Hirdetés

Sárguló árak

Elsősorban a játékosok kegyeit keresik akcióikkal a cégek: billentyűzetek, egerek és monitorok is olcsóbbak a héten.

PC és notebook


A cikkben közölt árakat nagykereskedelmi (áfa és kiskereskedői haszon hozzáadásával) és kiskereskedelmi partnereink listái alapján képeztük. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vagy kiskereskedelmi partnereinknél vásárolhatóak meg. A számítástechnikai termékekre a legtöbb esetben 2 év garancia vonatkozik, az eltérő garanciaidőket külön közöljük.

Hirdetés

Újabb, játékosok igényeire szabott összeállításokkal jelentkezik a héten a Foramax, melyek a trendeknek és az igényeknek megfelelően Ryzen alapokra építkeznek. Az alkatrészek összeválogatásakor a cég most szakított az ASUS-szal és az MSI palettájáról válogatott. Mindkét esetben egyébként inkább az alsó kategóriát célzó konfigurációkról van szó, melynek megfelelően az árak is kedvezőek: 139 900 forintba kerül például az MSI-Ryzen Game PC, melyben Ryzen 3 2200G, 8 GB DDR4-2666-os memória, 1 TB-os merevlemez és egy Ventus OC sorozatba tartozó GTX 1650 grafikus kártya található. Mindezeket a komponenseket egy MSI A320M Pro-E lapra és DeepCool Smarter gépházba telepítették, az energiaellátást pedig egy 500 wattos tápegységre bízták.


[+]

A fenti összeállítás persze inkább csak alacsonyabb felbontás és/vagy minőségi beállítások mellett fogja a legmodernebb játékokat rendes sebességel meghajtani – nagyobb teljesítményt kapunk viszont a 199 900 forintba kerülő MSI-Ryzen Game PC v2-től, melyben a DeepCool Smarter házat a Cooler Master E500L váltotta, tápegységként pedig egy 500 wattos Chieftec 80 Plus egységet vetettek be.


[+]

A gépben az alaplap nem változott, a többi komponensnél viszont komolyabb előrelépés történt, a CPU például egy Ryzen 5 2600, mely mellé 16 GB DDR4-2666-os memória és egy MSI RX 580-as grafikus kártya került. A háttértár szerepében egy 480 GB-os Kingston A400 mutatkozik majd be – alighanem ennek lesz majd köszönhető az általános felhasználás során érezhető gyorsulás oroszlánrésze is.

Noteszgépek

Egy pillanatra elkanyarodva a játékosoktól, az USAnotebooknál előkerült két akciós Dell gép a Vostro 5481 modellből. Ezek közül az olcsóbbik 229 990 forintba kerül, és ezért a pénzért Core i5-8265U processzort, 4 GB memóriát, 1 TB-os merevlemezt és egy 14,1”-es, Full HD felbontású, IPS panelre építkező kijelző kínál. Ez utóbbi előnye, hogy a munkát, tanulást megkönnyítendő matt felületű, tehát nem kell állandóan olyan helyet keresni, ahol sem a világítás, sem az ablakok nem zavarják a megjelenítést. A gépben a grafikus feladatokat a processzorba integrált Intel UHD Graphics 620 látja el, akinek ez nem lenne elegendő, annak 249 990 forintot kell fizetnie a dedikált 2 GB GDDR5 memóriával kiegészített GeForce MX130-at használó változatért.


[+]

Bármelyik modellváltozatról is lesz szó, egy komplett, rögtön használatba vehető munkagépet kapunk, az árban ugyanis a Windows 10 Pro változata is benne van, három év garanciával együtt. Magyar kiosztású, háttérvilágítással rendelkező billentyűzet segíti a szövegbevitelt, a méretek (325 x 232 x 18 mm) illetve a tömeg (1,6 kg) alapján pedig a hordozhatóságra sem fogunk panaszkodni. Csatlakozóból is bőséges a kínálat, ez jelenti egy Type-C és három Type-A USB port, egy HDMI kivezetés és egy Gigabit Ethernet konnektor meglétét. Ezeken felül kapunk még ujjlenyomat- és kártyaolvasót, 802.11ac WLAN adaptert és Bluetooth 5.0-t is.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

 • Kapcsolódó cégek:

Azóta történt

Előzmények

 • Szép időben csökkenő árak

  Ezen a héten notebookokat, adattárolókat, néhány egeret és egy routeres akciót szedtünk össze.

 • Szeptemberi ajánlatok

  Ezen a héten notebookok, egerek, Ryzen processzorok, alaplapok és más érdekességek kerültek terítékre ajánlónkban.

 • Hardverek nem csak iskolába járóknak

  Heti ajánlónkba változatos notebookokat, gamer perifériákat és igényes komponenseket válogattunk be.

 • Tolltartó mellé akciók

  A nyár utolsó napjára notebookokat, PC-ket, grafikus kártyákat, monitorokat és játékosoknak szánt kiegészítőket szállítottunk.

Hirdetés