Új hozzászólás Aktív témák
-
Yoshida
aktív tag
válasz
DRPCDoki #3548 üzenetére
Most nekem is az asztal a gyenge pont, bár tetszik az a mozgó ülőlapos szék is amit vettél. Gyógytornász vetetett velem egy ékpárnát, amiben ülve is van egy kis mozgás, azt is szoktam néha használni. (pláne hogy amennyire látom a gamer székek kicsit hátra lejtenek, így az előre ék szinte csak javít rajuk
)
Ezt az oldalt néztem csak eddig:
[link]
de hogy ne legyen reklám, beírom ide, hogy pl. az árukeresőn van már 100 tól is futópadA gond a sima futópadokkal az szerintem, hogy a kiálló rúdon van a kezelőszerv. Ami asztalhoz való, ott a kezelése külön megoldott, asztalra rakható asszem.
-
Tobepapa
csendes tag
Sziasztok!
Home-office-hoz szeretnék széket venni. Tudom sok ilyen kérdés van már, elkezdtem visszaolvasni a topicot, de ahogy látom ez nem egyszerű választás és az igazi az lenne, ha ki tudnám próbálni. EZ utóbbi hiánya miatt kérném a segítségeteket. Tehát a paraméterek:
190cm magas és 75kg vagyok
Home Office miatt napi 6-8 órát ülök (jelenleg egy 20 éves fa széken, tehát ehhez képest bármi megváltás lehet)
Ha megszűnik a home-office, akkor játékra napi 1-2 órát ülnék benne
Max. ár 120 ezer Ft.
Ha lehet extra, akkor a feleségem 170cm, jó lenne, ha neki is kényelmes lenne.Előre is köszi a segítséget!
-
DRPCDoki
tag
válasz
Yoshida #3519 üzenetére
"De létezik gyaloglópad is, álló asztalhoz! (de 300k-ért láttam hirdetve
)": Tudsz esetleg linkelni párat, amiket néztél - akár itt, akár privátban, ahogy neked jó? Most van egy jó székem, viszont magán a work-station setup-omon még érdemes lehet fejlesztenem. Az asztal az új gyenge pont és gerinc szempontból a mini elliptikus tréner is jócskán alul maradhat egy gyalogló paddal és jó asztallal szemben - főleg a mostani asztalommal nézve.
Ha találok egy jó megoldás gyalogló padra és asztalra és úgy látom, hogy hosszú távon lesz annyival jobb - a jó asztal és a séta kombó simán lehet annyival jobb -, akkor lehet "átalakulok" "walking dev"-vé. -
RIC5I
tag
sziasztok
végül 2 szék között vacillálok nagyon egy ilyen 150-160kg mmal
[link] vs [link]
a fönöki szék nem tudom hogy kényelmes lenne e 10-12 órára és megérne ennyi pénzt
a dxracer pedig lenne 150 környékén viszont nem tudom tényleg kibírná e 200kg igde ennyi pénz elköltésével nem játszadoznék így segítséget kérek tapasztalatok vélemények
-
DRPCDoki
tag
Végül egy SpinaliS Hacker-t vettem 0 perces állapotban, használtan - persze előtte ingyenes próba székkel teszteltem itthon. Eleinte Emagra X8 és X5-öt néztem, majd a Topstar Sitness 55-öt, viszont mivel én tényleg baromi sokat ülök, nekem tartós, aktív ülést támogató széket éri meg venni. Így ami szóba jött az Hacker és az Ergonomic. Az Ergonomic-ot szintén kiejtettem, mert 12-18 óra napi használatnál bőven számít annyit a jobb háttámla, hogy ne érje meg nekem az Ergonomic.
Van egy mini elliptikus trénerem, hogy karban tartsam a keringésem és ne pangjon a lábamban se a vér. Egyelőre egy 5 kg-os kézi súlyzót használok féknek, így simán tudom használni a trénert is. Nap közben ahogy kell, mindig váltok aktív és passzív ülés közt. Vékony vagyok, viszont még ilyen hosszú használat mellett se nyomja szét a szék a hátsómat, nem fájdul meg a gerincem, nem érzek tompa nyomást se a nap végén és nem fárad el a hátam.
Korábban én már ültem labdán és valami labda és szék kombónak örültem volna, és egy a SpanliS aktív ülés rendszere pont ezt adja. A jól kialakított háttámla és karfa ott van, hogy használjam, ha fáradnak az izmaim vagy pozíciót váltanék, egyébként pedig ott az aktív ülés rendszer, ami megoldja, hogy ne kopjanak szét a porckorongjaim és kondícionáljam magam arra, hogy tudjak is egészségesen ülni. Az aktív ülés rendszer nélküli székekre gyakorlatilag ezek után csak quick-fix-ként tudok tekinteni, mert inkább a tüneti oldalt próbálják kezelni, az viszont tényleg sok ülésnél, hosszú távon édes kevés lesz.
Mivel ingyen, kötelezettség mentesen küldenek próba széket és itt helyben a saját konkrét környezetemben tesztelhettem, ezért pláne nem volt min agyalnom - ha nem jött volna be, nem veszek, viszont mivel baromira bevált, ezért instant vettem is egyet; szerencsémre volt egy nagyon jó állapotú használt, így az árból is egész szépen le tudtam vágni. -
jozsi252
veterán
Sziasztok
Van egy közel 3.5 éves Akracing Player székem. Azt vettem észre a legutóbbi 1 hétben hogy amikor mozgok vele előre hátra, akkor sok esetben olyan mintha a szék előre akarna billenni. Csavaroktól kezdve mindent átnéztem, és sehol se láttam semmi.
Viszont jobban megnézve 2 vagy 3 kerék úgy csinál amikor mozgok a székkel mintha ki akarna törni. Kiszedtem, de semmit se láttam hogy el lenne törve vagy repedve, viszont kézzel mozgatva eléggé mozog.
Lehetséges hogy egy új kerék szett megoldaná ezt a gondot, vagy a "csillaggal" lehet valami?
Karcolom a 100kg-ot, szóval terhelve van azért. -
Megint itt.
Szóval még mindig kellene egy szék, amiben ugyan nem feltétlenül egyhuzamban, de napi szinten alsóhangon 10-12 órát ücsörögnék home office + egyebek. 180 cm, 110-120 kg. A keret durván 100 000 pénz (eh...), és jelenleg ennél a kettőnél vagyok megakadva;
Hero (Antares?) vs. Noblechairs Hero (van ennyiért)
A Noblechairs masszívabbnak, a másik meg "ergonomikusabbnak" (egészségesebb posztúra) tűnik.
Sajnos a személyes próba nem játszik, így érdekelnének a kérdést érintő meglátások. -
Zsigi72
aktív tag
111kg vagyok és egy GENESIS SX33 ( Nitro 330) Gamer szék tulajdonosa. Ugyebár az adatlapján 120kg maximális terhelés szerepel, így határon belül vagyok. A szék most múlt 2 éves és sajnos nem tudok róla semmi jót sem mondani. A karfájában a szivacs teljesen lelapult a kiálló csavarvég belülről kiszúrta a műbőrt ami szúrja a karom, a műbőr több helyen repedésnek indult. Az ülőfelület szintén kilapult. A szék összevissza nyöszörög, recseg-ropog, kotyog. Pedig nem ugrálok rajta, rendeltetésszerűen használom. Tudom semmi sem tart örökké, de a szivacsból tehettek volna bele jobb minőséget, ami nem lapul ki 1-2 év alatt és jobb műbőrt, ami nem repedezik ki. Számomra egy óriási csalódás volt ez a szék. Sajnos elb@sztam, úgy emlékeztem, hogy 1 év gari volt rá és most a egy cikk olvasása után tudatosult bennem, hogy 2 év volt a gari, amiből 1 hónappal csúsztam ki.
Ha valaki ilyet tervez venni az gondolja át 2x is, hogy mire adja ki a pénzét.
-
mrkthehpstr
csendes tag
Sziasztok!
Költözés stb miatt kivágtam a régi asztalom és a szr székemet, így beruháztam egy SKARSTA asztalra, illetve egy minősíthetetlen 22ezer forintos székre amit most küldök vissza..
Szeretnék venni egy széket, napi 2-5 óra ülésre( szerencsére állítható az asztal tehát sokat álldogálok én is munka közben)
nagyon maximum 40k-t tudnék most allokálni rá, 182cm és 75-85 kiló közt dobálom magam.
Fontos lenne hogy ne vágjam meg magam statikus elektromossággal ha a szék közelébe kerülök( azaz ne 130% műszál legyen..)
Illetve karfa ( és fejtámasz) is elengedhetetlen.
előre is köszönöm!üdv,
Márk -
4nick8
őstag
válasz
maciajeges #3533 üzenetére
Dxracer Tank.
-
hhenry
őstag
Sziasztok!
4-5 hónap múlva lenne aktuális a székvásárlás
Ezt a három márkát néztem eddig:AKRacing,DXRacer,Arozzi Verona
A plafon 140-150 ezer forint lenne
192 magas vagyok,88kg
Miket ajánlotok?
-
-
Topanka
aktív tag
Sziasztok!
Ahogy a fórumot olvasgattam, rájöttem, hogy sokan úgy jártak, mint jómagam.
Sajnáltam a 100.000,-Ft meg felettit kiadni egy székre, így 12 év alatt csak 6 db ment tönkre alattam. Pedig javítottam is őket.
Szóval most rászánnék többet is, csak jó legyen, többet bírjon.
193 cm magas vagyok, és 120 kg-ot vallok be.
Két széket is kinéztem, melyiket ajánlanátok?
Vagy van jobb ötlet? Azt is szívesen venném.
1. Secretlab TITAN XL [link] - de ez idő mire megjön, és 170 rongy felett van egy kicsivel.
2. Noblechairs Hero [link] - ez olcsóbb lenne, 142 rongy, és 2 nap alatt itt van.(#3535) RIC5I
Én is a DXRacer Tank al szemezgetésével kezdtem, de most minőségibb székeket nézegetek mások tanácsára amíg egálba kerülnek, vagy még olcsóbbak. Lásd feljebb. -
RIC5I
tag
Sziasztok
igy hogy az esti netezés mellé bejött a home office keresek valami új széket mert a mostani kanapém még nagyapámé volt és az 50+ év alatt elhasználódott- iróasztal mellé napi 8-12 óra
- én baromi nagy darab vagyok szóval teherbírás a legfontosabb
- én jobb szeretem ha nincsenek kerekek mert még nem találkoztam olyan székkel ami elbírt volna
- max 150 ezrem van ráa DXRacer Tank al szemeztem
a segítséget nagyon szépen köszönöm
-
zsoika
addikt
válasz
maciajeges #3533 üzenetére
-
maciajeges
csendes tag
Sziasztok!
Van esetleg valakinek ötlete, szék fronton?
180kg-os pehely súlyról lenne szó, ha nagyon nincs akkor 200kg-os kategória, de ha esetleg tudtok valamit 225kg v 250kg ba az még jobb lenne. Abba még ugrálni is lehet.Köszönöm.
-
gaben88
őstag
Tesoro szekek milyenek? Pl Alphaeon s2
-
zsoika
addikt
sziasztok.
Fiamnak (7éves, 125cm 26kg) , illetve feleségemnek ( 164cm 48kg) keresek gurulós irodai széket.... lehetőleg olyat ami mindkettőjüknek jó. -
Quetz
őstag
Sziasztok,
Vettem egy UFO széket, de sajnos túl széles nekem, az lenne megfelelő, ha a kartámlák 5-5cm-el lennének beljebb. Tudtok ajánlani ilyen széket?
-
Yoshida
aktív tag
Igen, egészen 135 fokig, ha jól emlékszem. Ilyenkor persze nincs hinta mechanika, mert akkor hátraesne az ember. Hanem csak a támla dől, mint az autókban. Szoktam is csinálni, ha várni kell valamire, és csak nézni a kijelzőt, vagy valami videó megy,
hogy hátradöntöm, az is tehermentesíti a derekat. (így viszont nem lehet gépelni, vagy egerészni)
-
djhalasz
tag
Sziasztok STANSSON UCE502BA vállalható vagy van jobb a kategóriában?
-
Yoshida
aktív tag
válasz
demerion #3518 üzenetére
Én azt mondom, Noblechairs Epic
én 108 kg vagyok, és 187cm, így inkább Icon lett, az 150kg-ig jó.
A Hero szélesített, nagyobb szélességgel rendelkezőknek.
A Secretlabos nagyon hasonlónak tűnt képről, mint egy Hero.Én azt mondom, hogy már 10 éve rá kellett volna szánnom ezt a pénzt egy ilyen székre.
Innentől nem neked válasz, csak általános okoskodás:Ugyan iszonyat kényelmes a szék, de ettől függetlenül be kell tartani, hogy óránként fel kell kelni 5-10 percre.
2 éve volt egy "reccs" a derekamban, reggeli bringa után (40km- be a melóba) utána voltam gerincterapeutánál, sokat segített, minden nap tolok gerincnyújtó tornát, 1 évig úsztam is, az mostanában sajna nem jön össze.
Akinek volt már valaha lehajolás utáni felkeléskor becsípődés, annak az a rossz hírem van, hogy a porckorongja már el van lapulva.Ezt érdemes elolvasni: [link]
Na, a gerincterapeuta mondta, hogy a legszuperebb székben se jó sokat ülni. Ő egyenesen azt mondta, hogy 20 perc után kéne felkelni, sétálni egyet, illetve óránként pl. váltogatni a testhelyzetet. Szék, aztán ékpárnát berakni, utána labdán ülni, állómunkához megemelhető asztal ha van, azon is lehet egy órát, utána újra szék, stb.
Sajna amíg nincs baj, addig nem érzed hogy romlik az állapota a porckorongnak, pedig ennyi a lényeg, hogy azt kell óvni.A normális székkel jöttem rá arra is, hogy túl magas az asztal, mert a szék legmagasabb állása kell hogy az asztalhoz passzoljon, de akkor már a lábam nem ér le normálisan. (ja a láb, annak se jó, hogy pang a vér benne, fel kéne polcolni azt is akár óránként
, home office előnye, hogy simán meló közben lefekszem 5 percre az ágyra, az segít ezeken)
Következő fejlesztés az ikeás felkurblizható asztal lesz. De létezik gyaloglópad is, álló asztalhoz! (de 300k-ért láttam hirdetve) Na az a non-plus ultra. Séta közben dolgozni
Még ami érdekes, ezt is a doki mondta, hogy ha pl. becsípődik (régen évi 2-3x volt, a nyújtó gyakorlatok óta 2 év alatt 1x volt csak eddig), akkor nem a fekvés a jó, hanem a séta! Az emberi test erre lett kitalálva, menni, vadászni, kémlelni a tájat, közelre, messzire fókuszálni a szemmel
(a szem egy másik téma, ha túl kicsi monitort, túl messziről nézel, akkor rontod a szemed. Erre is vannak gyakorlatok, amik használják a szemet mozgató izmokat, és frissítik a vérkeringésüket
Én 32-es TV-t használok monitornak, és még így is 150%-ra nagyítom a weboldalakat pl. Így olvasás közben egész sokat mozog a szemem legalább jobbra-balra, fel le)
Rossz derékra azt mondták, a legjobb a hátúszás, falmászás, és SÉTA!
Minden más terheli is, futás se az igazi, bringa is minél magasabb kormánnyal ront csak keveset.
Hát ez van.
-
demerion
tag
Sziasztok!
Szeretnék végre egy normális széket venni, mert amiket eddig használtam botrányosak és rendszeresen fáj a hátam. Naponta 6-10 órát ülök így fontos lenne, hogy hosszú távon is kényelmes legyen és normálisan tartsa a hátam. A keret nagyon maximum 150000Ft, nyilván ha van olcsóbban olyan, amit jónak gondoltok nem probléma
184cm és 86 kiló vagyok. Sajnos nem teljesen tudtam belőni melyik megfelelő méretű.Amiket eddig néztem:
Noblechairs Hero / Epic / Icon
Secretlab Titan
Dxracer King / Sentinel / Iron / Work
Arenaracer Titan
Nitro Concepts S300Ezek közül van amelyik esetleg a méret miatt egyből kiesik, illetve bármi egyéb ami még megfelelhet a célnak? Elsőre úgy gondoltam hogy elég egyszerű lesz választani de nem jött össze.
-
leviske
veterán
Sziasztok!
Valaki próbálta már az Äleby-t irodai széknek? Használható, vagy célszerűbb erre a célra rendes irodai forgószéket venni?
(#3417) balazs1956: Az a szék egy borzalom, pláne azon az áron. Kényelmetlen benne hosszútávon ülni és nekem a karfája is szétfoszlott pár hónap használat után. Ráadásul ajándékba kaptam, így még az árát se tudtam visszakérni.
-
Szalkacity
csendes tag
válasz
zohan echte #3515 üzenetére
Jujj. Na azért ennyit kizárt hogy érjen!
-
zohan echte
tag
válasz
Szalkacity #3514 üzenetére
Parancsolj, jó vásárlást. 😁
[link] -
Szalkacity
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni.
A lenti típusú vagy ehhez hasonló forgószéket keresek.
Teljesen szövet, magas támlás, nagy ülőfelületű.
Sehol nem találok még hasonlót sem ehhez. Ezt a Budapesti Légi forgalmi irányítók használják, biztos nagyon kényelmes lehet.Esetleg valaki tudna segíteni, ajánlani a fenti kritériumoknak megfelelő forgószéket?
Köszönöm szépen!
-
LionW
tag
Aki viszonylag olcsóbb, de megbízható széket szeretne annak ajánlom az Ikeás FLINTAN modellt 20 ezer forintért. (NOMINELL modell ugyanez csak karfával 25 ezer forintért)
10 év garancia, masszív acél szerkezet(15 kiló volt a doboz), acélcső végig körbe a hátrészen, a háttámla rendesen rögzítve van a rugó szerkezethez egy vastag acéllemezzel.
Vastag, de kemény szivacs, nem az a süppedős fajta. Viszonylag kényelmes, bár komolyabb székekkel nincs összehasonlítási alapom, 2 másik hasonló árkategóriás székemnél kényelmesebb. Az egyetlen dolog amit hiányolok az a fejtámasz.
Azzal tökéletes lenne számomra a szék. Emellett ami kicsit idegesítő az az ikeás "biztonsági" görgő, ami csak akkor görög ha ülnek rajta...Előtte egy Antares Megane 16 ezer forintos székem volt, senkinek sem ajánlom.
3 év alatt eltört benne valami, és a háttámla konkrétan oldalra dől, de mikor még új volt akkor sem lehetett rendesen rögzíteni sem a hátlap dőlésszögét, sem az ülőlap "mélységét"(előre-hátra mozgatható) mivel pár óra után kilazult a kézzel meghúzható csavar.
Ami még durvább, sima felfelé álló csavarokkal rögzítették az ülőlapot, amit úgy vettem észre 1 héttel a vásárlás után hogy rátérdeltem a székre, az egyik csavar pedig beleállt a térdembe.Na az egy kicsit fájt.
Egy idő után külön párnával használtam, mivel az ülőrészén lévő szivacs teljesen összement és éreztem a csavarokat odalent. Utána valamivel később észrevettem hogy a hátrészt is így rögzítették, és amikor ferdén ültem rajta akkor a csavar nyomta a gerincemet.Ritka kókány szék, ahhoz képest hogy csak 4 ezer forinttal olcsóbb mint az ikeás szék ezerszeres különbség van minőség terén.
Előtte egy jysk SNERTINGE székem volt, az elmegy kategória, az ülőszivacs gagyi minőség + kitört az egyik görgő pár év után(nem bírta a 60 kilómat
), de legalább van fejtámasz része. A hátrésze alig párnázott, csak egyenesen érdemes ülni rajta.
-
Krisz0418
őstag
sziasztok! Noblechairs epic-et rendelnék mihamarabb. Valakinek van tapasztalata vele? Húzós az ára de nekem megér ennyit a kényelem, most egy alap irodai székem van és a derekamnál párna van de igy se túl kényelmes.
-
gery2k14
tag
Sziasztok, melyiket lenne érdemesebb valasztani, mit tudnátok ajánlani 40-45 es arkategoriaban?
-NATEC Genesis Nitro 330
-Nitro Concepts C100
-Arozzi Monza
Előre is köszi -
II.Démonlord
tag
Valakinek van tapasztalata ezzel a fajta székkel kapcsolatban Mömax Lian ?
-
gaben88
őstag
Sziasztok,
185cm es 85kg-omhoz keresek szeket, most napi 10-12 ora munkara/jatekra. A home office raebresztett, hogy az otthoni olcso, halos Jysk-es szekem kenyelmetlen.
Elvarasaim:
- Ha lehet az ulofelulet ne legyen bor/mubor.
- Puha legyen az ulolapja.
- Kartamasz legyen fel/le, elore/hatra, jobbra/balra allithato.
- Legyen ertelmes derektamasza es fejparnaja/tamasza.
- Felesegem 155cm, ezert lehessen egeszen alacsonyra is leengedni.Ar, olyan max 70k. Az Ikeas szekek szimpik, de az alap, nem allithato kartamaszuk miatt kiesesre allnak. Mit ajanlanatok?
-
Surci1
tag
Ma megérkezett a Natec Genesis Nitro 950 szék. Vakon rendeltem, kipróbálás nélkül. Eddig nem bántam meg. A teszt elkezdődött a későbbiekben tudok infóval szolgálni. Csak azért írtam ezt a hozzászólást, ha esetleg valamikor valaki ilyet szeretne, akkor a keresővel rám találjon.
-
yossarian14
tag
Akinek van Nitro S300-a meg tudja mondani, hogy milyen széles a szék a legszélesebb pontján a kartámaszokat is beleszámítva? Köszi.
-
erh75
tag
Ismeri valaki ezt a széket ?
Fox forgószék:
[link] -
4nick8
őstag
válasz
SzabóTamàs90 #3499 üzenetére
Nem kamu, Ősgagyi.
-
Zotyipotyi
tag
válasz
Zotyipotyi #3485 üzenetére
A hétvégén további jó pár órát töltöttem a székek nézegetésével (asszony azt mondta, ha nem rendelek egyet gyorsan, akkor kivág az ablakon, mert már nagyon unja
).
Szóval, rájöttem, hogy a következők fontosak nekem:
szövet anyag, hintamechanika, 3D v 4D állítható karfa, állítható derék támasz, ülőlap magassága min 54 cm-ig állítható legyen. Ezek mellett persze legyen minél tartósabb is a szék (nem akarok 2-3 évente újat venni). És árban továbbra is szeretném 100e Ft-ig megúszni.Amikre leszűkítettem:
Emagra X5 (nem tudom, hogy meddig emelhető az ülőlapja)
Chairman 722 (ez az ára miatt nagyon szimpatikus)
Chairman 769
Hero
Boston extra
Samurai SL-3 (ez már a keret fölött van, de ha esetleg annyival többet tud az előtte felsoroltakhoz képest, akkor még lehet belefér, meg a 10 év garancia is kecsegtető)Szerintetek melyik illene legjobban a kívánalmaimhoz és a méreteimhez (sajnos széket próbálni nincs időm, cserébe viszont minél hamarabb kellene
) ?
Köszi!
Zoli
Új hozzászólás Aktív témák
- ELADÓ: Hyperx Cloud Alpha
- HP Elitebook 845 G10 Érintő kijelző Ryzen7 Pro 7840U 32GB DDR5, Magyar Garancia
- Új DLSS4 4K Gamer PC Ryzen 5 7600/RTX 5070 12Gb/32Gb DDR5/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari
- Új DLSS4 Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 5060 Ti/16Gb-32Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari
- Új 2K Gamer PC R7 5700X/RTX 5060 Ti/32Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari
- ÚJ Lenovo V17 G4 - 17.3" FullHD IPS - i5-13420H - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
- Bezámítás! Lenovo Legion 5 15IMH05H notebook - i5 10300H 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1660Ti W10
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest