Hirdetés

Aktív témák

• SzLaci

csendes tag

Sziasztok,

Elég érdekes problémám van, de remélem, tudtok rá orvosságot.
    Van 2 HDD az otthoni gépemben, az egyik egy Maxtor 120 GB-os, ezen két partíció van (C és D, mindkettő NTFS). A másik pedig egy SAMSUNG SPN 2514 IDE HDD, ami egy olyan mobil rackben van, ami IDE vinyót fogad, és SATA kimenete van, így az alaplapra már SATA-ként csatlakozik. Ezen is 2 partíció van, E és F, mindkettő NTFS.
    2 napja az F partíción létrehoztam egy ''DOLGOK'' nevű foldert, és belemozgattam 3 mp alatt az F meghajtóról kb. 130 GB adatot. Azért ment ilyen gyorsan, mert partíción belül mozgatott az XP, vagyis ténylegesen nem mozgatott file-okat. Itt történhetett valami hiba, mert azóta a DOLGOK könyvtárba be tudok lépni, látom alatta az alámozgatott foldereket, azonban azokba már nem tudok belépni, hanem a Windows feldob egy ''ACCESS DENIED'' üzenetet. Kívülről, ha belenézek a DOLGOK folder properties-jébe, azt látja, hogy 0 Folder, 0 file van alatta. Ugyanakkor az egész F meghajtón látszik, ha a My Computerben megnézem, hogy a 160 GB-os folderből mintegy 140 GB foglalt, tehát a file-ok ott vannak. Ezt erősíti az is, hogy pl. töredezettségmentesítettem az F partíciót, és láttam, hogy dolgozik azokkal a file-okkal, amik a DOLGOK folderben vannak. Tehát ott vannak a file-ok, csak a Windows nem engedi, hogy hozzáférjek. A gépen egyetlen felhasználó van beállítva, Adminisztrátori jogosultságokkal, nem értem, miért nem enged az alkönyvtárakhoz férni. Valószínűleg csak a SYSTEM fér hozzá.
    Azokhoz a folderekhez és file-okhoz, amik a DOLGOK folderen kívül vannak az F partíción, az F gyökerében, azokhoz hozzáférek tökéletesen.

Még egy adalék: ma reggel megpróbáltam azt, hogy megshare-eltem a DOLGOK foldert. Ekkor újra megpróbáltam az alatta lévő folderekbe belépni. Kb. 6-8 alkönyvtárba beengedett, a maradék 30-ba nem... Ha levettem a share-t, ismét semmihez nem fértem hozzá a ''DOLGOK''-on belül.

Kérlek, segítsetek, mivel lehetne megoldani a bajt, mert vannak értékes adataim is, amiket elveszthetek. Checkdisk, Norton Disk Doctor, Unlocker nem segít.

Előre is köszönöm.

Aktív témák