Új hozzászólás Aktív témák
-
DeathAdder
veterán
Üdv
Egy kis tapasztalat AKRACING AK-K7012-BG-ről, amit 2015 ősze óta használok, napi szinten.
A széken 2 év után teljesen tönkrement mindkét kartámasz, a szivacs levált, újat kellett vennem (8e).
Illetve még két éves kora előtt tönkrement a gázrugó (12e).4 év után az ütköző ami megakadályozza, hogy a szék előre bukjon átszakította a fém lapot ami az ülőlapra van rögzítve, így a székben nem lehetett normálisan ülni, mert kidobott magából. Innen kvázi nincs visszaút, a szék tönkrement, cserélni ezt az alkatrészt nem lehet, tehát ilyenkor van az hogy a nyugati ember kidobja, én meg szétszedem, elviszem, és megjavíttatom.
Na és miután ezt meghegesztettük, összeraktam, néhány napig használtam, majd tőből kiszakadt a foglalat amibe a gázrugó vége illeszkedik (nem volt kellemes érzés amikor kiborultam belőle ), szaggatott vonallal berajzoltam ahol eltört, tehát a szék most ismét hegesztésen, én meg egy konyhaszékről pötyögöm ezt
Kétségtelen, hogy a szék kényelmesnek baromi kényelmes, a szövet még mindig jól bírja, de nagyon nem éri meg az árát.
Ugyanaz a bajom mint a drágább számítógépes perifériákkal. Egy olcsó Metros szék 6 év után ment nálam tönkre (gázrugó ott tökéletes a mai napig, hanem gagyi kemény karfa pattant el ami az ülőlapot és a támlát fogta össze), ez pedig egy 90 ezres szék, amire 2 éven belül ráköltöttem 20 ezret, és ha nem találok rá módot hogy meghegesszem az eltört cuccokat, akkor elmondható hogy a szék 2 év használat után nagyon lerobbant, 4 éves korára pedig használhatatlanná vált, mert elkezdett törni minden a képen látható fém lapon.
Nem tudom a többi gyártó terméke hogyan bírja, az én székem napi sok óra használatban van, sosem huppantam bele, igyekeztem vigyázni rá, de nagyon nem vagyok elégedett az élettartamával.
[ Szerkesztve ]
-
Cyrin
addikt
Markusból megszünt a világos szürke szövetes? Régebben azt néztem ki, most hogy megvenném nincs...
-
Silεncε
őstag
Sziasztok!
45-50k körül keresnék széket napi 4-5óra gépezéshez. 183cm és 110kg. MARKUS nem játszik, nincs a közelben IKEA (és nem is járok BP fele). Mit ajánlanátok?
-
-szabi-
őstag
Hi
Aktuális a székcsere így kapóra jött a hétvégi ph cikk.
Az említett NATEC Genesis Nitro 330 árban is megfelelne.
Mi a véleményetek róla, érdemes?üdv
-
matelijah
csendes tag
Sziasztok!
Kettő kérdésem lenne:vettem egy fekete pu noblechairs epic széket az irodába és mintha jobban mozogna a kartámla, mint ahogy elvárná az ember, kicsit lötyög.
Ennek ilyennek kell lennie, vagy az enyémmel van egy kis baj?
Mindkettő kartámasz ugyanúgy lötyög. Néztem pár videót, ott mintha ugyanúgy mozogna, mint az enyém, csak senki nem említi, hogy ez negatívum lenne, pedig szerintem eléggé zavaró tud lenni, hogy nem all stabilan.
A másik kérdésem, hogy itthonra barátnőmnek is kellene egy forgószék, (55 kg, 164 cm), max 50 ezret adnánk érte, tudnátok ajánlani párat? -
Robeast
tag
Bestbuy topicból hozom:
"IKEA Family októberi akció keretén belül Budaörsön 25 ezer a fórum nagy része által istenített Markus szék."[ Szerkesztve ]
-
Mosqu!to
addikt
Sziasztok!
Fekete bőr borítású IKEA Markus tulajokat keresek. Kinek van ilyen?
Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
-
raven84
senior tag
Sziasztok, vettem egy AKR Premium V2-t és a hinta része nem úgy működik ahogy kéne.
Teljesen loosera van tekerve de ennek ellenére elég nehéz hátra dönteni. Találkozott már ilyennek valaki? Lehet erre megoldás? -
venom8888
őstag
Sziasztok. Szamitogepezs kozben kb 30-45 perc utan elzsibbad a seggem teljesen. Tudnatok ajanlani valami fassza szeket amin ez nem tortenik meg, vagy ajanlani valamit. Koszi
-
Lokids
addikt
válasz venom8888 #3164 üzenetére
Továbbra sem adtál max összeget. És tudni kellene, hogy mekkora vagy.
Az átlagnak pl megfelel egy Ikea Markus szék is, ami 30-40K kategória. Vagy van pl a Spinelly szék ami már 120K. Ergohuman 200K.
És ezek között még sok másik.De ha már 1M a fizetésed (azt írtad a fizetésed 1/3-a és azon székek ára 300K+), akkor 3-400K-t igazán kiadhatsz egy székért, ami kb 10 évig jó lesz.
[ Szerkesztve ]
If you chase two rabbits you will lose them both.
-
venom8888
őstag
De a csillagot mar kicsereltem egy regi fa forgoszekrol csavaroztam le,mert a gyari mar hajlott,nem gurult stb.
-
Mosqu!to
addikt
válasz venom8888 #3167 üzenetére
Én 180cm vagyok, a Markus szék pont megfelelő magasságú, jó helyen van a deréktámasz, és egész munkahelyen és otthon is ebben ülök egész nap, lábzsibbadás, hátfájás nélkül.
Nem lehet, hogy rossz a tartásod? Érdemes amúgy óránként felállni 5-10 percre, akkor tuti nem lesz gond.
Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
-
phoenix64
őstag
Sziasztok.
Szeretnék venni valami kényelmes "gamer" széket 40-45 körül. 190cm magas vagyok, így nem tudom mekkora hát támla lenne az ajánlott. Valakinek esetleg tapasztalat? Illetve ezt találtam ami tetszik, viszont nem tudom mennyire megbízható a bolt.
-
DJZoliboy
aktív tag
Sziasztok! Kinek van Epic vagy Hero széke? mik a tapasztalatok? Jo székek? ne zsibbad benne a feneke senkinek? Köszönöm!
-
GeryFlash
veterán
Sziasztok!
Az ismerősöm keres forgószéket, 40 ezer Ft a budget. Ez a 3 szék lett kinézve, ezek közül melyik lenen a legjobb, esetleg van ezeknél lényegesen sokkal jobb vétel ebben az árkategóriában, esetleg valamivel kicsit feljebb (max 50 ezer)?
173/70 kilós a srác, különösebb extra igénye nem lenne.
- [Kring Extreme Gaming]
- [Kring Racer II Gaming]
- [Timeless Tools Gamer ]Köszi!
Hi, i'm new to APHEX TWIN, so i was wondering how much the IQ requirements was to enjoy his stuff. and understand all the underlying themes, because its really complex stuff. I have IQ of 119 but i heard that you need atleast 120 is it true?
-
Kygo
csendes tag
Sziasztok. Szeretnék hosszútávra széket venni, de nagyon bizalmatlan vagyok a "gamer" székek irányába, és azért 100e ftot soknak tartom.😁 Olyan 50ezer környékén gondolkozok, és játszani szeretném, ha ez számít. Köszönöm.😁
-
kicsi kecske
tag
Sziasztok!
Elkezdtem visszaolvasgatni jó pár oldal kommentjeit, de mégis csak direkt tanácsot kérnék.
187cm, 90-95 kiló vagyok. Melóban is ülök, itthon is ülök. Jelenlegi "főnök" műbőr székem kb 4-5 éves, cserére érett. A hintázós kihúzós vas darabja megkopott, emiatt billeg a szék előre hátra, valamint most már oldalra is.. nyikorog recseg stb.
Olyan széket keresek ami jó az én testméretemhez, karfás, nem kell, hogy bőr legyen, jó a sima szövet is. Mostanában ezeket a hálós "mesh" anyagokat is nézegettem, kérdés mennyire nyúlik meg idővel. Ezzel viszont nincs tapasztalatom. 50k körül lenne a határ, de melóban 1-2 gerinc problémás kollégának vettek ilyen emagra székeket. Múltkor kipróbáltam az egyiket, hát valami isteni jó az a szék. Néztem amúgy 70-80k az indulója szóval vmi ilyesmire tornásztam fel a keretet.
A lényeg, hogy most olyan széket szeretnék venni amiben kényelmesen el tudok ücsörögni akár órákat is és nem fog 2 év alatt az is elkezdeni széthullani mint a 20-30ks "főnök" gurulós székek.“Mindig is néptáncos akartam lenni, de rá kellett jöjjek, hogy olyan nép nincs, ahogyan én táncolok!”
-
-szabi-
őstag
Hi
Héten megérkezett Natec Genesis Nitro 370 szék.
Egyenlőre semmi nyekergés, amennyiben később előjön számomra elfogadható lesz ebben az árban.
Tetszik a párnázott karja.
Ülőfelület szélessége és hossza nekem jó.
Ami nem tetszik az a háttámla kialakítása.
A derekamat még megfelelően megtámasztja de ahogy próbálok egyenes háttal ülni, a fej támasztására kialakított felső rész a lapockám felső részen, váll magasságban ívelődik vissza ami nyomja, hajlítja a gerinc felső részét.
Legalább 5, de inkább 10 cm-el magasabban kellene a visszahajló résznek kezdődnie akkor minden rendben volna.
Magasságom 175 cm, teljesen átlagos. Olyan érzésem van mintha gyerekmagassághoz méretezték volna a háttámlát.
Kényelmetlen megoldás.
Részemről 165-170cm magasság felett nem ajánlom.üdv
szabi -
Monoceros
csendes tag
Sziasztok! Új szék vásárlása előtt állok és szeretném a segítségeteket kérni. 200 cm magassághoz és 100 kg súlyhoz keresem az igazit, napi 3-4 óra használatra. Árban egyelőre 40.000-50.000 Forint körüli összegre gondoltam. Korábbi hozzászólásokban többen is ajánlották az IKEA-féle MARKUS-t, esetleg az jó választás lehet kezdésnek? Ha esetleg valakinek lenne olyan javaslata, amely kicsit több, mint a keretösszeg, ne tartsa magában. Előre is köszi!
-
kicsi kecske
tag
Sziasztok!
Akinek van IKEA Markus széke, az legyen szíves mérje le nekem teljesen felengedett gázrugó állapotban a kartámla legfelső magasságát a földtől. Az IKEA oldalán csak azt látom, hogy 57CMre lehet felengedni az ülőlapot, de nem látszik a mérezetésen, hogy a karfával együtt milyen "magas" így a szék. Kérdés, hogy teljesen felengedett állapotban befér-e a 75ös asztal alá, vagy magasabb asztalt kell hozzá csinálnom.
Előre is köszi!
“Mindig is néptáncos akartam lenni, de rá kellett jöjjek, hogy olyan nép nincs, ahogyan én táncolok!”
-
sutyesz96
őstag
sziasztok!
Napi 6-8 órát ülök gép/tanulmányaim előtt, és szükségem lenne egy olyan székre ami megkíméli a hátam (főleg az alsó részét) ilyen szintű megterhelés mellett is. Ára nem számít, a leges legfontosabb hogy anatómiai szempontból ergonomikus legyen. Nyilván szeretném ha esztétikus is lenne, és nagy piaca van most ezeknek a gémer székeknek (főleg az ilyen komolyabbakat néztem ezekből [link]), de nem tudom hogy feltétlen ez lenne-e a legeslegjobb választás. Mit tudnátok ajánlani nekem?
No matter what, you keep finding something to fight for.
-
Ispy
veterán
válasz sutyesz96 #3179 üzenetére
400 font az nem a drága székek ára, egy steelcase gesture 300000 forinttól indul, szóval óvatosan a pénz nem számít kifejezéssel.
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Ispy
veterán
válasz sutyesz96 #3181 üzenetére
Nem, félreérted, onnan indul, egy kis ez meg az és simán megvan az 1 misi is.
Igaz ez a székek királya.
Az egyik ügyfelünk kért be annó ilyenekre ajánlatot 3000EUR/darab lett volna....csak gondoltam szólok, amikor a pénz nem számít. Egyébként az ergonomikus csodaszékek simán karcolják a 200k, de egy alap emagra széket nézzél meg, az is elég sok mindent tud.
A gémer székek közül vannak jobbak, rosszabbak, minőségük és tartosságuk kérdőjeles, van akinek 2 év alatt szétesik, nekem évek óta bírja, igaz mostanában nem használom.
Illetve a székeknél az egyik legfontosabb szabály, hogy ki kell próbálni, ami nekem kényelmes, az lehet másik egy rakás szar, nagyon szubjektív dolog ez.
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
dqdb
nagyúr
válasz sutyesz96 #3181 üzenetére
Sajnos a jó szék drága, a még jobb még drágább. Hátat nehéz cserélni, és minél később jön rá erre az ember, annál drágább lesz.
Amúgy a hát alsó részét nem megkímélni kell, hanem megerősíteni ott az izmokat. Ebben egy olcsó fitneszlabda is sokat tud segíteni, ha a szék helyett azon ülsz napi 2-3 órát a 6-8 órából.
[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dkpisti
tag
Sziasztok
Otthoni használatra több óra gépezéshez néztem: Gamdias Zelus,Natec Genesis NITRO550-et (170cm vagyok) hasonló árkategóriában mit érdemes venni illetve vélemény a 2székről valakinek? Előre is köszönöm -
Bencus88
nagyúr
Sziasztok!
Új szék vásárlása előtt állok. Elég sokat töltök a gép előtt a munkám miatt, így szeretnék egy komolyabb széket venni. 180cm körül vagyok 85 kiló, első nekifutásra ezt találtam, mit gondoltok róla? [link] -
venom8888
őstag
Tudtok nekem olyan szeket ajanlani PC hez, aminek a leg vastagabb az ulofelulete? puha, 100kg-ot birjon el, magas hattamla, ne csuklodjon hatra a nyakam
[ Szerkesztve ]
-
venom8888
őstag
Egy jo pont, hogy a cpu prioritast beallitottak normalra,nem kell minden inditaskor nekem at allitani. Gondolom ez eppen belefert a 7Gb ba
-
Karmko
tag
Sziasztok!
Nagyából 2 éves IKEA Markus székem egyre jobban nyikorog forgásnál.
Mit lehet tenni ez ellen?
WD40? Vagy az csak ront a helyzeten?
Lecserélni nem szeretném, mert a nyikorgáson kívül meg vagyok vele elégedve.
Segítségeteket előre is köszönöm! -
kicsi kecske
tag
https://m.alza.hu/arozzi-verona-pro-v2-carbon-black-d5267519.htm
BB topicbol
“Mindig is néptáncos akartam lenni, de rá kellett jöjjek, hogy olyan nép nincs, ahogyan én táncolok!”
-
bullseye
addikt
Sziasztok, nekem is kéne egy jó tipp, hátha fekete péntekre kap -5%-ot...
A Dxracer Ironom így 3 év intenzív használat után kezd szétfoszlani, a derékpárnáját meg már alá kell dúcolnom, hogy érjen valamit. Nem volt rossz, a derékpárnája sokat segített, de mégsem akarom ugyanezt, mert a műbőr háttámla nem jött be nyaranta, meg azért kicsit fáj, hogy csak ennyit bírt (még ha napi 10+ órával is).
182 centi vagyok, 110-130 kiló között ingázok (igyekszem lefelé, de a 120kg határt nem merem vállalni), ehhez kéne valami, ami elbír, méretes, kényelmes, tartja a derekamat. Gamernek, színesnek nem kell lennie, az ha kevésbé kagyló, talán jó is lenne hosszabb távon, és a háttámla legyen mash, vagy valami szellősebb szivacs.
Jó lenne, ha jobban bírná a strapát, mint a Dxracer, akkor az sem baj, ha valamivel drágább (vagy legyen jó ára, és cserélem kétévente ha kell...), de azért negyedmillió fölött akkor se legyen, pls.
'Micsoda nyűg" by Rest (FA Brotherhood) │ Szarkazmus valószínűsége: 70%
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest