-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Met
nagyúr
Hát ma felb@szták az agyamat.
Ennek az oldalnak a grafikáját én csináltam, több féle verzióból választották ki és már majdnem egy éve kint van. Most amikor ki kellene fizetni (nem nekem, a programozónak) jönnek egy ilyen szöveggel Mivel az amit elkészítettünk, főleg a grafika szerintük "finoman" szólva igen csak "igénytelen", ezért az Ő emberük (villanyszerelő) ért a számítógéphez és elkészített egy pont nekik való igényes grafikát EZTMost az ilyenekkel mit csináljak?
"If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
z0d1AK
nagyúr
magyar photoshopban hogyan tudok angol nyelvet beállítani?
elég fontos lenne| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. |
-
alien_
őstag
Pl. elérakni egy ilyen meg egy ilyen szintű design-t, és megkérdezni, hogy melyik tetszik neki. Ha utóbbit választja, akkor lesz egy gyors melód, amihez nem adod a nevedet
Nyugdíjas: Egyszer haverom megkért, hogy tervezzek neki posztert egy pókerversenyhez. Elképzelése az volt, hogy váltakozó piros/kék -csíkos háttéren lesz egy zöld asztal, azon zsetonok.. Hmm Persze inkább csináltam egy normálisat, amire mondta is hogy tetszik, de "nem ez volt az elképzelése". (...)
[ Szerkesztve ]
Swarm is coming.
-
kolja
tag
Üdv Mindenkinek!
Bizonyára nagyon lama vagyok de van egy kis problémám.
Van-e a PS-ban olyan funkció, amivel egy layert (mondjuk 200x200pixel) "mozaikszerűen" be lehetne fedni egy 2x100pixeles másik képel, ... olyan jeleggel mint a html hátterek esetén?
Egy képet tennék mögé ami átmegy egy adott színbe, csak éppen sávozottan ... (nem szeretnék 200 vonalat húzni de még csak beszúrni sem ....
Előre is kössz ...
kolja[ Szerkesztve ]
Nem élteni sok fulcsaság ...
-
sanyixXx
senior tag
szerintem nincs pattern-je rá.
ha jól értem, akkor a képre szeretne egy színátmenetet alulra, de nem mezei gradienttel, hanem csíkozva.hirtelen nem ugrik be nekem jobb erre a fapados (csíkozós) módszernél. mondjuk, ha készít egy csíkos patternt, akkor már a te megoldásos a nyerőbb
Rumot minden pohárba! | https://rumnagykovet.hu/
-
peron
tag
válasz sanyixXx #4191 üzenetére
A kulcsszó: terhelés. Nem árt tisztában lenni az alapvető nyomdai előkészítési ismeretekkel.
Egyik nyomda sem komálja a 4x100 -as (c100m100y100k100) feketét, nem véletlenül. Becsukódik, átüt stb..Ha mindenképpen 4 színes feketét akarsz akkor vagy úgy használod, hogy a cmyk összértéke a 300-at nem haladja meg, vagy c80m50y50k100. Utóbbit ajánlom. Megnéztem a cuccot amit feltettél, természetesen full rgb . Jótanács a legjobb minőséghez:. ha van Indesign kéznél, akkor a photoshoban csak a képet (hátteret, mittomén...) készítsd elő cmyk-ban, a nyomdától kérhetsz color profilt, amit a ps-ban és az InDesigban is állíts be (color settings). A szöveges részt pedig minden képpen InDesigban v Illustratorban tedd rá. Már ezek a programok is tudják a "közkedvelt" drop shadow-t. Ezután postscript -> distillerrel pdf. A pdf/x-et sosem használom, pedig van mögöttem már kismillió nyomdai leadás... -
sanyixXx
senior tag
mint azt már fentebb írtam, a végén teszem CMYK-ba, addig RGB-ben dolgozom.
másrészt minek használjak két programot, ha egy is alkalmas az egész munkára? ez az első nyomda, amelyik problémázik azon, hogy PS-->Indy-->Distiller sorrendeben csinálom az anyagot és hogy olyan a fekete amilyen. a digitális gyorsnyomda sem majrézott és az Eötvös kiadó sem, hogy nagyobbat is mondjak.
egyébként meg ez a matrica épp valami egyszerűbb volt, amit Indyben is lehetett volna feliratozni, de van, amire már kevés.most hogy szóltak, majd figyelek a feketére értelem szerűen.
-
peron
tag
válasz sanyixXx #4218 üzenetére
A végeredmény kiváló minősége miatt kellene használnod. Gondolj bele, ha mondjuk egy A0-ás plakátot photoshopban raksz össze, a kész tiff mérete simán meghaladja a Gb-ot is. Ugyan ez Photoshop és InDesign kombóval max. 20 Mb. De nem csak a fájlméret. Mennyi dpi-s felbontás kell, hogy mondjuk az 5 pontos ps-os betűk ne essenek szét? Indesignban simán olvasható marad a 4 pt-os betűméret, mivel vektorként kerül a ps, vagy pdf-be. De dobj fel valami psd-t, akármilyen bonyolult is megcsinálom neked és nézzük meg.
-
sanyixXx
senior tag
ugyanarról beszélünk, csak te a betűket indyben tennéd fel. számomra tök tárgytalan, mivel sem A0-ban nem dolgozom, sem pedig 4-es betűmérettel.
másrészről valami összhangot kell produkáljon a háttér és szöveg és van úgy, hogy nem a szöveget alakítom a háttérhez, hanem fordítva.
értem én, hogy miről beszélsz, csak egyelőre nem dolgozom olyan anyaggal, ahol nagyon látható lenne a különbség.
a matricát, amit feltettem, is sikerült szép élesen kinyomnia a nyomdának, annak ellenére, hogy nem vektorba kapták meg a betűket.a tiff meg összemegy rar-ral 10%-ra is
-
Dexter68
addikt
válasz sanyixXx #4220 üzenetére
pont az A0-s méret / A4-es betűnél lenne mindegy, hogy photoshopban kezeled-e a betűket, vagy indesignban. Akármekkora tudásúak ezek a programok külön-külön, még mindig az az ideális, hogy a fotó/pixelalapú dolgokra használod a photoshopot, a vektoros feladatokat illustratorral oldod meg, a szövegeket pedig indesignban kezeled. A tiffnél érdemes LZW tömörítést használni.
Arculat tervezés | Weboldal készítés | Nyomdai anyagok | Illusztrációk, grafikák, festmények | http://www.artcharacter.hu
-
Sas madár
őstag
Sziasztok
Van valami olyan lehetőség ahol az alapokat el lehet sajátítani a helyett,hogy itt kérdezném lépésről lépésre?Úgy bánj másokkal, ahogy te is szeretnéd, hogy veled bánjanak.
-
Sas madár
őstag
Gondolom utána már lehet konkrét kérdést írni de aki még nem használta annak minden új.
Úgy bánj másokkal, ahogy te is szeretnéd, hogy veled bánjanak.
-
törölt tag
válasz Sas madár #4224 üzenetére
A kezelofeluletet legjobban magadtol tudod elsajatitani. Probalgatod mi mire jo stb. Ez mellett pedig nezel kezdo tutorialokat es koveted a lepeseiket. Amit tudok PS-ben annak 95%-at magamtol tapasztaltam ki. A maradek 5%-ot kulonbozo tutorialok , foleg az ilyen elterjedtebb effektek megtanulasa teszi ki.
Fizetos : Veszel konyvet , beiratkozol tanfolyamra.[ Szerkesztve ]
-
maflame
aktív tag
Sziasztok!
Macintosh-os fontokat lehet valahogy konvertálni, hogy PC-n használható legyen? ..és ha igen, hogyan, melyik program kell hozzá?Köszönöm!
-
ponix
aktív tag
válasz Sas madár #4223 üzenetére
Ja-ja! sok tutorial! Tutorial.hu digiretus.hu ezek a legjobb magyar oldalak, aztán meg végeláthatatlan a külföldi oldalak száma! Google photoshop tutorial! Nem győzöd kigyakorolni amit találsz
A bölcs alkot, de művét, nem birtokolja, cselekszik, de nem ragaszkodik, beteljesült művét nem félti, s mert magának nem örzi, el se veszíti!” Tao Te King
-
ponix
aktív tag
válasz Sas madár #4230 üzenetére
csak az angol verziót használd! Ha segítség kell, az angolhoz tudunk segíteni, magyarul senki nem ismeri a PS-t
Én nem tudok angolul! De a Magyar PS-t egyszerűen nem értem! Nem tudom mi micsoda!
[ Szerkesztve ]
A bölcs alkot, de művét, nem birtokolja, cselekszik, de nem ragaszkodik, beteljesült művét nem félti, s mert magának nem örzi, el se veszíti!” Tao Te King
-
sanyixXx
senior tag
válasz Dexter68 #4222 üzenetére
szép, szép, de egyrészt még nem ismerem az Illut, másrészt nem szokott nagyon időm lenni, hogy esetleg két programmal molyoljak. de természetesen látom a hasznát, amit mondtok, csak egyelőre több okból sem tudom kivitelezni.
-
Dexter68
addikt
válasz sanyixXx #4233 üzenetére
Érdemes megtanulni. Nekem általában annyi időm nem szokott lenni, hogy egy programmal küzdjek ki mindent. (Olyan ez, mint a járműveknél. Akkor jó a hatékonyság, ha nem Swifttel szántasz, hanem traktorral; nem Swifttel szállítod a szekrényeket, hanem teherautóval; és nem a tratorral mész be a belvárosba, hanem a Swifttel )
Arculat tervezés | Weboldal készítés | Nyomdai anyagok | Illusztrációk, grafikák, festmények | http://www.artcharacter.hu
-
saferszky
csendes tag
Hello!
Szerintetek ezt hogy csinálta? Mármint azt, hogy a Music, meg ezek tükröződnek, és átlátszó hátterük van? Ilyet lehet valahogy PS-ben csinálni?
- Megölte mind a hármat? - Négyen voltak.
-
matyiGo
aktív tag
Szasztok!
állandó filter problémáim vannak a CS4-ben, merthogy ez a csecs adobe kiszedte pl az extract-ot és egyszerűen nem találok plugint, aztán a másik para hogy én zajszűrésre neat image-t használok fent is van a gépen, és a neat image szerint plugolva van a CS4-ben de nem látom a a filterek között akárhogy keresem (a CS3-ban látszik)
más is találkozott hasonló parákkal? -
matyiGo
aktív tag
válasz saferszky #4237 üzenetére
mask moddal:
duplázd meg a szöveg réteget, aztán ctrl+t és pozicionáld úgyhogy tükröződjön.
a tükörrétegre hozz létre egy maskot (add layer mask gombbal, ott van a rétegek ablak aljában)
aztán fogj egy gradient tool-t (a kiöntő ecset alias vödör mellet van asszem G betűvel eléred) aztán hajrá próbálkozz, innen már tuti rá fogsz jönni -
Dexter68
addikt
válasz matyiGo #4239 üzenetére
1. a plugin be van másolva a CS4 plugins mappájába?
2. valami halovány emlékem mintha lenne arról, hogy a CS4 talán átrendezte és a File menübe dugta a Neat Image-t....Arculat tervezés | Weboldal készítés | Nyomdai anyagok | Illusztrációk, grafikák, festmények | http://www.artcharacter.hu
-
Met
nagyúr
Ha Pantone színekkel dolgozok Corelben vagy Illuban és Composite pdf-et kell menteni belőle akkor számít, hogy a mentés előtt átállítom CMYK-ra a színeket vagy elég ha csak a mentés profilban van bekapcsolva a Composite?
[ Szerkesztve ]
"If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
Dexter68
addikt
Mentés előtt állítsd CMYK-ra, ha a CMYK a cél. A composit pdf azt jelenti, hogy színesben látod és nem bontva plate-nként feketében. Persze meg lehet csinálni, hogy a pantone-színt bebontod Acrobatban, de jobb a békesség.
-
Paarthurnax
senior tag
Gyorsabb a CS4 mint a CS3? Bocsi ezert a kerdesert, biztos volt mar rola szo, de most megint fel kellene dolgoznom egy halom fotomat es mar elore kikeszultem a lassu munkatol ami ram var. Egy nitoval dolgozom, nem a legjobb PS-hoz, de ez van.
Diablo 3 - BoGyesz#1484
-
Met
nagyúr
Van valami progi amivel le lehet menteni az installált fontokat (akkor is ha nincs benne a font könyvtárban a ttf file)?
Mert újra lett telepítve a gépem és nincs meg egy csomó font, a windows/font mappát átmentettem de így is hiányzik sok.
A régi vinyó még megvan a működőképes rendszerrel."If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
CarrGomm
aktív tag
Üdv.
Tud nekem mondani vki olyan címet, ahonnan a Texturizer szűrőhöz lehet letölteni puzzle textúrát?
Új hozzászólás Aktív témák
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- World of Warcraft (WoW) Díszdobozok
- GTA V komplett, eredeti PC verzió eladó
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest