- Bemutatkozott a Transcend SSD-inek zászlóshajója
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Félreértések az FSR 4 és a PlayStation 5 Pro körül
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Megcélozta az NVIDIA-t a 2 nm-es node-jával a Samsung
- Samsung LCD és LED TV-k
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Autós kamerák
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Milyen TV-t vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- ZIDOO médialejátszók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen notebookot vegyek?
- GeForce RTX 5050 kártyák az MSI portfóliójából
Új hozzászólás Aktív témák
-
btprg
senior tag
Sziasztok!
Nagyon nincs szerencsém ezekkel az SCSI vezérlőkártyákkal. Remélem valaki tud majd valami tippet adni, hogy mit próbálhatnék, hogy rendesen működjenek.
Az első egy Adaptec AHA-2940W PCI. Teljesen jól működik attól eltekintve, hogy ha bent van a gépben, akkor a hálókártya nem működik (3Com Etherlink III PnP ISA). Akárhogy helyeztem el őket a foglalatokba, mindig ugyanaz lett: felismeri ugyan a gép a hálókártyát, de egyáltalán nem működik az, pedig nincs semmilyen hibaüzenet. A Windows 95 úgy le is fagy a belépés után kb. 1 perccel, mint a pinty. A Windows NT 4.0 teljesen jól működik, csak hát ugye a hálózat nem megy. Teljesen olyan, mintha valami ütközés lenne, de nem látszik semmi. Azt nem próbáltam, hogy PCI-s hálókártyát rakok be, mert nincs elég PCI hely, meg szeretem is ezt a régi 3Com-ot.
Aztán szereztem egy AHA-1542B ISA-t is, hátha vele működik. Sajnos nem PnP. Mire végre beállítottam, hogy ne ütközzön sehol se a másik nem PnP kártyámmal, a Sound Blaster 16-tal, kiderült, hogy így se működik. Minduntalan azt a hibaüzenetet adja ki a BIOS-a, hogy "HOST ADAPTER NOT FOUND AT PORT 330H", még akkor is, ha a jumperekkel átállítom az I/O port addresst valami másra (pl. 134h)! Egyáltalán nem értem. Az benne van a manualban, hogy a BIOS-nak mindig ez a 330h a portja, de a BIOS működik gondolom, ha már ezt ki tudta írni... Pedig még a BIOS memóriacímére is beállítottam foglalt memóriaterületet a rendes BIOS-ban. Ráadásul azt se tudom, hogy kell belelépni a kártya BIOS setupjába, ha egyáltalán van (Control-A nem megy). Még úgy is kipróbáltam, hogy kiszedtem az összes többi ISA kártyát, visszaállítottam gyári beállításra a jumpereket, de úgy se lett változás. Lehet, hogy maga a host adapter chip rossz?
A gépem:
TYAN TAHOE-II S1686 dual P2 alaplap (Intel 440FX chipset)
(grafikus American Megatrends Inc. flash BIOS)
S3 Vision864 PCI (1MB)
2x Provideo Voodoo2 (SLI-ben)
OPTi Firelink 82C861 USB 1.1 kártya PCI
3Com Etherlink III 3C509B-TP PnP ISA
Sound Blaster 16 CT2230 ISAA válaszokat előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Eladó Lian Li O11D MINI-X gépház
- Lenovo ThinkPad P17 Tervező Vágó Laptop -50% 17,3" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- FSP DAGGER PRO ATX3.0(PCIe5.0) 850W Sfx tápegység
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- LG OLED Televíziók: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- Robbanj a jövőbe egy új Ryzen 7 5800X-szel! Kamatmentes rèszletre is!!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest