Új hozzászólás Aktív témák
-
LVXXX
tag
A probléma részben megoldódott.
Kivettem a gépböl az PCI ATA kártyát, kicsit átrendeztem kiosztást (ki vettem a gépböl a mobil rack-et és egy külsö USB-s IDE házba tettem, így már nem kell a kártya).
A gép elindul normálisan az új processzorral is (P4 2.4GHz / 533MHz 1MB Cache SL7E8), de a Nero írás közben (mikor elkezdené az írást) lefagyasztja a gépet, de egyszer az IE is lefagyasztotta. Nem memória hiba, mert legalább 12 órán át futott rajta a memtest hiba nélkül. És nem is melegszik túl a processzor. Ha visszateszem az eredeti P4-es processzort (2,4GHz 533MHz / 512KB Cache) az hiba nélkül müködik, lehet CD-t DVD-t írni, még véletlenül sem fagy le a gép.
Ez most vajon a processzor hibája, vagy az op.rendszeré (XP-pro).
Ha a processzoré, akkor ki lehet-e deríteni, hogy mi a hibája?
Letöltöttem egy CPU teszter programot (Hot CPU Tester Pro 4 (Lite Edition) / www.7byte.com).
Még nem futtattam le (kb 4 óra alatt futna le). Egy baj van vele: a Lite verzió sok CPU funkciót nem tesztel (Chipset, L1 Cache, L2 cache, SSE, SSE2...).
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sziku69: Szólánc.
- TCL LCD és LED TV-k
- Hobby elektronika
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Bestbuy játékok
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z270 GAMING PRO CARBON alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z390 GAMING X Z390 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 64GB(2x32GB) Kingston Fury Beast 3200MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE X570 AORUS ELITE X570 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Gigabyte GA-H110M-S2H (rev: 1.0 LGA 1151 alaplap, + i5-6600 CPU, + Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L520 - i3-2GEN I 4GB I 160GB I DVDRW I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Ygitk ZP-THP60 vezeték nélküli fejhallgató / 12 hó jótállás Akkumulátoros vezeték nélküli fejhallga
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- Apple Mac mini 14.3 M2 8GB RAM 256GB SSD 1év garancia
- ÚJ Lenovo ThinkPad T16 Gen 4 - 16" WUXGA - Ultra 7 255U - 32GB - 1TB SSD - Win11 - 3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő