PC
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- SSD kibeszélő
- Milyen videókártyát?
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kompakt vízhűtés
- Milyen házat vegyek?
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BonFire
veterán
válasz
pufancska #17687 üzenetére
Mondjuk a helyesírás az alap, ha szövegekkel dolgozol, viszont van néhány dolog, amire csak a tipográfiai ismeretek hívják fel a figyelmet (mi a különbség az angolszász és a magyar idézőjelek között; három pont vagy „hárompont”; kötőjel vs. gondolatjel; helyes dátum- és időformátumok stb.), mert az általánosban ezeket nem tanítják. Persze, ha valamiben bizonytalan az ember, akkor lehet lesni a webről, de azért alapvetően jónak kell az ortográfiában lenni.
Én legszívesebben most valamilyen reklámszakmát tanulnék. Most már van annyi szoftveres ismeretem, hogy el tudjam készíteni a reklámokat, már csak a know how kéne mögé. De rokkantként esély sincs rá, hogy bármilyen tanfolyamot is elvégezzek, ugyanis évekkel ezelőtt kikerültem a munkaerő-piacról, ráadásul mindenhol falba ütközöm, hogy nincs érettségim (én még anno szakmát tanultam). Most minden munkakörbe érettségi szükséges, ha grafikusként, ha reklámszakemberként kívánnék elhelyezkedni, labdába se tudok rúgni…
Mondjuk azt sem értettem sose, hogy esztergályosként mi a f*sznak kell történelemből szakmunkásvizsgát tenni.
-
válasz
pufancska #17687 üzenetére
Most váltok én is, mert a jelenlegi helyen kevés a meló, engedik a maszekolást, de annyira gáz volt a nyár, h nincs hova kockáztatni, bár az ősz/tél erősebb szokott lenni, de akkor sem. Másrészt a bejelentés is problémás volt, az új helyen 8 óra, full fizuval bejelentva. Szigorúan veszik az ottartózkodást, kevésbé kreatív meló, de bejelentve a teljes fizura már ajándék. Igaz vidéken is jellemző, h lehetőleg 2 diplomás, 2-5 nyelven beszélő támogatott munkanélküli legyél, aki lehetőleg számlaképes és bruttó 300 Ft/óráért, saját géppel dolgozol...
Progikhoz: PS alapos ismeret, RGB/CMYK ismeretek, fogalmak ismerete (kifutó, margó, pagina, overprint, stb...), ezen túl Corel ismerete, kicsi Illustrator, InDesign ismeret kell, persze munkakörtől is függ, h milyen arányban. Egy-egy proginál az ember hamar korlátokba ütközik, rákényszerül mást is használni. Nem nehéz, hasonlóak, azért vannak, h a jóember termeljen vele, szal. 95%-ban értelmesen vannak kitalálva a dolgok.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Mini PC
- Építő/felújító topik
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- iPhone topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- SSD kibeszélő
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- További aktív témák...
- Game Pass Ultimate előfizetések 4 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Védje meg számítógépét a vírusoktól!
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Android / Server / Mail / stb.
- Cégek számára kedvezmény! Irodai programok: Office, Word, Excel