- Analóg fényképezés
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Akciókamerák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- Egérpad topik
- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Recon666
Közösségépítő
-
smiti
veterán
-
thomasvold
őstag
Sziasztok!
Valaki képeket nem tud a neten a belsejéről? Sehol nem találok, de még teszteket se nagyon róla.
Köszönöm.
-
CJ3
senior tag
A ledeket nem lehet valahogy megsufnizni hogy kéken világitsanak?
-
MMIX
addikt
ADATA HM 750W(80+Bronze) Vs. Corsair AX 750W(80+Gold)
Vs. FSP Everest 85Plus 800W(80+Bronze) Vs. OCZ Z-Series 850W(80+Gold)
Forrás: www.planet3dnow.de -
-
Giot
addikt
A világítós téma tartott kicsit engem is vissza a táptól. De nem igazán változtattatja színét, illetve eddig még senki sem tapasztalta!
Az egyik legjobb ár/érték arányú táp a piacon. És úgy tűnik a minőségére sem lehet panasz, nem sikerül megizzasztani. Az 53A a 12V-os ágon nem gyenge és a 81-85%-os hatásfok is korrekt! Szinte felesleges is a 650W-os hiszen az 550W is lead 12V-on 42A-t ha jól emléxem.
De hogy ne szaporítsam a szót az első HSZ-ben minden infót megtalálsz. -
zolo96
tag
Köszi a gyors választ. Igen arra gondoltam.
Lehet ez a táp lesz nálam is a befutó. Nem terveztem most tápcserét, de mióta i5-re váltottam elkezdett furcsa hangokat adni a tápom nagyobb terhelésnél.
Már csak a világító ventivel kell megbarátkoznom. Igaz az alaplap is több helyen színekben pompázik. -
Giot
addikt
Nem tűnik rossz minőségű műanyagnak, vagy törékenyek. Ha erre gondolsz.
Amit már többen is megemlítettek az a kábelek merevsége. Amit egyrészt a szokásosnál keményebb kábelharisnya okoz másrészt az hogy be van ragasztva a harisnya vége a kábelhez. De egy kis mozgatás jót tesz neki. Nekem nem okozott igazi problémát.(#22) miresz:
-
zolo96
tag
Sziasztok.
A csatlakozók milyen minőségűek magán a tápon illetve a kábeleken?
-
miresz
veterán
Helló Urak!
Csatlakoztam én is az AData psu tulajok körébe. Eddig csak pozitívumot tudok mondani róla.Halk,erős,és még ennek tetejébe jól is néz ki.Na mondjuk 1 negatívum azért van.A kábelek tényleg baromi kemények.De mondjuk a Chieftec-é(ami besz@rt a 4. napon) sem volt semmivel jobb.Gariztattam a Chieftec-et és ezt kértem helyette,többek tanácsára.Eddig bejött.
Ja még sosem láttam más színben pompázni mint csak zöldben. Vagy ennyire keveset eszik a gépem,vagy inkább ilyen erős a táp.
Vagy ahogy Giot Kolléga mondta: "Nem hatódik meg egykönnyen."
-
Vigneau
félisten
Mennyi idős az a tápegység? Az enyém kb. 3 éves lehet, tehát még van időm - igaz most egy 4 magos AMD-t tuningolok, meg hozzácsaptam az említett nVidia-t (persze azt sem fogom békén hagyni). Ez már nem a HTPC kategória - szerintem rég nem volt ekkora energiaigényű gépem...
Giot:
Mindenesetre ez is egy módja a költségcsökkentésnek. Viszont darabja szép áron van, majdnem 2k...(#19) Sdi:
Húha, ezek drága játékszerek? -
Sdi
addikt
A szívem vágya, ezek közül lenne valamelyik, de ez csak álom marad
Az enyém is annyi
Ezek sajna nagyon drága "játékszerek"
-
Vigneau
félisten
Jaj Te, hááát már nézelődni sem szabad, meg fejleszteni az ismereteim? Hozzászoktál az elmúlt 1.5 év vegetatív PH!-s életmódomhoz, ugye?
Amúgy elég a Corsair, de ha majd lekettyenne a gari, előtte néznem kell majd valami értelmesebb alternatívát a cserére. Mellesleg most rakok be egy GTX 560 Ti-t, az el is viszi mindkét tápcsatim. Persze való igaz, SLi-m nem lesz manapság, se CFX-em - bár majdnem vettem még 1 HD 5770-et (ahhoz meg szintén elég lett volna a 2 tápcsati).
-
moddingR
aktív tag
Elfeletkeztem hogy moduláris.
Akkor viszont megéri! Lehet énis benevezek egyre. Bár csábító a V2es TX650 is. Számomra nem fontos a moduláris kábelezés.
-
moddingR
aktív tag
Kösz mindkettőtöknek a linket. Egyébként ennyiért nem érdemesebb már a Corsair-t venni? ott még +3év a gari. Én azt hittem hogy 17-18 körül van.
-
Recon666
Közösségépítő
-
smiti
veterán
Én Itt vettem az 550W-t.
-
moddingR
aktív tag
Hol lehet kapni ilyen tápot? Nem nagyon látok egy boltnál se. És mennyi az annyi?
-
Recon666
Közösségépítő
Csatlakozom a Kollégákhoz, csendben teszi a dolgát, nem melegszik, viszont a kábelek valóban merevek rajta, fényezés strapabíró, de azért rakhattak volna mellé még 2db 6 vagy 8 pines pci-e tápcsatit, összességében, azt hiszem jól döntöttem, mikor ezt a tápot választottam (HM 650).
-
Giot
addikt
Csatlakozom a kollégához, szintén 650W-os egységgel..
Specifikáció egyéb információ a hivatalos weboldalon: [link]
Kicsomagolás, beszerelve további képek: [link]
Eddig pozitív a cucc. Halkan tesz a dolgát. Zölden világít a ventije, ez nem igazán tetszik. De állítólag terhelés hatására változik a szín is. Zöld, kék, majd piros. Valszeg csak a zöldet fogom látni.
Szerelésnél: Rájöttem kicsi a házikóm alig fért be. Ki kellett vennem az alsó 12cm-es ventit hogy betuszkoljam. Érdekes a felület kezelése a tápnak. Mintha műanyagozva lenne.
Egyébként valóban merevek a kábelek ez kicsit betesz a szerelésnél.
Viszont piros pont a tasiért, amiben a kábelek érkeztek.Előzmények, eddigi észrevételek: [link]
-
ADATA HM-650 Modular
A topik főleg azért került megnyitásra mert a cég sokkal olcsóbban adja tápjait mint a konkurens gyártók. Igenám, de a tápegységek bele megegyezik a konkurens cégekével.
Jelen pillanatban Magyarországon a HM-550 és HM-650 fordul elő túlnyomórészt (2011.02). 2 év garanciát vállal a cég tápegységeire és Channel Well Tech fejlesztésű a bele, ilyenek pl a Corsair (HX750w,HX850w,HX1000w) is, szóval minőségi belsőt kapunk olcsóbban.Amit a tápról tudni illik: Moduláris, közel 3 kilós, rendesen összerakott, 80Plus Bronze fokozatot kapott ami röviden annyit jelent 81 és 85% között van a hatásfoka terheléstől függően.
Tartozékok és vélemény szempontjából én a 650W-os kivitelt tudom górcső alá venni.- ADATA HM-650
- Több nyelvű leírás (magyar nincs)
- Tápkábel
- kábelcsomag
1db 8 tűs PCie csatlakozó (1 kábelen)
1db 8 tűs PCie csatlakozó (1 kábelen)
3db Sata csatlakozó kábelenként (2 kábel)
2db Molex csatlakozó kábelenként (2 kábel)A 650W-os kivitel 1db 12V-os ággal rendelkezik és maximum 53A-t képes ezen keresztül stabilan biztosítani. Megkapta az Nvidia SLi minősítést, ennek megfelelően 4db 8tűs tápcsatlakozóval is fel lehet szereli (gyárilag 2db jár hozzá). Az alábbi link alatt konkrét számokkal igazolom a hatásfok jótékony hatását villanyszámlánkra: [link]
- 100% japán kondenzátorok
- Védelmek: UVP/OTP/OPP/SCP/OCP/OVP
- 14cm-es 2Ball-Bearing FanPozitívumok: Relatív halk működés, LED-es megvilágítás terheléstől függően (Zöld-alacsony ; kék-normál ; piros-magas), jól kezeli a meddő teljesítményt (hatásfok).
Hátrányok: Nagyon (!!) merev kábelek és csak 2db 6+2 pines tápcsatlakozó a VGA-k számára, bár aki nem SLi-vel dolgozik annak ez nem hátrány.
Várjuk tapasztalataitokat-észrevételeiteket. Én bízom benne marad a relatív alacsony ár, így azok is minőségi tápot tudnak vásárolni akik előtte ezt nem tehették meg.
A topic nem jöhetett volna létre Giot és Recon666 kollégák és természetesen a tápos topic közreműködése nélkül!
[ Módosította: ollie ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Lenovo ThinkCentre M910q Mini PC / i7 7gen/8GB RAM/240GB M2 SSD/12 hónap jótállással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB FSP CMT240 Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest