- Az Office-t is elengedi a terméktámogatás nélküli Windows 10-en a Microsoft
- Fagyos hangulatú, Intel B860-as deszkák a Colorful receptje szerint
- AMD Strix Point platformra épül az AOKZOE közelgő kézikonzolja
- NAND flash NAS-ként használható mini PC jön a GMKtec berkeiből
- A Jonsbo legfrissebb kompakt házaiba Flex táp való
- Philips LCD és LED TV-k
- Kompakt vízhűtés
- Asztrofotózás
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple notebookok
- Az Office-t is elengedi a terméktámogatás nélküli Windows 10-en a Microsoft
- Fagyos hangulatú, Intel B860-as deszkák a Colorful receptje szerint
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Házimozi haladó szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Met
nagyúr
válasz BonFire #3243 üzenetére
Már újratelepítettem
Egy dologban még hátha tudsz segíteni.
Amikor valami filekezelőből nyitok meg egy ai-t, összeugrik az Illu teljes képernyőről.
Friss telepítés, nem állítottam benne semmit.
Ha már el van van indítva teljes képernyőn és akkor kattintok a filekezelőban ai file-ra akkor is összeugrik.
EZz bug vagy feature?20%-os kedvezménykódot az éves AlzaPlus+ előfizetésre - 23muM9Ktbr6Y
-
kuyarashi
őstag
válasz BonFire #3212 üzenetére
Én egy 100%-ban szakmai kérdéssel indítottam, amire te "ráspam-eltél". Ez a 2. hozzászólásod pedig a 2. spamed volt, közben választ még mindig nem adtál. Ez a fórum is arra készült, hogy egymásnak segítsünk. Különben meg eleve halott itt az élet, nem hinném, hogy bárkinek a szemét szúrja, az egyébként teljesen ide illő, összesen 2 sorom.
Azért tettem fel itt is a kérdést, mert szoftverenként változik a helyzet. Nyugodtan köss bele, de képzeld, én, a "fórumgyilkos" még a Corel topikba is beírtam, ahol legalább felpezsdült egy pillanatra az élet. Ráadásul annyira kevesen járnak mindhárom topikba, hogy így próbáltam több emberhez eljutni. Leírom helyetted, hogy neked ne kelljen: micsoda egy önkényes csalást követtem el ezzel, atyaég'. Érdekes, hogy ismét csak a te szemedet szúrja ez. Az ilyen reakciókra általában frappáns, kedélycsillapító válasszal szoktam jönni, de most még (nálad) ez sem vált be. Te ezt élvezed esküszöm.
Az a spam, hogy te nem válaszolsz a kérdésre, csak mindenkibe belekötsz, de én általában nem szoktam neked ezért szólni, mert tudom, hogy mérges vagy a világra. Ha ilyen nagyot hibáztam és már teleszemeteltem az oldalt, akkor te miért nem privátban írtad meg nekem, ahelyett, hogy spam-elsz?
Arra a válasz, hogy akkor én ezt miért a közösbe írom, az az, hogy kb. 3 éve kijelentetted, hogy te a privátot nem olvasod... Ezzel arra kényszerítettél, hogy feleslegesen növeljem nem témába vágó tartalommal az üzenőfalat.Ezt a reakciódat is figyelmen kívül hagyhattam volna, de ha már nem hagytál távolodni és muszáj volt válaszolnom, legalább duplán off-ba tettem az egészet, hogy minél kisebb legyen a lábnyomom. Remélem azért el tudod olvasni! (Max. PRT SCR > PS-ban Ctrl + V, stb. )
Számomra ez már vicces, de téged biztosan bosszant.
Remélem azért nem mérgesen indítod emiatt az évedet. Ne vegyél túl komolyan.Még valami, csak hogy érdemlegeset is írjak ide.
Akinek Ctrl + C > Ctrl + V problémája adódik, mint nekem, az újratelepítés megoldoja a problémát.[ Szerkesztve ]
iNEO DSGN • (csillagászati maszkok, alkalmi faldekorációk, exkluzív termékek) • https://ineodsgn.hu/
-
martin66
senior tag
válasz BonFire #3164 üzenetére
Hát én most vagyok a 10 év PS után és rá kényszerültem, hogy használjam az AI-t rendszeresen. Akkor kíváncsi leszek, hogy mi lesz 10 év múlva a véleményem .
Engem csak ez a layer kezelés b*szfel de nagyon amúgy nagyon jó kis cuccok vannak benne, sok elemben jobb, mint a PS. Eddig.
-
Soma01
veterán
válasz BonFire #3147 üzenetére
Akkor rendben. Arra gondoltam, hogy leírom billentyűkombinációkkal, ha kell. De szerintem a leírásból is kihámozható maga a logika.
Itt vannak a menüpontok angolul. Átállítottam a nyelvet.
...
3. Útvonal menü, összevonás parancs = Path menü, Combine parancs
...
5. az összevont objektumot kijelölöd és felülre helyezed (szint szerint fentre) (objektum menü, felülre helyezés parancs = Object menü, Raise to top parancs
....
7. Útvonal menü, Felosztás parancs = Path menü, Division parancsÚgy néz ki, hogy úgy működik a dolog, (a division parancs) hogy az alsó objektum az "alapanyag", a felső a "kés". A vágás után a "kés" eltűnik. És csak egy "alapanyag" és egy "kés" lehet. A legalsó az "alapanyag", a közvetlen felette lévő a "kés". Ami ezek felett van, az mind csak úgy eltűnik. Csak úgy lehet bonyolultabb, komplexebb "késed" ha egy objektummá alakítasz több objektumot. (combine, Ctrl+k)
-
Soma01
veterán
válasz BonFire #3143 üzenetére
Leírom. Mert nem bonyolult.
Amúgy jó úton jártál, de van pár fontos lépés, amik nélkül nem megy.
1. Kiinduló helyzet, hogy ott van a 3 négyzet egymáson, elforgatva,
2. kijelölöd mind a hármat,
3. Útvonal menü, összevonás parancs, (itt elmegy a négyzetek eredeti színe)
4. rajzolsz egy "segéd" négyzetet (vagy kört, stb) akkorát, ami teljesen lefedi ezt a 3 összevont négyzetet (ami most már ugye egynek számít) fedd is le vele,
5. az összevont objektumot kijelölöd és felülre helyezed (szint szerint fentre) (objektum menü, felülre helyezés parancs) vagy a legutóbb rajzolt "segéd" négyzetet alulra, a lényeg, hogy a nagy "segéd" négyzet legyen alul és felette (látszódjon) a 3 összevont négyzet,
6. na ekkor jön az, hogy mindet kijelölöd és, hogy
7. Útvonal menü, Felosztás parancs. Ekkor megint más színű lesz a 3 összevont négyzet, olyan lesz mint a nagy "segéd" négyzet kitöltési színe,
8. (már csak le "kell" törölni a nagy "segéd" négyzetet és) már lehet mozgatni a 3 összevont négyzetet minden darabját, különálló, zárt idom lesz minden darabja.
Lehet, hogy van egyszerűbb megoldás is erre, de így biztosan megy és az lesz a végeredmény, amit eredetileg te szerettél volna. -
Soma01
veterán
válasz BonFire #3133 üzenetére
Na, én meg tudom csinálni. Feltéve, hogy a darabokra vágás a cél, de a 3 objektum színének megtartása nem cél. Bár, utólag újra színezheted a darabokat.
De lehet a színek magtartása is sikerül mindjárt. Próbálkozok még...(Annyira nem ismerem ezt a programot. Csak most tettem fel...)
-
kuyarashi
őstag
válasz BonFire #3113 üzenetére
Köszi Bonfire!
Így csinálom én is jelenleg, csak az Outline Pathfinder-t használom, mert a Divide egymást fedő, dupla vonalakat eredményez, ami nem kívánatos.Az a bajom ezzel a módszerrel, hogy sok idő, mire a grafikáimban ezt megcsinálom. Az eredetiek, sokkal-sokkal bonyolultabbak és több vonalréteg' is van, illetve szöveg és egyéb grafika, amelyekkel szintén ki kell vágni a vonalakat, stb. Ezeket már be sem rajzoltam a példámban, mert nem változtatnak a lényegen.
Szóval rövidíteni szeretném a folyamatot mindenképp, mert ez a meló mindig egyedi és folyamatos.
[ Szerkesztve ]
iNEO DSGN • (csillagászati maszkok, alkalmi faldekorációk, exkluzív termékek) • https://ineodsgn.hu/
-
vond
MODERÁTOR
válasz BonFire #3085 üzenetére
Pontosan így csinálom én is. Négyzetrácsos, vagy ponthálós füzetbe kézzel rajzolni, majd minimális torzítással lefényképezni, és ezt átdolgozni Illustratorban (vagy sablonként, vagy teljesen nulláról indulva, a rajzot csak vázlatnak használva). Én még ilyen kis régimódi vagyok.
Mondjuk pénzem sincs Wacom táblát venni, pedig régóta szeretnék már.
Ez a logó is így készült. De itt a füzetben lévő rajz csak terv volt, mivel tisztán geometriai alakzatokból raktam össze Illu-ban is.
[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
Amur
addikt
válasz BonFire #3083 üzenetére
A munkáit PS-ben csinálja inkább, amiket linkeltem DA-n.Amit illustratorban csinálna, (már csinál,meg tudta a tanácsok,tippek alapján oldani) az egyszerűbb meló, de direkt kérték hogy vektorgrafikával csinálja hogy nagyítható legyen.
[ Szerkesztve ]
Youtube csatornám: youtube.com/c/AmurRajadasha =**=Minecraft és android gameplay=**=Az avatart Stonefortressdragon készítette https://www.deviantart.com/stonefortressdragon
-
mézi123
tag
válasz BonFire #3030 üzenetére
Ez sajnos kivitelezhetetlen. Nem lehet úgy a programot tanulni, hogy közben egy másik honlapon szörfözgessen a felhasználó.Ide-oda ugrálni lapozgatni, az így abban a formában számomra képtelenség. De azért köszi az infót. Könyvre lenne szükségem amit a kezembe fogva a monitor előtt lapozni tudok . Végső megoldás PDF , majd kinyomtatom.
-
rum-cajsz
őstag
válasz BonFire #2926 üzenetére
Az Expandra egy másik példa, ha húzol egy széles vonalat és azt shape objektummá alakítod az expand paranccsal, akkor az így létrejövő objektumnak ettől kezdve lesz kitöltés és kontúrvonal tulajdonsága is, hiszen már nem vonalként, hanem zárt sokszögként viselkedik. Tehát, ahogy Bonfire is írta, ezentúl például a csomópontjait is szerkesztheted.
A Compound Path felhasználására pedig a már említett "lyukas" felületen kívül akkor is szükséged lehet, ha egy sokszögvonalnak olyan tulajdonságot akarsz adni, ami az elejétől a végéig változó. Például ilyen az egyik végponttól a másik végpontig szélesedő vastagság, vagy mondjuk egy görbe, amire szöveget akarsz illeszteni.=Kilroy was here============================ooO=*(_)*=Ooo=======
-
Rayyy
senior tag
válasz BonFire #2902 üzenetére
Ezt nem lehet automatizálni Illustratorban, kézimunka, mint a soron...
Viszont az lehet, hogy csak nekem fura, hogy ugyanaz kerül A/5-re, mint A/1-re... azért ilyen különbségeknél már tök más arányokkal/elrendezéssel szoktunk dolgozni.
A nyomda helyében én sem szívesen csinálnék semmit a kapott fájlokkal, mert plusz hibalehetőség és faktor, amibe bárki beleköthet... miért olyan lett, nem azt kellett volna, nem akkora méretre, nem fizetem ki... satöbbi.Minden a legnagyobb render!
-
törölt tag
válasz BonFire #2902 üzenetére
Még mindig nem értem, hogy ez miért probléma, igaz soha nem dolgoztam nyomdában.
Hogy a kérdésre is válaszoljak: nem tudom, hogyan lehet automatizálni illustratorban, de rajzolsz egy akkora objektumot, mint az artboard, kijelölsz mindent és a hosszúság szélesség adatokkal felnagyítod, lekicsinyíted, majd hozzáigazítod az artboardot. Tudom, ezt akartad elkerülni, de hátha...
Vagy egy kívánt méretű indesign fájlba illeszted az ai fájlt és azt exportálod
[ Szerkesztve ]
-
*Ropi*
félisten
-
kuyarashi
őstag
válasz BonFire #2893 üzenetére
Szerintem sejted a válaszomat.
Nem hittem, hanem gondoltam. Nem kijelentettem, hanem véleményeztem és szándékosan óvatosan fogalmaztam, hogy bele ne köss. Ez abból is látszik, hogy a még én magam adtam az ötleteket vírusellenőrzés témakörben. Nem is egyszer. Sőt, az általad idézett gondolatom után megjegyeztem, hogy persze lehet vírus is. Szerintem viszont nagyobb az esély, hogy máshol van a probléma. Ennyi.[ Szerkesztve ]
-
kuyarashi
őstag
válasz BonFire #2890 üzenetére
Micsodácsocskácska'?
A Kasypersky-nek van egy RescueDisk 18 nevű programja, amit pendriveról le lehet futtatni rendszerbetöltés előtt. Betöltést követően először az adatbázist kell frissíteni, utána mehet a víruskeresés.
[ Szerkesztve ]
-
matyi012345
őstag
válasz BonFire #2887 üzenetére
Már nagyon régi, nem is tudom megmondani mióta használom. CS5 amúgy. Víruskeresőt szoktam futtatni és nem talált még soha semmit. Nekem igazából semmi nem hiányzik ebből a verzióból, azért nem is gondoltam a váltásra, de talán itt az idő. Illustrator CS6 vagy CC? Melyikre lenne érdemes? Nekem az a lényeg, hogy konzisztensen működjön és legalább ugyanazt tudja amit ez. Photoshoppal anno ráfáztam a váltásra mert a CS6 dodge/burn eszközébe belenyúltak és a CS5-hez képest használhatatlanná tették, így vissza kellett raknom a régit. Ilyesmit szeretnék elkerülni. Bár a rasztergrafikára kiélezett programot nem érdemes hasonlítani hozzá, de ki tudja.
[ Szerkesztve ]
-
matyi012345
őstag
válasz BonFire #2884 üzenetére
Köszönöm, megpróbálom!
Most előjött egy újabb hiba. Tegnap készítettem borosüvegekről rajzokat, elmentettem EPS-be, exportáltam egy JPG nézőképet, majd mára megnyitva az EPS-eket az összes átmenetem el van csúszva. Mellékelek képeket, hogy érthető legyen.
A jobb oldali a tegnap kiexportált JPG, úgy néztek ki az EPS fájlok is. A bal oldali a ma megnyitott egyik EPS fájlom.
Rájöttem, hogy az összes átmenetnél elállította az egyik oldal opacitását 0-ról 100-ra. Itt az ideje újratelepíteni? Nem értem ezeket a bugokat. Több száz alkalommal csináltam már EPS fájl-t és tudta kezelni az átmenetet (eddig).
-
Norbi46
aktív tag
válasz BonFire #2880 üzenetére
Igen tudom, ezért is írtam hogy nem biztos csak szerintem.
Úgy oldottam meg hogy a rácsot úgy állítottam be hogy minél több ponton illeszkedjen a rácshoz (ferde vonalakat leszámítva) a képhez viszonyítva de a rácshoz snap-pelve, törekedve az arányok megtartására rajzoltam meg. Igaz nem méret helyes, de legalább nem torz és a haver is kiegyezett a végeredménnyel. -
Norbi46
aktív tag
válasz BonFire #2878 üzenetére
Szia!
Az éjszaka folyamán próbálkoztam sokféle képpen a rács beállításával, és sehogy sem passzolt habár 2 osztható maradék nélkül a ferde segédek szögei. A 3 segéd soha nem metszik egymást egy pontban. Szerintem azért nem passzol mert eredetileg simán "állóba" rajzolták meg és a kész logót döntötték úgy hogy nem volt snap bekapcsolva.(persze nem biztos, csak én erre gondolok)Köszönöm mindenkinek a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
kuyarashi
őstag
válasz BonFire #2867 üzenetére
Komoly.
Csak azért próbálnak sokan MS termékekkel szerkeszteni, mert csak ezeket ismerik. Ennyi. Ezt nagyjából mindenki tanulta, a drága grafikus programok pedig még csak telepítve sincsenek az irodai gépeken.Az jutott még eszembe, mikor (10-12 éve) az emberek előhívásra hoztak be a boltunkba fotókat floppy-n! 1.44 kemény MB. Megnyitáskor pedig egy Word dokumentumban 1, 2, 3 fotó.
-
kuyarashi
őstag
válasz BonFire #2865 üzenetére
Hasonlóképp vagyok én is. Arra gondolok, hogy épp ez az, amit el kell nekik mondani, ha nincs elképzelésük. A változtatások ennyibe és ennyibe kerülnek, stb. Legyen hivatalos PDF az árajánlat, akkor komolyabb az egész dolog.
-
bb0t
senior tag
válasz BonFire #2846 üzenetére
Köszönöm! Ugyanilyen megoldásra van lehetőség InDesign-ban is? Valóban a nagy terjedelmű katalógusokhoz InDesign-t használunk.
Talán azoknak való leginkább a hatalom, akik nem vágynak rá. Azoknak, akiket (...) a sors állít az élre, akik szükségből öltik fel a palástot, s aztán maguk is meglepődnek rajta, mennyire jól illik a vállukra.
-
rum-cajsz
őstag
válasz BonFire #2834 üzenetére
Én térképrajzoláskor elég sokat használom ezt az eszközt. Jól lehet vele alakítgatni a különböző vetületű forrásokat.
lupus8
Nem tudom mi pontosan a feladat, most megnéztem egy régi, 2004-es könyvet, és abban sem szerepel ez az eszköztár, ami CC-ben megjelenik a "Free Transform Tool" ikonra kattintva. De igazából ami ezek az eszköztáron van, azt mind el tudod végezni a billentyűzet parancs gombjainak használatával.
Ahogy Bonfire írta már, ha az egyik sarokra ráböksz egérrel, és nem engeded fel a gombot, hanem lenyomod a CTRL billentyűt, akkor a szabadon mozgathatod a sarokpontot.
SHIFT billentyűvel az arányos méretezést tudod csinálni,
ALT billentyűvel a középpontos méretezést
és a gombokat ugye eggyütt is lehet használni.
Ha mindhármat lenyomod akkor van a perspektivikus torzítás.
De fontos, hogy először ki kell jelölnöd a sarokpontot, és nem szabad elengedni az egérgombot.[ Szerkesztve ]
=Kilroy was here============================ooO=*(_)*=Ooo=======
-
kuyarashi
őstag
-
-
Kingcold
aktív tag
-
kuyarashi
őstag
válasz BonFire #2795 üzenetére
PTH-850-em van, ami érintős. 2 ujjal simán elforgatom, meg zoomolok, meg még számos funkció. Arról viszont ne beszéljünk, hogy mennyire hibátlan a touch része a táblának. A forgatás például elég jól működik, de nem minden hibátlan.
Egyébként a touch ringre is tudok forgatást beállítani. Vagy a hagyományos módon -bármelyik táblával-, ha megnyomod az "R" betűt, ugyanúgy el tudod forgatni a rajztáblát, mint egérrel.
[ Szerkesztve ]
-
kuyarashi
őstag
válasz BonFire #2775 üzenetére
A Save, ill. Export ablakokban mindig szokott lenni egy "Use Artboards", vagy más jelölőnégyzet/opció, ami épp arra hivatott, hogy csak a dokumentum határain belüli -jelen esetben- pixeleket exportálja ki.
-
pikszel
addikt
válasz BonFire #2770 üzenetére
Az is megoldható. Ha meg van nyitva az egyedi színpaletta, akkor be kell pipálni a Persistent opciót, így a program indításakor már ott lesz a palettád anélkül, hogy megnyitottál volna bármilyen dokumentumot.
„Az egyedüli létező dolgok az atomok és az üres tér; minden egyéb puszta képzelet”
-
kuyarashi
őstag
válasz BonFire #2762 üzenetére
Ha semmi egyező sincs az objektumok tulajdonságaiban, akkor tényleg szívás az együttes kijelölésük. A CC2019 a "Similar Shapes" gomb viszont elég jól működik. Nekem tetszik.
-
kuyarashi
őstag
válasz BonFire #2759 üzenetére
Nemrég kérdezted, hogy mi a 'Photoshopos színcsere lehetőség' Illustrator-béli párja. Most belebotlottam egy hasonlóba. Majd próbáld már ki, hogy működik-e a faleveleken!
Ki kell jelölni az adott objektumokat, majd az Edit >> Edit Colors >> Adjust Color Balance... menüpontból elérhető Adjust Colors ablak csúszkáival lehet keverni az adott elemek színét.[ Szerkesztve ]
-
kuyarashi
őstag
válasz BonFire #2759 üzenetére
Az a jó, amikor küldenek egy grafikát, amit gatyába kell rázni. Sokadik kérésre megjön a szerkeszthető formátum (ha megjön) és akkor szembesül vele az ember, hogy pár képet nem ágyaztak be, de külön fájlként sem küldték el. Ilyenkor kezdődik előröl a tortúra, vagy az előnézeti PDF-ből kell felépíteni az egész állományt. Külföldi (főleg arab) cuccoknál a legjellemzőbb ez. Borzalom. A grafikában olyan hibák vannak, amire nem is gondolnék. Olyannal talán még nem is találkoztam, hogy minden rendben lett volna. Talán az amcsiéké jó volt.
-
kuyarashi
őstag
válasz BonFire #2757 üzenetére
A képhez tartozik egy keret is Illustratorban, ami most nálad üres. (A rétegek panelen is megtalálod "<Linked File>" néven.) Ezt keresd, majd töröld ki! Ha nehézkes a megtalálás, akkor linkelj hozzá egy másik képet!
Egyébként tényleg elhelyezhettek volna egy kuka ikont a Links panelen, vagy legalább működhetne a Delete gomb. Előző verzióban nem tűnt fel, hogy ne tudnám panelről törölni. Lehet ez a legújabb verzió egy bugja? Mit használsz?
[ Szerkesztve ]
-
Met
nagyúr
válasz BonFire #2747 üzenetére
Igen, erre.
Én is szoktam akkora téglalapot rajzolni mint a termék mérete de ha nagyon ferdén van a kép, vagy esetleg fejjel lefelé van (mert ugye úgy a dizájnos) akkor végképp széttorzul a logo a forgatástól.20%-os kedvezménykódot az éves AlzaPlus+ előfizetésre - 23muM9Ktbr6Y
-
pikszel
addikt
válasz BonFire #2736 üzenetére
Félelmetes, hogy némely nyomdában mennyire inkompetens emberek dolgoznak. Legutóbb elküldtem egy névjegykártyát, a fájlnévben benne volt a méret, felbontás és kifutó. 9x5 cm-es méret volt, 2-2 mm kifutóval (9.4x5.4 cm). Ezt képesek voltak úgy megoldani, 8.6x4.6 centisre lett feldarabolva, ráadásul rendre el voltak csúszva a minták, elmondásuk szerint azért, mert nem pontos a darabolójuk. Értem én, hogy hülyék, meg tré a vágógép, de ilyen munkát miért akarnak kifizettetni? Elképesztő. Persze egy másik helyen, ezt csont nélkül kivitelezték...
„Az egyedüli létező dolgok az atomok és az üres tér; minden egyéb puszta képzelet”
-
kuyarashi
őstag
válasz BonFire #2723 üzenetére
Azt hittem jóval több van. Valószínűleg van jobb megoldás, de én úgy csinálnám ezt, hogy kijelölnék egy zöldet, majd szín alapján az összes ugyanilyen színű alakzatot is, ez ugyebár 1-2 kattintás. Ezeknek megadnám a kívánt, kékeszöld színárnyalatot, majd a Globalt bepipálva elmenteném. Ezt megismételném azzal a 10-12 zöldes árnyalattal.
Ezek után, alakzatkijelölés nélkül is, színenként módosíthatóak az árnyalatok a Global mivoltuknak köszönhetően. Ránézésre ez 5-10 perces meló. Inkább ez, mint raszterizálni.iNEO DSGN • (csillagászati maszkok, alkalmi faldekorációk, exkluzív termékek) • https://ineodsgn.hu/
-
kuyarashi
őstag
válasz BonFire #2720 üzenetére
Nem vágom. A kijelölést kellene megoldani. Nincs semmi egyező az alakzatokban (alakzat típusa, körvonal vastagsága, effektezése, stb.)?
Dobhatnál képernyőképet.Enoch:
Nyomdai nyomtatásnál az Illustratorbéli' rajzlap méretének általában nincs jelentősége, mert a nyomdai szakember még színre bontja, átdolgozza a grafikát, hogy az ő rendszerükkel kompatibilissé tegye.Ha elakadsz, itt többen is segítenek.
[ Szerkesztve ]
-
kuyarashi
őstag
válasz BonFire #2710 üzenetére
Már vagy 6 éve. Kb. a Clouddal jött, de lehet csak 2014-ben. Persze tök más elven működik, mint Illustratorban.
(A rétegekhez, vonalrácshoz, stb. való igazítást meg kapcsold ki PS-ban, ha zavar! -tegnap akartam írni.)
-
kuyarashi
őstag
válasz BonFire #2708 üzenetére
Ja... Amikor új verziók jelennek meg, kb. ez az első, amit tesztelek. Most pedig végre össze is jött! Nem hinném, hogy akkora ördöngősség.
Photoshopban a rajztáblák működési elve sem jön be. Alakul, de még így is fura.iNEO DSGN • (csillagászati maszkok, alkalmi faldekorációk, exkluzív termékek) • https://ineodsgn.hu/
-
kuyarashi
őstag
válasz BonFire #2706 üzenetére
Na igen. Mindkét programnak megvannak a hátrányai. Mindkettő tanulhatna' a másiktól.
Photoshopban a pixeles mozgatás szerintem előny is egyben, mert így nehéz tévedni. A smartguide pár éve nem valami jól remekel benne. Illsutratorban meg nincs ilyen gond, viszont ha PS-ban valami 1-2 képpontot tévesztett, akkor én is a nyilakkal szoktam a helyére igazítani pár pillanat alatt. Utóbbira viszont Illustratorban nincs lehetőség. (Persze viszi a nyíl, azt is megadhatom, hogy mennyi legyen a lépésköz, de az tuti, hogy nem pont az előre megálmodott helyre esik majd.)Egyébként én is hasonlóképp vagyok vele. Photoshoppal kezdtem, természetesen van, amit ott lehet, vagy ott célravezetőbb megcsinálni, de egyre többet működök Illustratorban (Még csak 6 éve használom rendszeresen.) Az ember rájön, hogy hosszútávon célravezetőbb termékkészítéshez. Photoshop meg egyenlő a fotófeldolgozással. Azt viszont magas szinten műveli. Már csak a motorját kellene átírni.
-
kuyarashi
őstag
válasz BonFire #2703 üzenetére
4-5 pt betűmérettel általában nem írunk, hisz az előírás szerinti, minimális betűméretet egyik sem éri el. Betűtípustól függően az 5 pontos karakter egyes esetekben talán megüti az alsó határt és persze a névjegykártyákat nem ISO szabvány szerint készítjük, de attól még érdemes szem előtt tartani az előírásokat. Névjegyeknél is ugyanúgy fontos az olvashatóság.
-
Rayyy
senior tag
válasz BonFire #2662 üzenetére
Én sosem frílenszerkedtem, de munkahely mellett voltak maszek cuccaim (manapság nem vállalom). Azért volt így jó, mert bárkinek mondhattam nemet... egy példa: megbeszéltem az emberrel, hogy csak hétvégén vagyok elérhető, hétköznap dolgozom. Erre valaki a cégüktől felhív hétfőn, hogy sürgősen ez, meg az kéne... elég türelmetlen hangsúllyal... mondtam, neki, hogy k*gyorsan menjen ki a telefonomból, mert még azt is letörlöm, ami eddig elkészült. Mire ő mondta, hogy ez hallatlan, meg satöbbi... kinyomtam. 10 perc múlva felhívott ugyanonnan valaki más és elnézést kért, mondta, hogy a kolléganő nem tudta, hogy mi a helyzet Azt azért élveztem
Minden a legnagyobb render!
-
Syl
nagyúr
válasz BonFire #2656 üzenetére
Imádom az ilyen ügyfelet.
Múlt heti esetem: Kér termékkatalógust, de csak a katalógus fizikai méretét, a fotókat (plusz logó) és a szöveget adta meg. Eltöltök vele két napot, amikor meg átadom neki, akkor húzza a száját, hogy “hát ő nem erre gondolt”Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
Új hozzászólás Aktív témák
- Diablo IV
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Filmvilág
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Asszociációs játék. :)
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Philips LCD és LED TV-k
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
- További aktív témák...
- Indiana Jones and the Great Circle kód - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.