- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Dell notebook topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- iPad topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Bluetooth hangszórók
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Androidos fejegységek
Új hozzászólás Aktív témák
-
sz.j
nagyúr
''..Meg szintén a cíkkből: a pat és a tuning együtt nem megy
''
De megy!!!
Már jópárszor leírtam, hogy működik együtt a kettő!
Nekem is Abit i865-ös lapom van, csak az enyém AI7-es, ameddig a proci és a memó birja addig van PAT! És nem csak az AI7-el hanem az IS7-el is müködik ez a megoldás!
Ráadásul kétféleképpen is bekapcsolható a PAT, az első esetben manualisan lehet bekapcsolni, míg a másikban a Game Accelerator automatikusan kapcsolja be a PAT-ot!
Mindez a honlapomon részletesen le van írva:
Bővebben: link
[Szerkesztve] -
Fenyő
őstag
-
detroitrw
addikt
Csá!
Nem mondtam biztosra hogy valami meghalt csak találgatok (vagy mi).
Nincs RAID vezérlőm. megvagyok nélküle is.
Hát nem tom. Az egyik havernak is usb-s billentyűzete van és úgyan úgy 3 gomb lenyomásakor (egyszerre) pityóg fröcsög a billi...
Ezért nem vettem usb-set. De majd akkor utánanézek jobban és veszek én is olyat.
Csak az a baj hogy nekem a billentyűzetek vagy túl futurisztikusak vagy túl ''gagyik''.
Egy tetszik most a Codegen KM1001 csak miskolcon nincs sehol
Mostanába tervezek egy Logitech Dual Action Gamepad-ot (olyan mint ami a playstation irányítója). -
detroitrw
addikt
Csá!
Hát a 4800 az tényleg siralmasan lassú. Gondolom hogy nem mai gyerek a winyód lehet hogy valami meghalt benne s ezért nem bírja a gyűrődést.
Hát nekem a SATA-n van a rendszer. /Tapasztalat: van egy 40 GB-os rack-em (ATA) és nem egyszer húztam már le menet közben (még úgy is hogy arról boot-olt az xp) és semmi baja/
A SATA elméletileg biztonságosabb kapcsolat hasonlít az usb-hez.
Szerintem azt is le lehet húzni menet közben /Bár tuti nem ajánlott egyik módszer sem/.
A RAID egy lemezkezelő funkció /elméletileg kétszer olyan gyorsan lehet másolni vele, de kétszer anyi helyett is foglalnak a dolgok (ha jól tudom)/
itt megtalálsz mindent róla:
http://www.prohardver.hu/rios3_content.php?mod=20&id=48
Sajnos az usb billentyűzetes dologhoz és az azzal kapcsolatos kérdésedre nem tudok választ.
Valahogy nem csípem az usb-s billentyűzetett és egeret ,nem értem minek kell egy billentyűzethez vagy egérhez usb csatlakozó felűletattól úgyse lesz gyorsabb
-
detroitrw
addikt
Csá!
Király hogy neked is megy a dual két külömböző márkával
Csak azért nem küldöm el a nero express beállításiamat mert nem állítok rajta semmit. Csak annyit szoktam csinálni hogy mindig a legújabb van fent /Ultra Edition módba/.
Nero driver speed -et nem szoktam használni.
Milyen winyód van? Mennyin pörög? van RAID vezérlőd?
Így látatlanba arra tippelek hogy a winyód nem elég gyors, előfordulhat hogy ha a rendszer lemezre másolod az adatott akkor az teljesen leterheli a winyód.
nekem 6-7 GB körül van a rendszer lemezen szabad hely /bár az enyém SATA/
Ui: Királyság hogy KISPÁL-t hallgatsz. Legjobb!!!
Esetleg ha felveszel MSN-be jobban tudok segíteni
sziklai_balazs@hotmail.com -
detroitrw
addikt
Mire gondolsz?
DVD írásra /nero-val/ vagy a DVD-n lévő adatok gépre való másolására.
Mert ha DVD írásra /nero-val/ akkor van egy olyan lehetőség on-the-fly (amikor dvd lemezt dvd lemezre másolsz közvetlenül) módban, hogy
http://shanahanhun.ingyenweb.hu/n%E9vtelen13%2EJPG
ha ezt bekapcsolod akkor nem másolja ki az adatokat a winyóra hanem ahogy olvassa az adatot úgy egyből ki is írj. Nyugodtan bekapcsolhatod mert én így szoktam írni s nem szokott rontani.
Ha nincs bekapcsolva akkor szépen először kiírja az adatokat a winyóra.
Alap helyzetben mindig a rendszer lemezre menti ki /ha van ott elegendő hely az ideíglenes tárolásra/. Ha van és tételezzük fel van 5GB szabad helyed akkor kb 500MB helyed marad.
És ez az 500MB nem igazán elegendő arra se hogy winampot halgass megfelelő minőségben.
De ha nem erről van szó akkor léci pontosísd hogy én is megértsemezt:
''a dvd-met hogy mikor másol ne akadjon pl a zene'' -
detroitrw
addikt
Nekem is vannak hülye kérdéseim.
Ha jól tudom akkor azért van ez a fórum hogy segítsük egymást
elötte is még éppen hogy csak stabil volt.
de most még annál is stabillabb.
de hogy milyen hőfokot ad meg az alaplap típustól is függ meg hogy milyen bios van felrakva.
és mennyit adott + hőmérséklet korlátnak?
Ha nincs túl közel a cpu-d mért hőmérséklete és a cpu-nak szánt korlát akkor nem számít hogy mennyit mutat.
neked milyen értékek vannak?
http://shanahanhun.ingyenweb.hu/56456%2EJPG -
detroitrw
addikt
Hy!
Elméletileg van minden billentyűzeten olyan gomb hogy ''Pause Break''.
Általában azzal meg lehet állítani a boot-olási információkat.
Ez a NEM dual mód
http://shanahanhun.ingyenweb.hu/K%E9pek%20011%2EJPG
Ez a dual mód
http://shanahanhun.ingyenweb.hu/K%E9pek%20013%2EJPG
Már nincs gyári hűtésem. De ez a dolog egy kicsit furcsa
Gyári hűtéssel nekem simán felment 58-ig
Ezzel a Zalman csodával ''is'' felmegy 55-ig
Aztán észrevettem hogy valami oknál fogva az alaplap megemelte a korlátot /amit ha túllép a gép elméletileg fagyás jön vagy automatikus restart/
Nos a most kiírt Zalmanos 55 fok olyan durva érték hogy csak na.
Ez a zalman hűtő ''trapézés'' alaku és a cpu-tól kezd kiszélesedni. \_/ (valahogy így/
az alsó részébe ahol a hűtőnek a legkisebb az átmérője befér az ujjam /ez a hely már eléggé közel van a cpu -hoz.
És semmit nem érzek abból hogy 55 fokos lenne.
Tehát a cpu hőmérséklet egyáltalán nem mérvadó.
Inkább azt nézd meg hogy az alaplap figyelő progi /hardver doctor, vagy abit EQ/
milyen korlátokat ad meg hőmérsékletnek.
Ezalatt azt értem hogy nekem a gyári hűtővel 58 fokom volt és a korlát 70 fok volt.
A mostani Zalman hűtős 55 fok mellett már a korlát 85 fok.
http://shanahanhun.ingyenweb.hu/abit%20h%26%23337%3Bm%E9rs%E9klet%2EJPG
Remélem sikerült választ kapnod a kérdésedre.
Ha esetleg mégse akkor csak szólj. -
detroitrw
addikt
hy
hát nem vagyok valami szakértő.
nekem ez a beállítás nem okozott semmi gondott.
az is7-e2 alaplapot nem ismerem.
ha bios frissítéshez a FlashMenu használod akkor ''elméletileg semmi baj nem, történhet. de ha mégis vagy ha csak egy kicsit tartasz ettől a dologtol akkor van benne egy olyanopció hogy a régi bios-t el tudod menteni /ez azért jó mert ha az új mégse lenne jó akkor vissza tudod állítani a régit/.
ha dual módba megy a géped akkor a gép indításakor /amikor kiírja a procid ill. memória számát/ kiírja hogy aktiv a dual mód. -
ToRR3nt3
senior tag
Nekem aktív az is7e de ha nincs túlhúzva akkor kihúzom a chipset ventit mer kicsit hangos így burkolat nélküli gépen. Nekem Prescott magos a procim és 65 fokon jár az érzékelő szerint ami szerintm túlmér vagy 10 fokot. Az 50 fok nem olyan sok.
Az e2 kicsit butított az e hez viszonyítva de ugyanolyan jól tuningolható ahogy én olvastam. A v2 az tuningolható és az is 1 butított modell.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EAFC 25
- Gitáros topic
- OTP Bank topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- PlayStation 5
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- BMW topik
- További aktív témák...
- ASUS P5GC-MX/1333 + proci + ram
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ProArt Z790-CREATOR WIFI alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus M5A99FX PRO R2.0 990FX chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX X570-E Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5600X / RX 7800XT 16GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- iKing.Hu - Apple iPhone 16 - White - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest