- Riasztó topik
- ASUS notebook topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Acer notebook topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Melyik tápegységet vegyem?
- MSI notebookok
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsiga667
addikt
válasz
Csaba_20_ #49 üzenetére
Fényszmog: 30 év várakozás után nem látod rendesen a Halley üstököst a 300000Ft-os távcsöveddel mert a 3000000 pestinek kell a nappali világosság az éjszaka közepén is.
De őket nyilván a legkevésbé sem izgatja hogy más hobbiját/munkáját zavarják meg a tudatlanságukkal vagy nemtörődömségükkel,ugye?Miért jó az bárkinek is ha az Árkád díszkivilágítását 500km-es orbitális pályáról is tisztán lehet látni?
De tegyük félre a csillagászokat. Próbáltál már úgy elaludni hogy az ablakon át kintről a pofádba világít 1000W-nyi izzó? Hidd el, nagyon fasza, szerintem is.
Nem arról van szó hogy a sok lámpa felmelegíti a Földet és elolvad az Antarktisz jege és megfulladnak szegény hollandok, de ha valami néhány embert zavar, a maradéknak meg ''csak'' a pénzébe kerül, akkor arra nincs szükség. Nem kell fontossági sorrendeket felállítani, ha valami szar akkor azon változtatni kell, és kész. -
Csaba_20_
őstag
Szeretném, ha összevetné mindenki a következők jelentőségét:
Szmog:
1) Harminc perc álldogálás a Nyugati téren az autók között a délutáni csúcsforgalomban.
Elektroszmog:
2) Harminc perc álldogálás egy rádióadó mellett.
Fényszmog:
3) Harminc perc álldogálás egy stadion gyepén bekapcsolt reflektorok mellett.
Ezek után lehet jönni azzal, hogy melyik mennyire káros... -
Csaba_20_
őstag
Nem annyira a frekvencia az, ami a problémát okozza, hanem a teljesítmény. A mikrosütők is 2.4 GHz környékén dolgoznak, csakhát nem mW-okkal, hanem több száz wattokkal(pl. 700W).
A mikrosütő se minden tárgyat képes felmelegíteni, hiába is dolgozik több száz wattal. De például a vízzel teli dolgokat igen, az emberi test pedig hát...szóval ezt mindenki tudja mennyire teli van vízzel.Talán nem véletlenül van többszörös védelemmel ellátva, nehogy nyitott ajtóval be lehessen kapcsolni. Egy nagyi amerikában megsütötte a kiskutyáját, mert az vizes volt és meg akarta szárítani. Aztán beperelte a gyártót, hogy miért nem írta rá a mikrora, hogy ezt nem szabad. Megnyerte a pert...gondolhatjátok, hogy nem dán dogja volt.
-
mh197
őstag
Én inkább jobban félek a manapság terjedő bluetooth, meg wireless kütyüktől. Azokhoz elég sok kakaó kell, hogy jó messzire tudjanak sugározni. Igaz, hogy 2,4-2,6Ghz ,a freki tartomány, ha jól tudom, de mégis van félsz bennem tőle. Használ sok ember pl wireless, meg bluetotth headsettet, hát én nem raknék fel egy ilyen sugárzót a fejemre, de ez mindenki szíve joga. Lehet, hogy a magas freki nem káros emberre, legalábbis ezt mondják, de nekem ez mégsem túl megnyugtató. Szerintem egy ideig nem is fogom még használni ezeket a gépeket, bár igaz, hogy Bp-n már egyre több antenna van, többek közt a BME-n is az épületekben, szvsz elkerülhetetlen. Majd meglátjuk mi lesz ha eltelik néhány 10 év. Amúgy meg ki tudja a mai világban mi mit okoz, mert a növényvédőzött zöldségek, a hormonkezelt kaját evő állatok meg egyéb génmódosított dolgok korát éljük, és ha belegondolsz a végén ezek a dolgok mind benned végzik, vagyis ami nem lebontható, az benned halmozódik fel, aztán kezd vele a szervezeted azt amit kezd. Ezek a dolgok talán veszélyesebbek, mint az ilyen sugárzási dolgok, mert ezeket tényleg ''elnyeled''
.
Ja, sugárzásokra még annyit, hogy állítólag a mobil sem káros, de ezt úgy mégsem lehet bizonyítani, mint azt, hogy megfáztál, mert évek alatt jön ki a hatása, ha van egyáltalá. Amúgy meg remélem a rádiós egerem, meg billentyűzetem nem rövidíti meg az életemet -
bzoley
veterán
válasz
Csaba_20_ #40 üzenetére
Ez olyasmi lehet, mint a hangszmog, ami -szigorúan a témához kapcsolódva - még veszélyesebb is, mert ha túl hagosan zúg a gép az asztal alatt, - főleg nyáron - nem hallom meg ha egy szúnyog settenkedik felém, és mire észreveszem, már késő
De úgy általában a témához:
Mire bármi baja lenne akárkinek a gépből kiáramló káros anyagoktól, addigra már rég annyi neki. Na jó tanyasiak és remeték jobban ki vannak téve a veszélynek, mert jobban el vannak szigetelve az egyéb káros anyagoktól. -
Csaba_20_
őstag
A rádióadást leginkább a hibás EMI/RFI szűrő okozza, vagy ezek hiánya a tápegységben. Egyébként érdekes, hogy azért aggódsz, hogy elnyomja a rádióadást, de azért nem, hogy a rádióadást adják akkor is, amikor a géped nem üzemel(illetve akkor is, amikor megfelelően üzemel benne az EMI/RFI szűrő. Ergo ugyanolyan dózist kapsz már alapból bárhol a rádiók miatt. Leginkább azok szoktak ilyen félelmeket kelteni másokban, akik nincsenek teljesen tisztában a dolgokkal, de hallottak/láttak valamit és megpróbálják értelmezni azt vagy feltétel nélkül elfogadják..
-
D600
tag
A PC elektroszmog tere eléggé erős, ha a házra szerelt fémburok nincs rajta, igen is nagyon káros hosszú távon. Annyira erős, hogy a közelben levő rádiókat is sokszor elnyomja a gépből áramló freki-hullám. Egyébként szerintem a műanyagokból oldódó vegyszerek nem érezhetőek.
Leginkább a bútorlapokból kioldódó vegyi elemek a legveszélyesebbek, simán rákkeltők. Tehát inkább a vegyszerekkel átitatott, kezelt bútoroktól tartsatok inkább, mert azok hosszú távon eléggé veszélyesek az egészségre. (nem én találtam ki, most volt műsor róla nemrég) -
mh197
őstag
Gondolt már rá vki, hogy egy vízhűtéses gépből is párolog ki ez az? Mármint a hűtőfolyadék ugye fogy az idővel szépen, hiába, hogy zárt a rendszer, és a hiányzó rész a szobában párolog szét.
Ez mennyire lehet káros pl fagyálló+víz kombó esetén? -
Csaba_20_
őstag
Múltkor olvastam egy cikket, talán a Népszabadság, vagy a Magyar nemzet egyik hasábján. Arról írt, hogy az Árkád üzletháznak csökkentenie kellett a világító díszeit, mert a környező lakók a fényszmogra hivatkozva nyomást gyakoroltak rájuk. És, hogy a szegény budapesti fiatalok az esti órákban a fényszmog miatt nem tudnak csak 100-150 csillagot megszemlélni az égen, míg a vidéki társaik legalább 10-szer annyit láthatnak. Ezt mind az a sok csúnya fényszmog okozza. Csökkenteni kéne a felesleges kivilágítást esténként, mert nem lehet gyönyröködni az égboltban. Szóval erre már én is azt mondom, hogy...lol
-
törölt tag
válasz
hummerdikk #36 üzenetére
Lehet. A parkettát mivel kezelik? Lekenik mégegy réteg lakkal? Marad abban oldószer elég ami párologhat. És ez igaz minden festékre lakkra. Gyanítom nem innál tejet/tejterméket ha tudnád mi mindet használnak a gyártása közben!
Viszont az anyag és az energia konvertálható egymásba. Tudod: E=mcc. -
hummerdikk
őstag
válasz
#65675776 #34 üzenetére
Jaj! Ez igy durva! Tudod milyen mennyisegben van az elektronikai iparban a gyartasnal ez jelen? Mert szerintem nem. Rendesen ott van ne aggodj! Parkettakat meg rendesen lekezelik tehat azon nem nagyon marad olyan mennyiseg ami karos lenne.
Pa: Elkezdhetunk! De ez nem anyag. Ez egy un eroter. Ezt a magneses mezohoz tudnam hasonlitani. Az se anyag. -
Pá
addikt
válasz
hummerdikk #33 üzenetére
Hát most elkezdhetnénk vitatkozni arról, hogy mi számít anyagnak és mi nem, de azt hiszem bölcsebb, ha nem kezdünk.
-
törölt tag
Ha flsz a toluoltól, akkor szedd fel a parkettát ha van a közeledben. A parkettelakkok, nitrolakkok toluol oldószerűek. Inkább attól félj, mert ha tologatsz egy széket és megkarcolod a felületet és a por szállni fog a levegőben. Ez a cikk csak arra jó, hogy a tudatlan felhasználókat az elektronikus eszközök ellen hangolják!
-
Pá
addikt
Ö, izé, elektroszmog? Az káros anyag?
-
hummerdikk
őstag
Udv kollega!
Annyival egeszitenem ki, hogy ezekben az elmaradott orszagokban fogjak az alkatreszeket es kezzel, tuz felett vagy ahogy tudjak szetszedik a cuccokat...
Es miert ott? Azert mert ott 4 dollar korul van egy gep lebontasa, mashol meg 20-30 dollar... Szerintem a cegek at fogjak venni es illegalisan elviszik majd a fenebe!
Probaljatok ki ezt:
Fogtok egy NYÁK darabot es langbarakjatok es finoman beleszippantotok a levegobe.
Meg latjatok azt a maro hatasu fusotot is. Na azok a szegeny emberek nap mint nap azt szivjak!
Annyira kell ezzel vigyazni, hogy szabadban kell elvegezni, mert lakasban nem a legjobb... Egyebkent ilyen szaga van a leegett gepnek. -
pink75
aktív tag
szóval éljen és viruljon a ph! hardver piaca! Mindenki kérjen állami támogatást a környezetvédelmi alapokból az új használt egeréhez!
mellesleg az ezüst- (arany-) tartalmú forrasztóhoz mi , ötvösök, már amelyikünk ismeri, flussmittelt használunk, aminek a címkéjének a felét egy hatalmas halálfej díszíti
levegőt nem nagyon kapni a gőze mellett, az biztos, meg csípni, marni is remekül tud
a flouron nemtom, mennyire kímélőbb
vagy mit használnak majd az ezüsthöz -
Parsifal2
tag
Indiában ennél gázosabb dolgok is vannak. Múltkor láttam a tv-ben, mikor tűz felett olvasztották/hasznosították az elektronikai hulladékot csóringer hajléktalanok, utánna meg turistáknak csináltak belőle kacatokat. De ez a benszülöttek dolga. A PC felhasználókat nem éri valami nagy ártalom, ez a fontos.
-
hankpoke
tag
Nem kell ecsetelni a gyártást,én is nap mint nap a hullámforrasztó környékén dolgoztam.
Para is volt/van a gyárban az új forraszanyagok miatt,mert többsége ezüsttartalmú,drága és kedves betabított munkáshölgyek lopkodnák,mint a cukrot.Új törvény szerint a gyártó cégnek kell újrahasznosítania a régebben legyártott termékét.Erre nagyon kevés cég képes,lesz ebből nagy zúgoódás még...
Nincs is bajom a gyárakkal és a fogyasztókkal,míg nem használnak piszkos módszereket.
Tiszta hogy a gyártás melléktermkei visszafogottak,de mit mondtok arra ha kezeletlen hulladékként áll egy szeméttelepen és csóri gyerekek bontják szét az egészet Indiában?
Mi ha nem környezetszennyezés?
Nem csak a gyárban kell figyelni,egészen a termék haszálatáig,tönkremeneteléig is.
Hank -
Parsifal2
tag
A folyasztószert(flux), és a ragasztót válaszd külön, mert semmi közük egymáshoz.
A folyasztószer felelős a forrasz minőségéért. Általában víz, vagy alkohol a hordozóanyaga 60-80%-ban. A többi az aktivátor. A forrasztás kezdetekor felviszik a folyasztószert, majd kap a panel egy hatalmas előmelegítést(kb 120-300 C) ez a hősokk ellen, és a folyasztószer elpárologtatása miatt van. Ha a flux nem párologna el, nem jönne létre a forrasztás. A forrasztás után maradhat aktívátor maradék a panelen, de az nem bomlik, inkább sajnos magába zárja a párát, stb, ezért mosni szokták.( külömben vezetőképes lenne)
A panelen furaton szerelt, és felületen szerelt alkatrész van. A felületen szerelt alkatrészt rögzitik ragasztóval. ez annyira erős, hogy még a forrasztást is kibírja. Nem fog ez sem párologni neked. -
Parsifal2
tag
Szasz!
A gyártásban volt már részem, egy pár szót ezért.........A forrasztás során használt ólom tartalom kb. 70-75%. A paneleket hullám, illetve szelektív forrasztóval forrasztják. A gyártás során elég nagy a környezeti ártalom. (flux, gázok, stb...) De gyártás után nincs semmiféle bomlás, környezetszennyezés. 30 év kb a forrasz tökéletes időtartama. Az olóm oxidációja elhanyagolható, külömben is szokott kapni védőréteget. Az olmós forrasztásnak nemsokára vége: Kb. még 1 év van rá, hogy minden gyártó átálljon az ólom mentes forrasztásra. (sokan már átálltak) szóval: a kész forrasznak ránk nézve nincs káros hatása. A panel gyártása ugyanez: a gyártása rendkivül veszélyes, de nem fog a használat során lebomlani...... Ahoz kellene pár 100 év
A kész panel darabolása rendkivül veszélyes a por miatt.....
Mindent összegezve, használatuk során nem kerülünk szembe különösebb egészségkárosodással. Az alkatrészek bomlásáról nem tudok semmit.... -
kovasz
senior tag
válasz
Csaba_20_ #19 üzenetére
Bizonyos új alkatrészeknek pedig kifejezetten jó szaguk van, de ezt leginkább a csomagolásuknak és a tárolásuknak köszönhetik szerintem. Nem pedig valamiféle folyasztószer, vagy szigetelőlakk száradásának következtében. A folyasztószer már az alkatrész beforrasztásakor elpárolog, a szigetelőlakk pedig megszilárdul a gyárból való kigördülés előtt
ez nagy tevedes. szaga csak az uj gepnek van abban meg por nincs. a lakk akar 1 evig is szaradhat, az alaplap pedig tobb retegu pcb, amit ragasztanak. a folyasztoszer, ragaszto nem parolog el. a chipeket felpakaolja a robot a pcb-re es egy zseles ragaszto/folyasztoszerrel ragasztja fel majd jon a forrasztas. na ez a chip-ek alol soha nem megy ki. amikor bekerul a folia zsakba az elobb utobb telitodik es nem parolog tovabb. aztan amikor kiveszed, melegited jon a buz. -
hankpoke
tag
Üdv!
Sokan tévúton járnak károsanyag kibocsájtás terén,felsorlnék pár valós/vélt problémát.
Elsőnek az ólomtartalom:
Kedves,hőn szeretett PC-nk forrasztásainak majd 50 % ólom.Közvetlen veszélyt nem jelent a userre,annál inkább a szegény indiai/afrikai szerencsétlnekre,mert oda szállítja USA és Japán
(egyes EU országok illegálisan) az elhasznált PC-iket roncstelepre,ott szennyezve a talaj és vizbázist.
Gyártás során keletkező hulladékok:
Csupán az alaplap gyártása során olyan vegyszereket haználnak,ami közvetlen belélegzése tudőkárosodást okoz.
Benne felhasznált műanyagok oldószerei hemoglobin őlő tulajdonsággal rendelkeznek.Példa toluol,volt hozzá szerencsém.Min fejfájás rövid távon,hosszabb távon vérszegénység,tüdőkárosodás,idegsejtpusztulás!!
Sokat kedvelt és használt műanyag burkolóelemek(monitorkáva,egér,bill).Nem kell ecsetelnem hogy mit tapasztal mindenki,ha új alkatrészt vesz.Bizony ez a műanyagból kipárolgó oldószerek,egész életük során kibocsájtanak,csökkenő mértékben.Nem bizonyított a káros mivoltuk,hiszen a minket ért sok szennyező anyag közül nehezen elkülöníthető a hatásuk.
Mellékesen mondom hogy létezik egy Eu direktíva,amelyben szigorú kikötésekkel leírja a tiltott anyagokat a PC-kben.Ólom nélküli CPU,pl AMD részéröl(lntel kis lemaradásban van).
Ólommentes és újrahasznosított műanyagokból épített PC Fujitsu-Siemenstől.
Sorolhaatnám a termékeket és cégeket,de egy dolog biztos.
Ma egy számítógép gyártása nagyon környezetszennyező,és még nem is beszéltem a szállítás során keletkező károkról.Mégis a legfőbb gond a gyors amortizáció és a nagy mennyiségű nem vagy alig újrahasznosítható elektronikus szemét.
Ha 1 percig végiggondolja bárki,hogy milyen ára van annak hogy játszunk kedvenc csúcs vga-kal...
Hank -
Csaba_20_
őstag
Fogadok, hogyha nem lenne melegedő alaktrész a gépben, akkor nem érezne senki szagokat több órás üzem után. Amit pedig leginkább érezni lehet, az por, ami a gépen belül megül és a melegedő alkatrészek fűtik.
Bizonyos új alkatrészeknek pedig kifejezetten jó szaguk van, de ezt leginkább a csomagolásuknak és a tárolásuknak köszönhetik szerintem. Nem pedig valamiféle folyasztószer, vagy szigetelőlakk száradásának következtében. A folyasztószer már az alkatrész beforrasztásakor elpárolog, a szigetelőlakk pedig megszilárdul a gyárból való kigördülés előtt.
Elképzelhetőnek tartom egyébként, hogy a félreértés abból adódott, hogy a műsorban az elhasználódott számítógépek által termelt hulladék szennyezi a könyezetet. Ami igaz, merthogy nehezen bomló anyagokat tartalmaznak, mint például ólom.
Egyébként szerintem a tényeket figyelmen kívül hagyó, a tudomány leplébe burkolózó fantáziálás súlyos kárt okoz, ezért kérném mellőzni.
[Szerkesztve] -
kisninja
őstag
Pl az új monitorok is kb 2kb hétig párologtatnak valami anyagot.
-
kovasz
senior tag
eleg sok szar kijon belole amig uj, foleg folyasztoszer maradvanyok, szigetolakk a ho hatasata tovabb szarad, stb. en par napig jaratom mindig valahol a masinat mielott hasznalom, mert az uj gep szagatol megfajdul a fejem. szoval olyan tul jo nem lehet. par hetes gepnek viszont mar nem nagyon van szaga is gondolom nem is bocsajt ki semmit.
-
Manitou
veterán
A processzorból kijövő füst káros az egészségre és processzorra nézve is.. Kérem kapcsolja ki !
-
Csaba_20_
őstag
Ez a topic kész vicc. Ne add a gyerek kezébe a gumilabdát, mert az párolog és abba fog megdögleni az egész család, juj. Gondolkozzon már el a topic indító azon, hogy min aggodalmaskodik! Hallott egy mondatot, amiről fogalma sincs, hogy mit is hallott egyáltalán. Lehetett fordítási hiba is, vagy ferdítés, illetve tévedés is. Tipikus felesleges pánikkeltés esete forog fent...tudjátok, Paks felrobbant, merthát a szomszédék Pistikéje az oviban megmondta...
-
VladimirR
nagyúr
hmmm....ott nem a feleslegesen elpazarolt villamosenergia eloallitasakor keletkezo karos kemiai anyagokra gondoltak?
Obi-1: bar nem ertek hozza, de remlik valami, hogy tobbek kozt a muanyagok is szublimalnak nagyon kis mertekben, ezert is lehet szaguk (vagy mi a halal)
[Szerkesztve] -
mh197
őstag
Azért az a mennyiség igencsak kicsi, főleg ami elpárolog, ami elektrolit a gépben lévő összes kondiban van. Ez szvsz elhanyagolható! Pl : szomszéd begyújt, akár gáz/szén/fával, és pl az ablakon hozzád bediffundálló káros anyagok már nagyobb koncentrációban jelentkeznek (többszörösen) , mint ami az elektrolit kondikból kijön.
A másik dolog meg, hogy a legtöbb házban szinte mindenhol van némi műanyag, ami szintén nagyobb mennyiségben található meg, mint a PC-ben, és az azok polimerizálása (készítése) során a rajtuk visszamaradt polimerizáló anyagok is nagyobb koncentrációjúak! (Gondolok itt pl : műanyag ablak, tv doboza, meg miegymás, ami műanyag egy házban.
A nehézfémek meg általában nem túl hajlamosak a kipárolgásra, sőt mondhatni egyáltalán. Ezek az anyagok inkább vmi vivőmolekulán tapadhatnak meg, de nem tudok olyan nyomtatott áramköri elemről, amiben párolgásra hajlamos vegyületet használnának a gyártás során nagyobb mennyiségben. Esetleg a nyák lap készítése során lehet hogy használnak vmit, ami párologhat, de annak a technikáját nem ismerem.
Azt hiszem kb ennyi jöhet ki egy PC-ből, de tényleg nagyságrendekkel nagyobb károsanyag jön be kintről a környezetből is, ha pl egy két autó elmegy az ablakod előtt, még ha zárva is van, mert ugye akkor is vannak rések! -
Obi-1
őstag
Az autó belsejében sem hinném, hogy - a belső égésű motor használatához kapcsolódó kibocsátáson kívül! - ilyen problémával kellene foglalkozni.
Az autókban és számítógépekben használt műanyagok nem ''párolognak'', a kondenzátorok elektrolitje is irreális példa szvsz, olyan kis mennyiségről van szó.
Az áramfogyasztás részét már tárgyalja egy téma, az is rendesen el van túlozva. -
lavina
tag
A helyzet az, hogy azért indítottam a topicot, mert 2-3 napja olvastam egy hírt valahol, hogy készült egy angol tanulmány, mennyi pénzt pazarolnak el a nagy cégek angliában azzal, hogy éjszakára sok alkalmazott nem kapcsolja ki a PC-t. Nem csak az áramot és a ''kopást'' számolták, hanem azt is, hogy ezzel szükségtelenül éjszaka is kerül ki számos káros kémiai anyag a gépből, a ''működés során elhasználódó'' alkatrészekből... Csak épp konkrétumot nem írtak. Gondoltam, valaki hátha tudja. Amúgy meg nem hiszem, hogy egy PC-nek nincsenek káros kipárolgásai, pl. egy autó belsejében meglepődnétek, milyen magas a károsanyag koncentráció, pont a műanyagok és effélék kipárolgása miatt.
-
Proxxon
csendes tag
Az elektrolit kondenzátorokból elvileg folyamatosan párolog az elektrolit, ezért hajlamosak az évek során kiszáradni, ezáltal a kapacitásukat csökkenteni.
Mindannyian láttunk már felfújódott kondikat az alaplapon, ezek a túlzott igénybevétel miatt (szerintem alul vannak méretezve) mennek tönkre. A lezáró gumidugót kinyomják magukból, vagy szétreped az alumíniumsapka. Ilyenkor egyszerre nagyobb mennyiségben folyik ki az elektrolit.
Hogy mennyire káros a szervezetre, azt nem tudom, de a működés szempontjából biztosan az. -
szerintem amire a topiknyitó gondolt az a működés közben keletkező, környezetszenyező cuccokra gondolt. Szerintem ilyen nincs. Bár ha elfütöl a CPU-d vagy a GPU/VPU akkor ott keletkezik füst ami valószínű, nem túl egésséges
-
Obi-1
őstag
A PC jellemzően csak akkor bocsát ki kémiai anyagokat, ha már felgyulladt...
(Illetve a meleg levegő is ''kémiai dolognak'' számít, amit normál üzemmódban ereget ki magából., de te szvsz nem erre gondoltál.)
A PC ettől függetlenül igen környezetszennyező, mivel jórészt nem újrahasznosítható, ólmot aránylag nagy mennyiségben tartalmaz, és gyorsan elavul. -
lavina
tag
Az érdekelne, hogy mit, és milyen mértékben bocsát ki magából egy PC az elektroszmogon és mágneses téren kívül. Tehát a KÉMIAI dolgokra vagyok kíváncsi, mert ugyebár vannak különböző kigőzölgései a műanyagoknak, aztán ott vannak a különböző általam nem ismert alkatrészek, stb. Az egeret fogdossuk, abból meg bőrön keresztül szívődik fel ki tudja mi, stb, stb...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- AKCIÓ! Gigabyte H510M Intel i3 10100F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB GDDR5 Rampage Shiva 500W
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
- Samsung Galaxy A71 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 40000Ft + ÁFA, 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest