- Az Office-t is elengedi a terméktámogatás nélküli Windows 10-en a Microsoft
- Fagyos hangulatú, Intel B860-as deszkák a Colorful receptje szerint
- AMD Strix Point platformra épül az AOKZOE közelgő kézikonzolja
- NAND flash NAS-ként használható mini PC jön a GMKtec berkeiből
- A Jonsbo legfrissebb kompakt házaiba Flex táp való
- Androidos tablet topic
- Milyen notebookot vegyek?
- Google Chromecast topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- DUNE médialejátszók topicja
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen monitort vegyek?
- Riasztó topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fagyos hangulatú, Intel B860-as deszkák a Colorful receptje szerint
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rayyy
senior tag
Zsír.
Ez a jelenség a szakma minden szintjén jelen van, azt tapasztaltam. Akkor is, ha PéinterPisti csinál valamit, meg akkor is, amikor London egyik legnagyobb ügynöksége. Csak az okok mások. Szóval takarítani mindig kell, ez talán vigasztalhatja itt a kollégákatMinden a legnagyobb render!
-
Rayyy
senior tag
1. Le kell másolni az egészet, hogy legyen mihez visszanyúlni, merugye' vágáskor eltűnik az alapanyag...
2. A külső, fekete, felül lévő szirmokból kell egy vágó forma. Ez fog belevágni az alsó fehér szirmokba.
3. Lett egy réteg alsó fehér szirmunk. Ezután a felső fehér szirmokat és az alsó fehér (már megvágott) szirmokat összeolvasztod, ez lesz az külső fekete szirmok vágó formája.
4. A külső fekete szirmok összeolvasztott rétegéből kivágod a fehér szirmok összeolvasztott rétegét, a szirom kész.
5. Fogod a belső nagy fekete kört, összeolvasztod a szirmokkal...
6. ...aztán már csak a szemeket arcokat kell kivágni az egészből és kész az egyszerűsített forma.
Asszem' ennyi, de fejből mondtam, nem jáccottam végig.Minden a legnagyobb render!
-
kazsmerlaca
senior tag
Hali!
Én úgy csinálnám, hogy a fehér részek és a fekete részek egy-egy layer.
Azután a felső fehér réteggel kivágnám az alatta levő fekete réteget.
Így egy layer lesz kivágva, fehér részek átlátszóak.Saját gyártású zenéim: https://www.jamendo.com/album/73598/music-in-the-fire
-
Rayyy
senior tag
Áhá! Szóval te vagy az, akire az ügyfelek szoktak hivatkozni, amikor szeretnénk pénzt kérni a munkánkért... "micsoda, maraggyámá', haverom két söré' megcsinálja!"
Akkor kérd meg őt...
Feltételezem, hogy alkoholista vagy, de azt nem tudom elképzelni, hogy számlákat miből fizetsz.Minden a legnagyobb render!
-
aldebaran
őstag
Szerintem van haverság és van üzlet.
A megrendelőnek nem azért kell a matrica, hogy a családban odaadogat üvegeket, hanem egy üzleti vállalkozáshoz kell.
Én is így csinálom, amikor ismerős/haver kér az üzletéhez bármit. De ha neki kell, vagy a csalának, az már más.[ Szerkesztve ]
Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."
-
kuyarashi
őstag
Havernak lesz, de nem haverságból. Minimum több 10.000-es tételről beszélünk, már ami a várhatóan eladásra kerülő termékek mennyiségét jelenti.
1 dizájn van, de kétféle méz, üveg, illetve méret. Tehát készítettem nulláról egy első és hátsó címkét záróval (az front címke bóbitás), ezt a hangulatot fogom átültetni a többi méretre és formára. Így lesz összesen 8 állomány, de engem csak az elsőnek a teli ára érdekel, a "klónokat" már tudni fogom.
A lényeg, hogy óránként nettó 8 - 10.000 Ft mehet.
Régen a 0-ról induló, első-hátsóért kértem 15.000 Ft-ot, tehát darab ár volt, nem órabér. Hozzá kell tennem, hogy 10-ből 9-szer semmi lényegeset nem variáltak.iNEO DSGN • (csillagászati maszkok, alkalmi faldekorációk, exkluzív termékek) • https://ineodsgn.hu/
-
kuyarashi
őstag
Ez bug. Nálam is felbukkan néha.
Van kb. 3 dolog, amiben Illustrator "gyenge". Ezeket nagyon meg kellene oldani. Amit te írtál, az pont nem vészes, de a többi igen. Legalábbis, ami nekem feltűnt. Ezeknek egy része melófüggő, emiatt sokan nem szembesülnek vele, de én folyamatosan.
iNEO DSGN • (csillagászati maszkok, alkalmi faldekorációk, exkluzív termékek) • https://ineodsgn.hu/
-
BonFire
veterán
Én is próbáltam, de a Photoshoppal ellentétben az Illustratornál nem segít, ha átnevezted a mappát, mert ugyanígy széthullik az UI.
Végül újra kellett telepíteni. Előtte mentsd le a workspace-edet valahová.
A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
Amur
addikt
Nem ezeket a rajzokat kell, hál istennek. Hanem egy egyszerű vastag fekete kontúros emberalakot(kelta istenség), amit sajnos még PS-ben rajzolt. Semmi effekt, talán három színt használ összesen. A megrendelője ragaszkodik a vektoroshoz, hogy nagyítható legyen bármekkorára. Azt nem tudom hogyan lesz nyomva a poló, francia a fickó aki a deviantarton kereste meg(már utalt előre, nem szélhámos)
Youtube csatornám: youtube.com/c/AmurRajadasha =**=Minecraft és android gameplay=**=Az avatart Stonefortressdragon készítette https://www.deviantart.com/stonefortressdragon
-
Syl
nagyúr
Nyilván nem csodafegyver, de a megszokott betűtípusokkal írt szöveget hibátlanul kezeli.
Aki Illustratorral dolgozik, annak általában van Acrobat Pro-ja is, így nem kell OCR-t telepíteni és főleg nem kell ismeretlen konvertáló oldalakra feltölteni a képet. És persze a magyar hosszú ékezetes betűk nem hozzák zavarba az AcrobatotNever let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
Syl
nagyúr
Az Acrobat végez egy gyors OCR-t.
Például fogsz egy JPG képet amin szöveg van (mondjuk egy színházműsor), beilleszted egy oldalba, mentesz belőle PDF-et. Simán megnyitod Acrobat Pro-ban és kiexportálod Wordbe (Vagy Acrobatban az Edit PDF részben szerkeszted, javítod, másolod a szöveget). Normál, szerkeszthető (helyes magyar ékezetes) szöveget kapsz.[ Szerkesztve ]
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
kuyarashi
őstag
Met #3008
Az *.ai fájl 2 GB volt úgy, hogy a képek 90%-a nem volt beágyazva. A teljes méretű képekkel teli PDF pedig 1.6 GB volt. Raszterizálást követően 24 MB lett nyomdai minőségben, 300 dpi felbontással.Nekem is vannak több GB méretű állományaim, tehát olykor valóban normális, de 24 oldalnyi A5-ös PDF esetén abszolút irreleváns a másfél GB-os fájlméret.
Syl (#3007)
Gyorsban kellett, inDesign-t pedig alig ismerem.iNEO DSGN • (csillagászati maszkok, alkalmi faldekorációk, exkluzív termékek) • https://ineodsgn.hu/
-
kuyarashi
őstag
Meg tudlak érteni. Jó pár grafikát kellett már rendbe tennem, olyan hibákkal, amelyek az "ezt meg, hogy a gyíkban produkálhatták" kategóriába estek. Amikor arra gondolsz, hogy ezt véletlenből nem tudják ennyire elrontani.
iNEO DSGN • (csillagászati maszkok, alkalmi faldekorációk, exkluzív termékek) • https://ineodsgn.hu/
-
PoniLoW
csendes tag
Az a baj, hogy a piros csíkoknak mindenképp az arany réteg fölött kell lenniük, mert van még egy fehér réteg is és ha alá húzom, akkor a fehér kitakarja..
EDIT: megoldva, az arany réteget nem telibe csináltam, hanem egy áttetsző réteg, arany kerettel, így már alá lehet tolni a csíkokat. (Éljen a paraszt megoldás! )
Köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
*Ropi*
félisten
Ok, akkor megnyugodtam, hogy nem vagyok helikopter.
"Bár Pantone skálánál fontos a "kor" is. Nekem pl. valahol van elfekvőben egy színskálám, de már bőven nagykorú Némelyik szín elég furcsa már rajta. Nem is szoktam használni."
Ebben nincs szó 1-2 éves időtartamról.
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
kuyarashi
őstag
Úgy emlékszem, hogy ilyenkor raszteresen viszi át, háttérrel, meg minden.
Közben kipróbáltam. Áthúzni nem lehet, csak átmásolni (Ctrl+C - Ctrl+V), de ilyenkor raszternek veszi.Egyébként Corelben makrót lehet készíteni a LightBurn progihoz (utolsó hozzászólásban, a *.docx).
[ Szerkesztve ]
-
Syl
nagyúr
> Viszont van olyan szín amit szarul vált.
Vagy inkább, sok olyan pantone szín van, amit nem lehet cmyk-val kikeverni ezért csak közelítést ad. Erre a Photoshop pipetta figyelmeztet is.
De igen, a pantone színskála [valami ilyesmi] a tuti[ Szerkesztve ]
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
BonFire
veterán
Ez egy olyan idióta fícsör, amit az Adobe nem hajlandó megoldani, ami pedig alapvető lenne, már ha geometriai formákat pakolászik az ember ide-oda. Minden nagy cégnek van ilyen becsípődése. A Microsoftnál 30 éve nem tudják megoldani a beragadt eszközök leválasztását, vagy a fájl törlését: "A fájl használatban van. Zárjon be minden programot, ami használja, és próbálja meg újra."
A programban miért nem elég a fájlt bezárni? Mondjuk egy Ps dokumentumot. Mert párhuzamosan dolgozik az ember 18 egyéb képen, és akkor mentsd el egyesével mindet, majd zárd be Photoshopot, hogy a kukába tudj húzni egy fájlt, aztán újra megnyitni a Ps-t majd a recent files-ból az aktuális munkáidat.
A CC2050-ben ez lesz a top feature. Meg az, hogy végre meg fogja jegyezni, ha egyszer beállítom a Layer palettán az ikont 128 pixel méretűre, mert vak vagyok, hogy minden új doksi azzal induljon. Meg beleraknak egy template mentési gombot, ami Ps-ben meg Id-ben benne van, Ai-ban meg nincs. Csak a felhő.
[ Szerkesztve ]
A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
kuyarashi
őstag
Van egy "Reset Bounding Box" funkció Illustratorban, de ez is csak addig segít, amíg méretezed, vagy forgatod a képet. Amint megdöntöd és a szomszédos oldalak már nem 90°-os szöget zárnak, ugyanott vagy. (gyorsmenü > Transform > Reset Bounding Box)
2D-ben szívás az ilyen, ezért ha van rá lehetőségem, akkor Photoshopban csinálom a hasonló munkát.
-
BonFire
veterán
Ilyesmire gondolsz? Én szoktam rajzolni egy téglalapot, majd arra szépen "ráhajtogatom" a Free Transform eszközzel.
Mondjuk elég hülyeség, hogy nem jegyzi meg a sarkot, hanem visszapakolja a bounding boxot, mintha mi se történt volna.
-
-
BonFire
veterán
Ugyanazok a beállítások, de időközbe már rájöttem, hogy csak akkor tudok pixelhez igazítani, ha átváltok Pixel preview-ra. Ami végső soron logikus is, csak nem szoktam pixelesen nézegetni, mert csúnya. De néha kell.
-
kuyarashi
őstag
Valószínűleg a CS5 még nem tárolta el minden esetben az alakzatokhoz tartozó kezdeti értékeket. Régen szerintem emiatt szoktam rá a kerek számok használatára forgatásnál, így később könnyebben visszaállíthattam az eredeti állásba, ha szükség volt rá. Amikor csak tehettem Shiftet is használtam, hogy lehetőleg 45°-al forgassak.
Most azonban (CC2018, ha elforgatok egy objektumot, a későbbiekben pedig visszatérek hozzá, még mindig látom az elfogatás mértékét, amit könnyű szerrel visszaállíthatok az kezdeti értékre. Mentést követően is megőrzi a program az értékeket.Hátha a többieknek van valami ötlete!
[ Szerkesztve ]
-
kuyarashi
őstag
A Transform panelen (Shift+F8) láthatod, hogy hány fokkal fogattad el az alakzatot és az értéket természetesen átírhatod 0°-ra, így eredeti állásba kerül.
Úgy rémlik, hogy korábbi verziókban ez még nem így működött, de ha CC-t használsz, valószínűleg nem lesz vele gondod.[ Szerkesztve ]
-
xenom0rph
őstag
Köszönöm az artboard méretet sikerült növelni. Ami még mindig nem világos az az, hogy az összes layert hogyan "vigyem arrébb", ugye az egyik fele megvan, a másik megüres,megduplázni a meghívó lapját (a belseje értelemszerűen változna) ez photoshopban annyi volt, hogy megfogtam a kivánt rétegeket, ctrl+t, aztán vittem ahova akartam, itt nem, nagyon nehezen áll kézre ez az illustrator sajnos. Majd egyszer jobban nekiülök.
Miután elolvastam az aláírásod elfogott a nosztalgikus érzés. Sajnos élőben soha nem láthattam versenyezni..Amikor meghalt akkor éppen Miskolc Rallyn voltunk, készülődtünk az első gyorsaságira, és akkor hallottuk a hírt. Teljesen más hangulatban telt el az a verseny azután. nahh, mindegy is.
halahala
-
Polemius
senior tag
Esetleg az összes színezendő objektumot kijelölni -> ctrl+c -> ctrl+b -> pathfinderrel egyesíteni -> háttérbe tenni -> színezni. Soknak tűnik, de igazából kb 5 másodperc.
Mondjuk egyszerűen ki is lehet jelölni mindent, és színt választani a kitöltéshez.
Kérdés, pontosan mit is kellene megoldani. -
trisztan94
őstag
Hm, úgy néz ki ez a gond itt is.
érdekes, akár smart object-ként, akár shape vagy raszterként másoltam be PS-be, a fehér "felhő" (van erre valami szakszó?) ugyanúgy ott maradt.
Végül megoldottam úgy, hogy töröltem az egész árnyékot, de eléggé felkeltette az érdeklődésem ez.
Utánaolvasok, ha találok megoldást, bedobom ide.
https://heureka-kreativ.hu
-
Rayyy
senior tag
Nincs.
Szerintem abból adódik a probléma, hogy az illustrator maximum 4 tizedesig mér. Amikor egy elforgatott elemet a vízszintestől vagy függőlegestől eltérő irányba kell mozgatnia, akkor nem egész szám lesz az eltolás mértéke. Például, ha 45 fokban akarsz egy 10 mm-es négyzetet 10 mm-re eltolni, akkor ő 7,0711 mm-es eltolást fog rajta alkalmazni. Ha sok ilyen eltolás van egy bizonyos irányba, akkor például az 50. elemnél már kijön, hogy kevés a négy tizedesjegy, elkezd látszódni a pontatlanság. De ez csak feltételezés.Minden a legnagyobb render!
-
kuyarashi
őstag
Igen. Minden nyomda így kérte eddig. (Stancaméret berajzolva a grafikán.) De kaptam már meglévő stancaforma grafikát is, amibe címkét kellett terveznem és azon is be volt rajzolva a méret. Tehát nem csak tőlem kérik így.
Grafirka: 20 USD nem sok, ha folyamatosan kell, viszont nekem csak most az egyszer lett volna rá igazán szükségem, mert kaptam néhány kész címkét, melyeket nekem kellett 'stancázni' és méretezni. Hirtelen nem találtam rá gyors megoldást, gondoltam fórumozok egyet.
A saját munkáim méretjelöléseit megoldom manuálisan is. Végül is pár perc az egész.
Még egyszer köszönöm a segítséged.iNEO DSGN • (csillagászati maszkok, alkalmi faldekorációk, exkluzív termékek) • https://ineodsgn.hu/
-
kuyarashi
őstag
Természetesen láthatóvá kell tennem. (A Measure tool-t természetesen ismerem, de akkor már egyszerűbb rákattintani egy-egy alakzatra és fentről, vagy a Transform panelről leolvasni a dimenzióit.)
Különböző termékek címkéjét tervezem, melyeken fel kell tüntetnem a stanca méreteit, hogy a megrendelő és a nyomdász is tudjon vele kalkulálni. Megoldom manuálisan is, de gyorsabb időt takarítanék meg egy automatizált Action-el.
[ Szerkesztve ]
-
Borderguard7
csendes tag
Ez egy pdf, ill. egy cdr fájl. A Széchenyi pihenőkártya logója, facebook like stb. piktogrammok vannak benne kép ként. Amikor Ai-be behívom a pdf-et és a separation prewiev-ben kikapcsolom a pantone szín láthatóságát, akkor eltűnik a nyomtatandó rész. Akkor csak pantone színe van, kijelölni viszont csak kép ként tudom és pixeles is, image tracelni próbáltam, sejtitek milyen eredménnyel. Félmegoldásra találtam abban, hogy ha kijelölöm és az edit menüben, a convert color-too grayscale-el átkonvertálom szürkeárnyalatosba, utánna tudok neki pantone alapszínt adni, viszont a convert too grayscalellel a 100% pantonet is valamiért visszaveszi 80% körülire és mire megadom neki az új pantone színt a végeredmény olyan mintha vagy valamilyen fátyol effect lenne rajta, bár inkább arra hasonlít mintha vissza lenne véve az opacitásából, pedig az 100%. Acrobat pro-ban is kikapcsolom a pantone színt és akkor leveszi. Akkor valahogy csak pantone színe van a bitképnek.
Nem értem hogy lehet, vagy hogy lehetne átszínezni...
-
Syl
nagyúr
Igen, mindenre van megoldás
De mi az egyszerűbb?
Dolgozom pl. Indesign-ban és küldenem kell az ügyfélnek egy PDF-et.
1. PDF készítéskor beállítok valami jelszót
2. Elkészítem a PDF-et, Photoshopba beraszterizálom és mentek belőle egy újabb, kép alapú PDF-et.Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
-
jhos910
senior tag
Nevezetes pont. Pl. szabálytalan alakzat egyik élének a középpontjához illeszteni.
A képen rajzoltam (corelben) egy krumplit és egy új alakzat 2. pontját a krumpli egyik élének közepéhez fogom illeszteni.
Direkt nem kattintottam be a második pontot, hogy látszódjon a midpoint jelölés.Na ilyesmit ki, hogy old meg Illuban?
Rumcájsz:
Köszi. De annál kicsit előrébb járok, hogy középre tudjak igazítani.[ Szerkesztve ]
-
BonFire
veterán
Select –►Object–►Text objects… Aztán nyomtam egy Create Outline-t, de az nem volt minden esetben célravezető, mert egyik-másik élő effektet tartalmazott, ezért izomból nyomtam egy Expandot. Valószínűleg ez volt az a pont, ahol tökéletesen sikerült mindent összekavarnom. Mert bár legörbézte így is a betűket, olyan Compound Pathok keletkeztek, amelyeknek nem kellett volna.
-
BonFire
veterán
Nem publikus, de eddig nem volt gondom vele. A Layer palettán így láthatóak az objektumok. Némelyikük Compound Path. Főleg a lyukas betűk. Ezeket a szövegeket én görbésítettem le, aztán Compound Path lett belőlük értelemszerűen. Ha változtatok a kitöltésen, akkor a lyukakat is beszínezi. Cirka ezer objektum van egy rétegen, a külön-külön kijelölés nem járható út.
Tudom, hogy valami nagyon alapvető dologgal nem vagyok tisztában; ez a probléma időről időre felbukkan, csak eddig valahogy még mindig tudtam kezelni.
És hiába kijelölöm a rajztábla teljes tartalmát és próbálom a Recolor Artworkkel színezni, az egyetlen színt, amiből áll, nem tudom megváltoztatni.
-
Syl
nagyúr
-
viktorhmv
senior tag
Koszi! De ezzel az a baj sztem h ha nem feher a hatter akkor az elhalvanyitott resz attol feher marad. A transparent elhalvanyitas lenne a jo megoldas.
Grafikai és arculattervezés. Ezzel foglalkozom hivatás szerűen. Ha szükséged van egy lelkiismeretes tervezőgrafikusra akkor dobj egy PÜ-t nyugodtan. www.viktorsebok.com
-
Borderguard7
csendes tag
Követtem amit írtál, de sajnos ugyanúgy elszáll, ugyanazokon a részeken. Azért írtam az elején hogy lehet hogy offtopic lesz a vége, mert lehet hogy más progiban kéne ráigazítanom? Pedig én Ai-ben dolgozom javarészt, ezért is szeretném ebben megoldani. várok még tovább másik megoldásokra is. De azért Köszi a tippet.
-
TheProb
veterán
ah, végre. köszi
A másik részre viszont ez így nem jó, mert így csak az a rész marad meg amit kimaszkolok, ugye. Ha azt akarnám, hogy ne kivágja a régiből a kijelölt részt, hanem csak elvágja, azt hogy kell? Pl. kijelölöm a CAD logóját a kijelölés mentén elvágja az ábrát és meglesz külön rétegen a logó, másikon meg a kép többi része, a szöveg.
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
rum-cajsz
őstag
Ez az első példa volt, ami eszembe jutott. De van még sok eset, amikor jó lenne, ha nem kötné össze automatikusan a végpontokat, és persze olyan is van, amikor tök jó, hogy összeköti.
Kerülőmegoldást most is tudok, csak jó lenne olyan egyszerűen csinálni, ahogy más programokban megszoktam.=Kilroy was here============================ooO=*(_)*=Ooo=======
Új hozzászólás Aktív témák
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- World of Warcraft Mists of Pandaria Collector s edition
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Pc játékok (Captain calw , Gyűrűk ura, Small soldiers , Godfather....)
- ACKIÓS ÁR!! TÖRZSVÁSÁRLÓI PROGRAM, GARANCIA, Win 7,8,10,11, Kaspersky, AVAST,Office 16-19-21 ONLINE
- Ea fc 25 standard beváltható kulcs
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl Limited Edition (PC) Stalker 2
- Új, bontatlan Borderlands 2 Ultimate Loot Chest Limited Edition PC ELADÓ