Hirdetés
- Házimozi haladó szinten
- OLED TV topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Nagy is, gyors is ez az új SSD
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Androidos fejegységek
- Még sokáig drágák maradnak – sőt, tovább drágulnak – az SSD-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Arcfelismerő
üzenetére
Nem létezik olyan backdoor, amiben nincs benne a rizikó, hogy idegen hatalmak (pl. Kína vagy Oroszország) felfedezik, a működését visszafejtik vagy a backdoorhoz való kulcsot megszerzik és így az USA saját hátsó kapuját saját maguk és szövetségeseik ellen fordítják. Az USA-beli kormányzati gépeket is Bitlocker védi, ahol Windows van. (Nyilván a legkényesebb dolgok meg eleve offline és védett épületekben vannak, kevesen férnek hozzá.)
Egy ilyen titoknak a titokban tartása és amellett a gyakorlati alkalmazása meg eleve több bonyodalommal és rizikóval jár, mint haszonnal. Az USA kormánya szintén csak emberek tömege, akik nem feltétlenül bíznak egymásban vagy magukban. Ráadásul a világon semmi szükség nincs ilyen backdoorra, ha más módokon is meg lehet szerezni azt az információt. Lásd: #73. hsz a kémprogramokról vagy a titokgazda csőfogóval való ütlegelésről.
De a Bitlockertől függetlenül, számtalan más nyílt forrású titkosító megoldás létezik ma is. Átnézed a kódot, lefordítod és a saját binárisodat használod. Pl:
- https://github.com/veracrypt/VeraCrypt
- https://github.com/cryptomator/cryptomatorHa azok az opciók se tetszenek, az már ne haragudj, de ilyen laposföld meg alufólia sisak színvonal, és nem biztos, hogy a Bitlocker a közröhej tárgya.
-
válasz
Arcfelismerő
üzenetére
Nem, a PATRIOT act nem ír elő ilyet, senki nem is tud arról, hogy lenne backdoor a Bitlockerben, pedig ezt azért nehéz titokban tartani ennyire szem előtt lévő szoftverben.
Egyébként meg nyilván Linuxban is van full disk encryption, azt se bántja senki.
-
dolon75
senior tag
válasz
Arcfelismerő
üzenetére
azért ha a valóban fontos adatokat egy helyen tartod, az elég necces.
ráadásul a kódot értelmes ember szintén elteszi.ha ezt a két dolgot nem teszik meg valaki, akkor az nem hiszem, hogy MS hiba.
a hiba az, ha a rendelkezésre álló dolgokat nem használják, vagy még tetézik azzal, hogy másokat is erre ösztönöznek.
és persze az is gáz, ha az MS hibája miatt kell a kulcsot megadni, ez tagadhatatlan.
-
válasz
Arcfelismerő
üzenetére
Az én adataimat eddig tőlem semmi nem védte még úgy meg, ahogy te itt előadod. Főleg nem a Bitlocker. Mindig elmentem a kulcsot (anélkül nem is lehet bekapcsolni), az elmúlt 10 évben pedig 2x láttam a cikkben is szereplő helyreállító módot (BIOS frissítés miatt), beírtam az elmentett kulcsot és meglepetés: ment minden tovább.

A ransomware nem tudom hogy jön ide, de egy külső SSD-re (amit szintén érdemes titkosítani) 1-2 hetente teljes mentést készíteni nem egy nagy dolog, én is csinálom, így akkor is megvan minden, ha meghal a gépben lévő SSD vagy ransomware para van. (Nekem még soha nem volt.)
Nepperek? Már az autókereskedőd is a Bitlockert töri fel?

titkosszolgálatok , a kormányzatok
Összességében szép kis szósaláta ez! A gyíkembereket kihagytad!![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Arra azért kíváncsi lennék, ha elhagyom a laptopom (Bitlocker bekapcsolva és erős jelszóval védve a felhasználói fiók), és TE megtalálod, TE vissza tudod nyerni róla a dolgaimat? Vagy bárki akit ismersz?
Arról ne is beszéljünk, hogy vajon az ilyen konteósok közül, akiknek a fájljait a fél világ akarja, hányan ténylegesen diplomaták, politikusok, CEO-k, oknyomozó újságírók vagy foglalkoznak hírszerzéssel...
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Építő/felújító topik
- Mobil flották
- Háztartási gépek
- Milyen autót vegyek?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Óvodások homokozója
- Path of Exile (ARPG)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép. Csere-Beszámítás! R7 5800X / RTX 5060 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- LG UltraGear OLED 27GX790A-B . 480Hz . 0.03ms . 2560x1440 - Garancia 2028.07.07.
- ÚJszerű 1Hónapos Apple iPhone 17 256GB Black 1OO% ! még 11 Hó nemzetközi APPLE GaranciÁval
- iPhone 17 Pro Max Cosmic Orange 256GB BONTATLAN 3 ÉV MAGYAR GARANCIA! iCentre számlával!
- T14 Gen1 27% 14" FHD IPS érintő i7-10610U MX330 16GB 256GB NVMe ujjlolv új akku gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Space Grey-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3668, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 Pro Max Sierra Blue ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB Használt, szép,100%
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA CHIEFTEC 700W
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W with combo cable (3TR87AA)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)